Titan Spade: Hur Man Brygger Det? Spadar Från Tillverkaren "Zubr", Betyg Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Titan Spade: Hur Man Brygger Det? Spadar Från Tillverkaren "Zubr", Betyg Och Recensioner

Video: Titan Spade: Hur Man Brygger Det? Spadar Från Tillverkaren
Video: Katanas - Peter Johnsson, svärdsmed 2024, April
Titan Spade: Hur Man Brygger Det? Spadar Från Tillverkaren "Zubr", Betyg Och Recensioner
Titan Spade: Hur Man Brygger Det? Spadar Från Tillverkaren "Zubr", Betyg Och Recensioner
Anonim

Titanskovlar är ett vanligt verktyg och används flitigt inom många områden av mänsklig aktivitet. Modellernas högpresterande egenskaper beror på tillverkningsmaterialet, vars styrka är 5 gånger högre än stålets.

Bild
Bild

Särdrag

Det främsta kännetecknet för titanskovlar är deras höga tillförlitlighet och hårdhet. Verktyget kan arbeta på problemjordar och steniga jordar, där konventionella stålskovlar böjer sig och snabbt försämras. Titanmodeller anses vara den lättaste typen av spadar och väger 4 gånger mindre än stål. Kanten på arbetsbladet är vässad och behöver inte slipas under hela driftstiden. Titan spader gör tungt manuellt arbete mycket lättare, eftersom de är utrustade med ett bekvämt, böjt handtag.

Denna design bidrar till en jämn fördelning av lasten, vilket avsevärt minskar dess påverkan på ryggen . Dessutom kännetecknas titan av låg vidhäftning, så att smuts och våt jord inte fastnar på bajonetten. Detta förenklar arbetet kraftigt, vilket eliminerar behovet av att ständigt rengöra arbetsytan. På grund av sin höga hårdhet utsätts inte titanbasen för repor och bucklor, vilket gör att den kan behålla sitt ursprungliga utseende under hela dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål

Användningsområdet för titanskovlar är ganska omfattande. Med deras hjälp utförs vår- och höstgrävning av sängar, potatis grävs under skörd, rotgrödor grävs, grävningar grävs, jord tas ut ur jorden, träd planteras och används i byggnadsarbete.

Förutom att användas för hushålls- och agrotekniska behov, är titanskovlar i tjänst i många arméer i världen ., där de är en oumbärlig del av utrustning för fallskärmsjägare, infanterister och sapprar. Till exempel finns det i de luftburna trupperna en hel instruktion om användningen av en titanskopa som ett kallt vapen för hand-till-hand-strid, och för sapprar är det en obligatorisk del av arbetsutrustning. Dessutom är spadeer av titanlegering oumbärliga vid vandring, där de använder dem för att gräva i eldstäder, slå upp tält, gräva hål i marken för avfall och hugga av grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett stort antal godkännande recensioner och ett stall Konsumenternas efterfrågan på titanskovlar drivs av ett antal viktiga fördelar med detta verktyg.

  1. På grund av titanlegeringens unika sammansättning oxiderar eller rostar produkterna inte.
  2. Lång livslängd skiljer positivt titanmodeller från stål- och aluminiummotstånd.
  3. Möjligheten att använda spadar på hårda jordar och steniga jordar gör att de kan användas för utveckling av jungfruliga och träda marker.
  4. På grund av verktygets lilla vikt och bajonettens kompakthet är det mycket bekvämt att gräva i växter med en sådan spade, utan att riskera att skada de närliggande.
  5. Titanmodeller är absolut immun mot negativa miljöfaktorer, kräver inga speciella lagringsförhållanden och ser alltid ut som nya. Även vid regelbunden användning behöver produkterna inte rätas ut och slipas.
Bild
Bild

Men tillsammans med de uppenbara fördelarna har titanskovlar fortfarande svagheter.

Dessa inkluderar den höga kostnaden för produkter: för det mest budgetlösa opretentiösa alternativet måste du betala cirka 2 000 rubel.

På grund av dess ökade hållfasthet är titan dessutom ett ganska sprött material, och när belastningen på bajonetten ökar över den tillåtna gränsen kan metallen spricka och bryta av. I det här fallet måste du kasta hela produkten, eftersom titanmodeller inte kan återställas och det inte kommer att vara möjligt att svetsa gapet. Därför är en titan spade inte lämplig för att riva upp träd och annat hårt arbete.

En annan nackdel är att en sådan fördel med titan som låg vikt blir en allvarlig nackdel. Detta manifesteras i fall där ett tyngre verktyg är önskvärt för att gräva upp problemjord, och vikten av en titan spade är helt enkelt inte tillräckligt.

Bild
Bild

Olika sorter

Titanmodeller klassificeras efter konstruktionstyp och presenteras i flera typer.

Bajonett

Dessa verktyg representerar den mest talrika varukategorin och är utbredda inom jordbruk, konstruktion och vardagsliv. Bladet av bajonettspadar kan ha en triangulär eller rundad design, och handtaget kan vara något krökt. Skaftet är tillverkat av naturligt lövträ som är slipat och lackerat. Detta gör att du inte kan följa speciella lagringsvillkor, att använda produkten vid någon fuktighetsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turist

Sådana spadar är ofta vikbara och utrustade med ett förkortat handtag. Modellerna har en slät 2 mm arbetsyta och ett pressat blad som inte kräver slipning. Handtaget på turmodeller har en teleskopisk struktur och är tillverkad av högkolhaltig plast. När det gäller deras driftsegenskaper och hållbarhet är sådana sticklingar mycket överlägsna sina träkamrater. Mycket ofta är vikbara modeller utrustade med ett skyddsöverdrag som gör att de kan bäras i en turistryggsäck eller transporteras i kupén.

En utmärkande egenskap hos fällbara spadar är möjligheten att ändra arbetsytans läge i förhållande till handtaget . I det första läget viks bladet lätt med ansiktet mot handtaget och blir helt säkert för transport. I det andra roteras arbetsbladet och fixeras säkert vinkelrätt mot handtaget. Detta bladarrangemang förvandlar spaden till en hacka, så att den kan bryta upp stora jordklumpar och krossa frusen mark. Den tredje positionen är standard: arbetsytan är nedfälld och säkert fixerad.

Bild
Bild

Sapper

Spadar av denna typ liknar utåt bajonettspadar utåt, men de har ett förkortat handtag och ett något mindre arbetsblad. Sådana produkter är alltid utrustade med ett skyddande presenningshölje och är mycket efterfrågade bland bilister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snöborttagning

Modellerna är gjorda i form av en hink med bred räckvidd och är utrustade med ett långt handtag. Redskapets låga vikt gör det ganska enkelt att hantera snödrivor och den släta ytan förhindrar att snö fastnar.

Bild
Bild

Det finns fortfarande storskaliga spade modeller, men på grund av den höga kostnaden, som når tre och ett halvt tusen rubel eller mer, är de inte efterfrågade och förblir i skuggan av fler budgetstålspadar.

Populära tillverkare

Den mest kända inhemska tillverkaren av titanskovlar är företaget " Zubr ", som producerar både bajonettmodeller med ett lackerat trähandtag och kompakta vikprodukter som är utrustade med ett teleskophandtag.

Ledaren i betyget av bajonettmodeller är en spade " Bison 4-39416 Expert titan " … Verktyget har ett handtag av högkvalitativt trä och är utformat för att gräva upp mark på tomter och i grönsaksodlingar. Produkten produceras i storleken 22x30x144 cm, och kostnaden är 1 979 rubel.

Den vikbara turistmodellen är inte mindre populär. " Bison 4-39477 "storleken 14x18, 5x71 cm. Skaftet och arbetsytan på spaden är gjord av titan, och det kostar 4579 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär rysk tillverkare är företaget " Tsentroinstrument " … Hennes bajonettmodell " Tsentroinstrument 1129-Ch " har ett aluminiumhandtag, en titanbajonett och produceras i en vikt av 432 g. Arbetsytans höjd är 21 cm, bredden är 16 cm, produktens längd är 116 cm. En sådan spade kostar 2 251 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en översikt över en titan spade för hem, se formuläret nedan.

Rekommenderad: