Installation Av En Däckplatta: Gör-det-själv-installation Av Ett WPC-kort Enligt Steg-för-steg-instruktioner. Hur Lägger Jag Andra Brädor Med Aluminiumbjälkar?

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av En Däckplatta: Gör-det-själv-installation Av Ett WPC-kort Enligt Steg-för-steg-instruktioner. Hur Lägger Jag Andra Brädor Med Aluminiumbjälkar?

Video: Installation Av En Däckplatta: Gör-det-själv-installation Av Ett WPC-kort Enligt Steg-för-steg-instruktioner. Hur Lägger Jag Andra Brädor Med Aluminiumbjälkar?
Video: I regret that I did not do it earlier! Very useful thing! 2024, April
Installation Av En Däckplatta: Gör-det-själv-installation Av Ett WPC-kort Enligt Steg-för-steg-instruktioner. Hur Lägger Jag Andra Brädor Med Aluminiumbjälkar?
Installation Av En Däckplatta: Gör-det-själv-installation Av Ett WPC-kort Enligt Steg-för-steg-instruktioner. Hur Lägger Jag Andra Brädor Med Aluminiumbjälkar?
Anonim

Däck är ett populärt och praktiskt material som efterfrågas mycket . Idag kan efterbehandling från en sådan beläggning hittas mycket ofta. Ett högkvalitativt däckskiva kan installeras inte bara av specialister, utan också av hantverkare som har bestämt sig för att lägga det på egen hand.

Bild
Bild

Grundläggande regler för läggning

Om du bestämmer dig för att börja installera däck är det lämpligt att bekanta dig med de grundläggande reglerna för dessa verk

  • Ytan där brädorna ska läggas vidare måste vara perfekt platt, rak, stark och pålitlig … Annars kommer strukturen inte att vara länge.
  • Eftersläpning får inte i något fall monteras helt enkelt i marken på platsen … Dessa delar ska inte heller ligga kvar i vattnet, eftersom de snabbt kommer att börja försämras och kollapsa.
  • Golv av hög kvalitet kommer alltid att ha under dränering eller ränna .
  • Däckning kan göras genom att bilda en lutning mot avloppet, men inte mindre än 1% . Mer exakt, 1 cm per linjär meter.
  • Det måste finnas fri luftcirkulation . Detta kommer att ta bort all överflödig fukt snabbt och enkelt. Detta förhindrar bildning av mögel eller mögel.
  • Skruvarna som du planerar att använda för att lägga brädet måste ha korrosionsskyddande beläggning .
  • Efter att ha utfört alla installationsarbeten relaterade till läggning av däck krävs beläggningen tvätta minst 2 gånger med högtrycksvatten .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Processen att installera terrassbrädor kommer inte att vara utan användning av specialverktyg och allt nödvändigt material. Det är nödvändigt att samla in sådana komponenter i god tid innan installationsarbetet påbörjas. För att installera däckskivor med hög kvalitet och problemfritt måste befälhavaren fylla på med följande verktyg:

borr eller skruvmejsel

byggnadsnivå (laser- och bubbelanordningar är de mest praktiska och praktiska att använda)

en uppsättning olika skruvmejslar

måttband och penna

hörn

specialfil för arbete med trä

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från materialen behöver befälhavaren följande:

själva däcket är av lämplig storlek

stödmonteringsöglor (aluminiumkopior är lämpliga)

ändremsor

ett tillräckligt antal skruvar

stubbar

mellanliggande och initiala parenteser (annars kallas dessa komponenter klossar)

startmonteringsklämma

justerbara stöd

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att koncentrera alla nödvändiga komponenter på ett ställe så att befälhavaren har allt till hands under arbetet. Då behöver du inte lägga extra tid på att leta efter önskat objekt, eftersom det redan finns där. Alla verktyg som kommer att användas för installationen av terrassbrädan måste vara av hög kvalitet, användbara.

Om sådana enheter visar sig vara defekta eller bara är trasiga, blir det extremt svårt att arbeta med dem, och det blir omöjligt att få bra resultat.

Bild
Bild

Hur förbereder man ytan?

Innan du fortsätter med installationen av däck, det är viktigt att korrekt förbereda ytan som kommer att fungera som grund . Det måste vara jämnt, utan gropar och droppar. Det finns många alternativ för vad som ska läggas på terrassen, men i de flesta fall väljs betongbruk för detta. Den ska inte bara vara torr, utan också helt platt och pålitlig, beredd enligt teknik.

Bild
Bild

Om golvet är planerat att läggas direkt på marken, måste befälhavaren ta hand om dess tillförlitlighet och jämnhetsgrad även med ett sådant beslut . Marken som brädorna ska monteras på måste vara tillräckligt stark.

För att uppfylla dessa enkla krav kan basen i fråga förläggas med betongelement, beläggningsplattor, block eller andra liknande komponenter som kan läggas ut under däck.

Bild
Bild

Innan brädorna installeras avlägsnas det översta jordlagret helt . Efter det måste du bilda en kudde av sand och grus.

Det bästa blir en bas av betong. Det är inte tillåtet att montera brädor på öppen mark precis så.

Innan du fortsätter med installationen av brädorna är det lämpligt att se till att inget vatten samlas på basen. Lagren måste fixeras längs avloppet. Du kan göra lite annorlunda: lämna ett litet gap mellan lagren, tack vare vilket vätskan rinner ut obehindrat.

Bild
Bild

Lags läggs ut på grundval och fixar dem med pluggar . Små luckor bör lämnas mellan de angivna elementen, som bör inte överstiga märket 35-45 cm . Om brädet har en tjockleksparameter på 19-20 mm, kan avståndet mellan stockarna bara vara 40 cm. Jämnhet, då tillåter vi installation av justerbara lag. När du installerar dem är det nödvändigt att göra en lutning i en liten vinkel. På grund av detta kan överflödigt vatten lätt rinna av.

Bild
Bild

Läggningsmetoder

Däck, liksom alla andra material av denna typ, måste läggas i enlighet med ett antal regler. Hur exakt en sådan beläggning ska monteras beror på basen på vilken den läggs. Till exempel på betong och trä måste däck installeras på olika sätt. Låt oss titta närmare på vilka installationsmetoder som finns och vilka åtgärder de tillhandahåller.

Bild
Bild

På betong

Om det beslutas att lägga brädet på en bas som hälls från en betonglösning, är det mycket viktigt att ta hänsyn till att befälhavaren först ska ta hand om installationen av vattentätning. Det är inte nödvändigt att utföra arbete utan användning av vattentätning. Själva brädorna börjar installeras, rör sig från väggarna, vilket gör ett indrag på 0,8 cm.

  • Det är nödvändigt att sätta en startande WPC -bräda . Den "spikade" sidan av delen måste vända mot väggen. Vidare utförs fixeringen direkt med hjälp av fästelement. Vid fästning rekommenderas att följa ett steg på 30-35 cm.
  • Sidan av däckskivan, som ligger närmare väggen, ska pressas väl ner till betongfoten med hjälp av sockeln . Det rekommenderas att använda en praktisk hartsdel. Välj oftare en sockel av plast.
  • Nästa golvkomponent kommer att behöva spika in i insidan av nästa planka . I detta fall är det nödvändigt att hålla ett avstånd på 0,2 cm. Den fasta komponenten måste fixeras med hjälp av speciella spikspikar.
  • Det kommer att vara nödvändigt att lägga alla andra terrassbrädor på samma sätt .… Om dockning utförs längs ytbeläggningens längd med en längd mindre än 400 cm, måste elementen monteras så tätt som möjligt mot varandra. När du justerar längre brädor måste du lämna ett litet mellanrum på 0, 45 cm. Delar av fogar på olika terrassbrädor får under inga omständigheter sammanfalla perfekt. Det minsta tillåtna avståndet mellan dockningsområdena är 20-25 cm.
  • Kantsektionerna på det nya trägolvet får fixeras ytterligare . För att säkerställa tillförlitlig och högkvalitativ fastsättning är aluminiumhörn med måtten 30x30 mm lämpliga. Den öppna kanten, där "törnen" är placerad, bör fixeras med en skruv, vars huvud är "dolt" med hjälp av en fasning. Kanten är täckt med ett aluminiumhörn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska svårt att korrekt lägga en däckbräda på en betongbas, men det är möjligt. Det viktigaste är att agera i etapper, inte att rusa.

Det är viktigt att strikt följa tekniken för att lägga sådant material. Då kan befälhavaren förvänta sig att få utmärkta resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

På trädet

Typen av material som övervägs är monterad inte bara på betong, utan också på träbottnar . Detta är ofta golvet på verandan eller uteplatsen runt poolen. Sådant installationsarbete kan också utföras självständigt utan att ringa ett team av erfarna hantverkare. Om för ytterligare installation av däck från en däckbräda, har en svarv gjord av trä eller ett fast "döv" golv redan förberetts, för att fixera däckplankor det är bäst att använda galvaniserade skruvar av hög kvalitet.

Bild
Bild

Om grunden inte är en kontinuerlig version, då det rekommenderas att förbehandla brädet med antiseptiska lösningar som utför en skyddande funktion . Efter applicering av antiseptika är det också lämpligt att måla brädorna i en lämplig färg. Detta kommer att göra materialet inte bara mer attraktivt, utan också mer hållbart. Processen att installera terrassbrädor på en träbas utförs med standardavstånd på 10-15 cm.

Själva tekniken för att fixa de övervägda elementen i ett attraktivt golv visar sig vara exakt samma som för en betongbas.

Bild
Bild

På metall

Trä och betong är inte alla alternativ för grundvalar på vilka terrassbrädor kan installeras. Ofta är ett sådant golv fäst vid en metallram. För att lägga däckbrädan på en robust svetsad ram behöver du följande steg.

  • Först behöver du en kompetent fördröjning . För detta är aluminiumdelar bäst lämpade. Självklart kan du använda lags av WPC eller trä, men i slutändan kan installationen vara mindre bekväm.
  • Aluminium stockar måste läggas och lämna mellanrum på 30-50 cm . Allt beror på typen och parametern för tjockleken på däck. Vi får inte glömma att stockarna inte måste läggas på själva metallbasen i form av en ram, utan på gummi- eller polymerfoder som tidigare placerades. Denna enkla teknik undviker onödig kontakt mellan stål och aluminium. Dessutom kompenseras expansionen av metaller effektivt genom den extra stoppningen.
  • Lagren måste fästas så tätt som möjligt .… För sådana ändamål är högkvalitativa självgängande skruvar eller ankarbultar lämpliga. Först fixeras terminalen, varefter startterrassbrädet sätts in. Det måste fixas på andra sidan med hjälp av huvudterminalerna. En genomgående typ av fixering är också lämplig när det första brädet enkelt skruvas fast med självgängande skruvar. Därefter läggs och fästs nästa bräda och så vidare till slutet.
  • Om själva basen, på vars yta terrassbrädan läggs, visade sig vara höjd, och i framtiden är det inte planerat att stänga det underjordiska utrymmet blindt, brädor får installeras sida vid sida .
  • Om gapet i den nedre delen inte kan ge tillräcklig ventilation, mellan golvbrädorna är det lämpligt att hålla mellanrum på 3-5 mm .
  • Efter att ha avslutat installationen av alla terrassbrädor på en metallbas, det kommer att finnas kvar för att försegla materialets kanter ordentligt med hjälp av speciella kantband eller F-profil … Därefter kan golvet av högkvalitativt däck anses vara klart för användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i fasaddekoration

Terrassbrädor köps med avundsvärd frekvens för att dekorera fasader vackert. Vändmaterialet i fråga installeras på de angivna baserna enligt ett visst schema. För att fixa brädorna på fasaden kan du ringa specialister, eller så kan du göra allt arbete själv. Vi kommer att analysera steg-för-steg-instruktionerna om hur du monterar skivan i fråga på fasaden.

  • Denna typ av däck kallas också fasad .… Startstången är fäst på lådan, förmonterad på fasaden, med hjälp av självgängande skruvar direkt längs planen som ligger utanför. Därefter måste fästelementet installeras i slutet av remsan. Detta bör göras så att materialets andra böjda plan börjar anligga mot läktens plan.
  • Därefter fästes fästelementet med en spik direkt till slutet av fasadlisten .
  • Ännu en spik måste köras in i lådan .
  • Det andra kortet måste installeras ovanpå det första , gör en klämma till basen - lådan.
  • Den övre stången drivs in i fästelementets spik . För att göra detta är det bäst att använda en klubba och ett litet träblock. Påverkan bör göras så nära som möjligt till de områden där ramläktarna finns.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla fasadskivor installeras enligt denna princip . Diagrammet är enkelt och enkelt. I de flesta fall används en liknande installationsmetod för ventilerade fasader. I gapet som finns kvar mellan beklädnaden och väggen finns alltid ett litet ledigt utrymme kvar. Därifrån släpps ut fuktiga luftånga som tränger in i byggnadens lokaler på övervåningen, utan att de ligger kvar på trämaterialen.

Ofta läggs värmeisoleringsmaterial under terrassen som är installerad på fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga misstag

Vid självmontering av en trallbräda kan befälhavaren göra många olika misstag. Det är bättre att veta om dem i förväg för att försöka komma runt. Låt oss överväga vilka misstag som är de vanligaste när du installerar däck på vissa underlag.

Oftast observerar hantverkare inte de nödvändiga luckorna när de lägger terrass . Sådana luckor bör lämnas mellan plankorna själva och mellan plankorna och väggarna. Efter att ha gjort ett sådant misstag är det mycket hög risk att ett nytt och vackert golv snart börjar deformeras och förlorar sin tidigare attraktivitet. Så snart externa defekter börjar dyka upp kommer vridning av hårdvara att läggas till dem.

Bild
Bild

Ett felaktigt utrustat vattenavlopp är också ett vanligt misstag . Ofta glömmer nybörjarmästare honom helt. Som ett resultat av en sådan försummelse börjar terrassbrädor snart ruttna på grund av överskott av vätska som samlats i stockarna.

Bild
Bild

Ett misstag är bristen på förberedelse av basen på vilken läggning av terrassbrädor är planerad .… Dessa material kan bara läggas på väl förberedda baser, och det är helt meningslöst att helt enkelt lägga dem på marken och vänta på bra resultat.

Bild
Bild

Undvik att dra åt alla fästelement för hårt när du lägger terrass .… Detta är ett av de vanliga misstagen att se upp för.

Bild
Bild

En korrekt fog måste finnas mellan däckbrädorna . Om golvet monteras utan att observera att det är korrekt att koppla mellan delarna kan det börja deformeras.

Bild
Bild

Många hantverkare glömmer att trästockar som användes för att lägga det framtida golvet måste behandlas med antiseptiska föreningar . Om strukturen är baserad på metallfördröjningar måste de smörjas med korrosionsskyddande lösningar.

Om du glömmer bort sådana procedurer börjar materialen i basen snart försämras och försämras.

Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Innan du börjar lägga golvbrädor själv är det vettigt att bekanta dig med olika användbara tips och tricks för att utföra dessa arbeten. Kanske är det bara enkla tips som låter dig inte möta allvarliga problem och hitta svar på dina frågor.

  • Det är inte så lätt att montera terrassbrädor på egen hand som det kan tyckas . I denna fråga är det mycket viktigt att hålla sig till rätt teknik, att agera kompetent. Om befälhavaren tvivlar på sina färdigheter och är rädd för att förstöra inte det billigaste materialet, är det bättre att vägra från "hemlagade produkter" och ringa specialister.
  • Befälhavaren bör vara medveten om att kleimererna exponeras absolut på alla eftersläpningar . Om du inte följer denna regel kommer det senare golvet från brädet helt enkelt att böja.
  • Det rekommenderas att se till att klämmorna tydligt kommer in i däckens spår .… Detta ger en mer pålitlig och stark fastsättning, samt ett obligatoriskt gap mellan de enskilda brädorna.
  • Det är viktigt att se till att terrassen inte förblir översvämmad med vatten i mer än 4 dagar . Detta krav är särskilt viktigt om materialet användes för att dekorera området runt poolen.
Bild
Bild
  • Däck måste, precis som alla andra material mot ytan, hållas rena … För att rengöra och befria brädorna från smuts, använd inte metallsvampar, skrapor som ser ut som trubbiga knivar eller spatlar. Bättre att ta en vanlig bit bomull eller mikrofiberduk. Sådana produkter kommer inte att skada brädorna, de kommer inte att lämna repor eller flis på dem.
  • Om vissa defekter dyker upp på terrassbrädan, till exempel spår av cigaretter, då du kan bli av med sandpapper .
  • För att tvätta ditt däck rekommenderas att du bara använder vanligt, rent, rinnande vatten . Endast icke-slipande tvättmedel är lämpliga, som inte innehåller aggressiva syror.
  • Om du behöver välja de perfekta brädorna för att bekläda området runt poolen eller fasadbasen, det är värt att ge företräde åt däck av lövträ … Beläggningarna är mer praktiska och hållbara.
  • Däck kan vara komposit eller tillverkat av rent massivt trä … Båda materialen som valts för framtida efterbehandling måste vara av hög kvalitet. Det rekommenderas att välja märkesprodukter som är fria från defekter eller skador. Lågkvalitetsbrädor kommer inte att hålla länge, och de kommer att se uppriktigt billiga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Välj terrassbrädor som har rätt storlek och tjocklek . Vid behov kan överskottet skäras eller sågas med hjälp av specialträverktyg.
  • Om du har förberett grunden för framtida installationsarbete kan en uppsättning stockar och remsor levereras till platsen . Dessa komponenter måste ligga ner lite för att genomgå den nödvändiga acklimatiseringsprocessen.
  • Om terrassbrädan är installerad inuti ett uppvärmt rum, är det tillåtet att täcka det med parkettlack av hög kvalitet .… Det måste appliceras i flera lager (minst 2).
  • Däckbrädan kan kombineras med golvvärme .
  • Hantera trämaterial med försiktighet … Försök att inte tappa eller repa dina helt nya däckbrädor. De måste installeras strikt enligt instruktionerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det tekniska gapet, som måste förutses vid installationen av fördröjningen, måste vara minst 2 cm … Det är i detta gap som rännor eller trottoarkanter kommer att baseras, så du kan inte glömma sådana komponenter.
  • Om du letar efter en däckbräda för en plats där många människor rör sig, är det lämpligt att ge företräde prover med hög densitet . Oftast är det dessa beläggningar som monteras i områden runt lusthus, terrasser eller bostadshus.
  • Om du bestämmer dig för att installera isolering under beklädnaden, monterad på fasadbasen, kan du fäst med hjälp av en vidhäftande lösning, samt pluggar-svampar med en metallstav .

Rekommenderad: