Skåp Av Tidningsrör (19 Bilder): Hantverk För Nybörjare Steg För Steg, En Gör-det-själv-mästarklass För Att Väva Kistor Från Pappersrör

Innehållsförteckning:

Video: Skåp Av Tidningsrör (19 Bilder): Hantverk För Nybörjare Steg För Steg, En Gör-det-själv-mästarklass För Att Väva Kistor Från Pappersrör

Video: Skåp Av Tidningsrör (19 Bilder): Hantverk För Nybörjare Steg För Steg, En Gör-det-själv-mästarklass För Att Väva Kistor Från Pappersrör
Video: Пасхальная курочка из бумажных трубочек! Подробный МК! 1 вариант! 2024, Maj
Skåp Av Tidningsrör (19 Bilder): Hantverk För Nybörjare Steg För Steg, En Gör-det-själv-mästarklass För Att Väva Kistor Från Pappersrör
Skåp Av Tidningsrör (19 Bilder): Hantverk För Nybörjare Steg För Steg, En Gör-det-själv-mästarklass För Att Väva Kistor Från Pappersrör
Anonim

Ofta nyligen har vi sett väldigt vackra korgar, lådor, korgar till försäljning. Vid första anblicken verkar det som om de är vävda av pilkvistar, men när vi tar en sådan produkt i våra händer känner vi dess viktlöshet och luftighet. Det visar sig att allt detta är gjort för hand från vanliga tidningar. Med minimal kostnad och due diligence kan var och en av oss väva en låda från pappersrör.

Bild
Bild

Material och verktyg

För jobb vi behöver:

  • tidningar eller annat tunt papper;
  • sticknål eller träspett för vridning av pappersrör;
  • en prästkniv, sax eller något annat skarpt verktyg för att skära papper i remsor;
  • lim (allt är möjligt, men hantverkets kvalitet beror till stor del på dess fixeringsegenskaper, därför är det bäst att använda PVA -lim);
  • färger (deras typer beskrivs nedan);
  • akryllack;
  • penslar;
  • klädnypor för fixering av limpunkter.
Bild
Bild

Vävningsmetoder

De mest populära är lådor med rund botten, därför kommer en steg-för-steg mästarklass om deras skapande ges nedan.

För en rund låda behöver vi cirka 230 rör . För att göra dem är det nödvändigt att skära varje tidning i remsor som är cirka fem centimeter breda. Detta kan göras med en prästkniv, vika tidningarna till en snygg hög, eller så kan du klippa var och en med en sax. Välj en metod som är bekvämare för dig. Om lådan är ljus i färgen är det bäst att ta tidningspapper eller annat tunt papper, eftersom bokstäverna i den tryckta produkten kommer att visas genom färgen.

Bild
Bild

Lägg en sticknål eller ett träspett på en tidningsremsa i en vinkel på fyrtiofem grader . (om vinkeln är större kommer det att vara obekvämt att arbeta med röret, eftersom det kommer att visa sig vara för styvt och går sönder när det böjs; och om vinkeln är mindre blir rörets densitet liten som ett resultat kommer det att gå sönder under vävning). Om du håller tidningens kant med fingrarna måste du vrida ett tunt rör. Smörj överkanten med lim och tryck fast ordentligt. Släpp spetten eller stickan genom att dra i ena änden. Således vrider du alla rören.

Bild
Bild

Den ena änden måste göras något bredare än den andra, så att de senare, när det behövs långa rör, kan sättas in i varandra enligt principen för ett teleskopiskt fiskespö. Om rören uppnås med samma diameter i båda ändarna, måste du platta upp spetsen på ett rör på mitten på längden och sätta in det i det andra med 2-3 cm utan att använda lim.

Bild
Bild

Rören kan färgas omedelbart, eller så kan du ordna en färdig låda . Det finns olika sätt att färga lockade produkter:

  1. akrylprimer (0,5 l) blandad med två skedar färg - denna färg gör rören mer elastiska, lättare att arbeta med;
  2. vatten (0,5 l) blandat med två matskedar färg och en matsked akryllack;
  3. tygfärgämne utspätt i varmt vatten med tillsats av natriumklorid och ättiksyra - när det färgas på detta sätt kommer rören inte att gå sönder under vävning och dina händer förblir rena;
  4. matfärger, utspädda enligt instruktionerna;
  5. vattenfläck - för enhetlig färgning och förhindra sprödhet är det bättre att lägga till lite primer till fläcken;
  6. eventuella vattenbaserade färger.
Bild
Bild

Du kan färga många rör samtidigt genom att sänka dem i en behållare med det färdiga färgämnet i några sekunder och sedan sprida dem för att torka på ett galler, till exempel på en diskmaskin i ett lager. Det är nödvändigt att vänta tills rören är helt torra. Men det är bäst att "fånga" ögonblicket när de är något fuktiga inuti. Om de är torra kan du spruta lite luft över dem med en sprayflaska. Denna fuktgivande gör tidningsrören mjukare, smidigare och lättare att arbeta med.

Bild
Bild

Du måste börja väva lådan från botten . Det finns två tillverkningsmetoder.

  1. Det är nödvändigt att skära en cirkel med önskad diameter från kartong. Längs kanterna på samma avstånd från varandra, lim 16 rörstrålar, jämnt divergerande i olika riktningar, och börja väva från steg 6.
  2. Det är nödvändigt att ordna åtta rör i par - så att de skär varandra i mitten (i form av en snöflinga). Dessa parade rör kommer att kallas strålar.
  3. 5. Placera ett nytt tidningsrör under farkostens centrala del och linda det i tur och ordning (i en cirkel) ett par strålar och öka det vid behov, som tidigare angivits.
  4. 6. När sju cirklar vävs måste strålarna separeras från varandra så att det blir sexton av dem. Precis som i början av vävningen, lägg ner ett annat pappersrör och fortsätt väva i en cirkel med en "snöre". För att göra detta måste den första strålen sammanflätas med tidningsrör samtidigt uppifrån och nedifrån. Flätning av den andra strålen, det är nödvändigt att ändra positionen för tidningsrören: den som var nedanför kommer nu att linda strålen uppifrån och vice versa. Enligt denna algoritm, fortsätt arbeta i en cirkel.
  5. 7. När bottenens diameter motsvarar den avsedda storleken måste arbetsrören limas med PVA -lim och fixeras med klädnypor. Och efter att ha väntat på fullständig torkning, ta bort klädnyporna och klipp av arbetsrören.
  6. 8. För att fortsätta väva båten måste du höja strålarna uppåt (vi kommer att kalla dem ytterligare stand-ups). Om de är korta, bygg upp dem. Varje stativ måste läggas underifrån under den närliggande och böjas upp. Således måste alla 16 stå-upp-balkar höjas upp.
  7. 9. För att göra lådan jämn är det lämpligt att sätta lite form på den färdiga botten: en vas, en salladsskål, en plasthink, en cylindrisk kartong etc.
  8. 10. Lägg ett nytt arbetsrör mellan formens vägg och stativet. Upprepa detta bredvid det andra stativet och ta ett annat rör.
  9. 11. Väv sedan med en "snöre" högst upp i lådan. Vävning med "snöre" beskrivs på s. 6. Om lådan har ett mönster måste du väva rören med den färg som anges på diagrammet.
  10. 12. När arbetet är klart måste rören limas och sedan klippa bort de onödiga långändarna.
  11. 13. De återstående uppstående balkarna måste böjas. För att göra detta, led den första bakom den andra och gå runt den, cirkel den tredje med den andra, och så vidare till slutet.
  12. 14. Efter böjning bildades ett hål nära varje stativ. De måste trä ändarna på stigarna, limma dem på insidan och klippa av dem.
  13. 15. Väv locket enligt samma princip, och glöm inte att ta hänsyn till att dess diameter ska vara något större än själva lådan (cirka 1 centimeter).
  14. 16. För att öka slitstyrkan, fuktskyddet, för att ge en glans, kan den färdiga produkten lackeras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra en rektangulär eller fyrkantig låda måste du ta 11 långa rör för botten. Sprid dem horisontellt under varandra på ett avstånd av 2-2,5 centimeter. Lämna ett avstånd till sidorna till vänster och börja väva med två tidningsrör på en gång med en "pigtail" uppåt, sedan nedåt, och så väva till önskad storlek på rektangeln. Stolparna på sidan och själva sidoväggarna vävs på samma sätt som vid vävning av en rundformad låda.

Bild
Bild

Lådan med lock kan dekoreras enligt dina önskemål. Du kan limma strass, pärlor, spetsar; att göra inredning i stil med "decoupage", "scrapbooking ". Lätta små saker kan lagras i den färdiga produkten: tillbehör för handarbete (pärlor, knappar, pärlor etc.)etc.), hårnålar, smycken, checkar, etc. Eller så kan du helt enkelt använda en sådan låda som dekor, så att den passar in i din inredning.

Rekommenderad: