Hozbloks Från En Minibar: Hörnstugor För Sommarstugor Och Andra, Ett Kit För Montering Av Prefabricerade Uthus, Konstruktionshemligheter

Innehållsförteckning:

Video: Hozbloks Från En Minibar: Hörnstugor För Sommarstugor Och Andra, Ett Kit För Montering Av Prefabricerade Uthus, Konstruktionshemligheter

Video: Hozbloks Från En Minibar: Hörnstugor För Sommarstugor Och Andra, Ett Kit För Montering Av Prefabricerade Uthus, Konstruktionshemligheter
Video: Vi visar upp den NYA STUGAN! 2024, April
Hozbloks Från En Minibar: Hörnstugor För Sommarstugor Och Andra, Ett Kit För Montering Av Prefabricerade Uthus, Konstruktionshemligheter
Hozbloks Från En Minibar: Hörnstugor För Sommarstugor Och Andra, Ett Kit För Montering Av Prefabricerade Uthus, Konstruktionshemligheter
Anonim

En minibar kallas en kantad bräda av trä. Produkterna är utrustade med anslutande spår, därför är de lämpliga för konstruktion av externa inneslutande strukturer i uthus. På marknaden finns ofta färdiga byggstenar av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Mini-timmer skiljer sig från det traditionella i mindre bredd. Denna parameter för produkten är som regel inom 4-5 cm. Materialets konstruktiva originalitet har följande fördelar.

  • Lätt vikt på strukturen. En massiv grund krävs inte för lätta belastningar. Således kan du spara på material.
  • Sådana produkter är tillverkade av trä som genomgår kosmetisk efterbehandling och torkning. Detta gör materialet miljövänligt.
  • Byggandet av block från en minibar är en process som inte kräver mycket arbete. Konstruktionen av strukturen tar några dagar. Satsen innehåller alla delar som behövs för konstruktionen.
  • Installationen utförs utan specialutrustning. Elementens vikt gör att du kan arbeta själv.
  • Ingen krympning av den färdiga strukturen.
  • Byggnaderna behöver inte dyr inredning och exteriör. Som regel är ytan lackerad.
  • Kostnaden för materialet är lägre än priset på analoger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med att använda en minibar som byggmaterial

  • Bruksblockets area bör inte överstiga 36 m2. Kravet beror på den högsta tillåtna längden på elementen. Du kan inte utrusta en vind.
  • Byggnaden kan endast användas under den varma årstiden. Sådant material är lämpligt för ett sommarboende, men inte för ett bostadshus.
  • Ibland deformeras elementen längs deras längd. Även den minsta avvikelsen från designstorleken leder till att det bildas betydande sprickor i väggarna.
  • Element måste behandlas med brandhämmande beläggningar.

Det bör noteras att det finns en teknik för att skapa "varma" hus från en minibar. Väggarna är byggda i dubbel och värmeisolering hälls inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är värdblocken?

Idag erbjuder marknaden ett brett utbud av ministimmar. Prefabricerade gårdsbyggnader säljs ofta som standard. Vissa företag erbjuder byggnader som är individuellt utformade enligt kundens önskemål.

De vanligaste typerna av hozblok är följande

  • Lokaler för badrum . De är fristående för toaletter och duschar, liksom kombinerade.
  • Sommar lusthus . De produceras i öppna och slutna typer. De är rektangulära och kantiga i formen.
  • Vedbodar, byt hus, bodar, verkstäder . Används ofta i förortsbyggande. Sådana uthus tjänar året om.
  • Trädgårdshus . Lämplig för sommarstugor. De har en presentabel exteriör. Bland förslagen finns projekt med verandor, samt mysiga terrasser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att på tematiska portaler, webbresurser för butiker, i regel anger prislistorna byggnadskostnaden, exklusive leverans och byggnadsarbete. Detta beror på det faktum att hela priset endast kan kallas efter beräkning av transportvägen och välja typ av grund.

Minitimerskonstruktioner installeras på skruvhögar, massiva betongblock. Ibland används en monolitisk eller ruinerad betongversion av fundamentet.

Allt beror på de geologiska förhållandena, liksom platsens topografi.

Bygga rekommendationer

Om den långsiktiga driften av bruksenheten är planerad, är det först bättre att beställa geologiska undersökningar om de inte har utförts på webbplatsen tidigare. Detta hjälper till att förhindra många svårigheter. Den geologiska rapporten kan användas för konstruktion i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på undersökningen kommer ett beslut att fattas om grundtypen och dess beräkning . När du anordnar en grop bör djupet övervakas noggrant. Den senare får inte vara mindre än jordens frysning, annars kan byggnadens inneslutande strukturer efter ett tag deformeras eller täckas med sprickor.

Monteringssatsen ska inte hållas vikt på plats under långa perioder. Med fluktuationer i luftfuktighet eller temperatur kan minibaren deformeras, varefter parningen av elementen blir omöjlig.

Du bör också kontrollera det levererade materialet för defekter . Det rekommenderas att köpa från välrenommerade leverantörer eller tillverkare. Litet kända små företag erbjuder en produkt till ett litet pris, men sådana besparingar leder ofta till problem. Vid installation av billiga produkter finns det som regel en felaktig parning av lås, bristande överensstämmelse med konstruktionsmått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att anförtro monteringen till proffs . Detta garanterar en lång livslängd och avsaknad av defekter. Vid självmontering är det nödvändigt att noggrant övervaka kvaliteten på läggningen av elementen. Det ska inte finnas några luckor. Den färdiga byggnaden ska behandlas med brandsäkra beläggningar. När du utför arbete måste du följa säkerhetsstandarder.

Rekommenderad: