Spruta Gardena: Välj En Trädgårdsspruta För 5 Och 12 Liter. Recensioner Av Italienska Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Spruta Gardena: Välj En Trädgårdsspruta För 5 Och 12 Liter. Recensioner Av Italienska Modeller

Video: Spruta Gardena: Välj En Trädgårdsspruta För 5 Och 12 Liter. Recensioner Av Italienska Modeller
Video: Садовый опрыскиватель GARDENA-2 года спустя*пользовательский обзорчик* 2024, Mars
Spruta Gardena: Välj En Trädgårdsspruta För 5 Och 12 Liter. Recensioner Av Italienska Modeller
Spruta Gardena: Välj En Trädgårdsspruta För 5 Och 12 Liter. Recensioner Av Italienska Modeller
Anonim

En förutsättning för att få en bra skörd är bevattning av grödor och behandling med olika "kemikalier" från skadedjur. Dessa uppgifter kan inte hanteras utan speciella enheter - sprutor. Det kan vara svårt för trädgårdsmästare och lastbilsodlare att hitta rätt verktyg, eftersom skyltfönstren är fulla av ett överflöd av varor av olika märken. Gardena -enheter kommer att vara ett bra köp.

Bild
Bild

Om företag

Gardena är den största tyska tillverkaren av trädgårdsutrustning. Företaget grundades 1961 i en liten stad i Tyskland. På bara några decennier lyckades hon expandera produktionen och bli ett välkänt varumärke. Inom en kort tid blev företaget internationellt.

Gardenas produkter tillverkas i flera länder: Tyskland, Tjeckien, Italien . Företagets representationskontor finns i 80 länder i världen, medan implementeringsgeografin gradvis expanderar.

Bild
Bild

Idag innehåller företagets sortiment hundratals varor:

  • pumps;
  • intelligenta bevattningssystem;
  • sprutor och pistoler;
  • gräsklippare;
  • stolpar;
  • sekatör;
  • sprutor och andra typer av verktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarens huvuduppgift är att underlätta trädgårdsmästarnas arbete genom att skapa för dem högkvalitativ, pålitlig och lättanvänd utrustning.

Av hela företagets sortiment är bevattningsverktyg mycket efterfrågade - sprutor. De presenteras i flera modifieringar, så att alla kan välja en modell med de egenskaper som krävs.

Bild
Bild

Räckvidd

Gardena tillverkar flera typer av sprutor. De är indelade i flera grupper beroende på deras syfte.

  • Hand sprinkler . Denna kategori inkluderar budgetsprutor avsedda för vattning eller bearbetning av hemblommor, små trädgårdsområden. Beroende på modell har de en kapacitet på 0, 5, 1 och 1, 25 liter. Alla handhållna enheter har ett munstycke som låter dig justera sprayintensiteten från fin dispersion till spray.
  • Pumpsprutor . Lämplig för "mjuk" bevattning av plantor, gödsling av jorden eller för sprutning av lövverk av grödor för att förstöra skadedjur. Pumpsprutor har en justerbar spets. De är utrustade med en slang, tack vare vilken du kan hantera trädgårdsbuskar och klätterväxter. Tillverkaren producerar modeller med en tankvolym på 3 till 5 liter, vilket gör det möjligt att välja enheter för alla arbetsskalor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryggsäck . Dessa är högpresterande enheter med en tankvolym på 12 liter, som väljs av ägarna till fruktträdgårdar, vingårdar eller stora hushållstomter. De har en speciell bom som ger ett stort sprutområde. Ryggsäckens sprinkler är utrustade med en sil för att förhindra igensättning av sprutmunstycket. Sprutan är utrustad med ett speciellt bälte utformat för bekvämare användning av enheten.

All producerad bevattningsutrustning från Gardena har vissa särdrag som du bör bekanta dig med innan du köper den.

Bild
Bild

Särdrag

Alla presenterade modeller av italiensktillverkade sprutor har några liknande egenskaper. Till exempel kan de bibehålla ett stabilt blodtryck. Om det behövs kan ägaren använda säkerhetsventilen och minska belastningen.

Alla bevattningsanordningar har en speciell skala som du kan övervaka nivån på vätskan som hälls eller används.

Samtidigt behöver användaren inte demontera sprutan för dessa ändamål, vilket underlättar driften mycket.

Bild
Bild

Bevattningsutrustning är tillverkad med en stabil struktur, så att den kan placeras i upprätt läge utan rädsla. Dessutom levereras alla modeller med pump med ett brett stativ, som används som stöd för fötterna under sprutprocessen.

Alla Gardena -sprutor är "inte rädda" för höga temperaturer eller kemiskt aggressiva lösningar. Detta säkerställs genom användning av kvalitetsmaterial i produktionen.

Alla högpresterande modeller har en lång slang, vilket ger användaren möjlighet att hantera höghus- och trädgårdsodlingar. Om det är brist på det i specialaffärer eller via Internet kan du beställa en förlängningssladd.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Gardena -företaget bedriver produktion av sprutor för alla ändamål. Innan du köper en enhet bör du bestämma enhetens syfte för att inte göra ett misstag när du väljer den optimala modellen. Om du planerar att använda sprinklern för att ta hand om hemblommor eller små trädgårdstomter, rekommenderas att man föredrar manuella modeller.

Ett av de mest budgetalternativ är Comfort 0,5 l -modellen . Den är utrustad med en oändligt justerbar sprutspets. En sådan sprinkler är bekväm att använda, eftersom den har ett ergonomiskt handtag och en bred mun för att hälla vätska. Du kan också välja modellen Comfort 1 L eller Premium 1 L. Ett särdrag hos den senare är förmågan att spruta med en fin dimma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små ytor kan du också köpa Comfort 3 -liters spruta . Den är utrustad med en fasad spets som gör det möjligt att bearbeta grödor på svåråtkomliga platser. För en stor sommarstuga eller gårdstomt är modeller med en kapacitet på 5 liter lämpliga. Dessa enheter är robusta men enkla i design. 5-liters sprutor är bekväma att arbeta med tack vare den ergonomiska plastkroppen och vadderade axelremmar.

De är pålitliga och hållbara eftersom de är utrustade med ett inbyggt filter som förhindrar att munstycket täpps igen.

Producent Gardena har också tänkt på stora jordbruksbönder . Speciellt för dem skapade han en ryggsäcksspruta för att spruta stora mängder vätska. Tankvolymen är 12 liter. Detta är en bekväm och rymlig enhet. Även med långvarigt arbete tröttar axlarna inte på grund av de mjuka axelremmarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparera

Trots det faktum att Gardena producerar högkvalitativa och pålitliga trädgårdsverktyg sker det störningar. Oftast går sprutor av detta märke sönder på grund av bristande efterlevnad av de driftsregler som tillverkaren föreskriver i instruktionerna.

Med tiden kan användaren stöta på problem med enhetens funktion

  1. Läckage . Oftast observeras i området för anslutningsventiler eller munstycken. Felet orsakas av en förskjutning eller deformation av packningen (O-ringen). För att lösa problemet måste du "returnera" packningen till sin plats eller byta ut den om den skadas.
  2. Igensättning . Visas när munstycket är igensatt av smuts eller små mekaniska partiklar. Om sprutan blir igensatt uppstår sprutblockering. För att återställa enheten till att fungera, spola munstycket med vatten eller skölj munstycket under vattentryck.
  3. Förlust av tryck . Orsaken till ett sådant fel är en felaktig pumpenhet eller en uttömd packning. Reparation av sådana skador utförs genom att ersätta de trasiga delarna med nya.
Bild
Bild

Du ska inte försöka åtgärda komplexa problem själv, särskilt om utrustningen är garanti.

I denna situation måste du kontakta närmaste servicecenter för att eliminera de fel som uppstått.

Bild
Bild

Recensioner

Varumärket Gardena har hållit en konsekvent hög kvalitet på sina produkter i flera decennier. Trädgårdsredskapens tillförlitlighet och hållbarhet avgör den höga efterfrågan på trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. För alla modeller av tysk produktion lämnar människor positiv feedback. Köpare noterar:

  • enkel användning;
  • omfattande funktionalitet;
  • närvaron av en lång slang för pumpmodeller;
  • små massdimensionella indikatorer;
  • användarvänlighet (även en nybörjare kommer att räkna ut alla krångligheterna vid växtbearbetning);
  • motståndskraft mot mekanisk skada;
  • stilrent utseende.
Bild
Bild

Köpare noterar att utrustningen kan underhållas. Om det behövs kan du köpa ett extra spets, en uppsättning mellanlägg, en stång eller en förlängningssladd.

Som nackdelar hänförde vissa konsumenter det höga priset på sprutor, varför de vägrade betala för mycket för ett välkänt varumärke. Till exempel är liknande enheter med samma funktioner från andra tillverkare flera gånger billigare. I allmänhet berömmer de som köpte Gardena bevattningsutrustning dess smidiga drift och praktiska drift.

Rekommenderad: