Monterad Spruta: Att Välja En Trädgårdsspruta För En Traktor Och En Minitraktor. Egenskaper Hos Polska Modeller. Hur Gör Man Det Själv?

Innehållsförteckning:

Video: Monterad Spruta: Att Välja En Trädgårdsspruta För En Traktor Och En Minitraktor. Egenskaper Hos Polska Modeller. Hur Gör Man Det Själv?

Video: Monterad Spruta: Att Välja En Trädgårdsspruta För En Traktor Och En Minitraktor. Egenskaper Hos Polska Modeller. Hur Gör Man Det Själv?
Video: ✅ Top 5: Best Handheld Garden Sprayer 2021 With (Buying Guide) 2024, April
Monterad Spruta: Att Välja En Trädgårdsspruta För En Traktor Och En Minitraktor. Egenskaper Hos Polska Modeller. Hur Gör Man Det Själv?
Monterad Spruta: Att Välja En Trädgårdsspruta För En Traktor Och En Minitraktor. Egenskaper Hos Polska Modeller. Hur Gör Man Det Själv?
Anonim

Sprutan är en av de vanligaste typerna av jordbruksredskap för traktorer. Denna utrustning blir en riktig gåva i områden med varmt, torrt klimat. Vi kan lugnt säga att det totala avkastningen av grödor till stor del beror på dess närvaro. Den moderna marknaden erbjuder det största utbudet av en mängd olika enheter, men kostnaden är ganska hög, så många hantverkare föredrar att göra allt de behöver med egna händer hemma.

Särdrag

Sådan utrustning är föremål för ett antal viktiga krav:

  • fångsten av hela växten ska vara så jämn som möjligt och inte förändras även med kraftiga vindbyar;
  • under förflyttning av utrustning bör anläggningar under inga omständigheter skadas;
  • En bra spruta måste vara ergonomisk och ha en tydlig och lätt att följa bruksanvisningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdstraktorsprutan används för högkvalitativ bevattning och behandling av jordbruksväxter med gödningsmedel och insekticidpreparat.

Traktorsprutor används för att arbeta med maskiner i klass 0, 6-1, 4 med en dragkraft på minst 6 kN. I början av arbetet är sprutan fixerad på maskinens dragkrok så att sprinkleraxeln är ansluten till själva traktorns kraftuttagsaxel, annars kommer du inte att kunna uppnå en oavbruten drift av installationen.

Utformningen av en sådan enhet inkluderar:

  • reservoar, förstärkt med revben för att förhindra vattenslag;
  • en metallram på vilken behållaren är monterad direkt;
  • hydraulisk bom med säkringar installerade på dess bågar;
  • olika stötdämpare;
  • hydraulisk korrigerare;
  • spruta, i vars konstruktionselement munstycken är inbyggda.
Bild
Bild

Driften av sådana sprutor regleras med en speciell vippströmbrytare, som är installerad inuti maskinens hytt. Tack vare detta minimerar användaren sitt deltagande i processen att vattna och bearbeta planteringar.

Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att traktorsprutan, beroende på modell, kan utrustas med fat, vars reservoar är konstruerad för stora volymer vatten - från 200 till flera tusen liter. Denna design låter dig välja den optimala modifieringen för effektiv bearbetning av både en relativt liten tomt och stora fält.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av sprutor

Den moderna industrin erbjuder traktorsprutor med olika modifieringar med olika driftsegenskaper. En av de viktigaste parametrarna för klassificering av utrustning är hur den monteras på traktorn. På grundval av detta utmärks olika alternativ för sprinkler.

Stångmodeller, fästa vid chassifästet . Sådana installationer har vanligtvis tankar med en volym på 500 till 900 liter och kan effektivt bearbeta en remsa 10-20 m bred. Fördelen med sådana enheter ligger i deras manövrerbarhet, rörlighet och kompakthet, och den relativt låga produktiviteten bör hänföras till antalet av nackdelar.

Bild
Bild

Modeller som fästs på traktorn via dragfordon . Dessa typer av sprutor används vanligtvis för att behandla växter med insekticid- och fungicidlösningar på områden upp till 1 000 hektar mark. Bredden på den bearbetade remsan under drift kan nå 36 meter. Tankens volym varierar som regel från 2 till 5 kubikmeter. Sådana enheter är populära i länderna i Östeuropa, särskilt i Polen (för bearbetning av stora jordbruksmarker).

Bild
Bild

Självgående modeller - denna kategori innehåller ganska stora produkter, som används flitigt på plantager i Amerika och i Västeuropa. Denna utrustning är utformad för att bearbeta odlade områden från 1 hektar, och kostnaden är flera gånger högre än priserna för andra typer av sprutor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med storleken på den inbyggda tanken utmärks följande typer av sprutor:

  • ultra -liten - utrustad med tankar med en volym som inte överstiger 5 kubikmeter;
  • små - i sådana modeller är tankarna något större, deras kapacitet varierar från 75 till 100 kubikmeter;
  • medium - motsvarar 100-200 kubikmeter;
  • stor - utrustad med behållare på mer än 200 kubikmeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används de två sista sorterna för traktorer, utrustning med mindre dimensioner används mindre ofta - det är optimalt i de fall radavståndet på platsen är litet (eller för en minitraktor).

Enligt driftsmekanismen är traktorsprutor indelade i flera typer

Fläktrum . I detta fall sker vattenförstöring som ett resultat av luftstrålens inverkan från den inbyggda fläkten. De är vanligtvis utformade för bearbetning av fält och höga trädgårdsodlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pumpstationer . Arbetet börjar under inverkan av tryck som injiceras i tanken, resultatet av sådana processer är spridning av bekämpningsmedel, gödningsmedel och andra typer av vätskor. Enheterna är avsedda för sprutning av grönsaker och spannmål. Det är värt att föredra pumpmodifieringarna, eftersom de fördelar vätskan mer jämnt och effektivt, medan avvikelsen är ganska minimal (även i stark vind).

Bild
Bild

Hemmagjord spruta

Många hantverkare föredrar att göra egna sprutor för traktorn - det är inte förvånande, med tanke på hur många fördelar har sådana produkter:

  • förmågan att tillverka en spruta med en individuell form och dimensioner som bäst uppfyller specifikationerna för planteringszonen;
  • vid självtillverkning av en sådan enhet kan den kompletteras med delar av andra material;
  • individuellt tillverkad utrustning möjliggör breddjustering, så att den kan användas för områden med olika parametrar för radavståndet;
  • hantverksanläggningar är lämpliga för både bevattning och sprutning av medicinska och profylaktiska preparat för växter;
  • om så önskas kan strukturen göras sammansatt - i det här fallet tar det väldigt lite plats under lagring och transport;
  • självtillverkade installationer kan användas för traktorer av vilken typ som helst (från GAZ till märkesmodeller);
  • självtillverkade modeller kännetecknas vanligtvis av den enklaste designen, så de är lätta att använda och underhålla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigast av allt är hemlagade sprinkler mycket billigare än butiker . Det är ingen hemlighet att köp av jordbruksutrustning för de flesta gårdar ofta är olönsamt, särskilt om de odlade områdena är små. Därför gör tillverkningen av en spruta från improviserade medel att du kan få en effektiv och effektiv enhet till minimal kostnad.

Bild
Bild

Det är ganska enkelt att göra det. Du kommer behöva:

  • tank för fungicider, vatten eller bekämpningsmedel - du kan använda en stål- eller plasttunna för detta;
  • sprutsystem - slangar, vattenkanoner eller fläktar;
  • flexibla rör;
  • pumps;
  • tankningsanordning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt ovanstående behöver du metallhörn med olika sektionsalternativ.

Proceduren för de viktigaste stegen vid tillverkningen av en hemgjord traktorspruta är ungefär följande:

  • först måste du svetsa en metallram från ett hörn - ett sådant skrivbord kompletteras med ett rör och vätskefördelare;
  • en behållare för att hälla arbetsfluiden är fixerad på ramen;
  • en pump ska placeras inuti tanken;

Sprinklern måste fästas på traktorn så att den drivs av traktorns kraftöverföringsaxel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har minimal teknisk kompetens kan du göra en sådan monterad installation ganska snabbt, enkelt och enkelt, och kvaliteten blir inte lägre än den hos de polska modellerna som är populära på hemmamarknaden.

Rekommenderad: