Smyckeskrin: Gångjärn Och Lås För Kistor. Exempel På Små Dekorativa Lås

Innehållsförteckning:

Video: Smyckeskrin: Gångjärn Och Lås För Kistor. Exempel På Små Dekorativa Lås

Video: Smyckeskrin: Gångjärn Och Lås För Kistor. Exempel På Små Dekorativa Lås
Video: Vända låskista innerdörr 2024, April
Smyckeskrin: Gångjärn Och Lås För Kistor. Exempel På Små Dekorativa Lås
Smyckeskrin: Gångjärn Och Lås För Kistor. Exempel På Små Dekorativa Lås
Anonim

Lådan är en universell sak som utför många funktioner. I en souvenirbutik kan du köpa en färdig produkt, eller så kan du göra den hemma med egna händer. Det finns inget oöverkomligt komplicerat i detta. Det viktigaste är att förbereda alla nödvändiga material och verktyg . Vi får inte glömma tillbehören. Detta är en viktig del av kistorna. Du bör veta vilken typ av beslag som är för sådana produkter och hur du väljer dem.

Bild
Bild

Särdrag

Lådan är ett mångsidigt föremål. Detta tillbehör finns i nästan alla hem på grund av dess användbara applikation. En vacker låda med genomtänkt design kan också bli en spektakulär inredning, eftersom stil och estetik alltid består av små saker. Varje typ av kista kan användas på olika sätt, till exempel:

  • en vacker låda med attraktiva beslag med dekorationer kan vara en underbar present för alla tillfällen;
  • alla smycken kan förvaras i kistan: örhängen, armband, ringar, pärlor, kedjor, broscher och andra liknande saker;
  • kistor är också lämpliga för förvaring av alla möjliga småsaker och prydnadsföremål: nyckelringar, mynt, talismaner;
  • Ofta köps eller tillverkas kistor speciellt med egna händer för att lagra nycklar, dokument och till och med pengar i dem (de förvaras vanligtvis i ett dolt fack som inte slår).
Bild
Bild
Bild
Bild

Skålen kan inte vara riktigt hög kvalitet, pålitlig och vacker utan bra beslag . Ofta är det dessa komponenter som skapar produktens design och dess funktionalitet.

Även den enklaste rektangulära lådan kan glittra med nya färger om du lägger till vackra böjda ben, ett graciöst handtag eller ett originallås.

Skåp kan tillverkas av olika material, även om de mest populära är klassiska träalternativ . För vilken design som helst är det viktigt att välja högkvalitativa och starka beslag som inte förstör produktens utseende. Strukturen måste ha pålitliga gångjärn och lås. Om dessa element visar sig vara av låg kvalitet är det obekvämt att använda kistan.

Bild
Bild

Olika sorter

Hårdvara är en viktig komponent i kistor, trots att den inte är prickig och liten i storlek. Rollen för dessa komponenter i kistan bör inte underskattas . Låt oss titta närmare på de viktigaste detaljerna som finns i de flesta modeller av lådor.

Slott

Låset, som finns i kistens struktur, hjälper till att fixera objektets båge väl, vilket ger det ett vackert utseende. Samtidigt förblir alla värdesaker i lådan säkra. Kistlås är tillverkade av olika material, men oftast är dessa:

  • metall - metalllås anses vara de mest pålitliga, starka och hållbara, och de kan se attraktiva ut;
  • plast - plastlås kan också vara attraktiva och billigare, men de kan inte skryta med samma styrka och tillförlitlighet som för metallalternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lås för kistor har olika modifieringar

  • Tapphål . Detta lås kan öppnas med nyckeln som vanligtvis följer med. Nyckeln kan göras i den ursprungliga designen.
  • Över huvudet . Denna typ av lås används om du vill ge kistan ett klassiskt utseende. Förutom en mängd olika stilistiska möjligheter är dessa typer av lås både miniatyr och stora, slående.
  • Koda . Kombinationslåset garanterar säkerheten vid lådans fyllning. Produkten kommer att skyddas av en komplex digital kombination. Tack vare denna lösning kommer kistens funktionalitet att öka ytterligare. Och utformningen av "lådor" med ett kombinationslås visar sig vara mer intressant och original.
  • Magnetiska snäpp . Magnetlås är inte tillförlitliga. En främling kan enkelt öppna dem, eftersom detta inte kräver en nyckel eller kunskap om koden.

De så kallade "hemliga" lådorna är mycket populära idag. Låsen på dessa modeller är dold externt, och åtkomst till insidan utförs endast genom speciella manipulationer / kombinationer. Gåtor kan vara enkla eller komplexa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärn

Gångjärn är en viktig del av utformningen av de flesta korgar. De behöver inte hittas i specialiserade konstbutiker. Många hantverkare köper starka och pålitliga möbelbeslag för att göra hemlagade korgar.

Men det händer så att det inte går att hitta slingor av lämpliga storlekar på rea. Ofta är produkterna för stora och inte utformade för att fästas på de tunna väggarna i kistan. I det här fallet kan öglorna göras med egna händer av mässing i ark.

Gångjärnen kan inte bara bli en funktionell utan också en dekorativ komponent i lådan . I vissa onlinebutiker kan du hitta riktigt snygga tillbehör som har en icke-standardform och vackra beläggningar.

Oftast är gångjärn gjorda av metall. De kan vara brons, koppar eller andra attraktiva nyanser.

Bild
Bild

Armar och ben

Skåp med ben och handtag i sin design ser intressanta ut. Vissa hemhantverkare föredrar att göra dessa beslag på egen hand av olika material, men du kan inte slösa tid och köpa färdiga produkter av god kvalitet. Ett väl valt handtag kommer att göra lådans design mer respektabel och dyrare. Denna beslag kan tillverkas i följande varianter:

  • i form av ett enkelt runt handtag med en slät yta;
  • i form av en ring som hänger på en liten hållare (som handtagen på ingångsdörrens blad);
  • i form av huvuden på olika djur, till exempel lejon eller hästar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det inte nödvändigt att välja ett märkbart stort handtag med en ovanlig form för kistan . Du klarar dig med ett enkelt, billigt alternativ: ett vanligt rakt handtag på 2 små stöd. Handtaget kan vara tillverkat av olika material. Oftast används metallelement, men både trä- och plastdelar kan installeras. Valet av det bästa alternativet beror på kistens stil och utformningen av dess andra komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ben är en valfri del för lådan, men med dem ser det mycket rikare och mer attraktivt ut . De kan vara mycket små, eller de kan skilja sig åt i betydande höjd. Utformningen av dessa beslag presenteras i ett stort sortiment. Ben kan vara böjda, gjorda i form av tassar av djur eller mytiska varelser (till exempel ett lejon eller en drake), fåglar, änglar och andra föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är benen fixerade i hörnen i botten av lådstrukturen. De har en vinkelstruktur.

Ytan kan vara antingen mörk och matt eller blank, imiterande silver eller guld. Korrekt valda handtag och ben kan radikalt ändra lådans design . Det är lämpligt att välja dessa beslag på ett sådant sätt att det ser harmoniskt ut mot produktens bakgrund och andra komponenter som finns i objektets design.

Bild
Bild

Dekor-överlägg

Om du vill att lådans design ska glittra med nya färger och göra den mer lyxig bör du vända dig till mycket vackra dekorativa överlägg. Dessa tillbehör finns i ett stort sortiment. Effektiva överlägg är gjorda av följande material:

  • järn;
  • Zink Alloy;
  • plast;
  • trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorlisten kan vara helt platt eller vinklad . Formen på dessa beslag är annorlunda. Det kan bara vara en vacker sammanvävning av mönstrade, volymetriska linjer som liknar spetsar, eller det kan vara överlägg i form av ett hjärta, blommor, nycklar, fantastiska djur och andra liknande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan på överläggen kan variera. De kan vara matta, glänsande, mörka och ljusa.

Stenar (dyrbara, halvädelstenar eller deras imitation) används ofta som ett lyxigt foder . Resultatet är verkligen chica lådor som lockar mycket uppmärksamhet, särskilt om stenen på locket är stor och ljus i färgen.

Bild
Bild

Nyanser och konsistens

Alla beslag som är avsedda för installation vid konstruktion av lådor är mestadels stiliserade som ädelmetaller. På grund av detta kan även mycket billiga delar se rika och eleganta ut, vilket påverkar kistens design extremt positivt. De vanligaste möbler, vars nyanser är stiliserade för ädelmetaller:

  • silver;
  • guld;
  • brons.

Produktstrukturer kan också variera. Om du vill göra en kista i antik stil, sedan matt, som om slitna element kommer att vara den perfekta lösningen. Om vi inte pratar om åldrande och vill lägga till en vacker glans till produkten, är det bättre att vända sig till glansiga beslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Tillbehör till kistor bör väljas noggrant så att tillbehöret i slutändan ser estetiskt tilltalande och bekvämt att använda. Fundera över vilka parametrar du bör vara uppmärksam på när du väljer.

  • Material . Försök att köpa pålitliga beslag, särskilt om det är gångjärn, lås och andra funktionella föremål. De måste vara starka och hållbara. Den bästa lösningen är metall.
  • Färg och konsistens . Alla tillbehör i kistens design ska inte bara se vackra ut, utan också vara i harmoni med den befintliga ensemblen. Det är lämpligt att följa en enda stil. Till exempel kommer gamla korgar att se mer organiska ut om de kompletteras med beslag med slitna, gråaktiga eller mörka ytor. Närvaron av brokiga gyllene element i en sådan produkt kommer inte alltid att se harmonisk ut.
  • Storleken . Den måste matcha lådans mått. I en miniatyrdesign bör ytterligare delar vara i miniformat. För stora element kan förstöra produktens utseende, försvåra dess funktion.

Du kommer att lära dig att göra en låda med egna händer i följande video.

Rekommenderad: