Metallspartlar: Smala Modeller För Puts, Uppsättningar Med Små Konstruktionsspartlar, Raka Modeller 10, 100 Och 200 Mm. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Metallspartlar: Smala Modeller För Puts, Uppsättningar Med Små Konstruktionsspartlar, Raka Modeller 10, 100 Och 200 Mm. Hur Väljer Man?
Metallspartlar: Smala Modeller För Puts, Uppsättningar Med Små Konstruktionsspartlar, Raka Modeller 10, 100 Och 200 Mm. Hur Väljer Man?
Anonim

Metallsparteln har funnits sin användning i byggbranschen: den används för att lägga ett utjämningsskikt av gips, applicera strukturerade murbruk och lim. Detta verktyg är tillverkat av en mängd olika material. Den mest praktiska och pålitliga är metallversionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den mest utbredda vid reparation och efterbehandling är metallspatlar. De används med en mängd olika typer av byggnadsblandningar: med kakellim, kitt, dekorativt gips. Med hjälp av ett sådant verktyg kan du snabbt och enkelt utföra grov efterbehandling och efterbehandling av plan.

Murslevbladet är tillverkat av plåt och har en trapetsform . Den är fäst på ett trä-, gummi- eller plasthandtag. De mest utbredda är modellerna gjorda av rostfritt stål eller speciellt fjädrande stål, vilket garanterar maximal användarvänlighet för denna typ av verktyg.

Sådant stål har elasticitet; det deformeras inte under kapitalarbete. Det är därför denna typ av verktyg är mycket praktisk och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många skrupelfria tillverkare använder kolstål med sprutning för att göra fixturer, vilket ger det en yttre likhet med rostfritt stål . Under drift börjar det sprutade skiktet gradvis kollapsa, vilket leder till oxidation av metallen och början på dess korrosion. Ett lager fettfett bör varna dig: det är med det som billig metall täcks för att bevara sitt utseende. Sådan täckning indikerar omedelbart en falsk.

Metallspateln är efterfrågad vid olika operationer . Var och en av dem kräver en annan typ av verktyg. Vissa produkter är optimala för att täta fogarna i panelbeklädnadsmaterial, andra behövs för att jämna ut väggytor och tak inomhus och på fasaderna i en byggnad, medan andra är relevanta vid applicering av lim under kakel och andra dekorativa material. För att underlätta beklädnaden bör mästarreparatören känna till alla de grundläggande egenskaperna vid valet av detta efterbehandlingsverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Metallspatlar kan variera i storlek. Längden beror på verkets egenskaper och väljs separat varje gång . En långsträckt spatel, liksom en alltför kort, är osannolikt att vara ett bra val. Vid fyllning av ytor börjar det långsträckta bladet böja och försämra finishens kvalitet.

Universell bredd för invändigt utförande - 100-150 mm, för utvändig finish - 300-400 mm . Smala produkter (upp till 10 mm) är relevanta vid inredning av svåråtkomliga områden. Det är osannolikt att det är möjligt att helt jämna ut ytan med ett sådant verktyg, eftersom det upprepar alla ojämnheter i väggarna.

Produkten med en bredd på 100-200 mm kallas typinställning, eftersom det hjälper till att applicera kittlösningen på arbetsbasen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller upp till 350 mm jämnar effektivt ut kompakta ytor. Justera väggar med betydande krökning, samt eliminera storskaliga och grova defekter, tillåter verktyg med en bredd på mer än 300 mm. Med produkter med en bredd på 600 mm kan du utföra inledande väggfinish med ett grovt grovt lager.

Tips: om du inte har mycket erfarenhet av efterbehandling, välj själv en dubbelsidig blandad modell eller en uppsättning med 3-4 verktyg av olika typer

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Bland sortimentet av metallspatlar för beklädnad av väggar och fasader sticker följande produkter ut

  • Oprofessionell . Hantverkare kallar dem ibland för engångsbruk. Genom sitt utseende liknar de en tunn platta (mindre än 0,5 mm tjock) fäst vid ett plasthandtag.
  • Professionell . Byggplattan är 1 mm tjock. Duken böjer sig inte under intensivt tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte är en specialbehandlare är det ingen mening att köpa ett verktyg med en bredd på mer än 400 mm. Det kommer att bli ganska svårt att arbeta med en sådan enhet utan lämpliga färdigheter och förmågor.

I allmänhet ger stålverktyget en bekväm miljö för att möta arbetet. Särskilda krav ställs dock på kvaliteten på sådana produkter.

  • Arbetsplattan är tillverkad av rostfritt stål. Det ska vara lätt att rengöra med vatten. Sådan metall är hållbar och motståndskraftig mot nötning. När det trycks in återgår arbetsbladet snabbt till sitt ursprungliga läge. Om produkten är förkromad eller blank, sannolikt hotas den av för tidig korrosion och rost.
  • Kanten på metallverktyget ska vara inriktad. Om det finns några oegentligheter måste du omedelbart överge köpet.
  • Spateln ska passa bekvämt i handflatorna, inte glida eller orsaka överdriven muskelspänning.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt handtaget: det kan vara silikon, plast eller trä. Valet måste göras med enbart fokus på dina egna känslor och ett lämpligt förhållande mellan kostnad och kvalitet. Det finns ingen anledning att betala för mycket för varumärket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera erbjuder butiker ett brett utbud av metallspateltillverkare. Produkter från europeiska varumärken Matrix, Homa, samt Santoo och Eurotex efterfrågas störst . Bland ryska företag, enligt konsumenternas uppfattning, har produkterna från Zubr -företagen visat sig bättre än resten. Alla dessa tillverkare ger en långsiktig garanti för sina produkter, vilket indikerar verktygens exceptionella kvalitet, praktiska och bekvämlighet i arbetet med dem.

Bild
Bild

Ansökningar

Metallmodeller av spatlar har funnit sin tillämpning inom olika dekorationsområden. Så följande produktalternativ kan särskiljas.

  • Målning . Lämplig för efterbehandling av tak och väggar. Med hjälp av denna enhet utförs utjämning av defekter i den grova beläggningen, eliminering av bucklor, flisor och sprickor samt maskering av sömmarna.
  • Fasad . Relevant när man organiserar fasadarbete. Tack vare sina imponerande dimensioner kan du snabbt bearbeta stora områden.
  • Vinkel . Gör det möjligt att avsluta externa och inre hörn av byggnader.
  • Skrapa . Oumbärlig vid demontering. Tar effektivt bort gammal oljefärg, kakellim och tapeterester.
  • Sågtandad . Hittade den vid applicering av lim under kakel.
  • Räknade . Ger lättnad och intressant konsistens till en ren finish.

Rekommenderad: