Vise Reparation: DIY Låssmed Restaurering. Hur Repareras Och Hur Man Målar?

Innehållsförteckning:

Video: Vise Reparation: DIY Låssmed Restaurering. Hur Repareras Och Hur Man Målar?

Video: Vise Reparation: DIY Låssmed Restaurering. Hur Repareras Och Hur Man Målar?
Video: How To Draw A Cute Unicorn 2024, April
Vise Reparation: DIY Låssmed Restaurering. Hur Repareras Och Hur Man Målar?
Vise Reparation: DIY Låssmed Restaurering. Hur Repareras Och Hur Man Målar?
Anonim

Låssmed vice - en oersättlig assistent för hem- och yrkesarbete. Med tiden kan alla verktyg misslyckas. Skynda dig inte att köpa en ny enhet. Skruven kan repareras för hand. Den här artikeln kommer att diskutera orsakerna och tecknen på brott, samt hur du kan återställa verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tecken och orsaker till sammanbrott

Huvudorsaken till att en låssmedskruv går sönder är överdriven kraft vid åtdragning av arbetsstycken … Den andra anledningen kan vara missbruk av verktyget … Brottdetektering sker senare, efter flera år eller ännu mer. Som regel utsätts gjutjärnsmodeller av låssmedens deformationer.

Bild
Bild

Tecken på att skruvstycket har gått sönder:

  • förstörelse av rörliga ben;
  • brytning av muttern i maskinmodeller;
  • förstörelse av städet i gjutjärnsarmaturer;
  • krökning av fixeringsbenen;
  • skruv motreaktion;
  • axeln skruvas loss när du försöker lossa arbetsstycket;
  • oförmågan att frigöra arbetsstycket;
  • avskuren stift;
  • dålig fixering av arbetsstycken.

Vissa defekter i en låssmeds skruvstång kan upptäckas omedelbart. Sådana mindre haverier inkluderar sprickor, flis, sprickor eller böjning av enskilda delar.

Efter att ha identifierat tecken på brott bör du reparera skruven … Du kan göra detta hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur repareras?

Innan du reparerar instrumentet med dina egna händer måste du demontera och tvätta varje detalj … Om armaturen är täckt med rost måste den tas bort. För detta kan du använda både en professionell rostomvandlare och huskurer. Vinäger eller fotogen hjälper till att bli av med plack. Produkten ska blötläggas i vätska och lämnas en stund. Senare bör du gå över instrumentet med en stel borste. Skruven ska poleras tills metallens ursprungliga glans visas.

Efter rengörings- och demonteringsprocedurerna bör du fortsätta till själva reparationsprocessen .… Om orsaken till haveriet är vridning av skruven i muttern, är det nödvändigt att skära muttern på längden i 3 delar och förnya gängan. Detta kommer att kräva en kvarn. Sedan måste du återställa mutterens integritet genom att svetsa de skurna delarna på plats.

Sömmarna rengörs med en kronbladscirkel. Svetsar kan också arkiveras för metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste du sätta ihop verktyget igen. Proceduren för att samla skruven är följande:

  • huvudbenen skjuts på basen;
  • benen är framskjutna så långt som möjligt till vänster, detta hjälper till att enkelt installera plankorna i nästa steg;
  • först fästs en stapel, sedan den andra;
  • för den slutliga fixeringen av plankorna krävs det att flytta benen åt höger;
  • efter det är det nödvändigt att sätta in muttern och fixera skruven i den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om skruvstycket är i förfall, rekommenderas att man använder fotogen för att skruva loss de rostiga bultarna och delarna . Du bör smörja delarna och vänta några minuter. Därefter börjar de rostade bultarna gradvis rulla. Efter reparation kan du slipa fixturen. Du bör inte göra detta manuellt. Dessutom kommer det att ta lång tid. För slipning, ta en speciell pensel för kvarnen … Skyddsglasögon måste bäras under arbetet. För att eliminera mindre defekter (repor, grunda sprickor) måste produktens yta rengöras eller lödas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Återhämtning

Efter att reparationen har slutförts måste skruven repareras. För att verktyget ska få sin rätta form måste det smörjas och målas . Innan du smörjer skruven måste ytan avfettas. För detta används aceton eller något annat lösningsmedel. Vanlig smörjolja används för smörjning. Du kan också använda silikonfett eller litol med fett. Eftersom enheten inte har enheter som arbetar under tung belastning är nästan alla verktyg lämpliga för smörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör följande för att smörja verktyget:

  • ta bort de rörliga benen;
  • rulla handtaget, förläng foten och ta bort den;
  • rengör skruven och fotens hål med en borste och avfett igen;
  • applicera sedan en måttlig mängd fett på skruven.

Därefter ska du samla skruven och vrida handtaget . Om mekanismen går smidigt behöver inget annat göras. Om barlindarna går åt kan du dessutom smörja in glidbenen med olja. Efter smörjning bör skruvstaven stå kvar ett tag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas också att applicera flera lager primer på skruvstaven under restaurering före målning. Användningen av en primer döljer alla oegentligheter och håller färgen bättre

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Verktyg för att måla låssmedstörningar kan vara så här

  1. Hammar emalj . Denna typ av målning lämnar ett attraktivt utseende av verktyget. Men man bör komma ihåg att med mekanisk spänning kan färgen lätt flisas av.
  2. Epoxifärg . Pålitlig typ av målning. Det har inga nackdelar. Den lilla färgpaletten i det presenterade sortimentet anses vara en mindre nackdel.
  3. Sadolinfärg . Billack. Innan arbetet ska ytan vara väl grundad.
  4. Badmålningsset . En vit epoxifärgad färg är lämplig för en låssmedskruv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De delar som inte är planerade att målas kan förseglas med tejp. Vissa mästare rekommenderar att du använder tvåltidning .… Det fäster också perfekt på ytan. Det finns ingen anledning att måla trådarna och de platser där vissa delar rör sig eller sätts in. Med ytterligare användning kommer det att vara ganska problematiskt att rulla handtaget.

Som du kan se är det fullt möjligt att återställa låssmedens verktyg hemma. Naturligtvis är det inte värt att föra enheten till ett bedrövligt tillstånd. Men några rekommendationer hjälper till att återställa även de verktyg som inte har använts på länge och är täckta med rost.

Vid uppenbara driftstörningar rekommenderas att demontera produkten helt och göra en fullständig reparation.

Det är också nödvändigt när du utför arbete observera säkerhetsföreskrifter … Det är värt att komma ihåg att du bör bära en mask och skyddsglasögon när du arbetar med färger och lacker och slipverktyg.

Bild
Bild

Återställningen av en låssmedsbock presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: