Orkidékompositioner (19 Bilder): Vägg- Och Golvblomsterarrangemang I Krukor Och I Glas. Nyårsalternativ, Blommor

Innehållsförteckning:

Video: Orkidékompositioner (19 Bilder): Vägg- Och Golvblomsterarrangemang I Krukor Och I Glas. Nyårsalternativ, Blommor

Video: Orkidékompositioner (19 Bilder): Vägg- Och Golvblomsterarrangemang I Krukor Och I Glas. Nyårsalternativ, Blommor
Video: Kombinera sommarblommor i kruka 2024, April
Orkidékompositioner (19 Bilder): Vägg- Och Golvblomsterarrangemang I Krukor Och I Glas. Nyårsalternativ, Blommor
Orkidékompositioner (19 Bilder): Vägg- Och Golvblomsterarrangemang I Krukor Och I Glas. Nyårsalternativ, Blommor
Anonim

Vackra dekorativa blommor hemma är en integrerad del av alla interiörer. Sammansättningar från orkidéer ser särskilt fantastiska ut. Vacker och nyckfull phalaenopsis (den vanligaste typen av "hem" orkidéer) i kombination med sina "bröder" eller andra växter kommer att dekorera alla interiörer och skapa en gynnsam atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gyllene solstråle …

Varaktigheten av en orkidés blomning beror direkt på mängden naturligt ljus och frisk luft, medan vi inte pratar om direkt solljus på växten. Det mest framgångsrika arrangemanget av blomsterarrangemang med phalaenopsis kommer att vara en fönsterbräda, helst på västra eller östra sidan . Men i det här fallet kommer all prakt att vara dold för ögonen, så det bästa stället att "bo" kompositioner kommer att vara ett lågt bord i mitten av rummet, som är väl ventilerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kombineras de med?

Orkidéer innebär att olika paneler, ikebaner och andra dekorativa element skapas av naturliga blommor. Tänk på att phalaenopsis är mycket spektakulära blommor i sig, så de kommer att harmoniskt kombineras med mycket grönska. För en inredning i pastellfärger kan du välja kompositioner från ljusrosa, vita, gula, lila och till och med tigerorkidéer. Orange och gröna blommor skapar en solig och iriserande atmosfär i lägenheten.

Observera att phylenopsis har ganska stora blomställningar, så du bör inte skapa en "syntes" av orkidéer och liljor - det kommer att se klumpigt och smaklöst ut . En mycket original kombination av orkidéer kommer att erhållas med örtväxter.

Och ett verkligt verkligt mästerverk kan skapas genom att placera phalaenopsis i ett florarium - en transparent behållare av glas eller plast, som till och med har ett speciellt namn för sådana fall - orchidarium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Designkompositioner av orkidéer i inredningen är ett tecken på god smak. Fantastiska kompositioner placeras i vägg- och golvplanterare. När det gäller valet av krukor för dessa växter, bör du vara uppmärksam på några av funktionerna hos orkidéer.

  • Dessa blommor har ett luftrotsystem, så bara i jorden med en speciell sammansättning .
  • Orkidéer kräver rymliga, omfattande krukor , som tar emot mycket ljus och syre. En voluminös planter som innehåller flera blomsterarrangemang kan placeras på golvet.
  • Överdriven fuktighet för phalaenopsis kan vara dödlig . Övervaka jorden regelbundet och kom ihåg att bli av med överflödigt vatten när du vattnar dina växter.
  • En glasbehållare låter dig övervaka rotsystemets tillstånd orkidéer, och i lerkrukor anpassar växten sig bättre till artificiella "levnads" förhållanden.
  • Ibland lider phalaenopsis rotsystem av brist på ljus . tillsammans med blad och stjälkar.

I det här fallet hjälper det att plantera växter i en transparent plast- eller glasbehållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det räcker inte bara att skapa vackra kompositioner av färska blommor, det är viktigt att ordna dem "korrekt". Orkidéer kommer att se harmoniska ut i följande rum.

Vardagsrum … Designers rekommenderar att du placerar en vacker sammansättning av fantastiska blommor i husets "hjärta", nämligen i "huvud" -rummet, där hela familjen och gästerna samlas. Ett matbord, skänk eller soffbord kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök … Den värdiga platsen för alla värdinnor och uppehållet för uppriktiga sammankomster öppnar dörrarna till underbara kompositioner från phalaenopsis. De kan placeras på en bar eller ett bord, och en fönsterbräda är också perfekt. En utomhusplanterare med orkidéer kan placeras nära fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen spis … I det här fallet innebär blomsterarrangemanget närvaron av en hängande planter, som är fäst bredvid eldstaden. Denna plats garanterar hänryckande blickar från familj och vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum … Ganska ovanligt ställe, men det har sin egen charm. Till exempel, om du dekorerar kompositionen med mossa, kommer orkidén inte att drabbas av ett överskott av fukt. I alla fall kommer toaletten, dekorerad med blommor, att glädja dig med underbara dofter och estetiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nytt år rusar mot oss …

Hushållets särskilt vördnadsfulla inställning till inredningsdetaljerna manifesteras inför semestern. Till exempel kommer det inte att vara svårt att göra ett nyårstopiarium (ett dekorativt träd gjort med egna händer) från orkidéer . Det viktigaste är att visa tålamod och fantasi. En av de vackra kompositionerna som kan användas för att dekorera, till exempel en öppen spis, är en kombination av orkidéblommor, levande grangrenar, naturliga kottar, dekorativa statyetter av rådjur och eukalyptusblad.

Dessutom kan sådana kompositioner kompletteras med flerfärgade handgjorda julbollar.

Rekommenderad: