Reservdelar För Snöslungor: Funktioner Och Val Av Skjuvbultar För En Snöslunga, Egenskaper Hos Snäckdrivremmar För Sådan Utrustning

Innehållsförteckning:

Reservdelar För Snöslungor: Funktioner Och Val Av Skjuvbultar För En Snöslunga, Egenskaper Hos Snäckdrivremmar För Sådan Utrustning
Reservdelar För Snöslungor: Funktioner Och Val Av Skjuvbultar För En Snöslunga, Egenskaper Hos Snäckdrivremmar För Sådan Utrustning
Anonim

En snöslunga är en oersättlig assistent för att rengöra platsen från oönskad nederbörd. Denna enhet är särskilt användbar i områden med ett ogynnsamt kallt klimat (till exempel gäller detta norra Ryssland). Snöslungor kan användas både för hushållsbehov och i industriell skala. Trots att denna enhet används av många ägare till sina egna tomter och sommarboende, är det inte alla som känner till strukturens interna struktur. Fundera över i artikeln vilka delar snöslungan består av.

Bild
Bild

Vad är dem?

Trots olika typer av snöslungor och tillverkare förblir huvuddelen av enheten oförändrade. Så, låt oss lista de viktigaste reservdelarna för snöslungor.

Motor

Motorn på snöslungan driver hela snön. På enheter som tillverkas och släpps av olika tillverkare kan en av två typer av motorer installeras - elektrisk (och den kan drivas från elnätet eller från ett batteri) eller bensin.

Hölje (det kan också kallas en hink)

Oftast är det metall eller plast (ibland kan det finnas gummiinlägg) - i ett eller annat fall måste denna reservdel vara mycket hållbar och pålitlig. Elementets huvudfunktion är att tillhandahålla snöinsamling.

Skopans storlek avgör hur mycket snö som kan fångas upp samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urladdningsränna

Detta element, liksom det föregående, måste vara tillverkat av ett ganska hållbart material. Utloppsrännan ger ett snökastningsförfarande (riktning, avstånd).

Skruva

Skruven är grundkomponenten i en snöslunga som ger kvalitetsprestanda. Denna del krossar snön och kastar sedan det återvunna sedimentet på rännan. Skruvenheten har också en axel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drivrem (eller kabel)

I enheten för alla snöslungor finns det flera remmar samtidigt. En av dem överför vridmoment till skruven och den andra till hjulen. Oftast är tillverkningsmaterialet gummi.

Rotor

Rotorn är i huvudsak ett hjul med blad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Larver

Dessa komponenter finns inte på alla, men på många maskiner avsedda för snöröjning. Oftast installeras spår på modeller med hög och hög effekt med en installerad bensinmotor. Spår ger mer tillförlitlig dragkraft av strukturer till marken, samt underlättar arbete i områden med ojämn terräng.

Skjuvbultar (eller fäststift)

Skjuvbultar är fästelement som skyddar snöslungans motor mot olika typer av skador. Skjuvbultar kan förses med en sprint.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borsta

Sopborstar ökar enhetens produktivitet och effektivitet kraftigt. De rengör området från alla typer av mekaniskt skräp och förhindrar därmed skador på enheten.

Reducerare

Växellådan innehåller utan problem en växel. Detta element tar emot och ökar vridmomentet för enhetens motor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjul

Hjul behövs för att flytta enheten.

Handtag och kontrollpanel

Dessa funktionella delar av snöslungan gör att föraren kan styra den. Moderna modeller är också utrustade med värmesystem för handtag, vilket säkerställer en bekvämare drift av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att denna lista över reservdelar inte är uttömmande . Många tillverkare kan utrusta sina enheter med ytterligare element (särskilt för nya moderna modeller).

Bild
Bild

Subtletter av val

Kunskap om enheten för en snöslunga är användbar inte bara i teoretisk utan också i praktisk mening. Så, när du känner till utrustningens komponenter, i händelse av ett haveri, kan du eliminera felet på egen hand genom att köpa en reservdel som har gått sönder.

Bild
Bild

För att köpa kvalitetsreservdelar till en snöslunga finns det flera nyanser att tänka på

  • Först och främst, innan du köper, måste du studera modellen på din enhet. Redan när du köper ytterligare delar bör du kontrollera med din försäljningskonsult eller i bruksanvisningen om din enhet och de köpta reservdelarna är kompatibla. Experter rekommenderar att du köper delar från samma märke som din snöslunga.
  • Dessutom, om du är osäker på dina förmågor bör du omedelbart i butiken ta reda på kontakterna med en teknisk specialist som hjälper dig att reparera din snöslunga genom att ersätta de misslyckade delarna med nya.
  • Be köparen att visa kvalitetscertifikatet och produktens överensstämmelselicenser innan du köper.
  • Om du köper reservdelar till utrustning online via en webbutik, se till att denna säljare är pålitlig.

För att göra detta kan du till exempel läsa recensioner på webbplatsen.

Bild
Bild

Användande

Om du bestämmer dig för att byta ut reservdelar själv, bör en sådan delreparation av enheten kontaktas med fullt ansvar, strikt efter handboken.

Det vanligaste sammanbrottet är det faktum att skjuvbulten misslyckades . Det är viktigt att notera att tillverkare rekommenderar att endast originaldelar används, men hantverkare rapporterar att reparationer är möjliga med hjälp av improviserade medel. Om du väljer det senare alternativet, observera att upprepad uppdelning är oundviklig, och en sådan ersättning är bara en tillfällig åtgärd. För en kvalitetsreparation är det nödvändigt att demontera enheten, ta bort de trasiga skjuvbultarna och installera nya kvalitetsbultar.

Bild
Bild

En annan vanlig typ av haveri är remslipning. På grund av den stora sannolikheten för att du också kommer att bli offer för ett liknande fel, rekommenderar många konsumenter att du köper en extra uppsättning bälten samtidigt som du köper en snöslunga. Du kan byta remmen på ett servicecenter (särskilt om din enhet fortfarande är inom garantiperioden) eller på egen hand. I det senare fallet är det absolut nödvändigt att justera spänningen.

Fall av störningar i växellådan är också vanliga. Ett antal symtom kan indikera detta fel beroende på vilket reparationsprocessen också skiljer sig åt

  • Om du hör ofta knackningar i växellådan indikerar detta att snäckväxeln eller lagren intill den har fungerat fel. I detta fall kommer en komplett byte av växellådan att krävas.
  • Om elementet värms upp för snabbt, är det troligtvis dags att smörja in det och byta ut slitna lager.
  • Vid fettläckage måste du rengöra dräneringshålet - troligtvis har det bildats en blockering där.
  • Om kugghjulen är slitna är det nödvändigt att byta ut mekanismen fullständigt.
Bild
Bild

Efter att ha bekantat dig med snöblåsarens enhet och studerat dess huvudkomponenter har du möjlighet att självständigt reparera din enhet samt köpa reservdelar till den. Men om din snöslunga fortfarande är inom garantiperioden är oberoende ingrepp i maskinens interna struktur förbjudet. Vid fel av något slag är det bäst att kontakta ett servicecenter, där snöplogen repareras av professionella hantverkare.

Om du bestämmer dig för att byta reservdelar till snöslungan själv, bör du komma ihåg att du måste ha minst minimal erfarenhet av reparation av utrustning, annars kommer du inte bara att reparera den trasiga enheten, men du kan orsaka det ännu mer skada.

Under alla omständigheter måste du tydligt följa instruktionerna, följa experternas råd och inte improvisera.

Rekommenderad: