Sturm Skruvmejsel: Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller 12 Och 18 Volt, Val Av Batteri Och Borrskruvmejsel, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sturm Skruvmejsel: Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller 12 Och 18 Volt, Val Av Batteri Och Borrskruvmejsel, Recensioner

Video: Sturm Skruvmejsel: Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller 12 Och 18 Volt, Val Av Batteri Och Borrskruvmejsel, Recensioner
Video: Cordless Screwdriver or Cordless Drill? 2024, Maj
Sturm Skruvmejsel: Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller 12 Och 18 Volt, Val Av Batteri Och Borrskruvmejsel, Recensioner
Sturm Skruvmejsel: Funktioner I Nätverks- Och Batterimodeller 12 Och 18 Volt, Val Av Batteri Och Borrskruvmejsel, Recensioner
Anonim

Sturm skruvmejslar har funnits på marknaden i 15 år, under denna period har de etablerat sig som pålitlig och högkvalitativ utrustning. Bland det rika sortimentet finns sladdlösa och elverktyg som skiljer sig åt i funktionalitet, pris och egenskaper.

Bild
Bild

Karakteristisk

Företaget strävar efter att alltid vara på toppen av framgångar, därför sparar det inte pengar för ny utveckling. Idag har Sturm -modellerna helt olika mekaniker, och byggkvaliteten är på högsta nivå.

Sladdlösa och elverktyg är särskilt populära, vilka är nödvändiga för att lösa enkla hushåll och större uppgifter.

Sturm -tekniken hjälper till att skruva och skruva av skruvar , borra hål med olika diametrar, knacka och till och med dra på ankare. Bra utrustning, enligt företagets grundare, ska inte vara dyrt, det är vad Sturm har bevisat i 15 år.

Bild
Bild

Bland funktionerna i modellerna från denna tillverkare kan man särskilja en imponerande livslängd, högkvalitativa komponenter.

Varje modell måste testas under verkliga driftförhållanden. Produkterna levereras till marknaden med kvalitetscertifikat från Rostest.

När du väljer en skruvmejsel är det värt att överväga följande egenskaper:

  • hastighet;
  • varvtal;
  • vridmoment;
  • Batterityp;
  • tillgänglighet av ytterligare funktioner.
Bild
Bild

Tala specifikt om funktionaliteten hos Sturm -skruvmejslarna användaren har möjlighet att köpa ett verktyg med följande ytterligare funktioner:

  • omvänd;
  • spindelblockering, som utförs i automatiskt läge;
  • möjligheten att justera rotationshastigheten;
  • närvaron av bakgrundsbelysning;
  • installerad batteriindikator;
  • broms.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdlösa verktyg från denna tillverkare är kommersiellt tillgängliga med två typer av batterier:

  • nickel-kadmium;
  • litiumjon.

De första kännetecknas av sin låga kostnad, stabila drift, oavsett förändringar i omgivningstemperaturen. Särskilda lagringsförhållanden ställs på dem, eftersom de har en stark minneeffekt, så medan enheterna inte används bör de laddas ur helt. Litiumjonbatterier har ingen minneeffekt, de har mycket mer kapacitet och laddningen hålls längre, de är mycket lättare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den nyckelfria chucken är standard på alla Sturm -produkter, eftersom den sparar användaren tid för verktygsbyten och är mycket bekvämare än en käftchuck.

Det är av två typer:

  • enkelsits;
  • tvåkoppling.

Byte av munstycke med en enda hylsa görs snabbt, med ena handen, i det andra fallet trycker ena handen på den första kopplingen och den andra skruvar loss den andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

I utformningen av sladdlösa och huvudskruvmejslar finns det en motor, av vilken verktyget fungerar. Kraften som genereras av motorn överförs först till växellådan och sedan till spindeln.

Kopplingen som är integrerad i växellådan ansvarar för vridmomentkontrollen . Spindeln är utrustad med en chuck och en hållare, på vilken utrustningen är placerad. Varje munstycke som kommer att användas av operatören sätts in i chucken och uttaget i den. När energin som genereras av motorn omvandlas och förstärks, börjar riggen sin rörelse med en hastighet inställd av en person eller vid ett visst antal varv.

Bild
Bild

Modellöversikt

Som nämnts ovan är alla Sturm -modeller uppdelade i två stora grupper: batteri och elnät. Utrustning av batterityp råder - elektriska skruvmejslar kan ha en effekt på 12, 14,4 eller 18 volt. Deras efterfrågan beror på deras kompakthet och rörlighet.

Elektriska skruvmejslar Sturm CD31181, CD3118C och CD30181 har ett nickel-kadmiumbatteri i designen. De är perfekta för hushållsarbete, eftersom de inte har mycket kraft, men tillverkaren har tillhandahållit två rotationshastigheter, möjligheten att justera hastigheten, bakåt.

Greppet har ett gummigrepp för bättre grepp. I ett fulladdat tillstånd kan ett sådant verktyg fungera i 60 minuter. Modeller levereras med ett extra batteri, så det kan ändras när som helst och fortsätta med uppgiften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska skruvmejslar Sturm CD3014C och CD3112C kännetecknas av små dimensioner och låg vikt. De är mycket bekväma, men med samma hastighet. Det är möjligt att justera antalet varv.

Modell Sturm CD3010L utrustad med ett litiumjonbatteri. Tack vare ett sådant batteri hålls laddningen längre, även under en paus är det ingen energiförlust. För användarens bekvämlighet finns en batteriladdningsindikator på fodralet. Den elektriska skruvmejseln Sturm CD3010L kan hyllas för att ha elektroniskt varvtal och omvänd styrning. Strömknappen kan blockeras, så oavsiktlig start är helt utesluten. Användaren kommer att vara nöjd med högkvalitativ och korrekt riktad belysning.

Uppmärksamhet kan inte ignoreras Sturm ID2130 , som i hela produktlinjen i företaget är en av de mest kompakta och lätta. Varvtal och antal varv kan justeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Det är lätt att hitta delar till Sturm skruvmejslar - detta är en av deras främsta fördelar. Varje service kommer snabbt och billigt att reparera motorn, växellådan eller byta patron.

Tillverkaren försökte ta hänsyn till konsumenternas behov och försåg sina produkter med bra komponenter . Alla modeller levereras med en original laddare, som också skiljer sig i byggkvalitet och material som används. Vissa skruvmejslar levereras med ett extra batteri, vilket gör att du kan använda verktyget tills uppgiften är klar.

Experter rekommenderar dig att vara uppmärksam på fel modeller, i vars utformning backknappen finns - det blir ovärderligt om borraren fastnar eller skruven går i fel bana.

All utrustning passar in i en speciell resväska, vilket förenklar processen med att lagra och transportera skruvmejseln.

Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper bör användaren veta det Alla Sturm skruvmejslar kan delas in i två stora grupper:

  • professionell;
  • hushåll.

De skiljer sig åt i prestanda, eftersom de som är avsedda för professionell användning har mer kraft och bredare funktionalitet.

För hushållsskruvmejslar överstiger vridmomentet inte 15 Nm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid borrning av täta ytor i professionella skruvmejslar når antalet varv 1300 -märket, och för dem som bara kan arbeta med trä, plast och metall når denna siffra 600 varv / min.

Fördelen med utrustning med liten funktionalitet är dess kostnad ., medan dyrare skruvmejslar skiljer sig åt genom att de kan lösa mycket mer komplexa problem. Batterimodeller skiljer sig inte bara i typen av inbyggt batteri utan också i kapacitet. En professionell skruvmejsel av denna typ bör fylla på laddningen helt på en timme, medan ett verktyg för vardagliga uppgifter tar cirka 7 timmar.

På dyra modeller finns det ibland upp till 22 möjliga justeringar, inklusive - hastighet, antal varv, borrens rörelseriktning, bakgrundsbelysning, etc. Du bör definitivt uppmärksamma skruvmejslar, som ger möjlighet att växla mellan impuls- och slaglägen.

Bild
Bild

Driftsregler och säkerhetsåtgärder

Alla konstruktionsverktyg måste användas i enlighet med säkerhetskraven och i enlighet med de regler som föreskrivs i tillverkarens instruktioner.

Så det finns följande regler:

  • sluta omedelbart arbeta med verktyget, från vilket det finns rök eller lukt av bränd plast;
  • före arbete krävs skruvmejseln för att inspektera och bedöma förekomsten av funktionsstörningar;
  • det är omöjligt att arbeta med utrustningen om omgivningstemperaturen överstiger + 40 grader;
  • det är förbjudet att självständigt ändra konfigurationen, byta ut delar, demontera batteriet;
  • lagringsbatterier lagras helt urladda från metallföremål i ett torrt rum;
  • laddaren kopplas bort från elnätet om den inte behövs, och batteriet tas bort från strömförsörjningen när den är fulladdad (annars minskar dess kapacitet);
  • skruvmejselns handtag måste vara torrt, utan tecken på fett och fett;
  • Redskapen rengörs regelbundet och hålls vassa.
Bild
Bild

Recensioner

De flesta recensioner om detta företags skruvmejslar är ganska bra. Användarna noterade attraktiv kraft, tillförlitlighet och ingen vibration.

Vissa säger att fallet värms upp under drift - i genomsnitt efter fem minuters aktivitet når temperaturen 40 grader, av denna anledning uppstår frågan om utrustningens säkerhet. Användarna är också missnöjda med den ständigt växande kostnaden.

Rekommenderad: