Veranda Från En Terrassbräda (49 Foton): Gatutrappor På En Metallram, Installation Av Trappsteg Från WPC Och Terrass Med Egna Händer, Hur Man Väljer En Bräda

Innehållsförteckning:

Video: Veranda Från En Terrassbräda (49 Foton): Gatutrappor På En Metallram, Installation Av Trappsteg Från WPC Och Terrass Med Egna Händer, Hur Man Väljer En Bräda

Video: Veranda Från En Terrassbräda (49 Foton): Gatutrappor På En Metallram, Installation Av Trappsteg Från WPC Och Terrass Med Egna Händer, Hur Man Väljer En Bräda
Video: Fantastisk ny altan - Australian Bygg 2024, April
Veranda Från En Terrassbräda (49 Foton): Gatutrappor På En Metallram, Installation Av Trappsteg Från WPC Och Terrass Med Egna Händer, Hur Man Väljer En Bräda
Veranda Från En Terrassbräda (49 Foton): Gatutrappor På En Metallram, Installation Av Trappsteg Från WPC Och Terrass Med Egna Händer, Hur Man Väljer En Bräda
Anonim

Verandaen vid ingången till huset är den första som möter besökaren. Och för att mötet ska bli trevligt måste byggnaden ha ett vackert utseende, en bekväm och säker beläggning. Det finns många material från vilka sådana tillägg skapas, vi kommer att prata om en av dem - i artikeln kommer vi att prata om en terrassbräda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Däck kallas produkter från olika material:

produkt från trärester (komprimerat spån)

Bild
Bild

av massivt trä

Bild
Bild

träpolymerkomposit (WPC)

Bild
Bild

I det första fallet pressas kvarvarande virke (sågspån och spån) in i plattor, från vilka brädor är gjorda för byggnadsarbete.

Massiva träprodukter används för massiva träprodukter - lärk, ek. Produkter behandlas med skyddande föreningar.

Däck (WPC) är tillverkat av polymerharts och träflis . Externt liknar materialet trä, men det får förstärkta, hållbara och pålitliga egenskaper. När de pratar om en däckbräda, menar de oftast WPC.

Förutom terrassen används brädor för att täcka verandan, de används för att göra golvet på verandan, i lusthuset, pergolan och för att bygga förtöjnings- och rekreationsområden vid poolen.

Bild
Bild

På grund av de olika sätten att behandla brädorna för att förhindra glidning, erhålls fyra typer av ytor:

borstad med hjälp av metallborstar blir skivan korrugerad, artificiellt åldrad;

Bild
Bild

polerad - med en plan yta som är lätt att återställa med ett slipmedel;

Bild
Bild

präglat traditionellt däck med kardborreribbor, som ofta används under byggandet av verandan;

Bild
Bild

extrudering .

Bild
Bild

Däck kan vara fast eller ihåligt … Den första tål tung belastning och är dyrare. Den installeras på platser med aktiv vistelse för människor - på kaféer, på bryggor, vallar. För att skapa en veranda av ett privat hus är en billigare ihålig version också lämplig.

Bild
Bild

Enligt anslutningsmetoden produceras söm och sömlösa brädor. Suturprodukter läggs med ett mellanrum på 3 mm mellan plattorna. Utflödet av vatten beror på terrassmetall eller plastnycklar.

Bild
Bild

Verandskyddet, som erhålls med hjälp av ett sömlöst material, kräver inte terrassnycklar, det är mer pålitligt och ser ut som en vacker monolitisk yta.

Bild
Bild

När du väljer en terrassbräda för konstruktion av en förlängning och andra ytor, ta hänsyn till många fördelar som den har:

  • produkten är stark och hållbar, kan tjäna upp till 30 år;
  • motståndskraftig mot nötning, särskilt för polymerversionen;
  • du kan välja tallrikar med en dekorativ yta för att skapa ett mönster;
  • alla typer av däck är miljövänliga;
  • de tål stora temperaturfluktuationer;
  • glida inte;
  • är inte rädda för vatten;
  • bilda inte svamp och mögel;
  • varm och taktil behaglig för bara fötter;
  • installationen kan ske utan deltagande av en specialist.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden för materialet. WPC är uppdelat med slitstyrka i tre typer, ju högre hållfasthet desto dyrare är produkten.

Material (redigera)

Verandaens tillförlitlighet och hållbarhet beror på den korrekta konstruktionen av strukturen och materialets kvalitet. För en förlängning kan du köpa en naturlig träplatta eller en träpolymerkomposit. För att bestämma valet bör du bekanta dig med var och en av dessa produkter.

Trä

Utseendet på naturligt trä, oöverträffat, som älskar allt naturligt, kommer att välja det. Och även om trä är sämre i ett antal egenskaper än WPC, föredrar många det för sin trevliga doft. Det är ingen hemlighet det en polymerskiva, som värms upp i solen, avger en skarp lukt av bränd plast.

Bild
Bild

När du väljer en terrassad träprodukt bör du vara uppmärksam på följande punkter:

  • höjden på corduroy -ribborna påverkar materialets hållbarhet;
  • plastarter lämpar sig för böjning, det är lättare att arbeta med dem;
  • var uppmärksam på brädans betyg, det påverkar den färdiga produktens estetiska utseende;
  • för naturligt trä, vid bestämning av graden, beaktas sprickor, knutar och hartsfickor;
  • ju bredare brädet, desto snabbare och enklare är det att montera, desto mindre fästelement går till den.

Däck av trä är inte rädd för vatten, stekande sol och frost. Den erhålls från lövträ, den genomgår särskild bearbetning och är avsedd att användas utomhus.

Bild
Bild

KDP

Däck är tillverkad av polymerer, polyesterhartser, färgpigment och träbearbetningsavfall (spån, sågspån, trämjöl). Innan du blir en däckbräda materialet genomgår mekanisk, kemisk och värmebehandling.

Bild
Bild

Produktens utseende beror på andelen träavfall, ju högre det är, desto mer ser brädan ut som trä . Det finns typer som innehåller upp till 50 eller 80 procent träspån. Men sådana produkter är sämre i styrka än material med ett högt polymerindex och tappar färg under påverkan av ultraviolett strålning.

Bild
Bild

Plastkomponenten i däck är också heterogen, den är indelad i flera typer: baserad på polyvinylklorid (PVC), polypropylen (PP), polyeten (PE). Varje typ har sina egna egenskaper, de påverkar också produktionskostnaderna.

De billigaste tillskotten inkluderar polyeten … Produkter gjorda av det är minst skyddade mot glidning, nötning, ultraviolett strålning, de har otillräcklig styrka och de brinner i nivå med trä.

Bild
Bild

Terrassbräda skapad på grundval av polypropen , är dyrare än den tidigare versionen. Dess utseende liknar äkta träprodukter. En sådan yta är bra på att avvisa vatten och smuts, men den är också känslig för förbränning och bör inte installeras på brandfarliga platser. Dessutom löser sig båda typerna under påverkan av oljor, om ett spill uppstår bör det rengöras omedelbart.

Bild
Bild

Produkter baserade på Pvc dyrare än andra alternativ. Det bleknar inte under påverkan av solljus, är resistent mot förbränning, nötning, det tål temperaturförändringar bra, är inte mottagligt för svamp och mögel, är starkt, hållbart. Men det är denna typ av produkt som utstrålar en plastlukt, överhettning i solen.

Bild
Bild

Polymerbaserade däck finns i olika storlekar. Block med parametrar på 500 mm kvadrat började dyka upp på byggmarknaden. Stora fragment kan påskynda monteringsprocessen och få verandan att se mer intressant ut.

Design och projekt

Tillbyggnadens utformning bör väljas i kombination med den allmänna strukturen. Till exempel kan en veranda ha en tegel-, sten- eller träbas, beroende på materialet från vilket huset är byggt. En metallram, en däckskiva, ett polymervisir är bra grannar till alla byggnader.

Det finns tre typer av veranda beroende på utseende och designfunktioner

Öppen … Byggd i form av en plattform med trappsteg, utan gränser, räcken, väggar.

Bild
Bild

Med räcken . De kan ha olika höjder och densiteter.

Bild
Bild

Stängd … Strukturen är utrustad med inglasade väggar och liknar ett litet hus som är fäst vid huvudbyggnaden.

Bild
Bild

Trappan kan ha en eller två flygningar, placeras i mitten eller på sidan.

För att bygga en veranda med egna händer är det bättre att använda ett enkelt projekt som består av fyra steg. Två terrassbrädor är monterade på varje steg, en på stigaren. För en meter bred struktur behöver du 4 bågsträngar.

Bild
Bild

Installation av en veranda på en metallram

Många kan bygga en veranda på egen hand. Du bör börja med en skiss och tydliga beräkningar. Instruktionerna från oss hjälper till att installera ramen och lägga däck. Därefter kommer vi att prata om räckenhetens enhet, deras framsida med efterbehandlingsmaterial.

Förbereda basen

Om grunden för verandan inte gavs under byggandet av huset byggs det som ett separat föremål. Två byggnader erhålls med varierande belastning. I detta fall läggs en sedimentär söm mellan fundamenten.

Bild
Bild

Metallramen är installerad på en pelare. Verken utförs i följande ordning:

  • gräva 4 urtag med en spade eller använd en borr;
  • gör dränering: sand hälls på botten av de förberedda groparna, sedan grus;
  • installera stöd, kontrollera stolparnas vertikala läge med en nivå, håll dem med distanser och häll betong.
Bild
Bild

Alla efterföljande åtgärder utförs efter att cementet har torkat helt. När fundamentet är klart börjar de svetsa metallramen, den är gjord av formade rör:

  • alla element i metallstrukturen är förberedda i förväg, delarna är anslutna med klämmor;
  • resten av profilerna skärs i en vinkel på 90 grader;
  • svetsar utförs omväxlande på olika sidor av rören, sedan görs svetsade sömmar;
  • efter varje åtgärd kontrolleras korrektheten av strukturens form;
  • den färdiga strukturen är målad med primer emalj.

Om ramen är gjord av en galvaniserad profil, istället för svetsning, används självgängande skruvar för att ansluta elementen.

Bild
Bild

Installation av steg

Installationen av stegen börjar med att stödja lutande balkar, de kallas en bågsträng. I metallramen svetsas balkarna från profilrör med ett steg på 40 cm. Profilens övre delar fästs på verandans plattform, de nedre sänks på en betongplatta.

Bild
Bild

Sedan gör de markeringar för stegen och svetsar metallhörn till dem, vilket blir deras stöd.

Att lägga stegen börjar från toppen, vilket gör mellanrum mellan brädorna på 20 mm. De kommer att undvika deformation när däcket expanderar i solen.

Bild
Bild

Det första brädet fästs på ramen med speciella startklämmor, alla efterföljande steg monteras på balkarna med vanliga anslutningsklämmor.

L-formade hörn används för att installera stigarna. När arbetet är klart placeras pluggar på hörnskarvarna.

Bild
Bild

Skapa ett staket

De viktigaste skyddselementen för verandan är gjorda av en metallprofil. Ledstänger och stolpar, fästelement och adaptrar förbereds i förväg. Stativ monteras på de extrema bågsträngarna med hjälp av svets- eller skruvfästen. Ledstänger kan vara gjorda av trä, metallrör, fyrkantiga profiler och andra material.

Bild
Bild

Hur man gör en stege på andra underlag?

Basen för trappan kan göras inte bara av metall. Beklädnaden med en trallbräda passar också bra på en betongfot. Det är något sämre än honom i styrka, men träramen vinner i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En grop grävs under betongkonstruktionen, sand och krossad sten läggs på botten, grunden hälls. När det torkar görs formning av brädorna. Den öppna ytan är förstärkt och gjuten med betong. Cement hälls på stegen i etapper. Efter torkning monteras en terrassbräda.

Bild
Bild

För en veranda på en träbas behöver du en pelargrund. Bogsträngen (kosour) är gjord av träbjälkar. Utskärningar görs på dem för att installera steg. Golven är gjorda av en grov bräda, på vilken terrassbrädan läggs.

Bild
Bild

Vackra exempel

En veranda av en terrassbräda blir ofta en riktig dekoration av huset, vilket framgår av exemplen:

utomhus öppen halvcirkelformad struktur

Bild
Bild

entréutrymmet ligger i hörnet av en stor veranda

Bild
Bild

vacker förlängning med kolumner

Bild
Bild

dubbel trappa

Bild
Bild

struktur med en pool och räcke i smidesjärn

Bild
Bild

WPC -trappa på en stringer

Bild
Bild

Snåla inte på verandan, skönheten i dess design kan rädda ett rustikt hus från ett tråkigt utseende.

Rekommenderad: