Hur Trimar Jag Dracaena? 26 Foton Hur Man Gör En Förgreningsbeskärning Hemma? Steg-för-steg-instruktioner För Beskärning Av Dracaena Som Har Växt Till Taket

Innehållsförteckning:

Video: Hur Trimar Jag Dracaena? 26 Foton Hur Man Gör En Förgreningsbeskärning Hemma? Steg-för-steg-instruktioner För Beskärning Av Dracaena Som Har Växt Till Taket

Video: Hur Trimar Jag Dracaena? 26 Foton Hur Man Gör En Förgreningsbeskärning Hemma? Steg-för-steg-instruktioner För Beskärning Av Dracaena Som Har Växt Till Taket
Video: Cutting from a Dracaena 2024, Mars
Hur Trimar Jag Dracaena? 26 Foton Hur Man Gör En Förgreningsbeskärning Hemma? Steg-för-steg-instruktioner För Beskärning Av Dracaena Som Har Växt Till Taket
Hur Trimar Jag Dracaena? 26 Foton Hur Man Gör En Förgreningsbeskärning Hemma? Steg-för-steg-instruktioner För Beskärning Av Dracaena Som Har Växt Till Taket
Anonim

Dracaena -bildning är en mycket enkel process som alla amatörblomsterhandlare kan behärska. Det viktigaste är att trimma stammen och lämna i tid. Tack vare detta kommer hon att bli frodig och se mer lyxig ut. Sådana förfaranden måste utföras regelbundet, med beaktande av alla regler.

Bild
Bild

Varför behöver du beskära?

Mycket ofta är beskärning av dracaena nödvändig för att bevara blomman. Och det utförs också av andra orsaker:

  • ge ett presentabelt utseende - för förnyelse och föryngring;
  • välj en storlek som passar dig så att den inte blir för hög;
  • sanitär beskärning.
Bild
Bild

Om dracaena har vuxit till en ganska stor storlek, till exempel till taket, kan det börja gå sönder. Och för att undvika sådana problem måste den trimmas.

Det är kategoriskt omöjligt för blomman att växa till en stor storlek. Den måste klippas när längden har nått 40 cm.

Tack vare detta blir dracaena kompakt och kommer inte att förlora sina dekorativa egenskaper.

Bild
Bild

Även när dracaena omedelbart klämdes för att bilda en krona, och detta gjordes korrekt, är det mycket troligt att när det växer kommer det fortfarande att förlora sitt presentabla utseende. Därför behöver den bara beskäras.

Beskärning är nödvändig om växten är sjuk och bladen faller. Detta är det enda sättet att rädda blomman.

Bild
Bild

Dracaena tolererar perfekt beskärning, och detta gör att du kan skapa en vacker krona. Tack vare beskärning kan du enkelt behålla ett presentabelt växtutseende, uppdatera och ge den form du vill ha.

Låt oss nu ta reda på hur man korrekt trimma dracaena.

Tidsutgifter

Låt oss ta reda på när det är nödvändigt att utföra ett sådant förfarande. Experter säger att den lämpligaste tiden är våren, nämligen: april och maj … För närvarande finns det en sådan process som sapflöde, och vid denna tidpunkt sker en dynamisk tillväxt.

Bild
Bild

På våren produceras fytohormoner i stora mängder, med hjälp av deras laterala skott växer snabbare. Snittet vid dessa ögonblick skärps övergående.

Många är intresserade av frågan om det är tillåtet att beskära dracaena på vintern och sommaren.

Florister hävdar att under dessa perioder är det inte värt att utföra denna operation, eftersom det är mycket stress .… Anläggningen är vilande och alla processer är i ett långsammare tillstånd. Om du skär blomman vid den här tiden kommer groddarna att gro under lång tid eller kommer inte alls att dyka upp och såret läker under en lång tid.

Bild
Bild

Och beskärning av växten på vintern eller sommaren är endast möjlig i nödfall, till exempel om växten är trasig. Det måste beaktas detta kan bara göras på en frisk blomma.

Steg-för-steg rekommendationer

För att inte göra växten bara värre eller inte förstöra den måste du tydligt följa steg-för-steg-instruktionerna under beskärning.

Bild
Bild

Till att börja med tar vi ett alkoholiserat instrument för detta. Först måste du bestämma höjden där snittet kommer att göras, medan det är strängt förbjudet för det att vara under ett område på 30 cm … Det framtida segmentet bör placeras på en sådan nivå att det är lätt att komma åt ljus. Gör sedan ett snitt på en plats där märket gjordes med en vass, desinficerad kniv.

Det är omöjligt att bryta skott under några förhållanden … Juicen som dyker upp på platsen där snittet görs avlägsnas med en bomullstuss. Sedan måste detta område behandlas med trädgårdslack, krossat aktivt kol eller smält paraffin. Det är bättre att inte använda vax för att inte skada blomman .… Detta för att förhindra att pipan torkar ut.

Bild
Bild

Om lövverket ligger på ett avstånd av 10 cm eller mer bör det tas bort för att minimera avdunstningsområdet och snabb spiring av groddar.

För att väcka njurbildningen på stammen rekommenderas att behandla den med ett tillväxtstimulerande medel. En vattenlösning av biologiska tillväxtstimulanter är väl lämpad.

Bild
Bild

Därefter måste du linda stammen något under snittet med fuktad torvmossa och lämna snittet öppet. Lägg sedan på en vanlig plastpåse eller plastfilm för att bibehålla önskad luftfuktighet och temperatur. Linda sedan in snittet med torvmossa.

Bild
Bild

Nästa månad kommer nya skott att bildas på stammen, men innan de dyker upp du måste rengöra växthuset minst en gång var femte dag för att vattna och ventilera växten, och sedan tar vi bort det i ett mörkt, svalt rum.

Bild
Bild

Om du har en ung dracaena med en stam, med en bra höjd, inte mindre än 30 cm till bladen, har du möjlighet att beskära den för att få sidoskott för förgrening. För att göra detta måste du klippa cirka 10 cm från toppen av blomman. Därefter bör ett visst antal skott bildas.

Det rekommenderas att bara behålla de tre starkaste skotten så att de får mer utrymme för ytterligare tillväxt.

Bild
Bild

Om beskärning görs hemma måste vissa regler följas. De kommer att variera beroende på målet du har satt: du kommer att bilda en vacker krona, du vill föryngra en blomma eller utföra sanitära förfaranden.

Bild
Bild

För att klippa en gren för en gren används en standardteknik. Vid den första operationen med en kniv skärs spetsen av. Sedan är det nödvändigt att behandla det skurna stället med paraffin, varefter växten placeras på en mörk och sval plats. Temperaturen bör inte överstiga +25 grader … Och för att växten ska börja förgrena sig kommer det att ta lång tid.

Blomman kommer inte att gro direkt. Detta kommer att ta minst tre månader.

Bild
Bild

Om du redan har erfarenhet av beskärning av dracaena, men många stammar redan har vuxit, måste du utföra denna operation igen. Klipp den övre delen av kronan på samma nivå. Och vi tar också bort de skadade bladen, de kommer inte att göra en attraktiv krona. För att få en blomma i flera nivåer är det möjligt att trimma skotten i olika höjder.

Bild
Bild

Vid beskärning av sanitära ingrepp tas endast sårade, trasiga och sjuka delar av anläggningen bort.

I grund och botten uppstår sådana svårigheter på grund av olämplig vård: för riklig vattning, torr och kall luft. Sådana fel visas omedelbart på växten, det börjar tappa färg, bladen torkar och faller av. I processen exponeras stammen och dracaena förlorar sitt vackra utseende.

Efter att växten har behandlats med svampdödande medel är det möjligt att skära den först efter 10 dagar. Detta görs för att stoppa sjukdomen och ta bort skadade områden.

Bild
Bild

Användbara tips

Endast vid en allvarlig sjukdom kan växten klippas under vilken säsong som helst på året. Det är viktigt att klippa av absolut alla skadade områden i blomman: stam, lövverk, grenar. Och också väldigt det är absolut nödvändigt att inspektera tillståndet hos rötterna … Om rötterna delvis påverkas, beskärs och desinficeras de också.

Om rötterna är drabbade kan du försöka spara de goda delarna av blomman för vidare odling. De avskurna övre delarna av stammen, om de är i ordning, kommer sedan att transplanteras, men först är det nödvändigt att sänka den i förebyggande syfte i en lösning av kaliumpermanganat i 6 timmar.

Bild
Bild

Trädgårdssaxar eller en vass kniv är lämpliga för att göra snittet. Denna procedur bör utföras uteslutande under sterila förhållanden. Bladet ska behandlas med allt desinfektionsmedel du har. Och skärpan på bladet är också mycket viktig ., det påverkar snittets kvalitet. Bladet måste slipas väl för att snittet ska bli helt rakt.

Bild
Bild

I händelse av att du följer alla dessa regler ökar sannolikheten för att bladbladet kommer att ge rötter, växa och inte ruttna, liksom att såret som lades kommer att läka snabbare. Och glöm inte att snittet som just gjorts måste bearbetas utan att misslyckas så att infektion inte uppstår. Det bör behandlas med ett svampdödande medel som är lämpligt för detta ändamål. Om ett sådant verktyg inte är tillgängligt, är krossat aktivt kol lämpligt för det.

Du måste stänga såret med trädgårdslack … Således stänger vi pipan från luftinträngning och förhindrar att pipan torkar ut. Om det inte finns något vax är det möjligt att använda paraffin.

Bild
Bild

Vård av en ung växt efter den första beskärningen, innan skott uppträder, bör vara noggrant: fukta jorden, det är bättre att göra detta genom en pall, ventilera en gång i veckan genom att ta bort ett hemlagat växthus.

Det blir bättre att klippa stjälkarna i olika höjder .… Bjälkar kommer att bildas vid nedskärningarna. Som ett resultat kommer anläggningen att få en vacker volym.

Bild
Bild

Var noga med att ta hand om växten efter att den har klippts. Först måste du skapa de nödvändiga förutsättningarna.

  • När växten har bildat nya sidoskott tar vi bort det tillverkade växthuset från växten och överför det till sitt ursprungliga ställe.
  • Den nödvändiga luftfuktigheten i rummet ska vara 75%.
  • Temperaturen i rummet ska inte vara högre än +25 grader.
  • Belysning. Solens strålar ska komma in jämnt. Ibland bör växten vändas så att skotten inte strävar mot solen och utvecklas på samma sätt.
  • Vattning. Var uppmärksam på jorden där blomman planteras - den ska alltid vara fuktig, men överdriv den med vattning.
  • Spraya lövverk en gång om dagen med destillerat vatten. Det är bäst att göra detta från en sprayflaska för att sprida vatten jämnt på alla blad. Vi introducerar biologiska tillväxtstimulantia ett par gånger i veckan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att se till att vatten inte faller på lövets förkortade stjälkar .… Detta kommer att skydda växten från stamförfall. Det viktigaste är att följa alla instruktioner. När alla ansträngningar är gjorda, först då kommer dracaena att glädja dig.

Rekommenderad: