Dracaena Löv Faller: Vad Ska Jag Göra Om Växten Kastar Löv? Av Vilka Skäl Torkar Bladen? Hur Sparar Man Dracaena?

Innehållsförteckning:

Video: Dracaena Löv Faller: Vad Ska Jag Göra Om Växten Kastar Löv? Av Vilka Skäl Torkar Bladen? Hur Sparar Man Dracaena?

Video: Dracaena Löv Faller: Vad Ska Jag Göra Om Växten Kastar Löv? Av Vilka Skäl Torkar Bladen? Hur Sparar Man Dracaena?
Video: Sverigedemokraterna: Vi vill ha språkkrav inom vården. 2024, April
Dracaena Löv Faller: Vad Ska Jag Göra Om Växten Kastar Löv? Av Vilka Skäl Torkar Bladen? Hur Sparar Man Dracaena?
Dracaena Löv Faller: Vad Ska Jag Göra Om Växten Kastar Löv? Av Vilka Skäl Torkar Bladen? Hur Sparar Man Dracaena?
Anonim

I naturen finns det cirka 150 arter av växter med namnet dracaena. Detta är inte bara en krukväxt, utan också en kontorsanläggning. Det dekorerar arbetsplatsen, avger syre och glädjer bara ögat. För att garantera blomman ett långt liv, bör du ta hand om den ordentligt och känna igen sjukdomar i tid. Fallande lövverk anses vara det allvarligaste tecknet på begynnande vissning. Vad är orsaken och varför detta händer, låt oss försöka ta reda på det.

Dracaena sorter

Den vanligaste typen av dracaena är Marginata … En mycket hög växt, kan nå tre meter. Disheveled löv anses vara dess "höjdpunkt", tack vare vilket man får ett lite orört, men ganska intressant utseende. Stora, smala löv faller av med tiden och lämnar ärr på bara stjälkar.

Bild
Bild

En annan typ är doftande … Den har en utsökt, behaglig doft, varför den fick sitt namn. Den når en höjd av sex meter. Bladen är gnistrande och ljusgröna, lutar graciöst mot marken. Om det vårdas ordentligt kommer trädet att likna ett palmer .

Bild
Bild

Sander radikalt annorlunda än resten av underarterna. Bladen är runda, färgglada gröna, med vete fläckar av små volymer. Detta är en ganska ovanlig kombination.

Bild
Bild

Drake dracaena kännetecknas av lång tillväxt och liten storlek. Den når en meter och blir skarlet i luften.

Bild
Bild

De främsta orsakerna till att falla

Eftersom denna växt har sitt ursprung i tropiska skogar, ser det mycket ut som exotiska träd i utseende. Den har en tjock stjälk och breda blad som växer 20-60 cm långa. Det är typiskt för en buske att fälla löv, men du måste vara medveten om att med en stor förlust av löv kan dracaena dö. Därför är mänskligt ingripande nödvändigt här.

Blomman reagerar kraftigt på negativa förändringar i miljön. Med en plötslig förkylning eller en förändring av belysningen faller dracaena -blad av. För blomsterodlare, särskilt oerfarna, är detta en anledning till oro. Den primära uppgiften är att ta reda på varför dracaena kastar av bladen. Om detta händer då och då är det okej.

De främsta orsakerna till lövverk är:

  • sjukdomar orsakade av parasiter, bakterier;
  • tidig eller tvärtom överdriven vattning;
  • skador på rotsystemet under plantering;
  • gödningsmedel av dålig kvalitet.

Det bör också komma ihåg att den maximala livslängden för dracaena är 15 år. Och det faktum att bladen faller exakt vid sådana år är en naturlig process. Var inte rädd, allt är naturligt här.

Bild
Bild

Vanliga misstag

När du köper en växt som dracaena är det mycket viktigt att kunna sköta det ordentligt, även om det är opretentiöst. Nybörjarträdare gör ibland en hel del misstag som kan undvikas om du bekantar dig med vårdens funktioner i förväg.

Felaktig vattning

En viktig roll spelas av korrekt vattning av dracaena. Den består i en enkel påfyllning av växten med vatten. Överflöde eller omvänt dålig vattning bör inte tillåtas här. Under sommarsäsongen rekommenderas att vattna den var tredje dag, men du bör definitivt kontrollera om marken nära stammen är torr. De tar vatten vid rumstemperatur , Dessutom kan du spraya stjälkarna och lövverket med en spruta. På vintern måste blomman få vila. Du kan vattna den var fjärde dag . Genom att följa dessa rekommendationer kan du också rädda växter från döden.

Bild
Bild

Brott mot landningsförhållanden

Huvudvillkoret för att hålla en blomma är temperaturregimen. Dracaena, som är en tropisk växt, föredrar sommarperioden, där temperaturen är +23 grader. Vid kallt väder rekommenderas en temperatur som inte är lägre än +16 . Med lägre hastigheter kommer växten att sluta växa och utvecklas och kan helt enkelt vissna.

Felaktig belysning

Eftersom växten kommer från heta länder älskar den solen mycket. Men inte direkt solljus. Variegated dracaena är mest känsliga för ljus, så de rekommenderas att planteras i skuggan.

Bild
Bild

Ingen klippning

Denna procedur är nödvändig för tillväxten av blommans laterala knoppar, dessutom hjälper beskärning att ta bort torkade och gamla blad och skott. Blommans höjd efter beskärning bör vara minst 30 cm. Det är möjligt att ta bort bladen på våren eller under sommarsäsongen.

Bild
Bild

Rotskador

Eftersom dracaena växer snabbt kommer det förr eller senare att behöva transplanteras. Vid transplantation är det mycket viktigt att noggrant separera rötterna och stjälkarna för att inte skada dem, annars växer växten helt enkelt inte vidare.

Bild
Bild

Fel befruktning

Många trädgårdsmästare tror att ju mer gödselmedel, desto mer frodig blir blomman. Detta är inte sant: ett överskott av befruktning kan inte bara stoppa tillväxten utan också leda till många sjukdomar. Gödsel för växter bör ges två gånger i månaden. Du kan köpa alla nödvändiga tillskott i specialaffärer. Om blomman saknar magnesium eller kalium, kommer den att täckas med fläckar och ränder. I andra fall garanteras torkning och lövverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Det huvudsakliga skyddet för dracaena från ovanstående symtom är tidig upptäckt av detta problem. Om du ändå märker något konstigt måste du känna till de viktigaste egenskaperna hos växtsjukdomar:

  • gulhet och fläckar på bladen - orsaken är brist på fukt, växten försvinner och torkar;
  • nedfallna löv och en mjukad stam - en följd av ett överskott av fukt, gröna blad börjar bli gula och smulas;
  • förlust av lövverk och missfärgning - resultatet av brist på naturligt ljus;
  • växtens torrhet och brännskador - en följd av felaktig placering av trädet, det har för mycket ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste parasiterna och skadedjuren i denna växt

  • Skydda . Denna insekt stoppar växternas tillväxt. Skadedjuret lever i dracaena -stjälkar, vilket gör dem mjuka. För att eliminera parasiten är det nödvändigt att tvätta bladen med en tvålösning med tillsats av alkohol. Detta kommer att skydda blomman från skadedjur.
  • Spindelkvalster . På grund av det blir bladen gula och torra, trädet tappar dem snabbt. Anledningen är en torr plats och torr luft, men växten älskar måttlig luftfuktighet. Det är nödvändigt att fukta dracaena i tid, annars blir det ganska svårt att återställa det, och i vissa fall är det helt enkelt omöjligt.
  • Trips . Dessa är vanliga små skalbaggar som ligger på själva dracaena. Som ett resultat visas fläckar på växterna, vilket leder till döden. Blomman bara vissnar och ändrar färg. För att bekämpa denna insekt krävs en kemikalie. Det är svårt att ta bort sådana parasiter, därför är det bättre att förhindra deras utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sparar man en växt?

Om du ändå märker att växten är sjuk och den har ett antal symtom som en kraftig nedgång i löv, en mjuk nedre stam, en färgförändring, måste du skyndsamt rädda trädet. Svampsjukdomar, insekter, uttorkning, brännskador - allt detta leder till att dracaena dör, och det kommer att bli mycket svårt att återuppliva denna art. Men med rätt rekommendationer och tips kan du förhindra sådana problem.

Men vid intensiv förlust måste du tänka på att växten inte har tillräckligt med belysning, eller att det torkar ut eller vattnas.

Bild
Bild

För att förhindra att busken blir sjuk måste följande förebyggande åtgärder vidtas

  • Skapa inte ett drag, blomman dör av temperaturförändringar.
  • Kom ihåg att vattna, men vattna inte växten. Dracaena är ett fuktälskande träd, även på vintern kräver det vattning.
  • Tillåt inte överskott av gödselmedel, detta kommer att påverka blomman negativt och leda till förlust av löv.
  • Ta hand om roten och stammen.

Dracaena i sig är en opretentiös krukväxt. Genom att stoppa ditt val på det och följa alla tips och rekommendationer för vård får du om några år ett stort och starkt träd som kommer att glädja dig och dina gäster med sin skönhet.

Rekommenderad: