OSB "Kalevala": OSB-3 Och Andra Plattor. Är De Bättre än Kronospan Och Ultralam Och Hur Skiljer De Sig Från Dem? Tallrikar 9 Mm, 12 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: OSB "Kalevala": OSB-3 Och Andra Plattor. Är De Bättre än Kronospan Och Ultralam Och Hur Skiljer De Sig Från Dem? Tallrikar 9 Mm, 12 Mm Och Andra Storlekar

Video: OSB
Video: Завод и производство OSB (ОСБ) Калевала | Моттекс 2024, April
OSB "Kalevala": OSB-3 Och Andra Plattor. Är De Bättre än Kronospan Och Ultralam Och Hur Skiljer De Sig Från Dem? Tallrikar 9 Mm, 12 Mm Och Andra Storlekar
OSB "Kalevala": OSB-3 Och Andra Plattor. Är De Bättre än Kronospan Och Ultralam Och Hur Skiljer De Sig Från Dem? Tallrikar 9 Mm, 12 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Träbearbetningsanläggningen "Kalevala" är ett av de största företagen för tillverkning av OSB-skivor i hela Ryssland . Anläggningen har den mest moderna och högteknologiska utrustningen. Därför är deras produkter miljövänliga och uppfyller alla internationella kvalitetsstandarder. Anläggningen ligger i Republiken Karelen, i Petrozavodsk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

OS -styrelsen "Kalevala" är en orienterad strängbräda som produceras av ett relativt ungt företag som grundades 2013 . Tysk utrustning är installerad där och den mest innovativa tekniken tillämpas.

Tillverkare använder tall, gran och lärk som huvudmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inledningsvis rengörs de från grenar och bark och krossas sedan till platta flisar från 0,4 till 0,8 millimeter tjocka, 2,5 till 14 centimeter breda och 0,5 till 5 centimeter långa. OSB-kort inkluderar:

  • cirka 90 procent trä;
  • urea-melaminhartser;
  • harts av barrträd;
  • isocyaniska hartser;
  • paraffinemulsion.

Sådana komponenter gör plattorna fuktbeständiga och miljövänliga.

Bild
Bild

Detta material kan användas inom en mängd olika områden:

  • inom möbelproduktion;
  • vid konstruktion av partitioner;
  • för arkivering av taket;
  • som underlag för rulltak;
  • för montering av skyltar;
  • för att skapa pallar;
  • för byggande av hus på landet.
Bild
Bild
Bild
Bild

OSB "Kalevala" har många fördelar

  1. Först och främst är det styrka. De kan till och med användas för att skapa de strukturer som utsätts för tung belastning.
  2. Jämfört med trä är OSB -skivor lättare och mer fuktbeständiga, de ruttnar praktiskt taget inte, de har inga knutar eller små sprickor.
  3. Materialet har bra ljud och ljudisolering.
  4. Eftersom brädorna har en slät och jämn yta är det inga problem när isoleringen läggs.
  5. Tallrikar är hållbara. De behåller sitt attraktiva utseende över tid.
  6. OSB -skivor är mycket lätta.
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar är det värt att notera några av nackdelarna med detta material

  1. Först och främst är det en obehaglig lukt som kommer från OSB -kort. Detta förklaras enkelt av det faktum att fenolhartser och borsyra används vid tillverkningen. En obehaglig lukt är särskilt märkbar när väggbeklädnad inomhus. Några dagar efter arbetets slut försvinner han dock.
  2. En annan nackdel som du måste uppmärksamma är för låg ångpermeabilitet. Om du använder OSB-plattor både för väggbeklädnad och för att avsluta golvet, kommer det att vara mycket svårt för frisk luft att fritt komma in i ett sådant rum.
  3. Detta material är mottagligt för svampinfektioner. Tillverkare försöker lösa detta problem genom att behandla plattornas yta med speciella antiseptika.
  4. Vid vikningarna kan plattorna lätt deformeras, så du måste vara mycket försiktig när du arbetar med dem.
Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Orienterade strängbrädor är indelade i flera typer.

OSB-1

Denna typ av bräda kan endast användas på platser med låg luftfuktighet. Den är lämplig för tillverkning av möbler, förpackningar, samt för väggdekoration i fuktbeständiga rum.

Bild
Bild

OSB-2

Sådana plattor är styvare. De är inte lämpliga för utvändig beklädnad, men kan användas i torra rum och när du lägger undergolv.

Bild
Bild

OSB-3

Plattor i denna klass utmärks av högre hållfasthet. Dessutom är de redan fuktbeständiga. De kan användas som golv eller för att skapa bärande konstruktioner.

Bild
Bild

OSB-4

Denna typ av platta anses vara den mest hållbara och pålitliga. De kan användas både inomhus och utomhus, utan att oroa dig för att materialet är deformerat.

Nackdelen med detta material är det höga priset.

OSB utmärks också av metoden för att avsluta arken

  1. Opolerad … Oftast används sådana plattor som takterrass. De har en grov yta för hög vidhäftning.
  2. Slipad … Sådana ark bearbetas. De ser vackra ut och är lämpliga för väggbeklädnad.

De flesta OSB -kort har standardparametrar. Vikten av ett ark med måtten 12 mm x 24 mm är 12,5 kg. Dess tjocklek är dessutom 0,6 cm. Plattor som mäter 1250x2500 väger cirka 18,3 kilo. Varje ark är 9 mm tjockt.

Bild
Bild

Jämförelse med OSB av andra märken

Numera har ett stort antal tillverkare dykt upp på byggvarumarknaden som sysslar med tillverkning av OSB . Det är mycket svårt för en oinformerad person att se skillnaderna och förstå vad som är skillnaden mellan plattorna hos olika tillverkare.

För att underlätta denna uppgift bör du bekanta dig med de mest populära byggföretagen och jämföra deras produkter med Kalevalas.

Bild
Bild

Kronospan

Denna österrikiska tillverkare har en ledande position inom försäljning, inte bara i Ryssland, utan också i andra länder i världen.

Det skiljer sig från andra företag genom en kombination av högkvalitativa produkter och rimliga priser.

Tallrikar är lämpliga för efterbehandling av hus både ute och inne, eftersom de har en hög grad av fuktbeständighet . Bland andra fördelar är det värt att notera den homogena strukturen hos ändarna och materialets ångpermeabilitet. Nackdelarna inkluderar plattornas svaga styvhet.

Bild
Bild

Glunz

Det tyska företaget Glunz fokuserar på europeiska konsumenter. Alla deras produkter håller hög kvalitet. Dessutom är deras tallrikar säkra för människors hälsa.

Bland fördelarna är det värt att notera möjligheten att använda materialet när man skapar bärande strukturer . Nackdelarna inkluderar det höga priset.

Produkterna av detta märke säljs endast i bulk.

Bild
Bild

Ultralam

Produkterna av detta märke tillverkas i staden Torzhok och är bra för dem som letar efter de bästa billiga spisarna. De kan användas för både inredning och exteriör.

Nackdelarna inkluderar en låg ljudisolering, samt mycket vikt.

Bild
Bild

Egger

Det europeiska varumärket kännetecknas av högkvalitativa produkter. Brädorna kännetecknas av hög hållfasthet och fuktbeständighet . Köpare behöver inte oroa sig för sin hälsa, eftersom brädorna endast är gjorda av miljövänliga material.

Deras enda nackdel är deras för höga kostnader.

Bild
Bild

Granska översikt

Många köpare som valde Kalevala -produkter var nöjda med sitt köp. De firar materialets kvalitet och lättheten att bearbeta.

Även efter långvarig kontakt med snö eller regn förblir plattorna intakta.

Negativa recensioner lämnas främst av dem som har stött på produkter av låg kvalitet.

Sammanfattningsvis kan vi säga att OSB "Kalevala" är utmärkta för olika byggnadsarbeten . De är av hög kvalitet, billiga och kan konkurrera med många kända märken.

Rekommenderad: