Ekskiva (21 Bilder): Torrt Oskärat Och Hyvlat Bräde, ändbräda 20 Mm Och Andra Storlekar, Struktur Och Färger

Innehållsförteckning:

Video: Ekskiva (21 Bilder): Torrt Oskärat Och Hyvlat Bräde, ändbräda 20 Mm Och Andra Storlekar, Struktur Och Färger

Video: Ekskiva (21 Bilder): Torrt Oskärat Och Hyvlat Bräde, ändbräda 20 Mm Och Andra Storlekar, Struktur Och Färger
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Ekskiva (21 Bilder): Torrt Oskärat Och Hyvlat Bräde, ändbräda 20 Mm Och Andra Storlekar, Struktur Och Färger
Ekskiva (21 Bilder): Torrt Oskärat Och Hyvlat Bräde, ändbräda 20 Mm Och Andra Storlekar, Struktur Och Färger
Anonim

Naturligt trä är mycket efterfrågat inom bygg- och möbelindustrin. Ekskivor är ett vanligt material som har många positiva egenskaper och ett antal fördelar. Det finns flera varianter av detta byggmaterial på marknaden med ett stort urval av storlekar. Det finns ett antal områden där användningen av ekplankor kommer att vara relevant. Innan du köper material är det viktigt att bekanta dig med rekommendationer från specialister för att köpa kvalitetsprodukter.

Bild
Bild

Särdrag

Ekskiva är ett naturligt byggmaterial som har förtjänat en hedersplats på marknaden på grund av dess fördelar och unika egenskaper. Närvaron av en rik naturlig konsistens gör det möjligt att tillverka produkter som får ett ädelt utseende, därför kan de passa in i vilken inredning som helst . Exempelvis ser ekgolvet snyggt och estetiskt tilltalande ut, detsamma gäller möbelkonstruktioner. Det är viktigt att notera materialets motståndskraft mot stress. Det lämpar sig inte för repor, defekter visas inte på ytan på grund av mekanisk skada.

Ek anses vara en av de mest hållbara arterna och lockar byggare och möbeltillverkare . Även ogynnsamma atmosfäriska förhållanden påverkar inte materialets egenskaper, som behandlas noggrant med hjälp av det, därför bevaras dess fysiska funktioner i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort plus med materialet är dess fuktbeständighet, brädan kommer inte att absorbera vatten, så strukturen kommer inte att vara defekt, vilket är extremt viktigt när det gäller utomhus- och utomhuskonstruktioner. Lång livslängd är också en stor fördel med detta byggmaterial . Det är värt att notera att ekskivan är miljövänlig, så du kan göra barnmöbler av den och skapa produkter utan att skada hälsan och miljön. Det är lätt och enkelt att arbeta med materialet, det är lätt att skära och såga, trots densitet i strukturen och bergets höga hårdhet. Många lockas av förmågan att göra artificiellt åldrande, vilket ger trä en fantastisk effekt.

När det gäller färgen är det inga problem med detta, eftersom träet kan målas om från en mörk till en ljus nyans och välja vilken lösning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Byggmaterialmarknaden erbjuder ett brett utbud av ekplankor, varje klassificering har sina egna egenskaper och fördelar, som är användbara att bekanta sig med.

Kantade brädor rengörs från bark och olika knop under bearbetningssteget . Änden och de breda delarna rengörs mekaniskt och görs mycket noggrant. Som ett resultat blir produkter tillverkade av detta material hållbara och har ett spektakulärt utseende. Det finns många användningsområden för en sådan bräda - golv, efterbehandling, möbelindustrin, konstruktion av trappkonstruktioner etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en obekantad kartong som bearbetas på båda sidor . Det är ett grovt material som bäst används inom snickeri, konstruktion och möbeltillverkning. Massiva ramar, staket, pallar och takkonstruktioner erhålls från brädet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torrbräda är en av de vanligaste typerna av virke . Det går igenom torkprocessen i kammare i flera veckor, beroende på produktens tjocklek. Det är en värdefull industriell råvara som används för att skapa golv, skiljeväggar och möbelproduktion. Det är viktigt att notera att produkter tillverkade av sådant material är mindre utsatta för påverkan av svamp och mögel, så de behöver inte bearbetas ytterligare.

Torkning bör dock endast utföras av proffs, eftersom det inte är möjligt att uppnå önskad effekt hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Universalsågat virke är torrhyvlat bräda, som genomgår högkvalitativ bearbetning, inte bara från framsidan, utan också från alla andra, därför kallas det polerat. Huvuddragen i produkten är slät yta, korrekt geometri och slitstyrka . Med sådant material kan du göra en snygg och hållbar fasadbeklädnad, bygga ett staket och ett lusthus, släppa en falsk balk, dekorativa balkar etc.

Bild
Bild

Det hyvlade kalibrerade brädet har ett vackert, estetiskt utseende, men dess främsta fördel är funktionalitet . Materialet genomgår djup bearbetning på professionell utrustning, så passformen garanteras.

Tack vare detta kommer ramen från en sådan bräda att vara så tillförlitlig som möjligt, och det är viktigt.

Bild
Bild

Dimensioner

Beroende på typ av ekskiva erbjuds parametrarna i olika versioner. Om vi talar om kantmaterial kommer tjockleken att vara 30 eller 50 mm, genomslaget är tillåtet med en diameter på upp till 20 mm. Okantad bräda erbjuds i samma storlek, om beklädnadsmaterial krävs kan en 10 mm bräda väljas . Träets längd kan också variera, så intervallet börjar från 500 mm (upp till 3000 mm). Ekplankornas vikt beror på måtten, liksom andelen fukt i träet. Till exempel, om närvaron av fukt i berget är 30%, når den specifika vikten per kubikmeter 760 kg, vid 25% - 740 kg, 15% - 700 kg. På marknaden kan du alltså hitta material med olika indikatorer: 30x150x3000, 50x100x2000, etc.

Bild
Bild

Ansökningar

Ek används för att göra inte bara snygga, men också hållbara, pålitliga möbler som håller i många år utan att förlora sina ursprungliga egenskaper och presentabilitet. En träplatta böjer sig bra, så att du kan skapa invecklade mönster av vilken komplexitet som helst. Blekat ekmaterial används ofta för golv, dessutom finns det ett brett urval av alla nyanser som kan väljas för en viss inredning.

Som nämnts ovan kan ekskivor användas inte bara inuti utan även ute, därför kan de användas för att bygga terrasser, fasader, lusthus och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att köpa en ekskiva kan ta mycket tid, eftersom det är nödvändigt att ta hänsyn till olika parametrar och välja en pålitlig tillverkare. Till att börja med är det viktigt att bestämma för vilket ändamål materialet ska användas: för konstruktion av trappor, för att skapa möbler, hyllor, avsluta taket, bänkskivor eller rumsram . Om du vill få ett uttrycksfullt texturmönster, var uppmärksam på vilken typ av rustikt urval som är mycket efterfrågat. Som golvmaterial är det bättre att välja brädor med en tjocklek på 15-20 mm, och bredden kan tillåtas upp till 200 mm.

Det är viktigt att överväga hur materialet är färdigt, eftersom tillverkare kan använda lack, olja eller färgämnen för att uttrycka texturen . Det är nödvändigt att ta hänsyn till om det finns en överensstämmelse med brädornas geometri, annars kommer det att vara ett brott mot de tekniska bearbetningsvillkoren. Om materialets ändar är brända är det bättre att leta efter en annan tillverkare. Skivan ska vara insvept i tät polyeten, vilket kommer att rädda den från fukt och mekaniska skador under transporten. Se till att träet är fritt från defekter, inte skadat av insekter, och att ytan är slät och estetiskt tilltalande.

Rekommenderad: