Diamantborr: Hur Skiljer Det Sig Från En Konventionell Borr? Hur Väljer Man En Torrborr? Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Diamantborr: Hur Skiljer Det Sig Från En Konventionell Borr? Hur Väljer Man En Torrborr? Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar

Video: Diamantborr: Hur Skiljer Det Sig Från En Konventionell Borr? Hur Väljer Man En Torrborr? Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar
Video: en borr för alla olika material 2024, April
Diamantborr: Hur Skiljer Det Sig Från En Konventionell Borr? Hur Väljer Man En Torrborr? Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar
Diamantborr: Hur Skiljer Det Sig Från En Konventionell Borr? Hur Väljer Man En Torrborr? Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar
Anonim

En borr är en anordning som nästan alla ägare av ett sommarhus eller lanthus har. Den är konstruerad för att borra hål i olika ytor: trä, betong, tegel eller plåt.

För arbete hemma kan även det mest primitiva alternativet undvikas, men för användning i fabriker eller produktion är dess kapacitet helt enkelt inte tillräckligt. Det är för dessa ändamål som det finns ett mer kraftfullt verktyg som kallas en diamantkärnborr.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Diamantborrar och hammarborrar är med rätta erkända som de bästa verktygen för att borra tunga ytor.

De används för borrning och hålborrning i följande material:

  • armerade betongkonstruktioner;
  • massiva tegelväggar;
  • naturstenar för fasad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Diamantborrar har vissa likheter med konventionella borrar, men skillnaden är att de har en diamantborr … En annan egenskap är borrningsprincipen. Trycket på en enkel hammarborr riktas över hela hålets diameter. Och i denna version presenteras borren i form av en kopp. Tack vare denna teknik ger enheten praktiskt taget inte höga ljud, och friktionen minskar också. Det kommer aldrig att finnas damm under drift.

På grund av minskad ansträngning kan du se en ökning av produktiviteten. Fördjupningarna är perfekt runda, utan skräp i hörnen.

Diamantborrningstekniken har också negativa sidor, nämligen:

  • under drift kommer golvet alltid att stänkas med vatten, eftersom det krävs för borrning;
  • mycket högt pris på enheten, tillbehör och förbrukningsmaterial.
Bild
Bild

Bakgrund

Denna enhet var ursprungligen konstruerad för borrning av brunnar i gruvindustrin. Målet var att skapa gruvor i bergen. En borr med en diamantkärna kan förlängas i längd. Med tiden började denna teknik tillämpas på byggarbetsplatser. I byggverksamheten började denna enhet användas för flera år sedan, men fick omedelbart enorm popularitet.

Verktyget klarar följande uppgifter:

  • skapa hål i väggarna för gas- och VVS -rör;
  • skapande av kanaler för installation av kraftledningar;
  • bildande av urtag i väggen för installation av strömbrytare och uttag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Borrstruktur

Från det ögonblick som det startade till idag har diamantkärnbitar inte genomgått nästan några förändringar.

Vad tidigare, vad nu, i deras struktur, kan följande detaljer noteras:

  • en cylindrisk långsträckt borr som ansluter spetsen till själva borrmaskinen;
  • själva "koppen" är diamantbelagd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns borrar som är helt diamantbelagda. De är utformade för att fungera med dekorativa element och material med reducerad styrka, till exempel keramiska produkter, golvplattor.

Diamantsprutning skyddar materialet från brott och sprickor och sparar också betydligt på arbetet. Ständig modernisering av delar och lansering av nya modeller ger användaren möjlighet att vid behov byta ut ett förfarande. Delar kan bytas hemma eller på servicecenter.

Innovativ teknik låter dig på allvar spara på inköp av utrustning. Om kronan slits ut kan du helt enkelt ersätta den med en ny, du behöver inte köpa en komplett borr.

Det är mycket svårt att skada stången under drift. Med noggrann användning av enheten kommer den att hålla i flera år.

Hur väljer man?

När du köper ett verktyg, titta alltid på basen av riggen. Många tillverkare tillverkar universella borrar för att passa alla verktyg. Dessutom måste satsen innehålla flera adaptrar.

Alla hemmaborrar är kompatibla med borrar som inte är större än 8 cm i diameter.

I alla andra situationer bör kronan köpas utifrån behoven.

Bild
Bild

Professionals rekommenderar att du köper både borrhammaren och verktyget från samma tillverkare för att undvika eventuell inkompatibilitet.

Faktum är att tillverkaren gör alla mätningar och kontroller av borrar på sina egna verktyg. Om biten och skaftet kommer från olika företag kan drifttiden (när du använder batteritypen) eller produktiviteten minskas.

För att borra ett litet hål i trä eller enkelt tegel bör du inte köpa en diamantbit speciellt. Om du planerar att helt fördjupa dig i byggnadsverksamhet är det ett klokt beslut att köpa en diamantkärnborr.

Bild
Bild

Populära tillverkningsföretag

Innan du köper rätt verktyg är det lämpligt att undersöka några av de vanligaste företagen för diamantborrutrustning.

Nedan presenteras tillverkare som har producerat varor i denna kategori under lång tid och har många positiva recensioner från amatörer och proffs

AEG … Detta företag grundades redan 1990 och har tillverkat verktyg för borrning, installation av tunnlar och skapat urtag på olika ytor. Tillbehören som tillverkas av denna tillverkare är lämpliga för alla instrument. En speciell adapter "Fixtech" låter dig skapa en sådan möjlighet. Tack vare honom kan du snabbt växla mellan övningar utan att anstränga dig så mycket. Tillbehören är av två typer: med dammutsugning och som standard.

Alla tillverkarens kronor är universella.

Bild
Bild

Bosch … Detta är en mycket populär tillverkare som presenterar sina produkter i två varianter: med diamantpollinering och galvaniseringsteknik. Smidig och bekväm borrning uppnås tack vare konformen. Perforatorn blir mycket mer stabil med riggens vertikala läge och varvtalets hastighet ökar. En viktig egenskap hos diamantkärnbitar är den höga vibrationsabsorberingen. Borrarna i detta företag är av följande typer: enkel, torr och våt borrning. Grundkonfigurationen inkluderar ofta en förlängningssladd, klämmor av olika slag, extra fästelement, speciella munstycken för vätskor och dammutsugningsutrustning.

Borrarna kan slipas vid behov.

Företaget tillhandahåller en tio liters behållare som sätter press på vätskan.

Bild
Bild

Cedima … Detta är ett ganska känt företag som specialiserat sig på tillverkning av tillbehör för borrar. Produkten från denna tillverkare blev snabbt populär i många länder. Funktionerna i Cedima -borrarna gör att du kan göra hål upp till 5 meter djupa. Ett stort antal produkter kommer att imponera även på den mest krångliga kunden. Hemverktyg och professionella hammarborrsatser finns tillgängliga.

Ett stort sortiment av delar, diamantkärnor i olika storlekar gör att borrmaskinen kan användas under alla förhållanden, även för borrning av de hårdaste ytorna.

Bild
Bild

Hilti … Detta är en mycket respektabel representant på marknaden för borrutrustning. Produktionen började på 40 -talet av XX -talet, och än idag är Hilti ledande inom tillverkning av diamantbitar. Företagets teknologer ägnar stor uppmärksamhet åt skapandet och underhållet av tekniken för roterande diamantmunstycken vid höga hastigheter. Designen kommer att göra det lättare att arbeta när du borrar någon yta. Arbetsalgoritmerna är baserade på rörelsefördelningsmekanismen. Rotationshastigheten för sådana kronor når 133 per sekund. Borrutrustning från Hilti har alltid kännetecknats av sin lilla storlek och goda prestanda.

De är perfekta för kontinuerlig professionell användning.

Bild
Bild

Splitstone . Under de senaste 20 åren har Ryssland också stärkt sin position på hammarborrmarknaden. Splitstone har funnits sedan 1997 och tillverkat diamantbelagda bitar. Den mest avancerade tekniken används i produktionen. Alla delar kan arbeta vid höga temperaturer. På en kort tid kunde Ryssland komma ikapp de ledande utländska tillverkarna. Produkterna är mycket pålitliga, var och en av dem kan visa hög prestanda även när de arbetar i kylan.

Bild
Bild

Det är inte svårt att förstå att diamantborrar och bergborrar är rätt verktyg för varje byggarbetsplats. Naturligtvis kan inte alla klara av sin kontroll; att arbeta med enheten kan kräva viss arbetserfarenhet. Men efter att ha behärskat det här verktyget kommer du att vara övertygad om dess bekvämlighet och användbarhet.

Rekommenderad: