Citronblommor (14 Bilder): "Lemon Drop" Och "Lemon Miracle", "Lemon Prince", "Cupid Lemon Yellow" Och Andra. Det Finesser I Att Odla Dem

Innehållsförteckning:

Video: Citronblommor (14 Bilder): "Lemon Drop" Och "Lemon Miracle", "Lemon Prince", "Cupid Lemon Yellow" Och Andra. Det Finesser I Att Odla Dem

Video: Citronblommor (14 Bilder):
Video: Siren Head And Light Head In Real Life !!! 2024, April
Citronblommor (14 Bilder): "Lemon Drop" Och "Lemon Miracle", "Lemon Prince", "Cupid Lemon Yellow" Och Andra. Det Finesser I Att Odla Dem
Citronblommor (14 Bilder): "Lemon Drop" Och "Lemon Miracle", "Lemon Prince", "Cupid Lemon Yellow" Och Andra. Det Finesser I Att Odla Dem
Anonim

Ljust gula ringblommor, planterade på trädgårdstomten, ser ut som riktiga solar, blommar på en sommardag, som du kan röra med handen och beundra den färgglada glöd på nära håll. Marigolds, vars andra namn är tagetes, finns i olika färger, men det är de gula sorterna som gör trädgården ännu ljusare, strålande, solig och fyller alla sina besökare med ett utmärkt humör. De gula sorterna kallas citronblommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Kulturen tillhör familjen Compositae -växter, kännetecknade av upprättstående stjälkar 30–70 centimeter höga, beroende på sorten. Från basen har stjälkarna täta grenar. Blomställningar är korgar 12 centimeter i diameter. De många kronbladen är citrongula. Dessa sorter får planteras både i sommarstugan och i rumsförhållanden.

Gula blommor, planterade i en kruka eller planterare och placerade på en balkong eller terrass, är särskilt estetiskt tilltalande . I ett blomsterarrangemang kan kulturen kompletteras, till exempel med primula och cineraria. Om växten planteras bredvid trädgårdsgrödor riskerar inte grönsaker att skadas av svampar eller skadedjur, eftersom doften av ringblommor skrämmer bort parasiter.

Blomningen börjar i juli, och på hösten kan blommor föras in i rummet, där de kommer att fortsätta att utvecklas under hela vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Citronblommor har flera underarter.

Citronjätten . Bildar stora blomställningar upp till 12 cm i diameter med flera citrongula kronblad. Plantor vid sådd med plantningsmetod kan dyka upp redan den 5-10: e dagen.

Bild
Bild

" Citronprins ". Något mindre blommor - 8-10 cm i diameter. Busken är hög (upp till 70 cm), med en distinkt huvudskott. Terry kronblad, sfäriska.

Bild
Bild

" Citronmirakel ". Det är en liten grenad buske upp till 35 cm hög, krysantemum blomställningar upp till 9 cm i diameter, frodig blommande, mycket stabila peduncles.

Bild
Bild

Citron droppe . En miniatyrbuske upp till 20 cm hög. Den har terry små blommor, deras diameter är 6 cm. Den blommar i en frodig spridning, perfekt buskig, bär många peduncles.

Bild
Bild

Citronjätten . En lång buske som når en halv meters höjd och små blommor - upp till 7 cm i diameter. Motståndskraftig mot ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild
  • Citron paj . En stor buske, vars höjd kan vara 70 cm. Stammen är upprätt med pinnat dissekerade blad. Blommor når en diameter på 10 cm, visas i form av en boll, tätt dubbla kronblad.

Bild
Bild

Burke citron . Stammarna når en höjd av 70 cm och de korgformade blomställningarna växer upp till 12 cm i diameter.

Bild
Bild

" Amor citrongult " … En annan kompakt art 30 cm hög med små blommor 7 cm i diameter. Busken i den omvända pyramidformen förgrenar sig väl, stjälkarna riktas uppåt.

Bild
Bild

Landning

För plantor sås frön i början av april. Planteringsmaterialet fördjupas i jorden med 1 centimeter. När risken för frost upphör kan du transplantera plantor i öppen mark enligt schemat 25x25 centimeter . Om fröna omedelbart planteras i en dacha rabatt, blir blomningen kortare.

Plantering rekommenderas i ett soligt område, men i allmänhet kommer växten att blomma bra i skuggan.

Bild
Bild

Vård

Kulturen är kräsen när det gäller jordens sammansättning och fuktmängden, men det är viktigt att undvika att plantan överflödas, annars utvecklas förorenande processer. Blomman ska vattnas i början av tillväxten och befruktas 2-3 gånger med 7-10 dagars intervall.

Rekommenderad: