Eustoma Pink (19 Bilder): "Alice Pink" Och "Sapphire Dis", "Echo Picoti", "The Little Mermaid" Och "Rome", "Rosita", &qu

Innehållsförteckning:

Video: Eustoma Pink (19 Bilder): "Alice Pink" Och "Sapphire Dis", "Echo Picoti", "The Little Mermaid" Och "Rome", "Rosita", &qu

Video: Eustoma Pink (19 Bilder):
Video: Eustoma 2024, April
Eustoma Pink (19 Bilder): "Alice Pink" Och "Sapphire Dis", "Echo Picoti", "The Little Mermaid" Och "Rome", "Rosita", &qu
Eustoma Pink (19 Bilder): "Alice Pink" Och "Sapphire Dis", "Echo Picoti", "The Little Mermaid" Och "Rome", "Rosita", &qu
Anonim

Varje trädgårdsmästare drömmer om att dekorera sin tomt med fantastiska graciösa blommor. Den otvivelaktiga favoriten hos sommarstugaväxter är eustoma. Rosa sorter har en speciell charm. Fascinerande känsliga blommor är älskade av blomsterhandlare och används ofta för att skapa fantastiska buketter.

Särdrag

Eustoma eller lisianthus tillhör gentianfamiljen. Deras drag ligger i fälgens långsträckta form. Blomman kallas också irländsk eller japansk örtros för sin fantastiska likhet med den berömda "skönheten ". Växten är en flerårig, men många trädgårdsmästare odlar den i högst 1 år. Faktum är att eustoma har ett känsligt rotsystem, vilket är extremt instabilt för låga temperaturer, därför kommer busken "att leva" i de norra regionerna under en säsong.

Bild
Bild
Bild
Bild

De särdrag hos Lisianthus inkluderar följande funktioner:

  • kraftfull, tät stam;
  • långsträckta mörkgröna blad (matt struktur);
  • blomställningar liknar klockor, flera knoppar bildas på en peduncle;
  • buskens höjd varierar från 50 till 70 cm, det finns underdimensionerade sorter av eustoma.

Växternas naturliga färg är blå. Men uppfödare lyckades få fram blommor i fantastiska nyanser. Det finns röda, grädde, lila och tvåfärgade eustomas.

Rosa blommor intar en speciell plats bland dem. Denna sort ser lika imponerande ut i öppna områden och hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av populära sorter

Sorter med hallon eller vitrosa nyans har en speciell charm. De vanligaste sorterna inkluderar följande sorter.

Alice rosa . Busken är känd för sina fantastiska blekrosa knoppar. Denna sort påminner extremt om en klassisk ros, så dess popularitet växer från år till år. Alice rosa är en känslig växt som kräver noggrant underhåll.

Bild
Bild

" Romros ". De mjuka rosa knopparna är formade som klockor. En vacker sort används i landskapsdesign. Rome Rose är känd för sin frodiga och långa blomning. Lämplig för odling hemma.

Bild
Bild

" Safirrosa dis ". Avser underdimensionerade sorter. Skiljer sig i stora, trattformade blommor av en blekrosa färg. Denna sort föredrar soliga platser och behöver regelbunden vattning. Under gynnsamma förhållanden börjar "Sapphire Pink Haze" blomma 6-7 månader efter plantering i öppen mark.

Bild
Bild

" Echo picoti ". Den tillhör tidigt blommande hybrider och är känd för sina fantastiska stora dubbla blomställningar. Knopparna, målade i en fantastisk crimson färg, är mycket populära bland blomsterhandlare.

Bild
Bild

" Sjöjungfru ". En årlig eustoma känd för sina känsliga marshmallowfärgade knoppar. När den är halvöppen, liknar sorten en "blommans drottning"- en ros. Den underdimensionerade sorten används ofta som krukväxt. Den lilla lilla sjöjungfrun ser inte mindre imponerande ut i hängande krukor och stora blomkrukor.

Bild
Bild

Rosita Pink Picoti . Populär sort med tvåfärgade knoppar. Knopparna är vita och rosa i färgen. Sorten tillhör tall och används för att skapa buketter och dekorera fester. Lämplig för odling i rymliga områden skyddade från vindbyar.

Bild
Bild

Ljusrosa . Den känsliga sorten, prydd med blekrosa knoppar, tolererar inte låga temperaturer. Sorten är relevant för odling i urbana förhållanden. Perfekt för att göra originella blomsterarrangemang.

Bild
Bild

Carmen Deep Pink . Perfekt för odling i krukor. Rosa klockknoppar och ljusgrönt matt löv är de viktigaste "höjdpunkterna" i denna sort. Det är känt för sitt starka rotsystem och långa blomningstid.

Bild
Bild

Växande regler

Sorter av rosa eustoma odlas i de flesta fall med en frömetod. Det är lämpligt att köpa plantmaterial i en pålitlig butik . Eftersom växten inte tål låga temperaturer är det lämpligt att plantera den i öppen mark när värmen kommer. Växten är beredd för plantor på vintern (december, februari) och lagras i ett växthus. Lisianthus föredrar ljus, bördig jord. Många trädgårdsmästare odlar den populära växten i torvtabletter.

En örtartad ros kan dö inte bara på grund av svår frost . En känslig växt kan "döda" även lufttemperaturen, som sjunker under +10 grader. Plantor lagras på en torr plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Före planteringen behandlas jorden (med kokande vatten med en lösning av kaliumpermanganat) och planteringsmaterialet fördelas jämnt och pressar ner lite. Därefter fuktas jorden och täcks med ett lock.

Ljus är viktigt för eustoma, så trädgårdsmästare använder ofta fytolamp . Dessutom bör artificiell belysning inte vara mindre än 6-8 timmar om dagen. Med rätt vård visas de första skotten efter 10-12 dagar. En plockning utförs när plantorna når 2-2,5 cm. Så snart plantorna växer upp planteras de i en "permanent bostad", medan platsen ska vara solig. Den rosa eustoma är i det öppna fältet och behöver regelbundet vattning, ogräs och matning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

Alla sorter av rosa eustoma används ofta för att dekorera trädgården eller närområdet. Irish Rose ser fantastisk ut med andra dekorativa blommor eller i kombination med vintergröna barrträd. Lämplig för gruppplanteringar och enstaka kompositioner.

Rekommenderad: