DeWalt -kvarn: Har Excentriska, Vibrerande, Bälte-, Batteri- Och Orbitalmodeller Med Variabel Hastighet. Hur Väljer Man En Slipmaskin För Träbearbetning?

Innehållsförteckning:

Video: DeWalt -kvarn: Har Excentriska, Vibrerande, Bälte-, Batteri- Och Orbitalmodeller Med Variabel Hastighet. Hur Väljer Man En Slipmaskin För Träbearbetning?

Video: DeWalt -kvarn: Har Excentriska, Vibrerande, Bälte-, Batteri- Och Orbitalmodeller Med Variabel Hastighet. Hur Väljer Man En Slipmaskin För Träbearbetning?
Video: DEWALT 20V FlexVolt Advantage 4-1/2" - 5" Paddle Switch Angle Grinder DCG416 Vs DCG418 Review 2024, April
DeWalt -kvarn: Har Excentriska, Vibrerande, Bälte-, Batteri- Och Orbitalmodeller Med Variabel Hastighet. Hur Väljer Man En Slipmaskin För Träbearbetning?
DeWalt -kvarn: Har Excentriska, Vibrerande, Bälte-, Batteri- Och Orbitalmodeller Med Variabel Hastighet. Hur Väljer Man En Slipmaskin För Träbearbetning?
Anonim

Ofta används slipmaskiner vid utförande av olika byggnadsarbeten. De är konstruerade för slipning av ojämna ytor. Idag kommer vi att prata om sådana DeWalt -enheter.

Bild
Bild

Olika sorter

DeWalt tillverkar för närvarande olika sladdlösa multifunktionella slipmaskiner.

Vibrerande

Dessa modeller har en platt sula på vilken ett slipande sandpapper är fäst. Vanligtvis används dessa prover för känsligt och exakt arbete på plana ytor.

Vibrationskvarnar tillverkas tillsammans med en speciell mekanism som gör konstanta vibrationer under produktens drift.

Under tillverkningen är enheter ofta utrustade med en speciell oscillationsnummerregulator.

Vibrationsmodeller finns också med förseglade kullager och praktiska omkopplare. De har ett eget dammutsugningssystem. Denna typ av slipmaskin inkluderar modellerna D26441, D26420 och D26422.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp

Oftast används dessa slipmaskiner för att bearbeta stora grova ytor. Sådana anordningar är perfekta för att ta bort ett lager gammalt lack eller färg.

Bältenheterna kännetecknas av god prestanda . De är också utrustade med en speciell avgränsningslåda. Det låter dig justera djupet på det gamla lagret som tas bort från ytan. Dessa prover har också en speciell hastighetskontroll.

Dessa slipmaskiner kommer med dammtäta lager. De är tillverkade av kraftigt stål. Dessa modeller har ett inbyggt dammutsugningssystem. Dessa prover inkluderar enheter D26480, DW422, DW433, DW650, DW650E.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Excentrisk (orbital)

Sådana modeller av DeWalt -slipmaskiner anses vara universella. Precis som bandprover erbjuder de utmärkta prestanda. Excentriska enheter har ett elektroniskt system för att bibehålla och justera hastigheten. Detta kan avsevärt förbättra kvaliteten på arbetet.

Oftast tillverkas excentriska modeller tillsammans med ett extra handtag . Det gör att du kan göra arbetet med enheten så bekvämt som möjligt, och detta element gör det också möjligt att utföra slipning på svåråtkomliga platser.

Dessa modeller har ett system för att ta bort smuts, som representeras av en liten turbin. Den är monterad på transmissionsaxeln. Allt damm från enheten går in i en speciell inbyggd dammpåse.

Den excentriska slipmaskinen har bättre balansering och ergonomisk design. Modellerna för dessa enheter inkluderar D26453, D26410, DW443.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Denna typ av batterikvarn är särskilt hållbar. Dessutom kan dessa enheter fungera även under de tuffaste förhållandena. Även stålytor, betong, byggstenar och kakel kan slipas med vinkelslipar.

Vinkelslipar från denna tillverkare är utrustade med ett mer avancerat dammutsugningssystem

Det gör möjligheten till motorstopp på grund av damm nästan omöjlig.

För att säkerställa komfort under arbetet är vinkelmaskinerna utrustade med ett bekvämt handtag i två lägen. Brytaren på enheten produceras tillsammans med ett speciellt system som skyddar mot oavsiktlig aktivering. Hörnmodeller inkluderar DC 411 KL, D28132C, D28498, DWE4151, DWE4051.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Strömförbrukningen för olika modeller av DeWalt -slipmaskiner är annorlunda. Så för vibrationsenheter kan den vara relativt liten, 230-350 W.

För modeller av excentrisk typ varierar strömförbrukningen från 400 till 530 W . För tejp- och hörnanordningar kan dessa tekniska egenskaper nå 800-1100 watt.

Förutom strömförbrukningen är antalet varv per minut olika för olika modeller av DeWalt -slipmaskiner. Det kan fluktuera kraftigt mellan 7000-24000 rpm. Massan av slipmaskiner från denna tillverkare överstiger oftast inte tre kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig egenskap är diametern på skivan i maskinen. När allt kommer omkring beror ytan på ytan som kommer att bearbetas och djupet av dess snitt. Normalt är diametern på denna del 150 mm (liten), 150-200 mm (medium) eller mer än 250 mm (stor).

Spindeltråden är också en lika viktig teknisk egenskap hos denna teknik . Det beror på detta värde vilken disk som kan användas i denna enhetsmodell. De vanligaste storlekarna på denna del är 14 M och 16 M.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Innan du köper en viss slipmaskin rekommenderas att du är uppmärksam på några saker. Valet av en sådan enhet beror på vilken typ av yta du ska slipa . Om du vill bearbeta ett träplan bör du föredra vibrationstyper av enheter.

Om du vill bearbeta grova träslag som är täckta med ett gammalt lager lack eller färg ovanpå, är det bättre att använda träbältslipmaskiner. Om du behöver utföra ett mer känsligt och noggrant arbete, är det bättre att köpa en bananordning, det är också perfekt för slipning av dekorativa föremål av trä.

Om du kommer att använda kvarnen inomhus, bör du vara uppmärksam på prover som har ett inbyggt dammborttagningssystem.

Annars kan en stor mängd smuts ansamlas efter avslutat arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är också värt att uppmärksamma nätsladden som följer med själva enheten. En alltför kort tråd kanske inte räcker, och du måste dessutom köpa en förlängningssladd mot en avgift. I sortimentet av utrustning från märket DeWalt kan du främst hitta laddningsbara enheter, som i allmänhet fungerar utan sladd, men samtidigt är kostnaden mycket högre.

Glöm inte produktens utseende, formen på handtagen . Innan du köper en skrivmaskin rekommenderas att du håller den i dina händer ett tag, försök byta läge för att förstå om det är bekvämt för dig att använda den här enheten. Annars kan du uppleva obehag när du arbetar med utrustningen.

Titta på vikten och måtten på kvarnen. Många experter rekommenderar att man föredrar en mindre kraftfull men snabbare slipteknik. Detta alternativ blir mycket billigare och mer kompakt.

Innan du köper är det också värt att kontrollera att de enskilda kroppsdelarna passar. Glöm inte vibrationer och ljudnivåer som släpps ut under slipningens användning.

Rekommenderad: