Chubushnik Lemoine (23 Foton): Beskrivning Av Jasmin "Charm" Och "Girandol", Andra Jordgubbsorter

Innehållsförteckning:

Video: Chubushnik Lemoine (23 Foton): Beskrivning Av Jasmin "Charm" Och "Girandol", Andra Jordgubbsorter

Video: Chubushnik Lemoine (23 Foton): Beskrivning Av Jasmin
Video: Чубушник (жасмин садовый) СТРИЖКА 🌺🌻🌹🌷 2024, April
Chubushnik Lemoine (23 Foton): Beskrivning Av Jasmin "Charm" Och "Girandol", Andra Jordgubbsorter
Chubushnik Lemoine (23 Foton): Beskrivning Av Jasmin "Charm" Och "Girandol", Andra Jordgubbsorter
Anonim

Lemoines chubushnik, eller trädgårdsjasmin, värderas högt av trädgårdsmästare för sina ovanligt vackra blommor och en uttalad behaglig lukt. Odlingens subtilitet och funktioner av olika typer finns i vår artikel.

Bild
Bild

Beskrivning

Busken kännetecknas av en spridande dekorativ krona med ett stort antal bågformade skott, beroende på sorten har busken en höjd av 1-3 m. Kronbredden kan nå 2 m. Bladplattorna är äggformade, i längd - från 4 till 7 cm, målade i en ljusgrön färg. Barken på skotten är gråbrun; när busken mognar bildas tunna sprickor på den. Knopparna är kupa och ganska stora - 2–5 cm i diameter.

Blommor är av olika typer: enkla, halvdubbla eller dubbla . De samlas i små (5-11 blommor) lösa blomställningar i form av en corolla. Blommornas färg är huvudsakligen vit, det finns sorter med mjölkiga krämiga kronblad, liksom de med vinröda eller rosa nyanser i mitten. Kombinationen av stora, vackert krökta kronblad och långsträckta gulmjölkiga ståndare ger knopparna elegans. Knopparna blommar främst i juni, blomningstiden varar från 10 till 25 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Sorten Chubushnik är imponerande i sin mängd. Tack vare det noggranna arbetet från uppfödarfamiljen Lemoine imponerar de nya formerna med sitt magnifika, pittoreska utseende.

Alabaster

Ganska låg buske (upp till 1,5 m), med upprättstående stjälkar och ett stort antal sidoskott, på vilka ganska stora långsträckta blomställningar bildas. Knopparna är stora i storlek, upp till 5, 5 cm i diameter. Kronbladen är ganska breda, snövit. Halv-dubbla eller enkla blommor har en uttalad arom. Blomningen sker i slutet av juni och kan pågå i ungefär en månad.

Bild
Bild

Vit bukett

Inte för hög variation, högst 1,5 m. Under blomningen är hela busken tätt täckt med stora dubbla knoppar med en diameter på cirka 5 cm. Blomman har formen av en corolla, där den nedre raden består av breda kronblad, och inuti finns det flera rader av smalare. Denna sort är anmärkningsvärd för sin extraordinära skönhet, men mycket känslig för kyla.

Bild
Bild

Hermelinmantel

Tillhör squat buskar, växer sällan upp till 1 m. Blomställningar bildas av 2-3 små knoppar av dubbel typ, men är tätt belägna längs hela skottlängden . Blomningen är lång, den kan pågå i en månad, de kaskadskott med ett överflöd av vita blommor ser ut som en fluffig mantel.

Bild
Bild

Belle Etual

Namnet på sorten översätts som "vacker stjärna", växten är ovanligt vacker. Busken har kompakt storlek (upp till en meter i höjd) och upprätt skott. I regioner med ett varmare klimat kan busken växa upp till 1,5 m . De vita blommorna har en ljuspunkt av lila rosa i mitten. Bladen är sällsynta, knappt märkbara, mot deras bakgrund, de öppnade knopparna ser verkligen ut som stjärnor. En lätt jordgubbsaroma kompletterar denna förtrollande bild.

Bild
Bild

Mont Blanc

En sort med snövit blomställning, rikligt och ganska tätt som täcker busken. De består av 3-4 knoppar, kronbladen i den nedre raden är breda, ligger mycket nära varandra, och de inre vänds mot ståndarna. Blomningen börjar i mitten av juni och varar mer än en månad.

Bild
Bild

Dame Blanche

Busken kännetecknas av sin låga tillväxt och små bladplattor. Halvdubbla blommor dyker upp i slutet av juni.

Bild
Bild

Lavin

Växten kännetecknas av en uttalad jordgubbsarom. Busken växer upp till 1,5 m och har smalt lövverk och icke-dubbla vita blommor, som har en diameter på cirka 3 cm. Tål inte låga temperaturer (under -15 ° C), kan dö.

Bild
Bild

Snöskred

En förbättrad hybrid av den tidigare sorten. Skotten, rikligt täckta med snövit knoppar, faller vackert ner och skapar en illusion av en lavin. Blomningen börjar tidigare än andra sorter. Sorten utmärker sig genom sin jämförande frostbeständighet.

Bild
Bild

Pyramidalt

Avser höga buskar. Knopparna bildas på årliga stjälkar och sprids ut på ett fanliknande sätt. Blomställningarna är halvdubbla, har en mild doft. Blomningen är lång, men börjar senare än andra sorter.

Bild
Bild

Charm

Busken har raka stjälkar, tätt täckta med stora dubbla blommor av en snövit ton. Blommande är riklig och lång - cirka 25 dagar. När de blir äldre blir de nedre grenarna nakna, så det är värt att plantera en liten storlek på grödan framför den.

Bild
Bild

Girandol

Växtens höjd är 1,5 m, och kronan i diameter kan nå upp till 1,2 m. Skotten hänger, tätt täckta med krämiga vita blomställningar med en lätt doft. Denna sort tillhör frostbeständig.

Bild
Bild

Erectus

Busken har raka skott som växer upp till 1,5 m, när de mognar faller de ner. Knopparna är enkla, vita och doftande. Anläggningen tål frost bra, föredrar upplysta områden.

Bild
Bild

Minnesota snöflinga

Hög buske med raka stjälkar upp till 2 m i höjd. Små dubbla blommor med snövit färg ser vackra ut mot bakgrunden av mörkgrönt stort lövverk . Tillhör den tidigt blommande sorten.

Bild
Bild

Trädgårdsjasmin har många fler lika spektakulära och förtrollande sorter med ovanliga blomställningar och doft.

Jordbruksregler

Chubushnik Lemoine är en mycket känslig växt, men kräver inga speciella förhållanden när den odlas. För riklig blomning behöver busken ett väl upplyst område, men med möjlighet till ljus skuggning . Det är också bättre när det är skyddat från vinden. Det är värt att plantera busken på en låg höjd så att vattnet inte stagnerar och grundvattnet inte är nära markytan. Tidpunkten för plantering av plantor med ett slutet rotsystem är inte grundläggande: de rotar bra när som helst, men det är viktigt att rotkragen ligger i linje med jorden.

Växter med exponerade rötter bör få lite mer uppmärksamhet . De rotar sig bättre under höstplanteringen, den optimala tiden är mitten av september-oktober. Hålet är lite mer än rötternas volym, täckt med näringsrik jord och vattnas rikligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också plantera en buske tidigt på våren, men innan bladen börjar utvecklas. Under det första levnadsåret bör buskarna inte matas, eftersom rötterna fortfarande är svaga.

Att ta hand om Lemoines chubushnik tar inte mycket tid och ansträngning. Busken behöver:

  • regelbunden fuktgivande;
  • periodisk applicering av komplexa mineralgödselmedel (på våren och i slutet av blomningen);
  • efter behov - beskärning, främst mogna växter behöver det;
  • sorter med låg tröskel för frostbeständighet bör täckas för vintern, särskilt unga buskar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är vård och underhåll av trädgårdsjasmin inte alltför betungande och dyrt. Efter att ha gett lite omsorg åt växten kan du njuta av dess charmiga utseende och oöverträffade doft under lång tid.

Rekommenderad: