Citron Och Kryddnejlika Från Mygg (15 Bilder): Hjälper Myggmedel? Var Ska Man Lägga Den? Matlagningsrecept. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Citron Och Kryddnejlika Från Mygg (15 Bilder): Hjälper Myggmedel? Var Ska Man Lägga Den? Matlagningsrecept. Recensioner

Video: Citron Och Kryddnejlika Från Mygg (15 Bilder): Hjälper Myggmedel? Var Ska Man Lägga Den? Matlagningsrecept. Recensioner
Video: Best homemade Mosquito trap | Chase away mosquitoes with lemon 2024, April
Citron Och Kryddnejlika Från Mygg (15 Bilder): Hjälper Myggmedel? Var Ska Man Lägga Den? Matlagningsrecept. Recensioner
Citron Och Kryddnejlika Från Mygg (15 Bilder): Hjälper Myggmedel? Var Ska Man Lägga Den? Matlagningsrecept. Recensioner
Anonim

Myggor kan resa en lång sträcka och försöker flyga till lukten av blod. I den moderna världen finns det många kemikalier för dessa blodsugande. De kan orsaka allergier hos vissa människor. I det här fallet kan du använda folkmedicin mot mygg. Låt oss titta närmare på recept baserade på citron och kanel.

Bild
Bild

Hur fungerar botemedlet?

Citron och kryddnejlika har använts länge. Insekter uppfattar negativt doften från citrus . De är särskilt negativa till citron doften. Detta fenomen uppmärksammades av stadsborna. För att skydda sig mot mygg var det vanligt att ordna små fat med citronringar. Verktyget är mycket effektivt.

När citrus kombineras med en kanelarom ökar lukten märkbart . Insekter kommer aldrig att flyga in i rummet. De upplever en aversion som är jämförbar med den som människor upplever när de luktar ruttet kött eller ägg. Folkmedicinen är mycket effektiv och rengör rummet från blodsugande under lång tid, som syntetiska avstötande kompositioner.

Viktig! För att förbereda potionen bör du ta torkade kryddnejlika från kryddavdelningen i alla livsmedelsbutiker . Välj den saftigaste och mest smakrika citronen. I detta fall finns eteriska oljor rikligt i citrus.

Du kan också förbereda produkten med färdig klyftklyfta eller olja gjord på basis av denna kryddiga växt.

Bild
Bild

Matlagningsrecept

Recept för att förbereda produkten finns i stort antal Internet -samhällen i stort antal. Välj det lättaste, men mest effektiva. De hjälper dig att snabbt rensa rummet från myggor.

Med färsk citron och torra kryddnejlika

Kryddnejlika är en kraftfull och aromatisk substans. Den rika doften av ämnet bidrar till att förstöra blodsugarnas förmåga att känna av mänskligt blod. Insekter desorienterade i rymden vet inte vart de ska flyga. Detta ökar personens förtroende för sin säkerhet.

Myggans känsliga receptorer verkar över långa avstånd . Tack vare detta kan insekter förstå var mat (mänskligt blod) finns, även om de är i andra rum. Att använda en enda kryddnejlika kommer inte att rensa rummet. Utbudet av denna kultur är litet.

Effekten ökar många gånger när kryddnejlika och citron kombineras. Myggen är så desorienterad i rymden att även när den är nära en person kan den inte exakt bestämma sin plats . I detta fall är det möjligt med en hög grad av sannolikhet att utesluta ett insektsbett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant! Alla citrusfrukter har en avstötande princip för insekter. Citron desorienterar inte bara insekter och rengör rummet.

I kombination med citrus och kryddnejlika fungerar läkemedlet länge.

Följande punkter talar för att använda citron och kryddnejlika

  1. Tillgänglighet . Ingredienserna finns i vilken mataffär som helst.
  2. Miljösäkerhet . Vid tillverkningen används uteslutande naturliga ingredienser, utan kemiska tillsatser.
  3. Hög effektivitet . Myggor försvinner snabbt från lägenheten. Och de insekter som finns kan inte skada.

För att rengöra lägenheten för blodsugande insekter eller avsevärt minska deras antal, bör du ta några citroner och skära dem på mitten. Stick 5-8 bitar torra kryddnejlika inuti varje frukt. Allt. Produkten är klar. Det återstår bara att ordna citronerna med torra kryddnejlika inuti rummet.

Bild
Bild

Med eteriska oljor

Ibland är det möjligt att använda citron, kryddnejlika med eteriska oljor. Receptet är något liknande det föregående, men det finns vissa nyanser . För att förbereda ett effektivt botemedel, ta 3-4 medelstora citroner, flera bitar torkade kryddnejlika och eterisk olja, beroende på en persons smakpreferenser. Skär citronerna i 2 halvor. Sedan fastnar torra kryddnejlika i massan. Tappa sedan 3-5 droppar eteriska oljor på varje halva.

Råd! För att öka citrons effekt i produkten bör citrusoljor användas vid tillverkningen . Vanligtvis plocka apelsin, mandarin. Kan ibland blandas med andra fruktsmaker. Effekten förblir lika hög.

Bild
Bild

Övrig

Andra folkrecept baserade på citron och kryddnejlika, som används mot mygg, har också visat effektivitet. Låt oss ta en titt på några av dem.

Hjälper till att hantera blodsugande tinktur baserad på citron och kryddnejlika . För att göra det, ta en citron, pressa ur saften och koka i 1-2 minuter. Produkten kyls, blandas med alkohol, krossade kryddnejlika. Späd därefter i lika stora proportioner med vatten. Sedan infunderas medlet under en dag. De tar bomullspinnar, blöter dem och sprider dem runt i rummen på flera ställen. Myggor försvinner inom en halvtimme.

Bild
Bild

Du kan göra en speciell grädde av citron och kanel . För att göra detta, skär frukten i små bitar och hacka klyftorna. Alla komponenter blandas noggrant. Sedan tillsätts en liten mängd babykräm och några teskedar vatten till ingredienserna. Allt blandas noggrant, appliceras på öppna hudområden. Verktyget hjälper effektivt mot myggor på gatan, orsakar inte allergier.

Bild
Bild

Ett annat recept är också populärt . Pressa saften från citronen, blanda i lika stora proportioner med vatten och vodka. Blanda ingredienserna noggrant. Spraya produkten inomhus.

Bild
Bild

Eliminerar snabbt blodsugning från rummet med doftljus . För att göra detta, pressa saften från citronen, mala de torra kryddnejlika, blanda ingredienserna noggrant. Släpp den resulterande produkten på ett ljus, tänd den och lämna den i rummet.

Bild
Bild

Det hjälper till att snabbt rensa rummet från mygg med en aromlampa . För att göra detta, droppa inuti 10 droppar eterisk kryddnejlika olja med 15 droppar citron.

Bild
Bild

Notera! Aromlampan placeras vanligtvis i barnkammaren. En sådan åtgärd kommer att förhindra att myggor biter ett barn. De kommer att försöka flyga bort från rummet.

Hur man använder?

Vanligtvis rekommenderas att placera produkten i flera rum på flera ställen. Luften är mättad med doft, myggor försöker snabbt flyga ut ur rummet. Aromatisk olja är också utmärkt mot mygg . För att göra detta sprutas det runt i rummet på flera ställen och droppar på kläder. Den beredda grädden hjälper till att effektivt bli av med efter applicering på huden. Ett sådant botemedel skyddar på ett tillförlitligt sätt mot blodsugande insekter även i naturen.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Myggmedel mot citron och kryddnejlika bör användas med försiktighet vid individuell intolerans mot ingredienserna. Välj i detta fall andra metoder för skydd mot blodsugande insekter. Citron och kryddnejlika bör användas med försiktighet till barn under 3 år . För att minska risken för en allergisk reaktion, blanda lika stora delar citronsaft med vatten. Detta minskar risken för negativa effekter på det sköra barnets kropp och gör det möjligt att effektivt rensa rummet från myggor.

Bild
Bild

Granska översikt

På Internet finns det ett stort antal recensioner till förmån för ett botemedel baserat på citron och kryddnejlika. För det mesta sammanfaller respondenternas åsikter. De säger att produkten hjälper till att rensa mygg i rum på kort tid. Vissa respondenter säger att när man tillämpar receptet bör man se till att det inte finns någon allergisk reaktion. I det här fallet är det bättre att vägra att använda citron eller späda ut saften som pressats ur den i lika stora proportioner med vatten. Citron och kryddnejlika hjälper till att bli av med mygg snabbt. Ingredienserna används på olika sätt, beroende på personens smakpreferenser.

Rekommenderad: