DaiShin Motorpumpar: En översyn Av SWT-80HX-OA Och Andra Modeller För Rent, Lätt Och Starkt Förorenat Vatten, Instruktioner För Användning Av Bensinmän Och Dieselmotorpumpar

Innehållsförteckning:

Video: DaiShin Motorpumpar: En översyn Av SWT-80HX-OA Och Andra Modeller För Rent, Lätt Och Starkt Förorenat Vatten, Instruktioner För Användning Av Bensinmän Och Dieselmotorpumpar

Video: DaiShin Motorpumpar: En översyn Av SWT-80HX-OA Och Andra Modeller För Rent, Lätt Och Starkt Förorenat Vatten, Instruktioner För Användning Av Bensinmän Och Dieselmotorpumpar
Video: Японская мотопомпа DAISHIN SWT-80HX 2024, April
DaiShin Motorpumpar: En översyn Av SWT-80HX-OA Och Andra Modeller För Rent, Lätt Och Starkt Förorenat Vatten, Instruktioner För Användning Av Bensinmän Och Dieselmotorpumpar
DaiShin Motorpumpar: En översyn Av SWT-80HX-OA Och Andra Modeller För Rent, Lätt Och Starkt Förorenat Vatten, Instruktioner För Användning Av Bensinmän Och Dieselmotorpumpar
Anonim

I vissa fall är det möjligt att pumpa vatten med manuella pumpar. Men det är mycket mer effektivt och produktivt att använda motoriserade installationer för detta ändamål. Låt oss analysera fördelar och nackdelar, huvuddragen i användningen av specialpumpar av märket DaiShin.

Låt oss prata om motorpumpen DaiShin SWT-80HX-OA

Denna version är utmärkt för kraftigt förorenade vätskor.

Den begränsande storleken på de avskärmade partiklarna är 2,5 cm i diameter. På en minut kan denna enhet pumpa 1300 liter vatten. Det högsta vätskehuvudet är 28 m.

Motorpumpen är utrustad med en bensinmotor och kan pumpa ut vätska:

  • från skyttegravar täppta av silt och stenar;
  • från kraftigt nedbrutna dammar;
  • från bygggropar.
Bild
Bild

Denna teknik är tillåten:

  • som en universell pump;
  • inom byggbranschen;
  • inom bostäder och kommunala tjänster.

Motorn som levereras till lerpumpen gör enheten mycket pålitlig och stabil även i svåra situationer. Pumpenheterna är utrustade med packningar, vilket gör höljet mer slitstarkt. En oljenivåindikator finns. Pumpen pumpar ut vatten från ett djup av upp till 8 m. Pumpen kräver AI-92 bensin.

Bild
Bild

DaiShin SWT-100HX

Denna bensindrivna pump är också avsedd för smutsiga miljöer. Enheten skiljer sig från den tidigare versionen genom sin ökade kapacitet - den når 2 tusen liter per minut. Pumpen kan drivas om partiklar med ett tvärsnitt på upp till 3, 1 cm flyter i vattnet. Den medföljande insugningen är 23 m. Vatten sugs in från ett djup av 8 m, den totala bränsleförbrukningen i maxläget är 1,5 liter på 60 minuter.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för smutsigt vatten

Detta är modellen DaiShin SWT-100YD. Denna pump pumpar 1750 liter vatten på en minut och kan skapa ett tryck på upp till 25 m. Den högsta tillåtna storleken på föroreningar är 3,1 cm. Vätskesugning är möjlig från ett djup av upp till 8 m. Pumpen är utrustad med en fyrtaktsmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Renvattenanordning

Om du behöver en motorpump för rent vatten rekommenderas det att vara uppmärksam på DaiShin SCR-80HX. Denna enhet kommer att kunna pumpa 1 000 liter vätska på en minut. En viktig begränsning: partiklarna som finns i vattnet får inte vara större än 0,8 cm. Motorpumpen höjer vattenpelaren upp till 32 m. Rekommenderat bränsle är AI-92; timförbrukningen är 1 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det krävs att pumpa lätt förorenat vatten

I detta fall kommer DaiShin SST-50HX att göra. Motorpumpen bearbetar lugnt vätska som innehåller partiklar upp till 1,5 cm i diameter. Minutiv produktivitet når 700 liter. Det högsta huvudet är 23 m. Motorpumpen kan pumpa vatten som ligger:

  • i naturreservoarer;
  • i översvämmade källare;
  • i brunnar av olika slag;
  • i översvämmade områden.
Bild
Bild

Andra alternativ

DaiShin SCH-5050HX kan användas med rent och lätt förorenat vatten. Den största diametern på de passerade partiklarna är 0,8 cm. 400 liter vatten släpps ut per minut. Det genererade huvudet kan nå 50 m. Motorpumpen används därför för brandbekämpning, för överföring av ren vätska över långa avstånd - den är strukturellt optimerad för omedelbar start.

Bild
Bild

DaiShin SCR-252M2 är en motorpump utrustad med en tvåtakts bensinmotor som kyls av luftströmmar. Lätthet och liten storlek gör att du säkert kan använda enheten i sommarstugan. Min produktivitet är 115 liter.

Det här beloppet räcker:

  • vid bevattning av trädgårdar och grönsaksodlingar;
  • under dränering av små reservoarer;
  • för primär brandsläckning.

Pumpen fungerar med rent och nästan rent vatten. Sug- och urladdningsmunstyckena har en diameter på 2,5 cm. Den största vattenspelaren som skapas är 35 m. Pumpen kan dra in vatten från 8 m djup. Motorn använder AI-92 och AI-95 bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder brandpumpar

För att pumpen ska vara till verklig nytta vid släckning av en brand måste den kompletteras med sugslangar av erforderlig längd. Det är inte tillåtet att använda slangar utan förstärkning. De sträcker sig väldigt lätt och går även sönder. Flytande filter bör användas när vattenkällan är känd för att förhindra fullständig nedsänkning av slangen.

När du studerar instruktionerna bör du vara särskilt uppmärksam på sådana punkter som:

  • lagring av en brandbilspump;
  • dess installation;
  • rengöring;
  • Underhåll;
  • snabbstopp i nödfall.

Installation av motorpumpar på ojämna ytor är inte tillåten. Det är oönskat att sätta dem på sjunkande baser. En förutsättning är ett fritt tillvägagångssätt från vilken sida som helst. Det är nödvändigt att lagra motorpumpen på vintern med bränsletömning och oljebyte. Överensstämmelse med alla krav gör att du kan använda pumpen med säkerhet i 8-10 år.

Bild
Bild

Vad tillverkaren rekommenderar när du använder dieselmotorpumpar

Företagets instruktioner förbjuder deras användning nära brandfarliga och explosiva ämnen, samt där ångor av dessa ämnen kan finnas. Operatörer bör vara försiktiga så att de inte vidrör heta ytor och rörliga delar. Under pumpens inkörningsperiod bör den endast utsättas för måttlig belastning.

Det är inte tillåtet att använda bränsle med föroreningar, inklusive vatten. Det är också förbjudet att använda pumpen utan sil i sugänden.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med Daishin motorpumpar

Denna tillverkares mönster är billigare än konkurrenterna. De genererar vanligtvis mindre buller. Den ökade bränsleförbrukningen och den minskade resursen kanske inte är till allas tycke. I stor utsträckning kompenseras dessa nackdelar med en enkel start i alla väderförhållanden. När du skapar pumpar används material med ökad styrka.

Rekommenderad: