Snöplogsfäste: Ett Urval Av Monterade Snöslungor För Trimmer, Bakomgående Traktor Och Jordfräs. Funktioner Hos Snöplogsfästen SP 56, SP 60 M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Snöplogsfäste: Ett Urval Av Monterade Snöslungor För Trimmer, Bakomgående Traktor Och Jordfräs. Funktioner Hos Snöplogsfästen SP 56, SP 60 M.fl

Video: Snöplogsfäste: Ett Urval Av Monterade Snöslungor För Trimmer, Bakomgående Traktor Och Jordfräs. Funktioner Hos Snöplogsfästen SP 56, SP 60 M.fl
Video: Snöskottning med snöslunga 2024, April
Snöplogsfäste: Ett Urval Av Monterade Snöslungor För Trimmer, Bakomgående Traktor Och Jordfräs. Funktioner Hos Snöplogsfästen SP 56, SP 60 M.fl
Snöplogsfäste: Ett Urval Av Monterade Snöslungor För Trimmer, Bakomgående Traktor Och Jordfräs. Funktioner Hos Snöplogsfästen SP 56, SP 60 M.fl
Anonim

Snöplogstillbehöret är en oersättlig assistent i kampen mot snödrivor och presenteras på den moderna marknaden för snöröjningsutrustning i ett brett sortiment. Det låter dig effektivt lösa problemet med att rengöra stora och små utrymmen och avstå från att köpa en specialiserad snöplogstraktor.

Bild
Bild

Särdrag

Snöplogar är en av de mest populära typerna av redskap för små jordbruks- och trädgårdsutrustningar: traktorer som går bakom, motorodlare och trimmare. Genom design är bilagorna uppdelade i två typer.

Den första innehåller soptippar gjorda i form av en bred sköld . Utåt liknar de bulldozer och är installerade på enheternas framsida. Fördelarna med denna design är: frånvaron av komplexa mekanismer, låg kostnad och enkel användning. Nackdelarna inkluderar svårigheten vid användning med lågeffektsenheter, vilket beror på den ständigt växande snömassan framför bladet, vilket är ganska problematiskt att skjuta med dålig vidhäftning av hjulen till en hal väg.

Bild
Bild

Nästa typ av redskap representeras av mekaniska skruv- och roterande modeller , som i jämförelse med soptippar är mycket mer utbredda. Fördelen med sådana prover är den fullständiga mekaniseringen av processen, där enheterna inte bara fångar och krossar snömassorna utan också kastar dem på ett anständigt avstånd. Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden för munstycken och risken för skador på skruvmekanismen när stenar eller fasta skräp kommer in i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Monterade snöplogar tillverkas med hänsyn till de tekniska parametrarna för de maskiner som de kommer att aggregeras med. Enligt detta kriterium är de konventionellt uppdelade i två grupper . Den första gruppen representeras av modeller avsedda för gående traktorer och motorodlare. Det andra inkluderar högspecialiserade prover installerade på bensotrimmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För bakomgående traktorer och motorodlare

Denna kategori är den mest många och representeras av rotations- och skruvmodeller.

Bild
Bild

Skruvrengörare består av en volymlåda med en saknad frontvägg och en skruv installerad inuti den. Skruven är en metallaxel utrustad med en skruvformad smal platta och fäst vid boxens sidoväggar med lager. Skruvmekanismen drivs av kraftuttagsaxeln på den bakomliggande traktorn, med vilken den är ansluten med ett bälte eller kedjedrift.

Bild
Bild

Funktionsprincipen för snörslängaren är ganska enkel och består av följande:

när motorn startas, överför vevaxeln vridmoment till remskivan

Bild
Bild

remskivan, i sin tur, börjar rotera drivhjulet, vilket med hjälp av ett bälte eller en kedja driver skruvens drivna kedjehjul, som ett resultat börjar skruvaxeln att rotera, fånga snömassorna och flytta dem till en bred stång belägen i mekanismens centrala del

Bild
Bild

med hjälp av en stängselstång kastas snö i snöavloppsrännan ovanför enhetsboxen (den övre delen av rännan är utrustad med ett skyddskåpa som du kan reglera snöutsläppet med)

Bild
Bild

Som du kan se är denna typ av snöslunga utrustad med ett ett-stegs snöröjningssystem, där de fångade snömassorna går direkt in i snöavledaren och blåses ut med hjälp av en fläkt.

Bild
Bild

Nästa kategori snöslungor representeras av roterande modeller med ett tvåstegs snöröjningssystem . Till skillnad från skruvprover är de dessutom utrustade med en kraftfull rotor, som, medan den roterar, avger en del av sin energi till snömassorna och skjuter ut dem till ett avstånd av 20 m från provtagningsplatsen. Spiralbälten i kraftfulla rotorutrustningar är ofta utrustade med vassa tänder. Detta gör att de kan slipa isskorpa och snöskorpa och därigenom öka rengöringseffektiviteten.

Bild
Bild

För trimmare

Trimmern är en bensinkniv som består av en bensinmotor, manöverhandtag, en lång stång, en växellåda och en skärkniv.

Bild
Bild

För att använda verktyget som snöröjningsutrustning byts skärkniven till ett pumphjul och denna struktur placeras i ett metallhölje. I höljets övre del finns en tömningsränna - en deflektor utrustad med en rörlig ventil som gör att du kan ändra snömassornas utsläppsriktning. En sådan anordning fungerar enligt principen om en spade med den enda skillnaden att den inte behöver lyftas: när den rör sig på marken, kommer vingmekanismen att ta tag i snön och kasta den åt sidan genom en förkortad avböjare.

Bild
Bild

Sådana munstycken är inte utrustade med en skruv, vilket förenklar deras design avsevärt . När det gäller effektiviteten vid snöröjning är trimmerfästet betydligt sämre än kraftfulla roterande och skruvprover, men hanterar det bra med röjningsbanor i landet eller på gården i ett privat hus. Nackdelen är det faktum att bensintrimmern inte kan användas som traktor och inte har stora och breda hjul, som en bakomliggande traktor, varför du måste göra vissa ansträngningar och driva den framåt på egen hand.

Bild
Bild

Populära modeller

Den moderna marknaden erbjuder ett stort antal snöplogar, de mest populära diskuteras nedan.

Snöröjande rotorfäste "Celina SP 60 " av rysk produktion är aggregerad med tselina, Neva, Luch, Oka, Ploughman och Kaskad walk-behind traktorer. Modellen är utformad för rengöring av gårdar, stigar och torg från nysnö upp till 20 cm djup. Skopans greppbredd är 60 cm, höjden är 25 cm. Snösmulans kaststräcka är 10 m, enhetsvikt - 20 kg, mått - 67x53, 7x87, 5. Se. Kostnaden för modellen är 14 380 rubel.

Bild
Bild

Snöplog "Celina SP 56 " kompatibel med alla ovanstående typer av ryska block och kan ta bort snöskorpa och packad snö. Modellen är utrustad med en tandad skruv och kännetecknas av en långsam rotation av arbetsaxeln, driven av ett maskreducerande redskap. Detta ger en mer grundlig krossning av snön och låter dig arbeta med isfragment. Snöavvisarens manöverspak sitter på ratten, vilket gör det möjligt att, utan att stanna, justera kastriktningen. Modellen kännetecknas av hög prestanda och kan kasta snöflis på upp till 15 meters avstånd. Skopans greppbredd når 56 cm, höjd - 51 cm. Enhetens vikt är 48, 3 kg, mått - 67x51x56 cm, pris - 17 490 rubel.

Bild
Bild

Amerikansk snötrimmerfäste MTD ST 720 41AJST-C954 den kännetecknas av hög produktivitet och kan ta bort upp till 160 kg snö per minut. Fångstbredden är 30 cm, höjden är 15 cm, kostnaden för enheten är 5.450 rubel.

Bild
Bild

Snöslunga för "Master" -motorn utformad för att fungera med snödrivor upp till 20 cm djupa, har en arbetsbredd på 60 cm och kan kasta snö på ett avstånd av upp till 5 m. Fästet ingår i kultivatorns grunduppsättning och kostar 15 838 rubel.

Rekommenderad: