Plastspackel: För Flytande Tapeter Och Dekorativa Beläggningar, Ovala Och Runda Genomskinliga Plastspartlar

Innehållsförteckning:

Video: Plastspackel: För Flytande Tapeter Och Dekorativa Beläggningar, Ovala Och Runda Genomskinliga Plastspartlar

Video: Plastspackel: För Flytande Tapeter Och Dekorativa Beläggningar, Ovala Och Runda Genomskinliga Plastspartlar
Video: Så här sätter du upp tapeter – snabbt och enkelt 2024, Mars
Plastspackel: För Flytande Tapeter Och Dekorativa Beläggningar, Ovala Och Runda Genomskinliga Plastspartlar
Plastspackel: För Flytande Tapeter Och Dekorativa Beläggningar, Ovala Och Runda Genomskinliga Plastspartlar
Anonim

En murslev (eller murslev) brukar kallas en handspade med ett krökt handtag. Med sin hjälp lägger byggare tegel eller stenar, lägger kakel, bearbetar sömmarna. Vissa typer av detta verktyg används för att applicera och jämna gips, flytande tapeter, murbruk, kakellim.

Vad händer?

Trowels skiljer sig beroende på tillverkningsmaterialet:

  • tillverkad av rostfritt stål;
  • akryl;
  • från plexiglas;
  • plast.

Med plastverktyg är det möjligt att justera skikttjockleken och dess enhetliga fördelning. De är lättmanövrerade och lätta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller form är plastspartlar vanligtvis uppdelade i flera typer

  • Rektangulär . De är en genomskinlig rektangel med ett plast- eller plexiglashandtag fäst på en av sidorna. Genomskinliga murslev gör det möjligt att se hur blandningen fördelas, samt märka ojämnheter och tårar i materialet i tid.
  • Trapezformad . Dessa är trapezformade plastspartlar.
  • Oval (eller rund) . Verktyg av plast, i form av en oval, mindre ofta en cirkel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Murslevaren tillhör putsverktyg. Det är oumbärligt när det sprids över ytan på gips eller kitt. Det är mycket bekvämt att använda det när du arbetar med flytande tapeter, vilket är idealiskt för oberoende arbete på väggdekoration, skapa ritningar, paneler, målning.

Med det här verktyget kan du snabbt och jämnt släta ut den applicerade flytande tapeten. Enligt proffs är en murslev mycket bekvämare än en spatel.

Bild
Bild

För närvarande är utbudet av murslev för applicering av flytande tapeter och dekorativa beläggningar mycket varierande . En portion flytande tapeter appliceras först direkt på verktyget. Du bör vara medveten om att flytande tapeter fördelas över ytan med lätta och mjuka rörelser i olika riktningar. Detta förhindrar skador på deras struktur. Efterbehandlingen ska göras i en cirkulär, medurs rörelse.

Bild
Bild

Hur väljer man?

En korrekt vald murslev låter dig applicera blandningen utan större ansträngning, även för dem som hanterar flytande tapeter och dekorativa beläggningar för första gången. För att göra rätt val rekommenderas att använda råd från experter.

  • Arbetsdelen av plastspackeln ska vara tillräckligt fast för att smälta blandningen bekvämt. Tryck på basen och luta den mot väggen, om verktyget är för flexibelt bör du inte köpa det.
  • Du måste veta att för nybörjare får sulstorleken inte överstiga 30 cm.
  • När du väljer formen på en plastspackel bör det noteras att rektangulära verktyg rekommenderas för att sprida blandningen på en slät och jämn yta. Trapezformade murslev används i områden som kräver precision vid tillämpning: där det finns omkopplare, uttag, sluttningar, valv. Ovala verktyg är oumbärliga på svåråtkomliga platser runt rundade strukturer, utbuktningar eller fördjupningar.
  • Kontrollera instrumentet noggrant innan du köper. Det bör inte finnas några defekter eller brister på dess arbetsyta.
  • Kanterna på en plastspackel av hög kvalitet böjer sig inte utåt, de har en jämn tjocklek längs hela längden.
  • Innan du köper bör du utvärdera handtagets bekvämlighet. Det bästa alternativet är handtaget, som har täta gummiinlägg, det kommer inte att glida ur dina händer när du arbetar.

  • På grund av de överkomliga priserna på plastspartlar är det lämpligt att köpa flera verktyg i olika former för att alternera dem beroende på ytan på ytan som ska behandlas.

Rekommenderad: