Bogserbåt (39 Bilder): Vad är Byggslep Av? Vad Det är? Linbandstejp Och Jute I Rullar. Är Det Bättre än Skum Och Mossa?

Innehållsförteckning:

Video: Bogserbåt (39 Bilder): Vad är Byggslep Av? Vad Det är? Linbandstejp Och Jute I Rullar. Är Det Bättre än Skum Och Mossa?

Video: Bogserbåt (39 Bilder): Vad är Byggslep Av? Vad Det är? Linbandstejp Och Jute I Rullar. Är Det Bättre än Skum Och Mossa?
Video: 5 Jute wreath craft idea | Home decorating ideas handmade wall hanging 2024, April
Bogserbåt (39 Bilder): Vad är Byggslep Av? Vad Det är? Linbandstejp Och Jute I Rullar. Är Det Bättre än Skum Och Mossa?
Bogserbåt (39 Bilder): Vad är Byggslep Av? Vad Det är? Linbandstejp Och Jute I Rullar. Är Det Bättre än Skum Och Mossa?
Anonim

Från sidan är släpet väldigt likt hårt trassligt hår. Faktum är att detta material inte har något att göra med dem. Oakum används för VVS- och byggnadsarbeten. Artikeln kommer att diskutera vad den är gjord av och vad den exakt behövs för.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det gjort av?

Innan du förstår alla drag hos drag är det lämpligt att svara på frågan om vad det är. Så, drag är en grov fiber med en enhetlig struktur … Karaktäriserad naturligt, vegetabiliskt ursprung … Drag av hög kvalitet produceras i enlighet med de specifika kraven i GOST. Oakum är ett billigt men mycket användbart material. Det används inom en mängd olika områden.

Produkten i fråga är baserad på vanligt lin . För närvarande, tillsammans med denna råvara, används ofta jute. Lin känns mycket bra i våra markförhållanden, därför odlas det i stora mängder både i Ryssland och på Vitrysslands territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jute, å andra sidan, är en asiatisk växt, så den tas vanligtvis till oss från Bangladesh. Både lin och jute är råmaterial välmättade med en sådan komponent som cellulosa, så de har goda hållfasthetsegenskaper. Material är motståndskraftiga mot tunga laster, som inte kan undvikas vid byggandet av ett hus eller en annan byggnad.

Jutecellmembran innehåller en högre andel lignin (upp till 12%), vilket gör materialet mer fuktbeständigt än lin.

Lin är rik på pektiner och därför mer flexibel. Denna kvalitet är särskilt viktig om linnedragning används för isolering av stockspår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är ingen slump att bogsering är ett mycket populärt och oersättligt material vid utförande av olika arbeten. Faktum är att den har ett antal egenskaper och funktioner som gör den mycket praktisk och funktionell. Vi kommer att ta reda på vad de viktigaste egenskaperna hos detta material är gömda i.

  • Bogsering är ett mycket starkt material. Det försämras inte och tappar inte sin prestanda även under påverkan av kraftiga belastningar.
  • Det är mycket enkelt och enkelt att välja bogserare för en specifik typ av arbete. Var och en av materialtyperna är markerad och har yttre särdrag, så det är inte svårt att hitta en produkt för vissa förfaranden.
  • Det finns porer i materialet.
  • Tow är en produkt som kännetecknas av höga hygroskopicitetsnivåer.
  • Materialet i fråga är slitstarkt och slitstarkt.
  • Bogsering är ett bakteriedödande material.
  • Detta är en miljövänlig produkt som inte kan framkalla allergiska reaktioner hos människor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag säljs hampa i form av rullar, band och balar. För att arbeta med detta enkla men effektiva material behöver du inte köpa ett speciellt dyrt verktyg.

Vanligtvis är linneflätor ekonomiska och billiga, varför de är en mycket attraktiv produkt för moderna konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra material

Oakum är ett populärt material, men det har också inte mindre relevanta analoger. Dessa inkluderar mossa, moderna typer av isolering för mellankronade sömmar och många andra produkter i denna kategori. I vissa situationer kan vanligt polyuretanskum användas istället för drag.

Det är vettigt att förstå mer i detalj vad som är de viktigaste skillnaderna mellan drag och andra liknande material. Låt oss först jämföra drag och mossa.

  • När man använder både drag och mossa måste byggare och hantverkare tillgripa ytterligare tätning av sömmar mellan kronorna . Mossa kommer inte att ge en vacker och jämn söm, men linfrö kommer att se mycket mer attraktivt ut.
  • Om materialet väljs för att lägga i sömmarna mellan lederna, väljer mästarna ofta släp, eftersom det är lättare att arbeta med det än med mossa . - det är inte så lätt att försiktigt passa in det i sprickorna.
  • Fåglar är mer intresserade av släp än av mossa . Ofta drar de isär materialet av jute och linne och drar ut dess fibrer från sömmarna mellan lederna. Mossor lockar dem mycket mindre.
  • Träparasiter finns ofta på släp , som aldrig dyker upp i mossan.
  • Mossan används mindre ofta i konstruktionen .eftersom det ser mindre attraktivt ut än bogser. Han får genast ögat.

Både mossa och drag har sina egna styrkor och svagheter. Varje användare bestämmer själv vilken produkt som är bättre att välja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet i fråga kan jämföras med andra råvaror som används i byggandet. Vi pratar om en värmare som heter polytherm. Låt oss förstå skillnaderna mellan dessa material.

  • Om råmaterialet används för att lägga i skarvar mellan fogar, behöver polytherm inte ytterligare tätning, till skillnad från drag.
  • Tätning från lin eller jute kan absorbera fukt, och polytherm är inte mottaglig för sådana problem.
  • Jute eller linne caulk kan inte skryta med ångpermeabilitet. Polytherm är ett ånggenomsläppligt material.
  • Det kommer inte att vara möjligt att använda släp igen, men polythermisoleringen kan återanvändas.

Det är värt att nämna livslängden för linne eller jutematerial - det är mycket mer blygsamt än livslängden för en polytherm . Den senare kan hålla i nästan 100 år, men dragningen mellan kronorna fungerar ofta bara i ett par år. Bogsering jämförs ofta med andra material av liknande typ. På vissa sätt är det sämre än dem, men på vissa sätt visar det sig vara av högre kvalitet. Mycket beror på i vilket syfte sådana råvaror väljs ut och vilken effekt användarna förväntar sig av det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Oakum är indelat i flera sorter. Var och en av produkterna har sina egna särdrag och till och med yttre skillnader. Låt oss titta närmare på de olika typerna av råvaror som övervägs.

Beige

Linne, som har en karakteristisk beige nyans, är naturligt . Dess mycket nyans vittnar om detta. Dragbeige färgen innehåller inte ytterligare kemiska eller skadliga komponenter. Detta material är miljövänligt och säkert, säljs i många butiker. Hampa har en beige färg, som används för ytterligare tätningsprocessen.

När man arbetar med detta material bildas först små flageller som sedan skjuts in i sömmarna mellan lederna med ett specialverktyg. Det mest praktiska att installera är en beige tejp, som säljs i olika format. Duken skiljer sig både vad gäller bredd och längd (från 10 till 50 meter) med tjocklek.

Erfarna experter rekommenderar tätning av färska byggnader minst två gånger. Första gången - under installationen av väggkonstruktioner och nästa gång - ett år senare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brun

Det finns inte bara beige, utan också ett mörkare brunt släp. I de flesta fall används sådana produkter som tätningsmedel vid arrangemang av rörledningssystem. Brun släp gör att du snabbt kan eliminera rörläckor utan att behöva demontera ett stort antal viktiga delar och anslutningar.

Till skillnad från bal- eller rulldrag av beige nyans har sanitetsartiklar en speciell impregnering. Brun släp bearbetas på ett speciellt sätt, så den är idealisk för installation av VVS- eller värmesystem. Materialet i fråga har länge etablerat sig och visat dess effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare den bruna bogseraren kan hantverkarna sömlöst ansluta sig till rörfogarna för att förhindra läckage . Det mörka materialet har en speciell fiberstruktur, tack vare vilken det är mycket lätt att linda på de nödvändiga baserna, absorberar perfekt överflödig fukt och expanderar när det är blött.

Oakum skiljer sig inte bara i sin färg och syfte, utan också i den typ där den förverkligas. Så mörkare produkter som är utformade för högkvalitativa VVS-arbeten säljs oftast som nystan olika storlekar. Men bogsering, som är avsedd för ytterligare tätning, säljs in balar av olika vikter eller in rullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Trots att materialet i fråga är extremt enkelt och består av elementära komponenter måste det väljas korrekt. Det är nödvändigt att ta hänsyn till ett antal nyanser som är förknippade med valet av denna produkt.

  • Köparen bör vara medveten om att efter tillverkningen av släpet har ett visst antal … Det är han som speglar kvaliteten på en naturlig produkt. Normalt varierar värdena från 8 till 24. Ju högre märket, desto bättre produkt. I sådana produkter finns det en mindre andel överskott av föroreningar.
  • Det är viktigt att inte bara vara uppmärksam på den digitala beteckningen, utan också på själva dragets färg . Det har redan sagts ovan att beige material används för tätning, och brunt används i aktiviteter relaterade till VVS -arbeten. Det är viktigt att inte göra ett misstag för att inte bli besviken över effektiviteten hos den valda produkten.
  • Man måste komma ihåg att sängkläderna som bogseringen är gjorda måste vara absolut torra .… Ingen lukt ska avges från produkten.
  • Du bör titta närmare på produktmärkning och göra ett val till förmån för ett kvalitetsalternativ … Det är lämpligt att förtydliga indikatorn som anger procentandel av fukt (bör inte vara högre än 12%).
  • Om valet föll på släp, från vilket det kommer en mycket obehaglig lukt, är det bättre att vägra köpet i tid … För vidare arbete är sådant material definitivt inte lämpligt, eftersom det är av låg kvalitet.
  • Du kan hitta högkvalitativt släp för en bar, ett bad eller ett trähus, liksom för VVS-arbeten, bara i specialaffärer . Det är i sådana butiker som det kommer att vara möjligt att hitta material som har det nödvändiga intyget om överensstämmelse med GOST. Det är bättre att inte köpa släp på marknaden eller i gatubutiker - det är stor risk att köpa en produkt av låg kvalitet.

Vanligtvis säljs bogsering av god kvalitet i enkla men snygga förpackningar. De måste vara fria från skador eller defekter. Och själva linnet eller jute flätan ska inte vara fluffig och se onödigt illa ut. Ny och välgjord produkt och kommer att se likadan ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Oakley måste användas korrekt så att den visar alla sina positiva egenskaper och högpresterande indikatorer. Låt oss analysera reglerna för användning av drag på exemplet med tätningsfogar.

  • I de flesta VVS -arbeten är bogsering oumbärlig . Det är väldigt enkelt och lätt att arbeta med det. Om det inte finns några hack på tråden, och deras närvaro är nödvändig för starkare och mer pålitliga fästelement, är det lämpligt att använda en fil eller fil för applikation.
  • Många hantverkare gör hack med enkel tång, om du gradvis klämmer i trådarna och gör cirkulära rörelser . Förekomsten av små skåror förhindrar att rörfästmaterialet glider ner i framtiden.
  • Därefter måste du separera den första fibersträngen från den totala "flätningen" av släpet … Tjockleken på det valda stycket måste matcha fogen som du tänker applicera det på. Om även små klumpar är synliga måste de tas bort omedelbart.
  • Anslutningen kan lindas som ett ludd och lin förvalsat i snygga flätor.
  • Det är tillåtet att använda materialet, förbehandlat och impregnerat med en speciell pasta … Du kan applicera drag på det redan lindade första lagret av drag. Både den första och den andra metoden är likvärdiga och minskar avsevärt risken för materiella skador under driften.
  • Materialet ska lindas på tvären . Den första svängen måste låsas med ett lås. Till exempel kan en hantverkare börja i slutet av en gängad anslutning. Startslingan måste överlappas. Svängarna måste göras så snäva och starka som möjligt.
  • Efter den första kan du göra alla andra varv .men flyttade till utgångspunkten för den gängade basen.
  • När tråden börjar nås måste du återgå till slutet igen .… I detta fall bör man inte försumma den maximala densiteten i mitten. Linneflätets ände bör återföras till startmärket. Tipset måste tas ut ur gränsen.
  • Det kommer att vara nödvändigt att se till att lindningen är tillräckligt tätt .… Observera - bogseraren får under inga omständigheter rullas på beslagets yta. Om materialet går på basens yta måste lindningen göras igen för att rätta till situationen. Ovanpå lagret måste du lägga en speciell skyddande tätningsmassa.
  • Allt överskott som finns kvar från bogserbåten kan lämnas kvar, eller så kan du försiktigt klippa av med en sax … Allt beror på ägarnas önskemål. Dessa rester kan inte påverka tätheten på något sätt.

Guiden måste vara korrekt och konsekvent när han arbetar med dessa anslutningar. Överdriven hast i sådana frågor kommer att vara olämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på andra funktioner för att använda drag för tätning

  • Banddrag, som består av naturliga ingredienser, används oftast. Det är tillåtet att använda det för primär tätning.
  • Befälhavaren behöver bara försiktigt fälla ut surfplattan på en stapel eller baslogg. Materialet ska fixeras antingen i ett eller i ett par lager.
  • Om det här är en dragkrok, är det lämpligt att använda den i situationer där det finns heterogena luckor med olika bredd mellan stockarna.
  • Fibrer som görs kortare är den perfekta lösningen när det är nödvändigt att fylla in homogena tomrum, eftersom mängden material som används bestäms av befälhavaren.

Att arbeta med bogsering är extremt enkelt . Med helt enkel teknik kan byggare bygga ett riktigt långlivat hus där det blir varmt och mysigt.

Detsamma gäller släp som används i VVS -anslutningar. Naturmaterial kommer att förlänga livslängden för rörledningsstrukturer, förhindra läckage och andra skador av detta slag.

Rekommenderad: