Vad Kan Man Göra Med En Skruvmejsel? Hur Monterar Man Ett Vindkraftverk, En Borrmaskin Och En Vinsch? Hur är Elcyklar Och Elscooter Baserade På En Skruvmejsel Ordnade?

Innehållsförteckning:

Video: Vad Kan Man Göra Med En Skruvmejsel? Hur Monterar Man Ett Vindkraftverk, En Borrmaskin Och En Vinsch? Hur är Elcyklar Och Elscooter Baserade På En Skruvmejsel Ordnade?

Video: Vad Kan Man Göra Med En Skruvmejsel? Hur Monterar Man Ett Vindkraftverk, En Borrmaskin Och En Vinsch? Hur är Elcyklar Och Elscooter Baserade På En Skruvmejsel Ordnade?
Video: SNICKARE UTOMHUS 3 TIPS OCH TRIX 1 TA BORT EN TRASIG SKRUV 2024, April
Vad Kan Man Göra Med En Skruvmejsel? Hur Monterar Man Ett Vindkraftverk, En Borrmaskin Och En Vinsch? Hur är Elcyklar Och Elscooter Baserade På En Skruvmejsel Ordnade?
Vad Kan Man Göra Med En Skruvmejsel? Hur Monterar Man Ett Vindkraftverk, En Borrmaskin Och En Vinsch? Hur är Elcyklar Och Elscooter Baserade På En Skruvmejsel Ordnade?
Anonim

Alla är bekanta med en så enkel enhet att använda som skruvmejsel. Egentligen är detta en konverterad elektrisk borrmaskin. Det kan kallas ett handhållet elverktyg, som är avsett för skruvning och skruvning av olika fästelement. Men med dess hjälp kan du inte bara skruva loss och linda en skruv eller mutter.

Bild
Bild

Vad kan man göra med en skruvmejsel?

Skruvmejseln är en lätt transformerad elektrisk borrmaskin. Det är ganska lämpligt för att skapa den mest primitiva motorn, drivenheten eller till och med motorn. Dessutom blir denna enhet lätt till många helt oväntade saker med principen för dess drift. Ett antal exempel och icke-standardiserade idéer för dess tillämpning kan nämnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en generator?

En skruvmejsel med små förbättringar kan användas som generator, Dessutom krävs inte mycket ansträngning:

  • först tas batteriet bort, en motsvarande tråd är ansluten till varje terminal med krokodilklämmor och ansluten till förbrukningsanordningen;
  • innan du ansluter är det absolut nödvändigt att testa korrekt polaritet för anslutningen med en multimeter;
  • en insexnyckel kläms fast i chucken, som används när möbler monteras; ett bekvämt handtag är fäst på det, eftersom det kommer att ta lång tid att generera ström;
  • ström kommer att produceras, men spänningen kommer att vara så låg att det bara räcker för att ladda en mobiltelefon, och för att belysa den med en liten LED-lampa med låg effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda vindenergi - detta kommer redan att kallas en vindgenerator. Nackdelen med en sådan krets är emellertid också lågspänning.

Om det inte kommer att vara möjligt att installera en sådan vindgenerator i en konstant vind någonstans vid havet eller en fyr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur uppgraderar jag min utrustning?

Borrmaskin

Vid tillverkning av en amatörbordsborrmaskin kan du också använda delar av en skruvmejsel, nämligen: en motor, en växellåda och en chuck. Det är mest praktiskt att fixa borrhuvudet (chucken) med två textolitklämmor. Det är viktigt att alla hål i klämmorna är på samma axel, snedvridningar är oacceptabla här. Begränsande fjäderben är gjorda av bussningar med en invändig gänga . Bussningar väljs av samma storlek, exakt motsvarande klämmornas lumen. Dessutom kommer det att vara nödvändigt att göra en textolitklämma med två nylonbussningar, som sätts på stången. Sedan installeras en träspak med en fjäder, som används för att dra tillbaka borrhuvudet. Strömförsörjning sker från en 150 watt transformator, dess utspänning får inte överstiga egenskaperna hos enheterna i det elektriska verktyget som används. Du måste också installera en diodbrygga och en kondensator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvarn

Skruvmejslar kan också användas vid utrustning av hemverkstäder. Idag pratar vi om en svarv och slipmaskin, på vilken du kan bearbeta eller slipa små träprodukter. En arbetsbänk för trä förvandlas vanligtvis till en säng. Det viktigaste är att bordet är en perfekt plan yta. Huvudstången och drivningen blir vårt elverktyg. Den placeras i en specialbearbetad träform och fixeras med en hållare, till exempel en klämma. Om arbetsbänken inte är planerad att ständigt användas som verktygsmaskin görs verktyget och dess säng vanligtvis avtagbara, annars skruvas de fast. En tanddorn sätts in i fixturen. Bakstycket är tillverkat av en träkonstruktion inklusive en avsmalnande skärpt justerskruv. Den är installerad, med hänsyn tagen till inriktningen av både huvudet och verktygen monterade på dem. Bakdelsstrukturen är säkrad med en klämma. För ökad bekvämlighet och säkerhet kan du installera en räcke.

Bild
Bild

Om en hemmavinkelslip har misslyckats finns enklare utföranden för att förbättra mutterskruvmejseln.

De uppvisar ingen komplexitet alls:

  • du kan göra ett hemgjord munstycke av en tapp med lämplig tjocklek med hjälp av en mutter och bricka;
  • i butikskedjor köps ett speciellt munstycke på vilket en slipskiva är fäst;
  • ibland för att installera en speciell sidofäste måste du demontera växellådan, det kommer att ta lite tid, men i det här fallet kommer den resulterande enheten mer att likna en kvarn typ "kvarn".

Ett sådant byte av en kvarn med en mutterdrivare kommer inte att vara helt effektivt på grund av skillnaden i spindelhastigheten: för skruvmejslar är det ungefär tre gånger lägre.

Uppmärksamhet! Förbättringar som dessa kräver strikta säkerhetsåtgärder, eftersom användningen av att vända rotationsriktningen kan orsaka allvarliga skador.

Bild
Bild

Förbättring av barnfordon

Elcykel eller elscooter

Skruvmejslar hjälper också till med att skapa skotrar eller elcyklar. Dessa fordon kommer att vara mycket populära bland grundskolebarn eller förskolebarn. De skapas så här: en kedjedrift är installerad mellan hjulets drivhjul och skruvmejselns spindel. Den senare får energi från batteriet i detta elverktyg. Det bör noteras att med en liten total massa av det mest avancerade fordonet och dess barnförare var det möjligt att nå en hastighet på nästan 20 kilometer i timmen.

Bild
Bild

Elbil

Idén om att modernisera ett barns fordon - en pedalmaskin - kan också genomföras. Resultatet ska bli en riktig elbil. Det är sant att implementeringen av denna idé kommer att kräva besittning av några låssmedfärdigheter.

För att genomföra idén måste du förbereda följande reservdelar

  • Ett stålprofilrör för att göra en ram, som enkelt kan göras själv.
  • Hjul med gummidäck. Det bästa sättet att göra detta är att demontera den gamla trädgårdsvagnen.
  • För karossen behöver du antingen en pedalstyrd barnbilskropp, eller så måste du göra den själv av skrotmaterial (vattenrör av plast eller metall-plast är lämpliga).
  • Enheter från två demonterade skruvmejslar ska fungera som elektriska drivenheter: motorer och växellådor kommer att användas från dem. De placeras i specialtillverkade höljen.
  • Ett lager är installerat för att stödja den utgående axeln.
  • En bilmodell rekommenderas som batteri.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En skruvmejsel kan också hjälpa till att förbättra ett barns fordon, till exempel att göra en liten snöskoter av en elbil.

De använder en nybyggd elbil för detta ändamål, moderniserar den bara lite

  • Ramen kommer att förbättras för att installera drivhjulet, som kommer att vara apparatens huvudmotor.
  • Skidor installeras istället för hjul, och plastratten "ratten" ersätts med ett metallstyr från en barncykel.
  • Kedjedriften fungerar som en drivning.
  • Denna uppgradering kommer att spara både tid och pengar, och glädjen för barnen kommer att vara äkta.

Dessutom kan processen fixas med ritningar, och den omvända omvandlingen till en elbil kommer att bli mer än möjligt med början av den varma säsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk borr

Förvandlingen av en skruvmejsel till en borr sker med en handvåg, eftersom dessa verktyg i stort sett är utbytbara.

Även om det är nödvändigt att ta hänsyn till vissa nyanser:

  • skruvmejselns planetväxellåda misslyckas om en kraft appliceras på verktyget för vilket den inte var konstruerad: det var inte ursprungligen planerat att använda den för att borra hårda material;
  • som regel är kraften hos dess elmotor lägre än borrmaskinen.
Bild
Bild

Om den elektriska borren tvärtom är planerad att användas som skruvmejsel, bör du vara försiktig och komma ihåg att:

  • borren kommer snabbt att skruva loss / dra åt muttern eller självgängande skruven;
  • hon kommer att kunna skruva fast skruven i det hårdare materialet.

Det finns också vissa nackdelar:

  • borrens storlek och vikt är större, det är inte så bekvämt att arbeta med det på trånga platser;
  • det är inte möjligt att använda en borr vid montering av möbler och vid arbete med tunn plast, gips, etc.;
  • användning av personlig skyddsutrustning (glasögon, handskar) är nödvändig;
  • på grund av designens inkonsekvens med de uppsatta uppgifterna slits verktyget mer.

Hur monterar man en graver?

Den sladdlösa versionen av den elektriska skruvmejseln eller den nätdrivna versionen förvandlas enkelt till en enhet som kallas "gravör", "dremel", "drill", "mini-drill", "straight grinder". Som med att uppgradera en skruvmejsel till en slipmaskin finns det två sätt att konvertera den:

  • ett speciellt munstycke köps i detaljhandelskedjor;
  • en hemgjord fixeringsanordning används, lämplig för användning av en dremelrigg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra användningsidéer

Elektrisk båtmotor

Den enklaste elmotorn för en båt med en skruvmejsel görs enligt följande:

  • en skruvmejsel fästs på en tjock skiva ungefär 50x20x3 cm i vertikalt läge med en klämma;
  • istället för en bit kläms en axel fast i chucken, något längre än brädan;
  • axeln är fixerad på den på två ställen med lager, en propeller är fäst vid den;
  • själva plankan är fixerad på båtens baksida med ett rörligt klämsystem.

Den enklaste båtmotorn är klar!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinsch

Till en hemgjord elmotor från en skruvmejsel, som tillägg är det fullt möjligt att göra en hemlagad liten vinsch för ett ankare.

Monteringsprincipen ändras inte, drivmekanismen är samma skruvmejsel, fixerad på klämmor med självgängande skruvar. Patronen ersätts med en rulle med en flexibel ankarkabel eller ett starkt rep som kastas över blocket.

Omvänd funktion används för att kasta / höja ankaret.

Drivenhet

Den enklaste drivningen för automatisk stängning och öppning av garageportar består av en skruvmejsel som är monterad på en lämplig höjd, istället för en patron är en snäckväxel av tillräcklig längd installerad, fast ansluten till grindbladet. Med omvänd funktion kan du öppna och stänga porten.

Bild
Bild

Boer

För att göra en isskruv för vinterfiske måste du ta:

  • stålrör med erforderlig diameter;
  • härdade stålplåtar för tillverkning av skruv, som värms och böjs i vissa vinklar;
  • alla komponentdelar svetsas, sedan slipas ytan på sömmarna;
  • i slutet av monteringen rekommenderas att måla isskruven i en ljus färg.
Bild
Bild

I allmänhet har skruvmejslar många, många användningsområden i hushållet än de som anges i denna artikel. Det enda som bör beaktas med sådana uppgraderingar är att skruvmejseln:

  • utformad för att utföra arbete med hög hastighet och under relativt kort tid;
  • med långvarig kontinuerlig drift överhettas den snabbt;
  • motorns effekt är låg, därför krävs installation av en reduktionsväxel för längre drift.

Det viktigaste är att inte glömma säkerheten!

Rekommenderad: