Hyllor I Massivt Trä: Väggbokhyllor, Träväggsmodeller I Skandinavisk Stil Och Annan Stil

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Massivt Trä: Väggbokhyllor, Träväggsmodeller I Skandinavisk Stil Och Annan Stil

Video: Hyllor I Massivt Trä: Väggbokhyllor, Träväggsmodeller I Skandinavisk Stil Och Annan Stil
Video: 70 Bookshelf Bookcase Ideas 2024, Mars
Hyllor I Massivt Trä: Väggbokhyllor, Träväggsmodeller I Skandinavisk Stil Och Annan Stil
Hyllor I Massivt Trä: Väggbokhyllor, Träväggsmodeller I Skandinavisk Stil Och Annan Stil
Anonim

Tiderna med mysig design, fyllda med originalidéer, ändringar, restaureringar, har äntligen kommit. Numera är det få som vill ha en föråldrad "europeisk" renovering, ägarna till lägenheter och privata hus försöker personifiera inredningen, inspirerad av mer relevant scandi, boho, rustik och andra stilar. Och i var och en av dem finns det trähyllor. Det är bara vid första anblicken som det verkar som att du inte riktigt kan leka med dem i interiören - du kan till och med leka med dem och till och med göra en vacker accent på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trä är ett material vars miljövänlighet inte är tveksam. Ledande inom utbudet av material och interiörelement som skapar mys. Varm, vacker, hållbar, den används aktivt i möbler och tillbehör och i inredning.

Massivt trä för hyllor - vad är dess fördelar:

  • naturmaterial, även om det är impregnerat med lacker och andra föreningar, samlar damm mycket mindre än plast eller dess analog;
  • trädet andas, avger inte skadliga ämnen i atmosfären;
  • trädelar är lätta att bearbeta, inklusive självbearbetning;
  • klassiskt material, till vilket man kan säga att det mänskliga ögat är anpassat - det är visuellt tilltalande i nästan alla interiörer;
  • det är ett mycket tillgängligt material (om inte det mest tillgängliga).

Om inte inom högteknologi och techno är trä inte den föredragna lösningen. I andra stilar är det svårt utan det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Finns det några nackdelar med trähyllor? Det finns få av dem:

  • en array kan vara dyr;
  • mycket avfall genereras under produktionen;
  • om hyllan är dåligt bearbetad, kan den komma i kontakt med epiteln i kontakt med den.

Om en person som tittar noga på hyllor i massivt trä vill återge denna eller den där fashionabla bilden i sitt hem, är trähyllor verkligen det mest praktiska i detta. Och detta är förresten ett av de billigaste sätten att ändra interiörets övergripande utseende utan radikala förvärv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det är här det roliga börjar - valet. Hyllan behöver inte hänga på väggen. Och om det hänger, kan det också vara ett slags originellt sätt att fästa. Tänk på de traditionella trähyllorna.

Väggmonterad . Speciellt populärt nyligen har blivit en kökshylla i trä, som används som ett öppet förråd. Det ersätter köksskåp, så att du kan göra en mysig och varm inredning i köket av rätter och alla typer av kryddor och livsmedelsburkar.

Bild
Bild

bok - kan representeras av solohyllor eller en grupp identiska element. De kan utgöra en hel bokhylla, men inte den som ligger på golvet, utan den som monteras i form av en hylla eller en sammanslagning av enskilda hyllor.

Bild
Bild

Gångjärn - olika sätt att fästa. Det här alternativet kan intressant slås inuti genom att till exempel hänga hyllan på bälten eller en repsnöre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående - baserat på namnet är det lätt att gissa att dessa hyllor ligger på golvet och upptar både hela väggutrymmet och en del av det. Ett bra sätt att zonera ett utrymme.

Du kan köpa hyllor, eller så kan du till exempel göra dig själv från möbelskivor köpta på en byggnadsmarknad. Du kan återställa gamla hyllor med prover av sovjetiska möbler.

Bild
Bild

Material (redigera)

Trä är ett praktiskt och mångsidigt material, mycket prisvärt och intressant att arbeta med. Men trä skiljer sig från trä. Om du planerar att designa hyllan själv, och en person är nybörjare i denna verksamhet, bör du vara uppmärksam på tresorter med en mjuk struktur . Dessa är asp, tall, al, lind. Materialet ska vara odeformerat, med ett jämnt ytterskikt. Torkningskvaliteten på brädorna bör inte vara tveksam.

Om märkbara sprickor, hålrum, knutar, mögelskador hittas på brädet, är det bättre att inte ta detta material för att göra möbler.

Bild
Bild

Typer av trä för att skapa hyllor:

  • lärk - det är mycket motståndskraftigt mot sönderfall, det är inte sämre än ek i säkerhet, men med den första torkningen finns det ofta fall av träsprickor;
  • lind är ett mjukt material med nästan vit färg utan uttrycksfull textur; det är långt ifrån lika motståndskraftigt mot sönderfall som samma lärk, inte benägen att spricka;
  • asp är en billig art med mycket ljust trä, till och med något grönt, lätt och mjukt;
  • al - blir något starkare än lind, har nästan ingen konsistens, är lätt att bearbeta;
  • cederträ - kärnvirke med hög motståndskraft mot sönderfall och utmärkta bearbetningskvaliteter;
  • ask - fasta hyllor kommer att erhållas från detta träd, praktiskt taget inte benägna att deformera, ju äldre trädet är, desto högre är dess biostabilitet;
  • ek - dess fasta substans innehåller ett naturligt antiseptiskt medel, vilket gör träet praktiskt taget orädd mot ruttnande och svamp, inte skadas under påverkan av ultraviolett strålning.

Träet behöver inte lackeras - det kan protoneras, målas, färgas eller vaxas. Och oljeimpregnering är också populärt nu. Allt detta gör att du kan göra de mest naturliga möblerna eller inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Den skandinaviska stilen är den rikaste i variationer i användningen av hyllor och deras design. Förutom de vanliga mönstren och mönstren finns det saker som till exempel en hylla för att dekorera köket - gruttersbak. Den kan lagra olika kryddburkar, koppar, bestick, oljeflaskor. Och om du använder en sådan hylla utanför köket kommer det att bli en utmärkt affärsarrangör, där alla nödvändiga kontorsmaterial definitivt inte går förlorade.

Fans av scandi -stilen bör titta närmare på följande designalternativ:

  • öppna hyllor i något av rummen är en plattform för inredning, både permanenta och säsongsbetonade, tematiska;
  • hyllor i form av öppna lådor, medvetet slumpmässigt hängda i mediezonen;
  • hyllor i form av julgranar och pyramider;
  • hyllor i form av trappor.

Trädet kan lämnas i sin naturliga färg, eller det kan färgas med kompositioner med en minimal närvaro av "kemi".

Bild
Bild

Exempel i interiören

Inga ord och beskrivningar kommer att vara tydligare än levande exempel eller deras fotografier. Omedelbart vill jag överföra några av dessa bilder till mitt hem och göra det ännu mysigare och mer organiskt. Vi erbjuder 12 trähyllor som förvandlar interiören.

Söt geometri , som kommer att se bra ut i vardagsrummet, i sovrummet och i korridoren.

Bild
Bild

En sådan "berg" hylla kan göras även av kvinnliga händer . - snabb och söt.

Bild
Bild

Kortfattad i sin perfektion

Bild
Bild

Naturligt trä det mjukar upp utrymmet och fyller det med lugn.

Bild
Bild

Brutalt, oförskämt, men fortfarande varmt och hemtrevligt . Och inga vanliga alternativ finns på kanten.

Bild
Bild

Steghylla , som inte tynger utrymmet alls.

Bild
Bild

Mila, men också rymlig - både för souvenirer och för böcker eller blommor, till exempel.

Bild
Bild

Vitt med svart - en evig förening , som denna gång öppnade sig i köket.

Bild
Bild

Öppna bokhyllor , bara för dem som lockas av omslaget.

Bild
Bild

Mycket trevligt, mycket enkelt, du kan inte föreställa dig billigare

Bild
Bild

Vid sängens huvud tjänar en sådan hylla den perfekta pricken över i: et.

Bild
Bild

Ett exempel på de mest känsliga hyllorna , prydde tegelväggen.

Det viktigaste i den här verksamheten är att stanna i tid. När allt kommer omkring verkar hyllorna vara en plattform för kreativitet och att spela "din egen designer". Det här är bra tills bysten kommer. Men när det inte finns några hyllor ännu kan du skapa och skapa, det finns så många attraktiva alternativ!

Rekommenderad: