Pneumatisk Slipmaskin: Funktioner För Raka Och Excentriska, Hand- Och Spännkvarnar. Hur Väljer Man Den Bästa Metallskärningsmaskinen?

Innehållsförteckning:

Video: Pneumatisk Slipmaskin: Funktioner För Raka Och Excentriska, Hand- Och Spännkvarnar. Hur Väljer Man Den Bästa Metallskärningsmaskinen?

Video: Pneumatisk Slipmaskin: Funktioner För Raka Och Excentriska, Hand- Och Spännkvarnar. Hur Väljer Man Den Bästa Metallskärningsmaskinen?
Video: FixarTV | Verktyg | Välj Rätt Slipmaskin 2024, April
Pneumatisk Slipmaskin: Funktioner För Raka Och Excentriska, Hand- Och Spännkvarnar. Hur Väljer Man Den Bästa Metallskärningsmaskinen?
Pneumatisk Slipmaskin: Funktioner För Raka Och Excentriska, Hand- Och Spännkvarnar. Hur Väljer Man Den Bästa Metallskärningsmaskinen?
Anonim

När en mästare behöver en enhet som kan ta bort överflödigt material från en plan yta utan att repa basen, tar han upp en slipmaskin. Denna teknik är mycket efterfrågad, vilket säkerställer kvaliteten på det slutliga resultatet och enhetlig bearbetning. I artikeln kommer vi att överväga egenskaperna hos sådan utrustning och beskriva de viktigaste kriterierna för val av den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och omfattning

Idag används slipmaskiner inte bara för slipning - de polerar arbetsytor, de används i konstruktion, metallvalsning, bilreparationer inte bara av individer, utan också av stora företag. Samtidigt kan en annan typ av material bearbetas med denna teknik, inklusive trä, metall, plast. Pneumatiska slipmaskiner jämnar ut baserna väl, de rengör metallen från den rost som har uppstått som ett resultat av beläggningsoperationen.

Slipmaskiner kan fungera även på naturliga och konstgjorda stenar och glas . Förutom de grundläggande funktionerna kan dessa enheter användas för utjämning av svetsar och förberedelse av den målade ytan för polering. Vid polering ersätts skivan med en filtskiva.

Utrustningen kan användas under olika förhållanden, inklusive explosiva och på avlägsna platser där det är omöjligt att ansluta till strömförsörjningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatiska enheter föredras inte bara på grund av deras explosionssäkerhet. Förutom att utrustningen kan arbeta med farligt damm i atmosfären är den elektrisk säker, vilket är särskilt bekvämt när man arbetar på en transportör. Dessutom kan luftkvarnar drivas kontinuerligt. Detta gör att du kan öka effektiviteten i arbetet och eliminera tvångsstopp för dess kylning.

Bullret från pneumatiska maskiner är starkare än elektriska analoger . En annan skillnad mot elektrisk utrustning är deras lägre vikt (ungefär en och en halv gånger), vilket kompenseras av slangens större vikt.

Prestanda för pneumatisk utrustning är hög, maskinerna är utrustade med skydd mot kyla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Idag tillverkar märken slipprodukter som villkorligt kan delas in i flera grupper: rak, polering, slut och kantig. Modifieringar skiljer sig åt i designfunktioner och hastighet. Till exempel skiljer sig vinkel PSHM åt i arbetsaxelns vinkelräta arrangemang i förhållande till verktygsaxeln. Dessutom kännetecknas de av motoreffekt och ett maximalt skivhastighet på upp till 22 000 rpm. Du kan klippa olika material med dem.

Ändändringar består av en roterande luftmotor , en hastighetsregulator, ett handtag med en startanordning och ett glas som fungerar som en brusdämpare. Ett skyddshölje är installerat i dess nedre del. Slipskivan är fixerad vid rotoraxelns utgång.

Direktanaloger skiljer sig åt i arbetsaxelns parallella arrangemang i förhållande till verktygets gemensamma axel. Denna nyans möjliggör större precision vid bearbetning av kanter, hörn och ytor på små ytor. Sådan utrustning används för att utföra känsligt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Excentriska slipmaskiner har sina egna designfunktioner . I dem rör sig skivan i en cirkel och en bana. Denna nyans bidrar till bättre ytbehandling. Sådan utrustning används för både grovt och fint arbete. Till exempel används den för att förbereda bilar för målning, liksom träsubstrat.

Colletmodifieringar kan vara raka och vinklade . De har ett arbetstryck på 6,3 bar, väger mindre än 1 kg och har ett luftflöde på 200 l / min.

Sådana produkter används för bearbetning av baser på svåråtkomliga platser. Spännhalsmaskiner kan rotera med 14 000, 15 000 och 30 000 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionsegenskaper

Pneumatiska handverktyg drivs i sig av luft. Under drift tillförs luft, komprimerad av kompressorn. Ju högre lufttryck desto högre rotationshastighet för skivan. Denna teknik väger i genomsnitt från 600 g till flera kg. Lättheten gör att du kan minska handtrötthet och bättre hantera de nödvändiga ytorna.

Pneumatiska slipmaskiner består av flera viktiga komponenter: hus, roterande motor, startmotor, centrifugalregulator och skyddshölje. Produktens grund är ett metallhölje. På grund av sin lätthet och styrka förbättrar det användarens bekvämlighet, samtidigt som det skyddar arbetselementen mot oavsiktlig mekanisk skada. Ett lika viktigt element är handtaget, på vars bekvämlighet fördelningen av lasten på handen och arbetets effektivitet beror.

Designen innehåller en slipskiva, som kan skilja sig åt i diameter, vilket direkt påverkar kvaliteten på bearbetningen och dess körningstid. Sulan för pneumatiska slipmaskiner är nödvändig för att utföra rotationsrörelser. Ljudnivån för enheterna kan variera beroende på typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De excentriska versionerna kännetecknas av låg tryckluftsförbrukning, vilket bidrar till kostnadsbesparingar . Sådana strukturer är ganska starka och hållbara, varför kostnaderna för deras underhåll reduceras. Tillgängligheten av specialalternativ möjliggör kontinuerlig dammborttagning, minimerar omarbetningar och minskar kostnaderna. Slipkvaliteten och dess mönster säkerställs av excentrikerns exakta rörelse.

Produkter kan utrustas med möjligheten att bromsa slipplattan, vilket gör det möjligt att minska antalet fel i början av arbetet. Vissa modeller kännetecknas av låga vibrationsnivåer. Detta förenklar inte bara arbetsflödet utan är också mindre skadligt för operatörens hälsa.

Vissa modifieringar är utrustade med ett dammuppsamlingsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper utrustning för dina egna behov bör du vara uppmärksam på ett antal nyanser. Det är viktigt att "prova på" det, vilket gör att du kan förstå produktens bekvämlighet i arbetet och dess varaktighet utan att känna dig trött. Det är viktigt att uppmärksamma det faktum att ju högre hastighet per minut modellen är, desto tunnare och bättre bearbetning. Slipskivans rotationshastighet måste anpassas till specifika behov. Viktiga parametrar vid köp är också:

  • alternativet att justera diskens rotationshastighet;
  • närvaron av en dammuppsamlare;
  • dimensioner av pneumatisk utrustning;
  • produkt vikt.

Priset kommer också att vara den avgörande faktorn: kvalitetsutrustning är inte billig. Som regel kännetecknas produkter av en högre prisklass av större utrustningskapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste du vara uppmärksam på den excentriska stroke. Till exempel, om du behöver förbereda ytan för vidare applicering av grundfärg eller färg, samt slipa ytan för polering, bör maskinens rörelse vara 3 mm.

När du väljer en produkt för trä eller metall måste du ta hänsyn till kompressorns prestanda . Maskinen kräver minst 400 l / min. Samtidigt får vi inte glömma att för att förhindra luftförluster i luftkanalen måste du noggrant välja luftkanalens diameter. Det är viktigt att noggrant välja skivans diameter i förhållande till den typ av arbete som planeras.

När man tittar på en produkt för metall är det värt att överväga följande. Om du behöver en maskin för rengöring av svetsar och för att bli av med grader på metallunderlag kan du titta närmare på alternativet med en turbindrift. Produkter av denna typ kännetecknas av låg luftförbrukning. Deras motor tål många timmar utan att repareras. Modifieringarna i sig består av slitstarka delar, de har ett snabbt ventilsvar under belastning och utmärks av ett lågt akustiskt tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka är de bästa?

Bland varianterna med en turbodrift är de bästa produkterna, enligt köpare, modeller från Hoffmann -gruppen. Ett utmärkt köpalternativ skulle vara en typisk luftdriven skärmaskin. Den ligger bra i handen, har en slang istället för en nätsladd, som är ansluten till det pneumatiska systemet (kompressorn). Bland andra modifieringar kan flera modeller noteras som också är efterfrågade bland köpare.

  • Concorde CD-DG260 - rak kvarn för bearbetning av delar och sömmar med en kapacitet på 25 000 rpm. Den har en hylsstorlek på 6 mm, väger ett halvt kilo, kännetecknas av kompakthet och ergonomi.
  • 7025RE Rodcraft -Utrustning av radiell typ med nedsänkning på svåråtkomliga platser och med en produktivitet på 22 000 varv / min, avsedd för arbete med hårda ytor.
  • MIGHTY SEVEN QB-135 - hörnmodifiering med ergonomi och styrka i fodralet. Perfekt för arbete på metallytor. Den har en effekt på 570 W och ett luftflöde på 170 liter per minut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kaliber PMShU-6, 3 / 125PT - kompakt pneumatisk slipmaskin för metall, kännetecknad av precisionsskärning och slipning, plåtsfästning med kardborreband och låg förbrukning av tryckluft.
  • Wester Exs-20 - excentrisk ytslipningsmodell, kännetecknad av hög kvalitet och effektivitet i arbetet. Designen kännetecknas av fastsättning av slipskivor med klämmor och har gummiinlägg som minskar vibrationsnivån.
  • Makita BO5012 - en miniatyranordning utformad för små behov. Skiljer sig i lätt vikt, har en dammuppsamlare, ger hastighetsreglering, har ett startknapplås.

Rekommenderad: