Interskol Polermaskin: Typer Av Polermaskiner. Fördelar Och Nackdelar. Subtletter Av Val

Innehållsförteckning:

Video: Interskol Polermaskin: Typer Av Polermaskiner. Fördelar Och Nackdelar. Subtletter Av Val

Video: Interskol Polermaskin: Typer Av Polermaskiner. Fördelar Och Nackdelar. Subtletter Av Val
Video: Polermaskiner | Mäter vibrationer och dB | Biltema och Jula mot Titan, Shine Mate och Flex 2024, Maj
Interskol Polermaskin: Typer Av Polermaskiner. Fördelar Och Nackdelar. Subtletter Av Val
Interskol Polermaskin: Typer Av Polermaskiner. Fördelar Och Nackdelar. Subtletter Av Val
Anonim

Polermaskiner finns på marknaden i ett stort utbud. De skiljer sig åt i pris, användningsmetod, struktur och typ av material som de kan arbeta med. Ryska tillverkare kringgår inte heller dessa maskiner. Företaget "Interskol" presenterar två modeller för poleringsarbete. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

UPM-180 / 1300EM

Ursprungligen var Interskol UPM-180 / 1300EM polermaskin konstruerad för att fungera med metall och trä. Men som praktiken har visat fungerar det utmärkt med andra material, inklusive polymerer och målade ytor.

Maskinen används ofta när det är nödvändigt att noggrant polera bilens kaross. Som ett resultat av arbetet skadas inte ytan, eftersom den manuella modellen låter dig justera tryckgraden.

Verktyget kan justeras. Det finns en funktion för att välja rotationshastighet, som gör att du kan använda maskinen för att arbeta med olika ytor.

Kostnaden varierar. I den officiella onlinebutiken kan du köpa denna poleringsenhet till ett pris av 5250 rubel (exklusive frakt), men på tredjepartsresurser når priset 6 300 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de tekniska egenskaperna är motoreffekten 1300 watt. För en handhållen apparat är detta mer än tillräckligt. Denna kraft gör att du kan styra enheten väl, medan prestandan blir som bäst. Det finns bland annat en hastighetsregleringsfunktion. Beroende på vilket material som ska bearbetas kan du välja önskat antal för att inte skada ytan. Funktionen att bibehålla hastigheten tillhandahålls också.

Vinkelpoleringsmaskin UPM -180 / 1300EM kan anslutas till ett vanligt uttag: strömförsörjningsparametrar - 220 V med en eventuell avvikelse på 10%. Maskinen i sig väger 3,2 kg, vilket gör att du kan arbeta med den länge. Verktyget är inte för tungt, perfekt för manuellt arbete.

Bild
Bild

Fördelarna med UPM-180 / 1300EM inkluderar:

  • kraftfull motor för hög prestanda;
  • bekvämt handtag med mjuka dynor;
  • funktionen att bibehålla hastigheten;
  • inbyggt mjukstartsystem;
  • möjligheten att fästa slipark med kardborreband.

Det finns också nackdelar:

  • verktygets förväntade livslängd är bara 3 år;
  • inget överhettningsskydd;
  • det finns inget skydd mot upprepad inkoppling;
  • inget slingskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner om verktyget är rent positiva. Mästare noterar bekvämligheten med att arbeta med maskinen. Enligt deras försäkringar klarar hon sig bra med poleringsproceduren. Det överkomliga priset på enheten noteras separat i jämförelse med modellerna från andra företag på marknaden.

Vissa människor har märkt att vinkelpoleraren är tung, så det är svårt att arbeta med det länge. Det finns också ett magert urval av ytterligare delar (ett litet urval av bilagor). Maskinen kan endast användas för polering. Att slipa med det kommer inte att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

UPM-180 / 1300E

Vinkelpoleringsmaskin "Interskol" UPM-180 / 1300E skiljer sig från den tidigare enheten, inte bara i utseende. Den kan hantera ett större utbud av material. Denna modell är dock äldre, därför är dess funktionalitet lägre än den i den tidigare versionen.

Maskinen låter dig utföra arbete genom att applicera det erforderliga trycket. Det finns ingen risk för skada på beläggningen.

Det finns ingen hastighetsstödsfunktion här, så det kommer att ta längre tid att polera. Elektroniskt varvtalsstöd bör kompensera för denna nackdel. Till stor del tack vare det utjämnas risken för skador.

Att manuellt justera antalet varv fungerar inte. Innan du börjar bearbeta ytan rekommenderas det att träna på ett oansenligt område och titta på resultatet. Liksom den tidigare modellen kan UPM-180 / 1300E drivas från ett vanligt uttag med en effekt på 200-240 V.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller tekniska egenskaper är UPM-180 / 1300E sämre än UPM-180 / 1300EM: det finns ingen funktion att bibehålla hastigheten, ett mjukstartsystem. Vikt varierar också. Denna maskin väger 3,8 kg och kan vara svår att använda för hand. Det är för tungt. Handtaget har inte mjuka kuddar, så det är inte särskilt bekvämt att arbeta med ett sådant verktyg. Ändå är priset för denna modell mycket lägre.

I den officiella webbutiken kostar det 4 302 rubel, men du kan hitta det billigare. Vissa mästare indikerar att det i DNC kostar cirka 4000 rubel.

Fördelar med polermaskinen:

  • kraftfull motor - 1300 W;
  • förmågan att arbeta med olika material;
  • lågt pris;
  • elektronisk hastighetskontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också många nackdelar:

  • den angivna livslängden är bara 3 år;
  • inget mjukstartsystem;
  • överhettningsskydd tillhandahålls inte;
  • det finns ingen funktion att behålla antalet varv;
  • inget slingskydd;
  • stor vikt - 3,8 kg;
  • besvärligt handtag (inte D-format).

I recensioner av detta instrument noteras priset främst. De säger också att bilen verkligen är pålitlig. Detta gör att du kan använda den ofta och i stora mängder.

Den är lika väl lämpad för att ta bort lack och polera träytor. Även om handtaget inte är särskilt bekvämt, finns det inget särskilt obehag när du använder det.

Det enda som orsakade klagomål är enhetens betydande vikt. Resten av UPM-180 / 1300E anses vara ett bra alternativ som klarar polering bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du fokusera på den tillgängliga budgeten. Båda modellerna fungerar bra, det finns inga totala skillnader mellan dem. UPM-180 / 1300EM har dock en bredare funktionalitet, för vilken du därför måste betala extra.

Om du inte behöver ytterligare funktioner, välj gärna UPM-180 / 1300E. Innan du köper, var noga med att kontrollera om det finns en licens för produkten … Få sådana maskiner är smidda, men det finns fortfarande skrupelfria säljare. Det är bättre att köpa produkten från officiella representanter eller från stora pålitliga elektronikbutiker.

Om du köper UPM personligen och inte via Internet, var noga med att "prova" verktyget (håll det i handen). Kanske tvärtom kommer du att gilla UPM-180 / 1300E: s större vikt, liksom frånvaron av ett D-format handtag. Allt här är individuellt. Glöm inte att köpa en mängd olika bufferskivor direkt. I framtiden behöver du inte söka efter dem i butiker om du behöver en annan bilaga.

Rekommenderad: