Tak PVC -paneler (36 Bilder): Plasttak I Korridors Utformning, Produktmått För Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Tak PVC -paneler (36 Bilder): Plasttak I Korridors Utformning, Produktmått För Inredning

Video: Tak PVC -paneler (36 Bilder): Plasttak I Korridors Utformning, Produktmått För Inredning
Video: Roll Roofing A Small Flat Roof with Greg Zanis 2024, April
Tak PVC -paneler (36 Bilder): Plasttak I Korridors Utformning, Produktmått För Inredning
Tak PVC -paneler (36 Bilder): Plasttak I Korridors Utformning, Produktmått För Inredning
Anonim

Idag kan du i butiker hitta många olika material för att avsluta taket. Några av de mest populära och prisvärda är PVC -paneler. De är attraktivt utformade och enkla att installera. Idag kommer vi att titta närmare på fördelarna och nackdelarna med PVC -takpaneler.

Särdrag

Moderna tillverkare producerar ett stort utbud av efterbehandlingsmaterial som kan användas för att klistra över eller täcka taktak. Konsumenterna letar dock alltid efter billigare, lättare och enklare att installera kopior. Dessa krav uppfylls av PVC -paneler (ett annat namn är plastfoder).

Sådana beläggningar används för efterbehandling av en mängd olika underlag . De kan installeras inte bara på taket, utan också på väggarna. Detta talar om mångsidigheten hos PVC -dukar.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -plattor är sätt att dekorera taket i nästan alla interiörer. Ensemblen kan tillverkas i valfri stil och färg. Lyckligtvis tillåter sortimentet av plastpaneler dig att hitta rätt passform för en mängd olika miljöer. De enda undantagen är lyxiga interiörer i rokoko-, imperium-, art deco- eller barockstil. Sådana ensembler kännetecknas av extremt dyra och naturliga material - PVC -paneler har ingenting att göra i dessa miljöer.

Ett särdrag hos PVC -paneler är deras enkla installation . Och det gäller både tak- och väggalternativ. För installation av sådana efterbehandlingsmaterial är det inte alls nödvändigt att ringa till mästarna - det är möjligt att klara allt arbete på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta konsumenter föredrar PVC -takplattor, eftersom de är billiga och presenteras i ett mycket rikt sortiment. Sådana beläggningar är inte bara enfärgade, utan också dekorerade med olika mönster, bilder, präglade prydnader och tryck. Idag är originalalternativ med 3D -effekt särskilt populära.

Installationen av dessa efterbehandlingsmaterial kan utföras i alla rum. Det kan vara ett vardagsrum, en entré, ett kök eller ett badrum. Det rekommenderas inte att installera dessa beläggningar endast i sovrum, eftersom de inte bidrar till högkvalitativ ventilation av golven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelar

Tak -PVC -paneler, liksom andra efterbehandlingsmaterial, har sina egna fördelar och nackdelar. Till att börja med, låt oss överväga vilka fördelar dessa beläggningar har.

  • De är hållbara. Den genomsnittliga livslängden för högkvalitativa PVC-paneler är 20 år.
  • PVC -material är hållbara. De är inte rädda för hög fuktighet och fuktinnehåll i luften. Tack vare denna funktion kan sådana beläggningar installeras i rum som badrum och kök.
  • Plastkåpor ruttnar inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana takmaterial behöver inte ständigt tas om hand med dyra medel. Plast är ett opretentiöst material. Allt som krävs av dig är att periodiskt damma bort det.
  • PVC -paneler har ljudisoleringsegenskaper, vilket är mycket viktigt för att avsluta taket.
  • Sådana efterbehandlingsmaterial är lätta, så det blir väldigt enkelt att arbeta med dem.
  • PVC -paneler är inte rädda för temperaturförändringar. Extremt höga temperaturvärden är naturligtvis ett undantag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med hjälp av PVC -paneler i olika färger kan du göra visuell zonindelning av utrymmet. Till exempel kan beige plattor installeras ovanför läshörnet och persikaplattor ovanför sittgruppen med en soffa och TV. Naturligtvis beror valet av rätt kombinationer först och främst på färgprestanda för hela interiören som helhet.
  • Polyvinylklorid är ett formbart material som enkelt kan bearbetas, så idag kan du i butiker hitta paneler målade i en mängd olika färger, samt originalalternativ dekorerade med ornament och tryck. Varje kund kan välja det perfekta alternativet.
  • Du kan dekorera taket med PVC -paneler både i en stadslägenhet och i ett trähus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Ett stort antal positiva egenskaper förklarar PVC -panelernas popularitet, så de köps ofta för takdekoration. Men de har ett antal nackdelar, låt oss överväga var och en av dem.

  • Polyvinylklorid kan inte kallas ett brandsäkert material. Vid brand är den mycket brandfarlig och stöder aktivt förbränning genom att avge stickande rökpuffar.
  • I butiker finns det ett stort antal PVC-skivor av låg kvalitet som innehåller giftiga komponenter. Efter installationen lämnar sådana beläggningar en obehaglig kemisk lukt i rummet, som kvarstår länge.
  • PVC -skivor är inte material som andas. De hindrar luft från att cirkulera fritt och passera genom tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plastpaneler har vanligtvis tomma hålrum. De enda undantagen är tunna materialvarianter. Insekter finns ofta i lediga utrymmen, vilket kan vara mycket problematiskt att bli av med.
  • PVC -paneler kan inte kallas stötsäkra material. Naturligtvis, om de är i taket, kommer det inte att vara lätt att skada dem, men under installationsprocessen kan det mycket väl hända. På grund av detta rekommenderas att arbeta med sådana material noggrant.

Vyer

Takpaneler i PVC är olika. Låt oss titta närmare på de mest relevanta och efterfrågade alternativen.

Sömlös

Sådana efterbehandlingsmaterial är mycket efterfrågade, eftersom de ser mer estetiskt tilltalande och presentabla ut. Efter att ha lagt sig i taket bildar de en enda duk, där alla plankorna är fästa vid varandra så tätt som möjligt så att lederna inte syns. Sådana efterbehandlingsmaterial kostar lite mer än vanliga plastplattor, men de ser mycket mer intressanta och rikare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuggstång

Rackpaneler är vanligare än sömlösa. Sådana finish har ett antal positiva egenskaper.

  • är inte rädda för exponering för fukt och fukt;
  • kan ge tillräcklig ventilation till taket, eftersom de har luckor i olika storlekar mellan lamellerna;
  • de kan installeras både längs och tvärs över rummet;
  • överkomligt pris;
  • installeras mycket enkelt och snabbt;
  • tjäna i många år utan att förlora sitt ursprungliga utseende.

Det finns inga allvarliga nackdelar med lamellbeläggningar. Det är bara värt att notera det faktum att sådana strukturer döljer en viss mängd ledigt utrymme i rummet, vilket minskar takhöjden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvärsnitt

PVC-takpanel är två-sektion och tre-sektion. På ytan av sådana paneler separeras varje sektion med en tunn remsa, vars färg är gjord i silver eller guld. Utåt är sådana strukturer svåra att skilja från aluminiumskenor installerade så nära varandra som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

3D -effekt

Präglade PVC -skivor med 3D -effekt är mycket efterfrågade idag. Sådana beläggningar kan ha små eller stora konvexa detaljer på sin yta. Utåt liknar sådana efterbehandlingsmaterial verklig stuckaturgjutning. Med denna takbeklädnad kan du modifiera interiören, vilket gör den mer original och genomtänkt.

Dukar med 3D-effekt ser bra ut inte bara på en nivå, utan också på ett tak i flera nivåer monterade från en gipsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglad

Om du är en älskare av unika designidéer utan en stor kontantinvestering, bör du överväga att installera spegel -PVC -paneler. Med hjälp av sådana efterbehandlingsmaterial kan du visuellt utöka utrymmet och göra det mycket lättare. Dessa beläggningar finns i fyrkantiga och diamantformade former.

Dessa blanka paneler är belagda med en speciell reflekterande film . Tillsammans med rätt belysningsarmaturer kommer sådan beklädnad att se fantastisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skiljer sig PVC -paneler åt i sin struktur. De är blanka och matta. Valet av lämpligt material beror till stor del på den stilistiska inriktningen av inredningen.

Färger

PVC -paneler för takfinish finns i olika färger.

De mest populära är flera färger

  • vita, beige och grädddukar (kan enkelt kombineras med många färger i inredningen, lämpliga för både klassiker och högteknologiska);
  • känslig rosa, gul, karamell (lugna och neutrala färger som lätt passar in i många interiörer);
  • randig (sådana dukar kan kombinera en mängd olika färger: från liknande till kontrasterande.

Designers rekommenderas att noggrant välja randiga alternativ. Du bör inte köpa paneler som är för ljusa, där två för djärva och mättade nyanser strider mot varandra. Sådana material kommer att skapa en obekväm atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är spektakulära PVC -paneler dekorerade med ett visst mönster, tryck eller mönster mycket populära idag. Om du bestämmer dig för att dekorera taket med sådana material, bör du komma ihåg att alltför varierade och färgglada beläggningar kommer att se olämpliga och irriterande ut på sådana ytor - allt ska vara måttligt.

Vackra PVC-träliknande paneler är också efterfrågade. Sådana beläggningar är ett bra alternativ till naturliga brädor eller laminat, så många konsumenter väljer dem och lämnar bara positiva recensioner om en sådan finish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Standardpanelstorlekar beror på deras typ:

  • foderbredd - 10 cm, längd - 3 m;
  • förstärkt foderbredd - 125 mm, längd - 3 m;
  • breda paneler finns från 15 till 50 cm i bredd och 2, 6-3 meter i längd;
  • bredd på plåtskivor - från 80 cm till 2, 03 m, längd - från 1, 5 till 4, 4, 05 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Takpaneler i PVC kan installeras i en mängd olika rum. De är perfekta för inredning av både bostäder och offentliga utrymmen. Sådant material finns på kontor, butiker, kaféer, restauranger och barer.

När det gäller vardagsrum kan här PVC -plattor installeras:

  • i en hall av olika storlekar;
  • i korridoren och korridoren (det är bättre att montera ljuspaneler här så att rummen inte verkar trånga);
  • på köket;
  • I badrum;
  • i sovrummet (här installeras PVC -paneler mindre ofta än i andra rum).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

  • Det vita sektionstaket kommer att se spektakulärt ut i en stegvis design i ett ljust kök med trämöbler och brunt laminatgolv.
  • Speglade paneler kommer att se fantastiska ut tillsammans med diodtejp runt omkretsen av gipsskivlådan. En sådan finish är lämplig för ett lyxigt vardagsrum i beige toner med en ljus sittgrupp, sidobord i trä och ett självutjämnande golv.
  • Träliknande paneler kommer att se bra ut i ett rum med stora fönster, en mysig öppen spis och en vävd soffa mitt emot.

Rekommenderad: