Obapol: Vad är Det? Slapstick Obapol Av Trä Och Brädvirke För Snickaren

Innehållsförteckning:

Video: Obapol: Vad är Det? Slapstick Obapol Av Trä Och Brädvirke För Snickaren

Video: Obapol: Vad är Det? Slapstick Obapol Av Trä Och Brädvirke För Snickaren
Video: Slapstick clips - For Heaven's Sake (1926) 2024, April
Obapol: Vad är Det? Slapstick Obapol Av Trä Och Brädvirke För Snickaren
Obapol: Vad är Det? Slapstick Obapol Av Trä Och Brädvirke För Snickaren
Anonim

Det är mycket viktigt att veta vad det är - obapol, och var det appliceras. För att välja rätt material måste du veta vad det är. Det är också bra att studera vilka standarder som gäller för timmer och timmer för snickaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

För att förstå vad sådant virke som obapol är måste du börja lite på avstånd. Allt producerat virke har ett strikt definierat namn för att undvika förvirring . De exakta namnen och deras definitioner finns registrerade i den tekniska dokumentationen och lagstadgade standarder. Begreppet obapol är också strikt definierat i sådana handlingar. Det indikerar att denna term endast kan användas för virket som produceras från stockens sidovägg, kvar efter sågning. För en snickare är obapol inte särskilt viktigt. Det används dock fortfarande ganska brett. Framväxten av denna typ av material är oundviklig även med de mest moderna resursbesparande träbearbetningsteknikerna.

Obapol produceras absolut oundvikligt, tillsammans med industriträ, och med radiella och tangentiella sågmetoder . Ingen kommer att göra det speciellt, men det har länge varit känt att vid bearbetning av barrträd och andra hårda arter når produktionen från 1 stam 4 delar. I Dahls ordbok tolkas termen "obapol" som "extremtavlan från stocken", ett antal vardagssynonymer ges också som länge har tagits ur bruk i början av XXI -talet. I gamla dagar på ryska var detta ord ett adverb och betydde bokstavligen "förgäves, utan någon mening". Det är inte förvånande att ett liknande namn utvidgades till virke, vilket inte hade någon större nytta på länge. Nu har situationen förändrats avsevärt. Detta är dock redan ett ämne för en separat konversation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer?

Slapstick obapol är ett av de vanligaste alternativen. Om dess ytterkant inte skärs alls, tillhör den kategorin plattor. Det finns en slapstick obapol, som har ett snitt på utsidan, men mindre än hälften.

Ett plankutseende av detta material kan också erhållas från trä av olika arter. Det skiljer sig genom att ytterkanten av propylen är mer än 50%; Tilldelning av material till en viss kategori, liksom kraven på defekter, anges i GOST 18288.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Tjocka skivfragment läggs vanligtvis på olika tekniska behållare av inte alltför stor betydelse. Tunt - skickat för återvinning. Till exempel gör de bra chips. Den tekniska dokumentationen indikerar att obapol kan användas för konstruktion av byggnadsställningar . Du kan också göra en formning av den för monolitisk betong. Det finns också en möjlighet att förstärka gruvan med obapol. Ekonomiskt sett är alla sådana applikationer extremt fördelaktiga. Men det är värt att notera att i de flesta fall skickas obapol till ugnar och pannor. Alla raser brinner inte lika bra. Och även de exemplar som bränns kan användas mer rationellt.

Undantaget är vissa områden där obapol är det mest prisvärda alternativet för träbränsle . När ett barrträd brinner frigörs ganska mycket värme.

Det kommer att blossa upp snabbt och kommer inte att orsaka lagringsproblem. Det är värt att notera bara den specifika doften av brinnande harts.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller obapol från lärk och andra hårda trädslag är det billigt och kan användas för:

  • ladugårdskonstruktioner;
  • bygga bodar;
  • beredning av andra ekonomiska strukturer (detta gäller även produkter som erhållits från död ved eller biprodukter av sanitetsavverkning);
  • konstruktioner av trädgårdsmöbler;
  • konstruktion av staket och andra staket;
  • produktion av spånskivor och orienterade skivor;
  • ta emot pellets.

Rekommenderad: