Musiklådor Med En Ballerina: Modeller Med En Dansande Ballerina. Historien Om Barn- Och Vuxenlådor. Beskrivning Av Mekaniska Smyckeskrin För Tjejer

Innehållsförteckning:

Video: Musiklådor Med En Ballerina: Modeller Med En Dansande Ballerina. Historien Om Barn- Och Vuxenlådor. Beskrivning Av Mekaniska Smyckeskrin För Tjejer

Video: Musiklådor Med En Ballerina: Modeller Med En Dansande Ballerina. Historien Om Barn- Och Vuxenlådor. Beskrivning Av Mekaniska Smyckeskrin För Tjejer
Video: Smyckeskrin med ballerina 2024, April
Musiklådor Med En Ballerina: Modeller Med En Dansande Ballerina. Historien Om Barn- Och Vuxenlådor. Beskrivning Av Mekaniska Smyckeskrin För Tjejer
Musiklådor Med En Ballerina: Modeller Med En Dansande Ballerina. Historien Om Barn- Och Vuxenlådor. Beskrivning Av Mekaniska Smyckeskrin För Tjejer
Anonim

En söt musiklåda med en dansande ballerina är inte bara en intressant sak som är vanligt att ge flickor, utan också en ovanlig present till en vuxen kvinna. Utsikten över den dansande ballerinan är fascinerande och den vackra melodin slappnar av och lugnar. I flera decennier har denna produkt inte tappat sin relevans och är fortfarande en populär gåva för kvinnor i alla åldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Musiklådans specificitet är kombinationen av estetiska och praktiska funktioner. Oftast presenteras denna ovanliga låda som en gåva till en tjej - här kan hon förvara alla sina gummiband, hårspännen, pärlor och andra tillbehör. Nu kommer barnet inte att förlora sina favoritsmycken. En vacker låda väcker den blivande damen en kärlek till skönhet, eftersom den i regel producerar klassisk musik och är gjord i en estetisk design.

När hon lyssnar på en vacker melodi kommer en ung dam att kunna föreställa sig sig själv som en prinsessa, och när hon tittar på den smala figuren på en ballerina kommer hon säkert att vilja avslöja sina koreografiska förmågor . Leksaken är bra för ett barn också för att den är lätt att starta - även små fingrar kan rulla en speciell knapp. Lådan är tillverkad av högkvalitativa material. Det finns modeller i olika färger till salu: pärla, rosa metallic, korall, orange.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Historia

Få njuter av trevliga ljud och tittar på den charmiga dansaren, det är få som tror att leksaken har varit känd i många decennier. De första musiklådorna dök upp i slutet av 1800 -talet i Schweiz. Skaparen kan anses vara en klockreparatör Antoine Favre, som byggde en musikalisk mekanism i en vanlig kista. Mycket snabbt blev en ovanlig sak populär, varje tjej drömde om att bli ägare till en så intressant leksak.

Butikerna sålde olika modeller. Till exempel kan de skilja sig åt i storlek: ju större lådan var, desto trevligare musik producerade den. Dessutom hade de större styckena möjlighet att spela fyra till åtta låtar och, naturligtvis, inkludera fler kvinnliga tillbehör.

Den första fabriken för produktion av sådana lådor dök upp 1815 i Schweiz . Samtidigt började modeller med rörliga figurer njuta av popularitet. Kunderna gillade särskilt orkestern som spelade klassikerna och den dansande ballerinan. Och idag har leksaken inte tappat sin popularitet. Till exempel kan det ofta ses på lärarkontor för musiklektioner, eftersom detta dekorativa föremål utvecklar en känsla av rytm, melodisk och dynamisk hörsel hos barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsmekanism

Musikboxen producerar ljud med hjälp av härdare fixerade i en roterande rulle eller skiva, som fångar kammens tänder och gör musik. Vissa modeller är dessutom utrustade med en miniatyrtrumma och små klockor.

Detaljer som mekanismen innehåller

  • Säng eller stativ . Detta är faktiskt basen på vilken hela strukturen är installerad, vanligtvis är det metall.
  • Aktiveringsmekanism . Som regel är det en lindningsnyckel eller vev.
  • Fjädermekanism . Dess syfte är att spela en melodi som varar från en minut till flera timmar.
  • Hårkam . Det är en metallplatta med många tänder i olika storlekar. Korta tänder är ansvariga för höga ljud, långa för låga.
  • Cylinder . En roterande enhet med stift som fastnar på kammens tänder och ger ut ljud. Det bredare cylinderhålet underlättar uppspelningen av längre, mer komplex musik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns cylindrar som kan spela flera musikstycken. I detta fall används mer än en uppsättning stift på samma cylinder. Med hjälp av den inbyggda drivenheten rör sig cylindern i förhållande till kammen, en anslutning av en annan uppsättning stift med kamtänderna upprättas.

Ljudkvaliteten beror mycket på material . Exempelvis bestäms ljudets specificitet av stålet av vilket kammen är gjord. Materialet i fodralet är inte mindre viktigt, det måste vara tunt, vibrerande och samtidigt hållbart och pålitligt, det vill säga kunna hålla en produkt med en musikalisk mekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bland modellerna finns det instanser med utbytbara cylindrar och skivor, men det här är mer föråldrade alternativ. Skåp klassificeras vanligtvis som handhållna och avvecklade . Handprover kräver mekanisk handling, det vill säga att ägaren själv styr ljudprocessen genom att rulla ett speciellt handtag. Lindningsmodellen innebär att man sätter på mekanismen genom att vrida på tangenten - musiken spelar tills fjädern tar slut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också dela in lådorna i barn och vuxna. Allt är klart med barnmodeller - det här är små vackra lådor, oftast gjorda i rosa . Produkterna skiljer sig åt i form, de är runda, rektangulära, i form av ett hjärta, det finns sorter i form av ett bröst. Designen är mycket varierad, prinsessor från populära tecknade serier, älvor, stjärnor, enhörningar, hjärtan, blommor och andra känsliga dekorativa element som tjejer gillar så mycket kan avbildas på fodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Versionen för en vuxen kvinna har en striktare design. Vanligtvis är dessa neutrala färger: vit, svart, brun, grå. Formen är oftast en vanlig fyrkant, men det finns också ovanliga modeller, till exempel pianoformade lådor . Instrumentomslaget blir podiet för ballerinans dans. De graciösa dansarens rörelser harmoniserar vackert med pianomusiken. Förutom föremålet kan en kompakt spegel fästas. En sådan flygel, gjord i vit färg med rosa klädsel på insidan, ser väldigt fin ut. Ballerinan i denna modell är tydligt ritad och förmedlar känslorna i en romantisk sofistikerad bild. Hon är klädd i en tutu dekorerad med spetsar, strass och andra prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kvinna i alla åldrar kommer att uppskatta en sådan extraordinär gåva . Nuet kommer att bli en symbol för nåd och skönhet för henne, låta henne dyka in i drömmande drömmar, hjälpa henne att slappna av efter en hård dag på jobbet och fylla huset med en romantisk stämning.

Rekommenderad: