Vinkelmunstycke För En Borr: Funktioner I Ett Runt Munstycke För Borrning Med En Borr I En Vinkel På 90 Grader, Finesser I Dess Användning

Innehållsförteckning:

Video: Vinkelmunstycke För En Borr: Funktioner I Ett Runt Munstycke För Borrning Med En Borr I En Vinkel På 90 Grader, Finesser I Dess Användning

Video: Vinkelmunstycke För En Borr: Funktioner I Ett Runt Munstycke För Borrning Med En Borr I En Vinkel På 90 Grader, Finesser I Dess Användning
Video: Konstruere 90 grader 2024, April
Vinkelmunstycke För En Borr: Funktioner I Ett Runt Munstycke För Borrning Med En Borr I En Vinkel På 90 Grader, Finesser I Dess Användning
Vinkelmunstycke För En Borr: Funktioner I Ett Runt Munstycke För Borrning Med En Borr I En Vinkel På 90 Grader, Finesser I Dess Användning
Anonim

En borr är ett verktyg vars huvudsakliga syfte är att rotera borren samtidigt som man gör hål. Ett sådant verktyg används vanligtvis vid reparationer, vilket förenklar arbetet. För att öka verktygets funktionalitet kan olika adaptrar, tillbehör eller adaptrar användas, vilket gör borren universell.

Bild
Bild

Vad det är?

Det vinklade munstycket är utformat för att göra hål på platser där det är omöjligt att tränga in med en konventionell borr. Kroppen har delar som är placerade i en vinkel på 90 grader, och inuti finns en drivspindel, liksom en anordning för att hålla borren och rotera den. På kroppens yta finns ett element för att fästa enheten på själva borren. De svängbara hylsorna passar inuti den andra inuti kroppen, vilket gör att borren kan rotera utan att göra mycket ljud.

För vissa typer av arbete behöver du bara använda borrar med vinkelbeslag .eftersom hålen kanske inte har tillräckligt med utrymme för verktyget eller skruvmejselhuvudet. Om du måste driva in skruvarna på en mjuk yta kan du anpassa och använda andra verktyg, till exempel vinkelskruvmejslar. I alla andra fall, och särskilt när du borrar metall, måste du använda ett kraftfullare verktyg, och här kan du inte längre klara dig utan ett vinkelmunstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande klassificeringar och funktioner

Vinkelmunstycke vanligtvis fungerar enligt följande scheman:

  • mekanisk överföring av axeln;
  • flexibel axelbyte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor av den första typen är ofta placerade på ett professionellt instrument och är ett med det . Dessa borrar har högst 1800 varv / min, vilket gör att du kan ge tillräckligt med vridmoment för svåra uppgifter. Dessa verktyg är oumbärliga när man arbetar med metalldelar, och själva tillbehören kan ha utökad funktionalitet. Till exempel ett vibrationsreducerande medel som gör arbetet enklare och snabbare.

Den andra typen av redskap är vanligtvis placerad i borrar och är en flexibel axel, vars ena ände är fäst på en skruvmejsel, och en bit eller borr är installerad på den andra.

Ändarna på denna design har de nödvändiga fixturerna för att säkert fixa delarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagorna kännetecknas av följande egenskaper

  • Tillverkningsmaterial . Här används vanligtvis delar som tål tung belastning och är tillverkade av högkvalitativ metall, vilket gör det möjligt att motstå stark mekanisk påfrestning. Dessa tillbehör kan användas för att driva in skruvar i hårda ytor.
  • Sätt att ändra axeln . De är en växellåda som är innesluten i ett plasthölje och klarar höga belastningar. När du arbetar med sådana verktyg kan belastningen på händerna minskas, men vridmomentet i borren blir litet.
  • Bitförlängningshöjd . Påverkar bilagans funktionalitet.
  • Handtagets rotationsvinkel . Ökar användbarheten och möjliggör tvåhandsdrift.
  • Förekomsten av en omvänd . Du kan ta bort de självgängande skruvarna och inte bara skruva in dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

En sådan enhet består av:

  • reducerare;
  • höljen av aluminium eller stål;
  • roterande handtag;
  • fixturer för fixering av borrkronan;
  • lager för axelrotation.
Bild
Bild

Vinkelmunstycken installeras i skruvmejselns chuck, sedan sätts borren in och de nödvändiga operationerna utförs. När du arbetar med sådana enheter behöver du inte anstränga dig särskilt mycket, eftersom detta kan förvärra arbetsförhållandena och bidra till snabb slitage på lagret på enheten.

Det är också värt att komma ihåg att när du använder tillbehör går verktyget i sig själv förlorat, och en sådan borr kan bara användas för en kort tid för att inte överbelasta eller överhetta motorn.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Varje köpare vill välja en billig produkt som kommer att vara av olika kvalitet och kommer att hålla länge. De flesta köpare föredrar att använda bilagor från välkända märken.

För att köpa enheter av hög kvalitet måste du vara uppmärksam på följande villkor:

  • rekommenderat varvtal - upp till 300 varv / min;
  • det finns en magnet för att fånga upp biten;
  • munstycket tillverkades av en betrodd tillverkare;
  • uppsättningen innehåller instruktioner, en beskrivning av alla parametrar och egenskaper, kvalitetscertifikat.
Bild
Bild

Du måste också först bestämma vilka funktioner bilagan har.

De viktigaste är:

  • justering av önskad höjd;
  • borrfästningsmetoder;
  • inskruvningsdjup.

Du bör också vara uppmärksam på metoderna för att fästa själva munstycket på borren och närvaron av enheter för att hålla borren. Vissa bitar är utrustade med cirkulära magnetiserade adapterringar, vilket förenklar installationen av borren i chucken.

Det låter dig också fixera borren på ett säkert sätt, och du kan bara ta bort biten från spetsen genom att trycka på själva munstyckets utstick.

Bild
Bild

Subtiliteter i arbetet

Genom att utföra olika åtgärder med denna enhet är det absolut nödvändigt att följa vissa säkerhetsregler.

Låt oss notera de viktigaste:

  • borren måste vara ordentligt fixerad och arbetsstycket måste vara fixerat;
  • arbete med en borr bör utföras med två händer;
  • du kan inte göra stora fysiska ansträngningar och sätta press på verktyget;
  • det är förbjudet att byta driftläge tills verktyget stannar helt;
  • skyddsanordningar måste användas;
  • omedelbart efter borrningens slut ska du inte vidröra munstycket, eftersom det kan bli uppvärmt
Bild
Bild

Som du kan se, gör denna enhet borrmaskinen mångsidig, vilket gör att du kan utföra olika typer av arbete på svåråtkomliga platser. Att köpa ett sådant verktyg kommer att vara ett optimalt och enkelt beslut för alla ägare, och därför måste du först välja villkoren för att använda verktyget och köpa en modell i enlighet med detta, inte bara dess egenskaper utan också till andra funktioner.

Rekommenderad: