Fiskars Skovlar (20 Bilder): Funktioner I Bajonett- Och Bilvikningsanordningar, Egenskaper Hos Solid Plus- Och SnowXpert -modeller

Innehållsförteckning:

Video: Fiskars Skovlar (20 Bilder): Funktioner I Bajonett- Och Bilvikningsanordningar, Egenskaper Hos Solid Plus- Och SnowXpert -modeller

Video: Fiskars Skovlar (20 Bilder): Funktioner I Bajonett- Och Bilvikningsanordningar, Egenskaper Hos Solid Plus- Och SnowXpert -modeller
Video: The best camping survival shovel multi-tool, dont miss it 2024, April
Fiskars Skovlar (20 Bilder): Funktioner I Bajonett- Och Bilvikningsanordningar, Egenskaper Hos Solid Plus- Och SnowXpert -modeller
Fiskars Skovlar (20 Bilder): Funktioner I Bajonett- Och Bilvikningsanordningar, Egenskaper Hos Solid Plus- Och SnowXpert -modeller
Anonim

Fiskars varumärkes historia går hundra år tillbaka. Organisationen har funnits sedan 1649. När svenskarna styrde Finland grundades en liten by, som hade namnet Fiskari. Det var på denna plats som det fanns många fyndigheter av järnmalm, och en järnbearbetningsfabrik grundades. Under andra halvan av förra seklet uppnådde företaget världsberömmelse eftersom det började producera jordbruksverktyg. Utbudet av tillverkade produkter är mycket omfattande, och en av de välkända positionerna är alla typer av spadar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Finska arbetare kunde utveckla en utmärkt teknik som möjliggör förstärkning av skopan: från insidan löds specialiserade stålstavar för att bilda förstyvningsribbor. Och änden är inramad längs kanterna med ett järnblad, och därför kan verktyget tjäna mycket länge. Skopan kommer inte att slita av eftersom dess metallstavar ökar elasticiteten. De nuvarande Fiskars -spadarna är tillverkade av stål och aluminium, så utrustningen kommer inte att rosta.

En egenskap hos produkterna är att alla spadeaxlar är utrustade med polypropylen-halkskydd, och detta förhindrar att händerna glider. Under arbetet förblir materialet behagligt vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

De bästa verktygen för alla typer av jobb är Fiskars spadar. Det finns många modeller: trädgårdsarbete, konstruktion, turism, skattjakt och andra.

Fiskars 131320 hopfällbar modell: det rekommenderas inte att ta det för en polis, eftersom det kommer att vara obekvämt på grund av dess lilla storlek. Men det är praktiskt för svåråtkomliga platser och kan enkelt passa in i en liten ryggsäck.

Fiskars SmartFit teleskopmodell den är av god kvalitet, men har den enda nackdelen att den inte är lämplig för sand. Den har dimensioner på 1055-1255 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bajonett

Bajonettspaden kan delas in i 2 typer: förkortad och full bajonett. Den första typen kan läggas i en påse för en metalldetektor, eftersom den är liten i storlek, men den andra typen måste bäras i bagageutrymmet på en bil. Dessutom är Fiskars spadar korta och fulla. Hela har ett teleskopiskt metallhandtag, men det är bättre att hålla en sådan spade på axeln under arbetet.

Fiskars jordspade är lämplig för dig som arbetar på hård, lera och stenig mark . På grund av stålet, som är berikat med prefabricerade fogar, har bladet tillräcklig hållfasthet. Bekvämlighet erhålls på grund av lutningsvinkeln på bladet i förhållande till handtaget. Denna art har en vikt på 2 kg och en längd på 114 centimeter, allt detta gör det enkelt att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marscherande

Fiskars Quality fällningsmodell är lämplig för turister och sommarboende, eftersom den har en kort storlek och lätt vikt. Med en sådan spade kan du arbeta med skyttegravar och i grunda diken.

Stålet i denna modell innehåller bor, aluminium och specialplast.

För att greppet ska vara bekvämt och säkert bör handtaget vara brett och hopfällbart: lätt att fälla och fälla ut. Bladet är väl vässat, så det kommer lätt in i marken. Själva spaden är cirka 60 cm, och när den är vikt - 26 cm.

Fiskars 1001574 (131520) är en kort och lätt campingspade med en längd på bara 72 centimeter . Skopan är tillverkad av aluminium och kan glida bra på marken. Och det bekväma handtaget är tillverkat av polymerer. Alla delar är väl fästa vid varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinter

Fiskars SnowXpert vinterspade är tillverkad av plast och aluminium. Detta verktyg är en snöslunga. Den är utrustad med ett handtag med en längd av 1, 4 m och ett handtag med en bredd på 36 cm. Tack vare dessa funktioner kan du rengöra ett mycket stort område. Handtaget har ett halkfritt grepp för ett bekvämt grepp. Produktens material kommer att kunna ge tillförlitlighet och uthållighet från frost, och skopans form med en spetsig kant underlättar snabb rengöring av is och snö. Spadeaxeln är tillverkad av aluminium och har ett plastskydd. Produktens vikt ca 1, 4 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bil

Solid Fiskars 1019353 (143073) -modellen är lämplig för dig som behöver ta bort frusen snö nära sin bil.

Denna typ är gjord av kraftig värmebeständig plast, en sådan spade är nästan omöjlig att bryta.

Skopan har en vass kant och förstyvande revben, så att du enkelt och snabbt kan ta bort snön , och själva snöflingorna kommer inte att fastna vid spaden under rengöring. På grund av sin kompakta storlek kan denna art lämnas i bagageutrymmet på en bil. Denna spade har en längd på 63 cm, en höjd på 10,6 cm och en bredd på 23 cm. Och dess vikt är bara ett halvt kilo. För ett bekvämt grepp finns det ett förkortat handtag på handtaget. Verktygens form är sovjetisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Fiskars tillverkare producerar välkända serier av spadar som Solid Plus, SnowXpert och andra. Solid Plus -modellen är en bajonettspade. Det stabila stålhandtaget har ett cirkulärt tvärsnitt och en längd på cirka 123 cm. Handtaget är tillverkat av plast och passar alla storlekar. Tack vare plastskyddet kommer dina händer inte att frysa i kylan. Verktyget har en stark svetsad anslutning mellan bladet och handtaget. Vikten av en sådan spade är cirka två kilo.

I de flesta fall är SnowXpert -modellen lämplig för bilister . Verktyget är tillverkat av vit, stark, hållbar plast, och bladet är tillverkat av rostfritt stål, som fästs djupt i spaden så att det inte kan falla under arbete. Handtaget är litet, så det är lätt att använda. Skopan och handtaget är också gjorda av plast. Själva plasten är av hög kvalitet och behaglig att röra vid, eftersom alla kanter är släta. Hela produktens längd är cirka 64 cm. Arbetsdelen är 23 cm bred. Hela verktygets vikt är 0,53 kg. Denna spade kommer att hålla mycket längre än vanliga snöskovlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfria tillbehör

Ett särskilt skyddshölje finns för förkortade Fiskars -spadar. Den är gjord av bra, pålitligt, icke-lättfördärvligt tyg och har ett vattenavvisande lager baserat på polyuretan. Enligt dess design har objektet ett rymligt block för förvaring av en spade, en säkerhetsdragkedja med en skjutreglage, en voluminös rem med möjlighet att justera. Detta band kan användas som handtag för att bekvämt bära spaden i horisontellt läge.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan vi köper en spade måste vi känna till några egenskaper:

  • inventeringen måste vara säker, av hög kvalitet och anpassad för tillväxt;
  • verktyget ska vara lätt, mångsidigt och lämpligt för olika jordarter;
  • spaden ska behålla slipningen noggrant och inte trubbig mot stenarna.

Och vi måste också välja rätt spade så att den passar i bilen. Om du reser med bil är det bättre att välja ett Solid Big eller teleskopiskt verktyg. Och om du åker kollektivt måste du välja den typ som passar i en ryggsäck.

Fiskars 2500 Ergo - den här modellen passar perfekt i en väska , eftersom dess längd är cirka 81 cm, och dess vikt är bara 1355 gram. Det kommer att vara bekvämt att gräva med det, eftersom handtaget är i en speciell vinkel, vilket gör det möjligt för händerna att hålla i en riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  1. liten, total längd på cirka 81 cm, detta gör det möjligt att transportera inventarier i bagagerummet eller i ett fodral;
  2. högkvalitativt och bekvämt handtag;
  3. handtagets böjning är gjord på ett sådant sätt att spaden används som spak och drar jorden ur gropen;
  4. designen i bladet gör att du kan använda utrustningen både som bajonett och som spade, och i ändarna finns det böjningar för att använda benen under arbetet;
  5. materialet i spaden är stål av hög kvalitet, vilket gör att du kan fälla rötter, röda tegelstenar och till och med unga träd.

Baksidan är vikten, som är cirka 1,6 kilo, och det blir lite tungt under långt arbete.

Så Fiskars är världsledande inom hem-, trädgårds- och fritidsprodukter. Produkterna är lätta, pålitliga och hållbara i användning, vilket indikerar materialkvaliteten och styrkan.

Rekommenderad: