Folkmedicin För Råttor Och Möss: Hur Bli Av Med Ett Privat Hus För Alltid? Vad är Skadedjur Rädda För? Bästa Huskurer

Innehållsförteckning:

Video: Folkmedicin För Råttor Och Möss: Hur Bli Av Med Ett Privat Hus För Alltid? Vad är Skadedjur Rädda För? Bästa Huskurer

Video: Folkmedicin För Råttor Och Möss: Hur Bli Av Med Ett Privat Hus För Alltid? Vad är Skadedjur Rädda För? Bästa Huskurer
Video: How to Get Rid of House Mice (4 Easy Steps) 2024, April
Folkmedicin För Råttor Och Möss: Hur Bli Av Med Ett Privat Hus För Alltid? Vad är Skadedjur Rädda För? Bästa Huskurer
Folkmedicin För Råttor Och Möss: Hur Bli Av Med Ett Privat Hus För Alltid? Vad är Skadedjur Rädda För? Bästa Huskurer
Anonim

Råttor och möss i hemmet orsakar mycket olägenhet, dessutom blir de ofta bärare av allvarliga infektioner, därför bör kampen mot dem startas så snart som möjligt. Den största effekten ges genom användning av kemiskt gift. Men bostadshus kan innehålla barn, vuxna med funktionshinder och husdjur - detta begränsar avsevärt användningen av giftiga medel. Därför är folkrecept populära, många av dem ger bra resultat och låter dig bli av med inbjudna gäster under lång tid.

Avskräckande örter

Mynta

Pepparmynta används ofta för att eliminera irriterande möss i privata hem. Lukten av denna kryddiga växt är trevlig för människor, men äcklig för en gnagare.

Det finns 3 sätt att använda örten

Sprid plantens klasar i hörnen av rummet . När det gäller ett privat hus kommer det inte heller att skada att plantera gräs runt lokalområdets omkrets.

Bild
Bild

Pepparmynta kan användas som lösning . För att göra detta måste du göra en stark buljong, kyla den, hälla den i en sprayflaska - och spraya hörnen och platser där du märkte spår av närvaron av oinbjudna grannar.

Bild
Bild

Ett bra resultat uppnås genom att använda koncentrerad eterisk olja av pepparmynta . Bomull rullas till bollar, impregneras med ett doftande medel och läggs ut i hörnen i varje rum.

Bild
Bild

Pepparmynta är ett prisvärt, billigt, men konsekvent effektivt botemedel. Det gör att du snabbt kan ta bort gnagare för alltid.

Ledum

Den vilda rosmarinörten innehåller oljor med en skarp lukt. Deras doft gillar inte möss, så de lämnar snart huset för det intilliggande området. Det finns 4 huvudsakliga sätt att använda vild rosmarin.

  1. Plantera gräset i krukor och placera dem i olika delar av ditt hem.
  2. Använd en eterisk olja för en aromlampa.
  3. Sprid ut torkat gräs i hörnen av din bostad och i mössen. Doften måste förbli levande, så örtförsörjningen bör regelbundet förnyas.
  4. Rökning av lokalerna. För att göra detta lindas torrt gräs i tidning, läggs i en metallbehållare och eldas upp. Samtidigt måste fönster och dörrar hållas stängda så att lukten sprider sig genom alla rum.
Bild
Bild

Viktigt: kom ihåg att vild rosmarin är ett starkt allergen. Därför måste du se till att ingen i huset är allergisk mot en sådan växt innan du använder den för att kontrollera gnagare.

Bild
Bild

Koriander

Du kan driva ut råttor och möss med kryddor och kryddor. De agerar inte värre än ett färdigt gift. Koriander, mer känd som koriander, är obehagligt för gnagare med sin skarpa doft . För att bearbeta en lägenhet måste du ta färska kvistar, korn eller en komposition i pulver-ämnena placeras i hörnen av rum, i förråd, på svåråtkomliga platser och läggs också ut i köksskåp. En skarp specifik doft kommer mycket snabbt att driva oinbjudna grannar ur ditt hus.

Bild
Bild

Svartrot

Blackroot kallas i folkmun för "råttavvisare". Och detta är inte förvånande - växten är det mest effektiva sättet att hantera irriterande grannar. Det används på flera sätt:

  • spraya grävande områden med ett koncentrerat avkok av torkat eller färskt gräs;
  • placera gräset i husets hörn;
  • strö pulvret över mushålen eller befintliga sprickor.

En annan ovanlig lösning är att lämna taggiga svartrotfrön, som kommer att hålla fast vid musens hud. De bör täckas på alla de platser där du ser skadedjur. När du använder svartrot bör du komma ihåg att dess rötter, frön, avkok och infusioner har en toxisk effekt på människor och deras husdjur.

Bild
Bild

Äldre

Fläderrot är mycket giftigt, och det är detta som säkerställer eliminering av möss. Växtens rhizomer innehåller ett av de starkaste gifterna - hydrocyansyra. Det används huvudsakligen i form av en lösning för sprutning av gnagares livsmiljöer . Och även från de torkade rötterna kan du göra ett pulver och sprida det i hörnen av rummet. Observera att denna metod inte är lämplig för bostadsutrymmen där det finns barn, katter, hundar eller andra husdjur som rör sig fritt.

Bild
Bild

Renfana

En särskiljande egenskap hos denna ört är dess kamferarom, som är obehaglig för råttor och möss. Tansy har höga insekticidegenskaper, det används för att förstöra gnagare och skrämma bort flygande insekter . För att bli av med råttor och möss måste du samla stjälkarna med blommor, knyta dem i klasar och sprida dem runt huset. Var säker - mössen kommer snabbt att springa bort från huset, och efter dem kommer myggor, myror och flugor att lämna.

Bild
Bild

Sagebrush

Malört kallas populärt "bitter ört" eftersom det har en syrlig arom. Gräset är känt som ett sätt att bekämpa skadedjur sedan antiken: även våra förfäder planterade det nära sina hem för att skrämma bort gnagare, myror och andra oönskade gäster. Växter placeras torra i matskåp, matskåp och grönsaksförvaringsutrymmen.

Bild
Bild

En bra effekt ges genom användning av en blandning av ammoniak och ättika . Dessa komponenter blandas i lika stora volymer och lagerblad dränks i en lösning. När de är mättade med en kaustisk komposition läggs de ut runt omkretsen av ett privat hus - det här verktyget låter dig skrämma bort objudna gäster under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällor

Den enklaste råttfällan kan göras av en vanlig plastflaska: vilken mus som helst kan tränga in i halsen. För att fånga en gnagare måste du hälla lite solrosolja i tanken och vrida den så att väggarna är helt täckta med det oljiga ämnet. Flaskan placeras i en vinkel med nacken uppåt och en bana placeras så att musen kan komma in. Gnagaren luktar men den kommer inte att kunna ta sig tillbaka på grund av för hala väggar.

Bild
Bild

Om du bara har vatten till ditt förfogande kan du fylla en hink med den och täcka den med en papperscirkel . En ostbit läggs ovanpå som bete och en liten plattform placeras mot sidorna. Denna fälla placeras i mössens livsmiljö: de kommer att lukta ost, kartongen vänder omedelbart och gnagaren kommer i vattnet.

Limfällor ger en bra effekt. Du kan köpa lim i varje butik för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. De täcker en liten bit plywood eller kartong och lägger betet i mitten. Gnagaren springer för att lukta och fastnar vid den klibbiga massan.

Bild
Bild

Hur kan du förgifta?

Hemmagjort musgift anses vara det mest omänskliga sättet att döda gnagare. Men om det inte finns några andra alternativ kan du använda recept för dess förberedelse hemma.

Sammansättning baserad på 1 kopp mjöl, 1 kopp socker, 500 g gips och 60-70 ml solrosolja . Alla ingredienser i blandningen blandas, läggs i engångskålar och placeras på de platser där möss hittades. Djur lockas av lukten av sådant bete, och de absorberar ivrigt det. I magen stelnar denna blandning, täpper till matsmältningssystemet och leder till djurets död.

En blandning av gryta och kitt i lika stora mängder har en liknande effekt . Kompositionen i torr form placeras nära mushålen, en tallrik med vatten placeras i närheten.

Du kan förgifta råttor och möss med en sammansättning av läsk, stärkelse och socker, blandade i lika stora volymer. I en gnagares mage börjar en sådan komposition producera giftig gas, vilket leder till förgiftning av skadedjuret.

Bild
Bild

En godbit från en korkkork är dödlig för gnagare. För att göra detta blandas vinkorken med brödsmulan och lite oraffinerad solrosolja tillsätts.

Andra metoder

Det äldsta sättet att odla råttor och möss anses vara användningen av deras naturliga fiender - katter, hundar och fjädrade rovdjur. Den största fördelen med denna metod är bristen på direktkontakt mellan råttor och människor. Metoden har dock sina begränsningar.

Så, inte alla katter kan hantera irriterande gnagare . De fångas bäst av vanliga gårdsdjur utan vapen, regalier och stamtavlor. Endast de största katterna med avancerade jaktkunskaper klarar en vuxen råtta.

Dessutom äter katter ofta sitt byte och detta kan orsaka en infektion hos husdjuret.

Bild
Bild

När det gäller hundar visar foxterrier, taxar och Prag -råttor goda färdigheter i att fånga gnagare . De kan tränas för att fånga möss och råttor utan att äta sitt byte. Under en sådan jakt kan husdjur dock bita av en gnagare och infekteras med farliga sjukdomar.

Det finns andra sätt som är mest effektiva

Krossat glas . Den blandas med eventuell riven, skarp luktande tvål. När en sådan blandning absorberas i en gnagare skadas mag -tarmkanalen och han dör.

Bild
Bild

För bearbetning av tekniska rum och källare kan du använda formalin, fotogen eller naftalen.

En bra effekt ges av blekmedel, hällt i hålen . Det måste dock komma ihåg att hushållen måste andas in en sådan lösning, och detta är extremt oönskat.

Det är ett känt faktum: gnagare är rädda för att bosätta sig i hus där bränder har uppstått . Träaska som återstår efter förbränningen har en negativ effekt på dem, den innehåller alkali, vilket orsakar irritation på tassarna. Råttor och möss slickar av dem och får snart allvarlig irritation i matsmältningsorganen. Under dessa förhållanden tvingas de flytta till andra platser.

Bild
Bild

För att odla råttor kan du skapa obekväma levnadsvillkor för dem . Denna metod fungerar när du hittar gnagare i källaren. Begränsa objudna gäster tillgång till mat och vatten, blockera ingångar till sina hålor, stäng ventilationsöppningar och rördelar. Det är bättre att spärra dörrarna till källaren med metallplåt. I avsaknad av mat dör gnagarna antingen eller lämnar lokalerna på jakt efter en gynnsammare livsmiljö.

Förebyggande av utseende

Bekämpande möss gör det möjligt att följa enkla förebyggande åtgärder. Oftast flyttar gnagare till varma rum med bra mat när den kalla säsongen börjar. Därför måste du från mitten av oktober till början av vintern försöka blockera gnagares tillgång till bostaden så mycket som möjligt.

Dessutom måste vissa regler följas

  • Rengör ditt hem regelbundet. Utför våt rengöring, låt inte skräp samlas på flera dagar.
  • Ta bort allt papper, tråd och tygbitar som ligger på golvet. Möss använder dem ofta för att bygga sina hålor.
  • Förvara mjöl, spannmål och socker i slutna burkar. Om möjligt, placera mellan dem örter som skrämmer bort gnagare med deras lukt.
  • Undvik stillastående vatten i ditt hem.
  • På ett område nära ett privat hus, bygg en fågelmatare för rovfåglar. Om du får en uggla, så kommer det snart inte att finnas några spår av gnagarna.
  • Periodiskt reda ut saker i garderober och byråer. Möss gillar att bosätta sig där, de väljer gamla textilier att föda upp.
  • När frost börjar, gör en granskning i källaren och andra hushållsblock och platser där du lagrar förberedelser för vintern. Under de kallare månaderna kan det vara svårt för gnagare att få sin egen mat, så de letar efter mat i människors hem.
  • Var noga med att kontrollera ytterväggarna i ditt hem. Om du ser några luckor, täta dem omedelbart med betong.
  • Placera soptunnor på ett betydande avstånd från bostadsutrymmet.

Rekommenderad: