Multifunktionell Kvarn: Betyg På De Bästa Slipmaskinerna. Översikt över Olika Modeller. Valfria Funktioner Och Finesser

Innehållsförteckning:

Video: Multifunktionell Kvarn: Betyg På De Bästa Slipmaskinerna. Översikt över Olika Modeller. Valfria Funktioner Och Finesser

Video: Multifunktionell Kvarn: Betyg På De Bästa Slipmaskinerna. Översikt över Olika Modeller. Valfria Funktioner Och Finesser
Video: A Beginner's Guide to Coffee Grinders 2024, Mars
Multifunktionell Kvarn: Betyg På De Bästa Slipmaskinerna. Översikt över Olika Modeller. Valfria Funktioner Och Finesser
Multifunktionell Kvarn: Betyg På De Bästa Slipmaskinerna. Översikt över Olika Modeller. Valfria Funktioner Och Finesser
Anonim

En multifunktionell kvarn eller renoveringsapparat är ett oumbärligt verktyg för byggnadsarbete och är ofta nödvändigt i vardagen. Denna enhet hjälper till att minimera den ansträngning som krävs för att bearbeta och polera olika ytor. Men nyckeln till kvalitetsarbete är rätt verktyg.

Hur väljer man?

När du väljer en multifunktionsslipmaskin finns det ett antal viktiga överväganden att tänka på. Vanligtvis utförs valet av verktyg baserat på den specifika typen av arbete som de måste utföra. Men den här kvarnen kallas därför "multifunktionell", eftersom den på grund av närvaron av olika bilagor kan utföra ett brett utbud av konstruktion och hushållsarbete. Därför är ett sådant verktyg universellt och mycket efterfrågat.

Med hjälp av en multifunktionell kvarn kan du polera, ta bort rost och måla från materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett verktyg måste du vara uppmärksam på några indikatorer

  • Mat … Standardmodeller av slipmaskiner fungerar från elnätet, det vill säga från ett vanligt uttag. Men tillgång till el under konstruktion kan vara svårt - i det här fallet bör du välja batterimodeller av kvarnen. Dessa modeller har en strömförsörjning som laddas från elnätet, så verktyget kan användas vid strömavbrott.
  • Kraft … För en vanlig slipmaskin är en effekt på 200 till 350 W tillräcklig. För detta verktyg spelar revolutionens hastighet ingen stor roll. Men om en mycket grundlig rengöring av ytan från en stor mängd rost eller färg krävs, kommer ett högeffektivt verktyg inte att störa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mjukstartfunktion … Idag levererar många tillverkare sina instrument med denna funktion. Detta gör slipmaskinen bekvämare och säkrare, eftersom även höghastighetsverktyg gradvis tar fart. Tillsammans med denna funktion installeras vanligtvis en hastighetsstabilisator - en användbar kvalitet som du bör vara uppmärksam på när du väljer maskin. I det här fallet kan du självständigt justera verktygets rotationshastighet beroende på typ av arbete eller material som ska bearbetas.
  • bekvämlighet … Nyckeln till högkvalitativt och säkert arbete är användarvänligheten. När du väljer en multifunktionsslipmaskin måste du se till att verktyget passar bra i handen. Enhetens vikt är också en viktig aspekt. Det är svårt att arbeta med ett tungt och överdimensionerat verktyg under lång tid, och ännu mer att utföra viktuppgifter.
  • varumärke … Det finns ett stort antal olika tillverkare av multifunktionella slipmaskiner på marknaden idag. Men inte alla tillverkare kunde rekommendera sig själva positivt. Nedan följer en översikt över de bästa modellerna av slipmaskiner, deras främsta fördelar och nackdelar beaktas, och viktigast av allt, betyget sammanställdes baserat på feedback från riktiga köpare som noterade fördelarna och nackdelarna med olika modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg

I första hand är produktionens slipmaskiner av Hammer LZK … Kvarnmodeller av denna tillverkare har olika kraft och låg vikt. De flesta köpare noterade en hel lista över positiva egenskaper hos detta verktyg, bland dem: användarvänlighet, hög effekt, som kombineras med låg energiförbrukning, överkomligt pris och hållbarhet.

Det är också värt att notera att verktyget inte överhettas och inte misslyckas även vid långvarigt arbete. Denna modell klarar polering och slipning 100%.

I genomsnitt kostar ett verktyg med tillräcklig effekt från tillverkaren Hammer 2000-2500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andraplatsen delades av tillverkare slipmaskiner "Interskol" och Makita … Båda verktygsmärkena klarar effektivt noggrann bearbetning och rengöring av ytor, de har tillräcklig kraft. Samtidigt kännetecknas den inhemska modellen "Interskol" av sin extremt låga vikt (mindre än ett kilo), vilket gör den mycket lätt att använda och låter den fungera länge. Recensioner från köpare av dessa märken av verktyg är i allmänhet bra.

Bland nackdelarna noteras en rent personlig preferens för bekvämlighet, och båda märkena klarar sig bra med huvuduppgiften.

Dessutom har det inhemska märket "Interskol" glädjat många ägare med sin prisvärda prispolicy - verktyget kostar mindre än 2000 rubel. Men konkurrenten Makita kostar cirka 4 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men på tredje plats är slipmaskinerna. tillverkare Bosch … I allmänhet noterade ägarna att verktyget gör ett bra jobb. Bland nackdelarna framhöll vissa användare den svaga kvaliteten på munstyckena för kvarnen, liksom dess tendens att överhettas under långt arbete. Dessutom är priset på dessa utländska slipmaskiner långt ifrån litet, så de är inte efterfrågade.

På fjärde plats är ankarverktyg … Den stora fördelen med denna kvarn är dess höga effekt och låga kostnad. Det är för prisets överkomlighet som många användare har förlåtit tillverkaren för små nackdelar. Bland dem är det värt att notera en hög ljudnivå under drift, märkbar vibration och en kort kabel för elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så när vi analyserar recensionerna av ägarna till olika slipmaskiner bör det sägas att var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar. För vissa kommer några av nackdelarna att vara helt obetydliga, medan andra på grund av dem inte kommer att kunna arbeta med verktyget. Därför bör valet av en kvarn utföras enligt personliga preferenser, men ovanstående indikatorer bör fortfarande studeras.

Det är viktigt att komma ihåg att säkerhetsåtgärder spelar en stor roll när du arbetar med något verktyg: du måste hålla enheten stadigt, arbeta i skydd och undvika hög luftfuktighet, eftersom kvarnen drivs av el, och du bör kontrollera kabelisoleringen noggrant före arbetet.

Rekommenderad: