Glasräcken (54 Bilder): Installation Av Glasräcken För Trappor, Genomskinligt Glas Och Andra Typer, Tillbehör

Innehållsförteckning:

Video: Glasräcken (54 Bilder): Installation Av Glasräcken För Trappor, Genomskinligt Glas Och Andra Typer, Tillbehör

Video: Glasräcken (54 Bilder): Installation Av Glasräcken För Trappor, Genomskinligt Glas Och Andra Typer, Tillbehör
Video: GLASS RAILINGS PROCESS 2024, April
Glasräcken (54 Bilder): Installation Av Glasräcken För Trappor, Genomskinligt Glas Och Andra Typer, Tillbehör
Glasräcken (54 Bilder): Installation Av Glasräcken För Trappor, Genomskinligt Glas Och Andra Typer, Tillbehör
Anonim

Glasräcken används ofta för att förbättra hemmet. De kan till exempel installeras på balkonger, loggior eller trappor. Glasstrukturer är relevanta både inuti och utanför rummet. Samtidigt är det nödvändigt att förstå reglerna och principerna för installation av glasstaket, liksom de befintliga egenskaperna hos sådana strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Glasräcken, trots sin mångsidighet, används oftast för att ordna trappor. Man bör komma ihåg att strukturerna har ett antal unika egenskaper och egenskaper.

Först och främst kan glasstaket tillverkas av material av olika typer

Följaktligen skiljer sig strukturerna från varandra i sina mekaniska och fysiska egenskaper, såväl som i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig egenskap hos staket är att de till en början är neutrala i utseende. I samband med denna egenskap är installation av strukturer möjlig inom ramen för vilken inredning som helst . Glaskonstruktionernas individualitet och särdrag ges av en mängd ytterligare element och detaljer som varje designer väljer beroende på sin klients preferenser, samt med hänsyn tagen till den allmänna orienteringen av inredningen i ett visst rum.

Användningen av transparenta interiörelement är särskilt relevant i lokaler som är små i storlek . Således kan du visuellt utöka rummet eller zonera det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liksom alla andra element i inredningen kännetecknas glasstrukturer av en uppsättning unika kvaliteter, som i sin tur är både positiva och negativa. I detta avseende är det ganska viktigt att i förväg utvärdera alla fördelar och nackdelar för att inte ångra det beslut som fattats i framtiden.

Fördelarna med glasstaket inkluderar sådana positiva egenskaper som:

  • estetiskt tilltalande utseende;
  • miljösäkerhet;
  • enkel vård;
  • motståndskraft mot temperaturfluktuationer och indikatorer för hög luftfuktighet;
  • genomskinlighet;
  • lång livslängd;
  • enkel och snabb installationsprocess.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock också värt att komma ihåg att det finns en viss uppsättning nackdelar, bland dem:

  • hög kostnad och låg tillgänglighet;
  • om en del av staketet går sönder måste hela strukturen bytas ut.

Vi kan säga att fördelarna med glasstaket väsentligt uppväger deras nackdelar. Samtidigt kan nackdelarna för vissa användare vara så betydande att de helt vägrar att installera sådana strukturer. På ett eller annat sätt beror det slutliga beslutet på konsumentens önskemål, behov och kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

Ett antal krav ställs för glasstrukturer av användare och tillverkare. Dessutom avser de flesta specifikt säkerhet.

Så först och främst bör man komma ihåg att minimihöjden för strukturer (särskilt om de är installerade på en trappa) bör vara 90 cm.

Detta beror på att glasstaket först och främst måste uppfylla sitt funktionella syfte och först då ha ett attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att installera glasskenor i hem där små barn och husdjur bor. Detta beror på det faktum att i detta fall ökar sannolikheten för stängselbrott. Om du fortfarande vill använda glasstrukturer måste du se till att det är tillräckligt starkt och pålitligt.

Glaskonstruktionernas kanter ska vara rundade. Genom att följa detta krav kommer du att kunna undvika skador och skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Idag installeras glasstrukturer ganska ofta i ett hus eller en lägenhet; de är också populära bland användare. I detta avseende kan man hitta en mängd olika typer av sådana strukturer på marknaden: till exempel finns det helglas, med räcken, med trä, med rostfritt stål, på reglage och andra alternativ. Idag kommer vi att titta på flera populära klassificeringar av glasstaket.

Beroende på sättet att fästa finns det flera typer av staket

Bild
Bild
Bild
Bild

Med klämprofil

Fästglas med klämprofil är den mest populära och utbredda metoden. Detta beror på att processen att installera strukturen är mycket förenklad. Till exempel, vanligtvis fästs en aluminiumprofil på ytan, och sedan sätts glas direkt in i den.

Bild
Bild

Punktmonterad typ

Tack vare punktfästningen är det möjligt att fixa glasräcket så säkert som möjligt. Dessutom kräver detta monteringsalternativ en ganska lång tid. För det för att fixa glaset på detta sätt görs speciella hål i det, varefter eventuellt fästelement sätts in i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda kontakter

Stativ är fästa på ytan, på vars sidor specialdesignade kontakter är placerade, i dem är ett glasstängsel fixerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom beskrivet ovan, det finns en annan klassificering av glasstrukturer, som delar dem i flera grupper beroende på typ av ram.

Trådram

Strukturer av denna typ inkluderar två huvuddelar: en metallkropp och glas. I detta fall imiterar metallkroppen räcken och glaset installeras inuti strukturen. Som material för tillverkning av fodralet kan inte bara metall användas, utan också till exempel trä. Och det kan också finnas en kombination av dessa två material.

Det är också viktigt att ramstaket kan vara av flera typer

Till exempel är det vanligt att skilja ihåliga, sammansatta (vanligtvis är de gjorda av små rack som glasskivor är fästa till) och kombinerade (sådana strukturer består av ett metallställ, kompletterat med träinsatser) sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös

Konstruktioner som inte innehåller en ram är gjorda av tjockt material, som också fästs på specialdesignade fästen eller klämmor. Dessa staket har inga stödstolpar. När det gäller räckena är de antingen helt frånvarande eller är ett separat element som ligger ovanpå huvudstrukturen eller på sidan av den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande

Slider är mycket populära idag. Med hjälp av ett sådant genomskinligt staket kan du både dela rummet i två delar och ta bort partitionen. Vart i glas kan inte bara vara transparent, utan också matt, med ett mönster eller annan beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över materialtyper

Moderna glasstaket kan vara genomskinliga, transparenta, förstärkta. Den avgörande rollen spelas av materialet från vilket strukturerna är gjorda.

Frostbeständig

Uppenbarligen är användningen av sådana staket relevant i de regioner för vilka låga lufttemperaturer är karakteristiska (till exempel norra i vårt land). Mycket ofta används frostbeständiga material för arrangemang av takvåningar och köpcentrum, det vill säga där installation av glasstaket är relevant på gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Härdad

Det viktigaste utmärkande kännetecknet för härdat glas är tillverkningsmetoden. Tack vare detta får härdat glas ett antal unika egenskaper, nämligen: hög styrka, motståndskraft mot extrema temperaturer, ökade säkerhetsindikatorer. Det är viktigt att notera att härdat glas kan vara tonat, frostat eller klart. Dessutom kan dekorativa element appliceras på den för att matcha interiörens stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plexiglas

Plexiglas är i grunden ett material som består av polykarbonat eller akrylglas. Materialets särdrag inkluderar dess styrka, hållbarhet och brandsäkerhet. Det är på grund av detta som plexiglas är särskilt populärt och efterfrågat bland användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Triplex system

Ett sådant material har flera lager i sin sammansättning, som kombineras med varandra genom processer som uppvärmning och högt tryck. Triplexsystemet är stabilt och säkert under drift. Det finns en mängd olika liknande material på marknaden idag: matt, färglöst, tonat och spegel.

Det är viktigt att notera det faktum att när materialet är mekaniskt skadat bildas inte fragment, vilket är möjligt på grund av närvaron av en speciell film.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slagen

Frostat glas används ofta för att skapa strukturer av olika former. Den har en hög motståndskraft mot låga lufttemperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armor-piercing

Pansargenomträngande material används vanligtvis inte i hemmet, det används bara på institutioner som kräver en ökad säkerhet. Pansargenomträngande glas består av flera lager av transparent glas. Dessa lager sammanfogas med hjälp av en polymer, som har förmåga att härda när de utsätts för solljus . Nivån på glasskyddet beror på hur tjockt det är. Samtidigt varierar tjockleksindikatorn ofta från 15 till 30 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka tillbehör behövs?

För att installera någon typ av glasräcke måste beslag användas. Till exempel kan du behöva följande delar och komponenter:

  • klämprofil;
  • minihyllor;
  • räcke i trä;
  • punktmontering;
  • fästelement;
  • fästen;
  • nod.
Bild
Bild

Du bör använda de mest hållbara och högkvalitativa beslagen. Dessutom ska det vara attraktivt i sitt utseende och harmoniskt passa in i den övergripande estetiken.

Installationsregler

För att glasstrukturen ska vara så funktionell som möjligt och tjäna under en lång period är det nödvändigt att följa reglerna för dess installation, samt noggrant beräkna den erforderliga mängden material.

Installation av glasstrukturer utförs sekventiellt i flera steg

  • Först och främst är det nödvändigt att välja den optimala typen av glasstaket. Det beror på vilken typ av installation som ytterligare installation kommer att utföras.
  • Därefter måste du utföra förberedande arbete: till exempel göra mätningar, göra planer och ritningar.

Först därefter kan du gå vidare till direktinstallationsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera möjliga monteringsalternativ

  • Att installera glasstrukturer mellan balustrar är den mest populära och utbredda installationsmetoden. För dess genomförande är det nödvändigt att fixa ledstänger på stället. Dessutom är ofta sådana räcken gjorda av ett så starkt och pålitligt material som rostfritt stål (trä eller glas kan användas som analog).
  • Ett annat alternativ är att installera räcken på glasets kant. Minirack kan användas som räcken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva installationsprocessen utförs enligt följande schema:

  • installation av ställningar;
  • installation av räcken;
  • installation av tvärstång och glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är det mycket viktigt att följa alla regler och principer för installation. Endast i det här fallet kommer staketet att visa sig vara starkt och starkt och kommer också att hålla länge.

Vårdtips

Glasstrukturer kräver inget särskilt underhåll. Det finns dock några enkla regler.

  • För att bibehålla ett attraktivt utseende av strukturen måste den torkas regelbundet. I detta fall kan rengöringen vara våt eller torr. I det första fallet kan du använda speciella glasrengöringsmedel som tar bort damm, smuts, fingeravtryck och andra oönskade föroreningar.
  • Om du märker en spricka eller flisat glas måste du omedelbart byta ut en del (eller till och med hela) strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att följa dessa underhållsriktlinjer kommer att öka livslängden på ditt glasstaket.

Rekommenderad: