Bänkskiva I Mosaik (42 Bilder): Hur Man Lägger Ut Det Med Egna Händer Och Hur Man Gör En Mosaikbänk Under Diskbänken

Innehållsförteckning:

Video: Bänkskiva I Mosaik (42 Bilder): Hur Man Lägger Ut Det Med Egna Händer Och Hur Man Gör En Mosaikbänk Under Diskbänken

Video: Bänkskiva I Mosaik (42 Bilder): Hur Man Lägger Ut Det Med Egna Händer Och Hur Man Gör En Mosaikbänk Under Diskbänken
Video: How to: Mosaic Tile Project - Fast Tutorial for Beginners 2024, April
Bänkskiva I Mosaik (42 Bilder): Hur Man Lägger Ut Det Med Egna Händer Och Hur Man Gör En Mosaikbänk Under Diskbänken
Bänkskiva I Mosaik (42 Bilder): Hur Man Lägger Ut Det Med Egna Händer Och Hur Man Gör En Mosaikbänk Under Diskbänken
Anonim

Sedan antiken har mosaikplattor använts för att dekorera väggarna i tempel och palats, men nu är möjligheterna att använda detta material mycket bredare. Idag, för att göra ett badrum, kök eller något annat rum snyggt, om ledigt utrymme tillåter, hjälper en mosaikbänk gjord med egna händer dig. Dessutom kan du göra designer soffbord för ditt hem.

Låt oss titta närmare på tillverkningen av kakelplattor . För att göra detta, välj glas, keramik, sten, metall, trä och andra typer av kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varje år ökar kostnaden för möbler och byggmaterial bara, så det är inte möjligt för alla att uppdatera interiören regelbundet. Köksmöbler deformeras särskilt med tiden. Bli inte upprörd, för ett sådant fall finns det en utmärkt lösning. Mosaikplattor hjälper dig att spara, förnya, dekorera din gamla köksenhet eller andra ytor och lägga till originalitet och friskhet i interiören.

Mosaiken är en kakel, vars dimensioner bestäms från en och en halv till 2,5 cm. Fragmentens form kan vara mycket olika. De kan vara fyrkantiga, triangulära, rektangulära, runda och alla andra godtyckliga former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik för beklädnad av olika ytor i interiören är indelade i följande typer:

  • glas - den mest använda typen, vars huvuddrag är det låga priset och olika typer av prestanda (matt, transparent, färgat, guld och silver, med olika nyanser och tillägg);
  • metallmosaik;
  • keramik - det händer: i form av skurna ark av porslinstengods och keramiska plattor;
  • sten - gjord av lapis lazuli, jaspis, marmor, travertin;
  • smaltplattor är den dyraste typen, men samtidigt är de av hög kvalitet och pålitliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitlighet och ovanligt utseende är det som utmärker mosaikbänkskivor. Denna dekorativa lösning är idealisk för att dekorera ett vardagsrum, badrum och andra utrymmen. En bild eller ett vackert mönster bildas av små plattor.

Observera att en sådan bordsskiva har mycket vikt, så du måste vara uppmärksam på basens tillförlitlighet, styrka och stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Besluta först om ett specifikt platsområde. Oftast väljer de följande alternativ: en övergång mellan möbler, ett kaffemosaikbord och bara en mosaikyta. Alla kakelfinisher är den perfekta lösningen för din inredning. Det används för att dekorera vardagsrummet, avsluta förklädet och bänkskivorna i köket, medan det inte rekommenderas att lägga mosaiken på den gamla uppsättningen.

Ibland, för att utöka arbetsområdet i köket, är en fönsterbräda dekorerad med mosaik . Men de flesta alternativen för att använda sådana plattor finns i badrummet. Till exempel maskerar de en tvättmaskin med hjälp av den, dekorerar väggarna, knyter tvättstället till skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att bygga ett kaklat bord kräver lite fingerfärdighet och erfarenhet, även om det verkar vanligt. Följande material är perfekta för basen: betong, trämaterial med god fuktbeständig impregnering, vattentäta gipsytor av gips, tät polyuretan.

Det är värt att notera att du kan göra en mosaik med dina egna händer . Det är bara nödvändigt att göra glasfragment som är lämpliga i form och färg. Och glasskärvor kan erhållas från alla företag som säljer förbrukningsvaror och färgat glas för målat glas. Det är ett bra sätt att prova nya saker och bli riven.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att vika den kaklade ytan behöver du:

  • injekteringsbruk för fogar;
  • primer;
  • Spackel;
  • antiseptisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg:

  • spackel;
  • behållare för blandning av lim;
  • behållare för blandning av injekteringsbruk;
  • trasor;
  • sandpapper;
  • mjuk murslev för injektering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att mosaikplattorna ska fästa vid bordet används speciella limblandningar. Experter rekommenderar att du väljer vita plastblandningar. Du kan använda vilken limblandning som helst för kakel, men bara om du lägger opaka mosaiker. För glasplattor, välj endast klara eller vita blandningar.

Innan arbetet påbörjas måste du bearbeta ytan så att defekter i basen inte märks i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytförberedelse

Innan du lägger plattorna är det nödvändigt att jämna ut ytan med ett kitt. Ytan måste dessutom rengöras och avfettas. För att skydda ytan mot mögel och mögel är det absolut nödvändigt att täcka den med en antiseptisk impregnering. Nästa steg är att applicera primern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att lägga ut mosaiken

Processen liknar lite att göra målat glas med hjälp av Tiffany -tekniken. Innan du börjar lägga ut brickorna, se till att lägga dem på bordet och bilda det mönster du behöver. På så sätt kan du utvärdera det möjliga alternativet och vid behov fixa något.

Det rekommenderas att börja lägga mosaiken från bänkskivans nära kant . Således kommer klippning av element att ske vid den bortre sidan och kommer inte att väcka mycket uppmärksamhet. Men om du är säker på att du inte behöver trimma, måste du börja från bortre sidan. Om mosaiken skulle bilda ett visst mönster, lägg den sedan från mitten av bordsskivan.

Som sådan finns det inga regler för att lägga kakel, det viktigaste i denna process är att tänka på mönstret och antalet element i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Normalt tillvägagångssätt:

  • Grundning av ytan i två lager.
  • Applicera en liten mängd lim för att jämna ut ytan.
  • Ett speciellt nät läggs, och ovanpå det är en kakel. Det är jämnt (du kan också använda papper istället för ett rutnät, det kommer att blötläggas senare och tas bort). Men var noga med att tänka på ritningen innan du lägger ut brickorna och rita den först på ett ark i en skala på 1: 1 och senare på ytan för att skydda dig från ett oönskat resultat.
  • Resultatet av ytdekoration måste dessutom täckas med injekteringsbruk. Det kommer att göra den färdiga beläggningen mer pålitlig, starkare och mer hållbar. Det ska appliceras med en mjuk spatel på sömmarna och gnidas noggrant. Det är lämpligt att lämna ytan tills den är helt torr, och du kan inte använda en hårtork eller andra uppvärmningsmetoder. Tumregeln är att brickan fastnar fast vid ytan om det tar längre tid att torka.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Överskott av torkad komposition avlägsnas från mosaiken med en torr, mjuk trasa. Ibland, när blandningen torkar mycket hårt, blir det nödvändigt att använda sandpapper med de finaste kornen.
  • Kakelpolering. För detta används möbelvax. Applicera den på en mjuk, luddfri trasa och gnid in den ordentligt i plattorna.
  • Vänta tills ytan är helt torr. Detta tar vanligtvis ungefär en dag.

Det rekommenderas att utföra allt arbete med handskar för att skydda dig från effekterna av kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte är säker på dina förmågor att skapa komplexa mönster och målningar, rekommenderar experter att använda ett cirkulärt mönster. För dess utförande är det nödvändigt att dra olika cirklar från mitten av ytan. Elementenas form spelar egentligen ingen roll, det är bara viktigt att de små elementen ligger närmare mitten och de stora mot kanterna.

På en noggrant förberedd bas är det inte svårt att få den perfekta mosaikinstallationen . Det är viktigt att få jämna sömmar över hela ytan. Du kan trimma elementen med hjälp av trådskärare. Om en sockel är fäst på väggen kan du lämna ett gap mellan väggen och plattan.

Kanten är också fixerad på limet, om det behövs. Sedan är det nödvändigt att behandla ytan med epoxiblandningar och latexmastik för att skydda den mot fukt. Dyr italiensk och alla andra kakel från detta kan mycket snabbt försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera möbler och olika ytor med mosaikplattor kräver mycket noggrant arbete, tålamod, färdigheter och fingerfärdighet, det tar mycket tid och ansträngning, men resultatet är värt det. Denna lösning kommer att vara en riktig present till ditt hem. På senare tid använder fler och fler människor idén om mosaik överallt. Det är inte längre på modet att täppa till ledigt utrymme med tråkiga och monotona möbler, det är mycket bättre att göra något speciellt med egna händer, vilket kommer att glädja dig och dina nära och kära.

Bänkskivor eller andra kaklade ytor ser ut som dyra designerartiklar som inte är lika prisvärda. Den kan användas för att lägga ut ett handfat eller dekorera ett matbord. Därför, om du vill ha ett snyggt och lyxigt vardagsrum, kök, badrum, sovrum eller andra lokaler, var noga med att använda idén om mosaikdekoration.

Rekommenderad: