Dvärggranar (27 Bilder): "Kompakt" Och Andra Sorter Av Lågfjälls- Och Dekorationsgranar

Innehållsförteckning:

Video: Dvärggranar (27 Bilder): "Kompakt" Och Andra Sorter Av Lågfjälls- Och Dekorationsgranar

Video: Dvärggranar (27 Bilder):
Video: Stylish & Compact Medieval House! - Minecraft Tutorial 2024, April
Dvärggranar (27 Bilder): "Kompakt" Och Andra Sorter Av Lågfjälls- Och Dekorationsgranar
Dvärggranar (27 Bilder): "Kompakt" Och Andra Sorter Av Lågfjälls- Och Dekorationsgranar
Anonim

Evergreens är ett bra alternativ för att dekorera alla områden. Men inte alla har råd att odla för höga träd i sina dachas. Därför är det fullt möjligt att ersätta dem med dvärggranar, som alla kan plantera i vilket hörn av sin gård de vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Den koreanska bergsgranen har ett ganska kraftfullt rotsystem, som ligger djupt i marken, en vacker krona och gröna bladnålar. Dessutom kan du på dess grenar se konfrukter, som under blomningen blir som tända ljus. Det finns mer än 50 sorter av sådana granar, bland vilka det finns enorma träd upp till 15 meters höjd och underdimensionerade buskar som bara växer upp till 35 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Varje växt som tillhör en viss sort har sina egna egenskaper, som det är bäst att bekanta sig med separat.

Silberlock

Detta är inte ett särskilt högt träd, vars höjd efter 10-12 år bara når 1,5 meter. Kronformen på denna prydnadsväxt är konisk, i vissa fall har den flera toppar. Barrblad ser ganska invecklade ut, eftersom de är något böjda och har en silverfärgad färg . Även på sommaren verkar växten vara täckt av frost på avstånd.

Dessutom utmärks denna gran av sina ovanliga lila kottar, som är koniska i form och upp till 7 centimeter långa.

Bild
Bild

Det är av denna anledning som växten fick sitt namn, vilket kan översättas till "silvrig krullning ". På grund av sin särart används "Silberlock" aktivt i landskapsdesign. Om du tittar lite på detta träds historiska förflutna, så dök det först upp i Tyskland i slutet av 1900 -talet. Idag är den ganska utbredd över hela världen och är mycket populär. När allt kommer omkring kräver "Silberlock" inte frekventa hårklippningar och särskild omsorg.

Bild
Bild

Det är bäst att odla sådana dvärggranar på sura jordar. Plantering är också möjlig på lera eller leriga jordar . Trädet i sig är mycket förtjust i ljus, men det är nödvändigt att plantera det på lite mörkare platser för att skydda det gröna miraklet från solbränna på särskilt varma dagar. Samtidigt är anläggningen anpassad till höga frost, därför behöver den praktiskt taget inget särskilt skydd för vinterperioden. För den här gången blir det dock bättre om det skyddas av speciella ramar. Efter att ha installerat dem behöver du inte oroa dig för att granens grenar kommer att bryta under snöns vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Molly

Till skillnad från sorten som beskrivs ovan kan denna koreanska gran växa upp till 6 meter i höjd. Dessutom når dess krona i storlek vanligtvis cirka 3 meter. Trädet växer mycket långsamt och ökar med bara 5-6 centimeter per år. Nålarna är ganska tjocka och breda, har en ljusgrön färg med en något blåaktig nyans . Kottarna är stora, upp till 6 centimeter långa, färgen är också blå.

Att klippa ett sådant träd är praktiskt taget inte nödvändigt, eftersom det av naturen har rätt form, vars skapande sker naturligt.

Det är bäst att plantera Molly gran på en ljus plats . I de mörka hörnen börjar den töjas och förlorar sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild

För vinterperioden kräver gran inte ytterligare skydd, eftersom den praktiskt taget inte är rädd för frost. Marken för plantering bör vara väldränerad, dessutom bör ett sådant träd vattnas regelbundet. Många trädgårdsmästare använder Molly för enskilda planteringar såväl som för gruppplanteringar.

Diamant

Denna växt är ett mycket värdefullt exemplar. Som en vuxen växt når dess höjd bara 45 centimeter, medan kronan är 65 centimeter i omkrets. I sig själv en sådan långsamt växande buske, på ett år kan den bara lägga till 3 centimeter. Men hans livslängd är lång.

I genomsnitt kan en sådan växt leva i cirka 170 år.

Bild
Bild

Något krökta nålar utmärks av sin mjukhet och densitet . Färgen är ljusgrön: toppen av barrbladen är blank och botten är blå eller silver. Dessutom kommer en mycket behaglig doft från dem. Sådana korta buskar är perfekta för att komponera olika landskapskompositioner. De kan planteras både i dina personliga tomter och i ljungträdgårdar. Ganska ofta kan de ses även på terrasser i stora behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gran av denna sort måste planteras med stor omsorg. Platsen måste vara mörk och fri från drag. Det är bäst att använda väldränerad och lätt sur jord för plantering. Trots sin lilla tillväxt är "Brilliant" -granen frostbeständig, men om frosten är över 30 grader kan den dö.

Arizonica compacta

Trädet av denna sort kännetecknas av en ganska långsam tillväxt, på ett år tillför det bara några centimeter. Höjden på en vuxen gran når 4,5 meter. Kronan har en konisk form, dess diameter är upp till 2-3 meter. Barrbarr är silverfärgade och mycket tjocka och korta, bara 2 centimeter långa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att odla en sådan växt på lätt sura och välfuktade jordar. Platsen ska vara solig, men samtidigt lite mörkare. Denna gran har också motståndskraft mot frost, därför behöver den inte för särskilt skydd under perioden med kallt väder. Oftast används "Arizonica Compact" i enstaka landningar, så det ser mycket mer attraktivt ut.

Bild
Bild

Oberon

Den koreanska granen "Oberon" är en liten buske, vars höjd inte överstiger 45 centimeter, i vissa fall når den bara 30 centimeter. Kronan på en sådan växt är välvd. Barrblad har en rik grön färg.

Det måste planteras i tillräckligt bördig och väldränerad jord. Dessutom bör fukten vara måttlig. Platsen kan vara solig eller lite mörkare. Mycket ofta används granen "Oberon" för dekoration av landskapsdesign . Det finns inte bara i personliga tomter, utan också i vissa kompositioner i parker eller trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plantera och lämna

Det är bara möjligt att plantera plantor i öppen mark när de är mer än 4 år gamla. Den bästa tiden för detta är slutet av augusti, början av september, men du kan plantera växten på våren. Dagen måste vara mulen. Platsen måste väljas så att det är soligt och fritt från drag.

Bild
Bild

Först och främst måste du ta hand om jorden. Landningsplatsen måste grävas upp på en bajonett, innan speciellt gödningsmedel måste appliceras. Efter det måste du gräva ett litet hål och lägga ett dräneringsskikt i det. För detta kan du använda fint grus eller krossade tegelstenar. Därefter måste den täckas med jord, vars skikt måste vara minst 6 centimeter. Vidare kan plantan planteras, medan rötterna måste spridas väl . Om mer än en växt planteras, bör avståndet mellan dem inte överstiga 4-5 meter. Om träd planteras för att bilda en häck från dem måste avståndet reduceras till 2 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte mulching. För att göra detta kan du använda grangrenar som har legat i ett år eller hö.

Beskärning är också oerhört viktigt för dessa växter . Det görs bäst tidigt på våren, redan innan saften börjar röra på sig. Vid denna tidpunkt är det nödvändigt att ta bort alla brutna eller torra grenar och också börja bilda själva kronan. Du kan använda vanliga trädgårdssaxar. Stammarna måste förkortas med 1/3.

Bild
Bild

Vuxna växter behöver inte täckas för vintern, eftersom nästan alla sorter är frostbeständiga. Men det är bättre att täcka unga plantor med grangrenar, ett lager av mulch eller torv. Täckmaterialets tjocklek bör inte överstiga 10 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att sammanfatta kan vi säga att gran är en utmärkt växt som kan användas för plantering både på personliga tomter och för att dekorera parker eller trädgårdar. Det viktigaste i det här fallet är att inte glömma minsta omsorg för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dvärgsorter av barrträd och särdragen i deras odling.

Rekommenderad: