Bandslipmaskin Från En Kvarn: Hur Man Gör En Slipmaskin Med Egna Händer? Tillverkningsteknik

Innehållsförteckning:

Video: Bandslipmaskin Från En Kvarn: Hur Man Gör En Slipmaskin Med Egna Händer? Tillverkningsteknik

Video: Bandslipmaskin Från En Kvarn: Hur Man Gör En Slipmaskin Med Egna Händer? Tillverkningsteknik
Video: Изготовление пояса шлифовальный 2024, Mars
Bandslipmaskin Från En Kvarn: Hur Man Gör En Slipmaskin Med Egna Händer? Tillverkningsteknik
Bandslipmaskin Från En Kvarn: Hur Man Gör En Slipmaskin Med Egna Händer? Tillverkningsteknik
Anonim

Ibland behövs en bandslipare på gården. Detta är ett extremt användbart verktyg tack vare vilket du kan slipa eller slipa alla material. Du kan göra denna maskin själv från en vanlig kvarn. Ett sådant verktyg finns vanligtvis i varje hemverkstad, och kostnaden för en liten kvarn är ganska låg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vad du behöver veta om en bandslipmaskin innan du gör den själv? Det finns flera viktiga kriterier som påverkar maskinens prestanda och kvalitet. Den viktigaste är makt. Det är trots allt huvudkomponenten i en hemmagjord bil. Enheter med hög effekt och hög hastighet är lämpliga för intensiv rengöring av alla material. Men medelhastighet är användbar för ytslipning. Ett universellt alternativ kommer att betraktas som en vinkelslip med en hastighetsregulator. I det här fallet kan du självständigt justera rotationshastigheten beroende på bearbetningsgraden.

Du bör också överväga bredden på det framtida slipbandet . Beroende på det bör dimensionerna på de drivande och drivna hjulen på den hemmagjorda apparaten väljas. Många band är 100 mm breda, men 75 mm breda band passar även för små hushållsbehov. Och glöm inte säkerheten. Detta gäller även tillverkning och användning av enheten. Svetsning kommer att användas vid tillverkningen. Därför är det värt att arbeta strikt i en skyddande mask.

Det rekommenderas att inte ha några brandfarliga föremål eller brandfarliga vätskor i närheten. Självtillverkade enheten fungerar från elnätet. Därför är det nödvändigt att undvika höga fuktnivåer och uppmärksamma isolering av trådarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Så innan du fortsätter med tillverkningen av en bandslipare från en slipmaskin är det nödvändigt att förbereda alla komponenter och verktyg. För detta behöver du:

  • själva kvarnen, som är grunden för den framtida apparaten;
  • bultar och muttrar;
  • Plåt;
  • fjädrar;
  • fyrkantiga rör.

Bland de verktyg du behöver:

  • ett skruvstycke, på vilket de flesta operationerna för tillverkning av en kvarn kommer att utföras;
  • borra;
  • en hammare;
  • svetsning;
  • uppsättning skiftnycklar;
  • roulett.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

När alla ingående delar är förberedda kan du börja arbeta direkt. Först måste du göra en konsol för kvarnen. Den tjänar till att hålla verktyget säkert. Fästet är tillverkat av stålplåtar. De måste klämmas fast i en skruvstång och böjas i form av kvarnen. Sedan svetsas de resulterande arken till varandra. Dessutom kan justerbultar installeras på fästet, vilket gör att du kan ändra verktygets vinkel.

Sedan kan du börja göra de drivna hjulen . Totalt finns det två av dem i designen. Detta kräver lager och bultar. Lagren är bultade och säkrade med en mutter. Ovanpå allt kan du fästa en gummislang för jämnhet. Därefter måste du göra ett arbetsplan. Produkten kommer att lita på det när du arbetar med en framtida bandslipmaskin. Arbetsytan är gjord av stålplåtar som är svetsade ihop.

Det är också nödvändigt att rengöra sömmarna väl från svetsning. Vidare borras i planets ändar hål i vilka de drivna hjulen är installerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att förbereda grunden för hela strukturen. För henne behöver du ett fyrkantigt rör. Det är nödvändigt att borra hål i röret som fästet och kvarnen är fästa på. Det rekommenderas att fästa dem med bultar och muttrar. Därefter fästs arbetsplanet. Allt är noggrant svetsat. Därefter måste du göra huvuddrivhjulet. Ett kort gummibelagt metallrör kan användas för det. Ett sådant rör är ordentligt fäst vid vinkelslipaxeln med en mutter. Sedan måste en fjäder fixeras mellan basen och fästet, vilket spänner slipbandet.

Sedan kan du installera själva slipbandet på enheten . Denna enhet ska vara säkert fixerad på en bekväm arbetsplats och du kan börja testa. Det är absolut nödvändigt att dra åt remmen så att den är centrerad på drivningen och de drivna hjulen.

Det rekommenderas också att ta hand om maskinen ordentligt. Vid långvarig användning kan damm samlas på bältet och på arbetsdelarna, vilket leder till tidigt slitage. Även specialkvarnar med dammuppsamlare är inte immuna mot detta problem. Därför måste alla arbetsdelar vara tillgängliga för att rengöra dem från resterna av bearbetat material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett band?

Slipband är en av huvudkomponenterna i en hemlagad slipmaskin. Huvudindikatorn för slipbandets kvalitet är storleken på slipkornen. De ansvarar för kvaliteten på slipningen av materialet. Bälten kan vara grova, medelstora och fina. I sig själva är slipande korn konstgjorda mineraler med hög hårdhet. Tejpmaterialet bör inte heller vara alltför stelt. Sådana band är ofta benägna att gå sönder. Du kan också använda rullar med vanligt sandpapper till din DIY slipmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så du kan göra en bandslipare från en kvarn utan problem och ganska snabbt med egna händer. Och med tanke på kostnaden för färdiga slipmaskiner är det en ganska relevant och rimlig lösning att göra det självständigt.

Rekommenderad: