Skruvmejselfäste För Skärning Av Metall: Kan Du Borra Metall Med En Skruvmejsel? Att Välja En Skärare

Innehållsförteckning:

Video: Skruvmejselfäste För Skärning Av Metall: Kan Du Borra Metall Med En Skruvmejsel? Att Välja En Skärare

Video: Skruvmejselfäste För Skärning Av Metall: Kan Du Borra Metall Med En Skruvmejsel? Att Välja En Skärare
Video: Borra i tunnplåt och metall (Plåtslöjd) 2024, Maj
Skruvmejselfäste För Skärning Av Metall: Kan Du Borra Metall Med En Skruvmejsel? Att Välja En Skärare
Skruvmejselfäste För Skärning Av Metall: Kan Du Borra Metall Med En Skruvmejsel? Att Välja En Skärare
Anonim

Skruvmejseln kan med hjälp av ett speciellt fäste modifieras till ett verktyg för skärning av metallprodukter. Det är ganska bekvämt, hög kvalitet och ekonomiskt. Denna metod är ett mycket effektivt alternativ till speciella metallskärverktyg. För att resultatet efter att ha arbetat med en skruvmejsel med ett sådant munstycke verkligen ska vara av utmärkt kvalitet måste du välja rätt munstycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

På frågan om det är möjligt att borra metall med en skruvmejsel ger proffsen ett positivt svar. Det är dock värt att veta att skärning för metall med en skruvmejsel bara är möjligt hemma och när du arbetar med en obetydlig volym. Till exempel är det lättare att ta med flera bilagor till ett föreslaget projekt än ett tungt elverktyg. För professionellt arbete i förhållandena för industriell bearbetning av metallplåtar med stor tjocklek kommer bilagorna till en skruvmejsel inte att ersätta ett specialiserat verktyg som en slipmaskin.

En anordning som gör en skruvmejsel till en metallskärningsanordning är i själva verket en stans . Den tränger jämnt in i metallplåten med hjälp av flera fram- och återgående rörelser. Under arbetets gång verkar verktyget på arket punktvis, på grund av vilket beläggningen behåller sin prestanda så mycket som möjligt.

Tack vare en speciell infästning kan mastern arbeta med tunn metall och plåt med en bredd på högst 2 mm. Produkten består av två skärande delar, varav en täckt med ett handtag. Om bladet är tråkigt kan handtaget anpassas till det och arbetet kan fortsätta med den vassa delen. Enligt vissa mästare är denna metod ännu snabbare än till exempel när man arbetar med en kvarn. Skärkanterna deformeras inte, bekvämligheten skapas genom att det inte finns gnistor under skärningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Skärning av metall med en skruvmejsel det har många fördelar.

  • Resultatet av att arbeta med en skruvmejsel är ett högkvalitativt och jämnt snitt.
  • Lönsamhet. När du köper ett munstycke behöver du inte köpa ytterligare förbrukningsmaterial.
  • Bra prestanda på enheten.
  • Mångsidigheten hos sådana bilagor.
  • På grund av närvaron av ett speciellt handtag är arbetsflödet lätt, bekvämt och effektivt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vissa modeller kan användas för alla skruvmejslar och borrmaskiner, elektriska eller pneumatiska.
  • De speciella redskapen är ganska enkla att underhålla.
  • Denna metod gör det möjligt att utföra nedskärningar i nästan vilken konfiguration som helst.

Nackdelarna med denna metod för skärning av metall inkluderar vissa besvär i arbetet för nybörjare. Först måste du anpassa dig till processen, skaffa dig lite skicklighet, till och med konst. Erfarna hantverkare kommer inte att behöva detta - de kommer lätt att klara uppgiften. En annan nackdel med produkten är svårigheten vid arbete på taket, eftersom båda händerna används vid skärning av metall.

Bild
Bild

Hur man väljer

Går till affären för ett fäste för en skruvmejsel eller borr, använd dessa tips för att välja produkter.

  • Ignorera inte de inhemskt producerade tipsen. När det gäller kvalitet är de inte alls sämre än utländska produkter, och prismässigt kan de vara mycket mer lönsamma.
  • Köp inte tillbehör handhållna. Äktenskapet kanske inte märks vid första anblicken, men i framtiden kan dess närvaro leda till ett allvarligt problem.
  • Se till att mekanismen passar ditt instrument i alla avseenden.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en skärare för att arbeta med en metallskruvmejsel bör du också ta hänsyn till mekanismens syfte och välja en produkt som matchar specifikationerna för arbetet. Du kan dela in munstyckena i följande typer:

  • anordning för skärning av tunn plåt;
  • en slipprodukt för regenerering av en skärande metallkant;
  • munstycke för polering, slipning av metallbeläggning.
Bild
Bild

Huvudskillnaden mellan skruvmejselbitarna är tjockleken på metallen som skärs. Andra tekniska egenskaper är också viktiga. Moderna byggnadsförsäljningsavdelningar, liksom webbplatser, erbjuder många modeller av metallskärfästen, tack vare vilka verktyget ger smidiga och snygga snitt. Till exempel är följande bilagor de vanligaste modellerna:

  1. "Cricket".
  2. "Stålbäver".
  3. Sparky NP 1, 8L.
  4. EDMA NIBBLEX.
  5. ACKO YT-160A.
Bild
Bild

Var särskilt uppmärksam på munstycket HPM "Cricket" på exemplet på "Enkor 14210" -modellen … Enheten kan användas för metallplåtar upp till 1,6 mm tjocka. Om det är koppar, aluminium eller polymermaterial, kommer mekanismen också att ta ett 2 mm blad. Produkten drivs av en patron. Med hjälp av dessa produkter är det möjligt att göra alla typer av nedskärningar. Fästets styrka ges av verktygsstålet, som används vid tillverkningen, på grund av detta har enheten en lång livslängd. Fördelarna med modellen inkluderar också lågt ljud och mekaniska förluster. Den är ganska lämplig för konstnärlig skärning och för att göra hål med stor diameter på metall.

Separat är det värt att notera munstycket " Stålbäver " … Det är en slags stålsax. Modellen är mer lämplig för metallplattor och wellpapp. Fördelen med munstycket är dess egenskap att inte bränna metallproduktets skyddande skikt, på grund av vilket beläggningen behåller sina korrosionsskyddande egenskaper. Armaturen används för stål (upp till 1, 8 mm), rostfritt stål (1, 2 mm), koppar och aluminium (2 mm). Minsta skärradie är 12 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med Sparky NP 1, 8L -enheten kan du göra både linjära och radiella snitt. Skiljer sig i högkvalitativ kant. Perfekt för metallplattor.

Bild
Bild

Rekommendationer för användning

När man vänder sig till en skruvmejsel som ett verktyg för att skära metall, är det värt att överväga några av funktionerna i att arbeta med den. Efter att ha använt denna metod för första gången, lyssna på rekommendationer från experter.

  • Innan arbetet påbörjas, gör flera skär på onödiga metallblad för att anpassa och anpassa sig till skärning och undvika misstag i grundarbetet.
  • Håll i borrmaskinen eller skruvmejseln med båda händerna, detta ger en högkvalitativ och jämn skärning av önskad form.
  • Se till att munstycken och skärare förvaras i torra rum där det inte finns några förutsättningar för metalloxidation.

Rekommenderad: