Motorpump Honda: Egenskaper Hos Modellerna WT-30X, WT20-X, WT40-X Och Andra. Bränsleförbrukning. Funktioner Hos En Brandbensinmotorpump

Innehållsförteckning:

Video: Motorpump Honda: Egenskaper Hos Modellerna WT-30X, WT20-X, WT40-X Och Andra. Bränsleförbrukning. Funktioner Hos En Brandbensinmotorpump

Video: Motorpump Honda: Egenskaper Hos Modellerna WT-30X, WT20-X, WT40-X Och Andra. Bränsleförbrukning. Funktioner Hos En Brandbensinmotorpump
Video: Honda WB20 - Petrol Engine Pump in action 2024, April
Motorpump Honda: Egenskaper Hos Modellerna WT-30X, WT20-X, WT40-X Och Andra. Bränsleförbrukning. Funktioner Hos En Brandbensinmotorpump
Motorpump Honda: Egenskaper Hos Modellerna WT-30X, WT20-X, WT40-X Och Andra. Bränsleförbrukning. Funktioner Hos En Brandbensinmotorpump
Anonim

Motorpumpar behövs under olika omständigheter. De är lika effektiva för att släcka bränder och pumpa ut vatten. Det rätta valet av en specifik modell är av stor vikt. Tänk på egenskaper och tekniska egenskaper hos Honda motorpumpar.

Modell WT-30X

För smutsigt vatten är Honda WT-30X motorpump idealisk. Naturligtvis klarar det både rent och lätt förorenat vatten. Det är tillåtet att pumpa vätska igensatt:

  • sand;
  • slam;
  • stenar upp till 3 cm i diameter.

Pumpen arbetar så hårt som möjligt och kan pumpa upp till 1210 liter vatten per minut. Det skapade huvudet når 26 m. Bränsleförbrukningen per timme för märket AI-92 är 2,1 liter. Rekylstartaren måste dras för att starta pumpen. Den japanska tillverkaren garanterar att pumpen kommer att kunna suga in vatten från ett djup av 8 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell WT20-X

Med Honda WT20-X motorpump kan du pumpa upp till 700 liter förorenat vatten per minut. För att göra detta möjligt utrustade tillverkaren enheten med en motor på 4, 8 hk. med. Den största storleken på de permeabla partiklarna är 2, 6 cm. Pumpen drar in vatten från ett djup av upp till 8 m, det kan skapa ett tryck på upp till 26 m. Tankens kapacitet för bensin är 3 liter.

Med en storlek på 62x46x46, 5 cm, väger enheten nästan 47 kg. Konstruktörerna såg till att det var möjligt att rengöra skrovet utan ytterligare verktyg. Tack vare ett brett utbud av ytterligare komponenter kan du öka driftstiden avsevärt. En annan positiv aspekt är maximal användning av slitstarka material. Bränsletankens kapacitet gör att du kan pumpa ut smutsigt vatten i 3 timmar utan avbrott.

Denna enhet kan användas:

  • när man ska släcka en eld;
  • för att pumpa ut kraftigt igensatt vätska;
  • att utvinna vatten från en damm, flod och till och med ett träsk
  • vid tömning av översvämmade källare, diken, gropar och gropar.
Bild
Bild

Modell WB30-XT

Honda WB30-XT motorpump kan pumpa upp till 1100 liter vatten per minut eller 66 kubikmeter. m per timme. Det skapar ett vätsketryck på upp till 28 m. Efter att ha fyllt tanken helt kan du använda pumpen i cirka 2 timmar. Dess totala vikt är 27 kg, vilket gör det enkelt att flytta enheten efter eget gottfinnande.

Systemet fungerar utmärkt om du behöver:

  • bevattna fältet;
  • hantera eld;
  • töm poolen.

Även om poolens dimensioner är lika med 25x25 m klarar motorpumpen perfekt att pumpa ut den. Det tar inte mer än 14 timmar. Pumpenheten kan också användas i behållare, men endast under förutsättning att partikelstorleken inte är mer än 0,8 cm.

Anslutning av slangar och rör med ett tvärsnitt på 3 tum är tillåtet. Recensioner av denna utrustning är definitivt positiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell WT40-X

Honda WT40-X motorpump är optimerad för pumpning av både rena och förorenade vätskor. Den kan användas för pumpning av vatten som innehåller sandkorn, siltavlagringar och till och med stenar upp till 3 cm i diameter. Om enheten förs till maximal intensiv drift, pumpar den 1640 liter vätska per minut. För att säkerställa sådan prestanda bränner motorn 2,2 liter AI-92 bensin varje timme. För att starta motorpumpen används en manuell startmotor.

Den totala vikten av strukturen når 78 kg . Därför är den uteslutande utformad för stationär användning. Pumpen kan suga in vatten från ett djup av upp till 8 m. Dess ytterhölje är tillverkat av en aluminium-kisellegering. Vattentrycket kan nå 26 m.

Bränsletankens kapacitet är tillräcklig för att bibehålla driften i cirka 3 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin högtrycksenhet

Pumpen på modellen Honda GX160 är lätt och liten. Det fungerar utmärkt när du pumpar vatten i stora höjder. Därför används denna version av pumpenheten aktivt som en improviserad brandsläckningsutrustning. Ett antal exempel är kända när en motorpump framgångsrikt innehöll även en ganska stark låga tills räddningstjänsten anlände. Enheten är utrustad med ett pumphjul av höghållfast gjutjärn.

Konstruktörerna försökte öka fästenas slitstyrka till det yttersta. förpackningen innehåller:

  • klämmor;
  • filtreringssystem;
  • grenrör.

Det är viktigt att komma ihåg att Honda GX160 endast kan pumpa rent oklanderligt rent vatten. Den största tillåtna diametern för inneslutningar är 0,4 cm, och det ska inte finnas några slipande partiklar bland dem. Samtidigt är det möjligt att ge ett tryck på upp till 50 m (när vätska tas från ett djup av upp till 8 m).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Både sug- och utkasthålen har en diameter på 4 cm. För att driva motorpumpen behöver du bensin AI-92, som hälls i en tank med en kapacitet på 3,6 liter. Torrvikten för hela produkten är 32,5 kg.

Bild
Bild

En annan version av lerpumpen

Vi pratar om modellen Honda WB30XT3-DRX. Det japanska företaget utrustar denna pump med en motor från egen produktion. Motorn går i fyrtaktsläge. Med pumpenhetens hjälp är det möjligt att pumpa vatten innehållande partiklar upp till 0,8 cm. Tack vare den rymliga bränsletanken säkerställs en långsiktig kontinuerlig användning av pumpen.

Bild
Bild

Enligt utvecklarna är ramen utformad för maximal stabilitet både under drift och när man flyttar till en annan plats. Vattnet som kommer ut ur hålet med en diameter på 8 cm stiger med 8 m. På 1 minut pumpar pumpen 1041 liter vätska. Det börjar med en manuell start. Leveransen omfattar klämmor, muttrar och filter.

Bild
Bild

Nyanser av användning

Hondas motorpumpar används överallt där en ekonomisk, säker och miljövänlig enhet behövs. Enligt tillverkaren är det möjligt att flytta vilken modell som helst av pumpenheten utan problem. Även efter många års användning förblir de grundläggande driftsparametrarna stabila. Ingenjörer kunde välja de mest slitstarka materialen och delarna.

Alla modeller är utrustade med högpresterande fyrtaktsmotorer . Testresultat har bekräftat att dessa motorer avger ännu färre gas- och dammpartiklar än vad som anges i kvalitetsstandarder. Det finns anordningar som förhindrar accelererat slitage på arbetsdelar när motoroljetillförseln är utarmad. Fyll bara olja i den kylda motorn. Men det är lämpligt att tömma det omedelbart efter stopp, då blir det bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

För motorpumpaxelns högsta täthet används oljetätningar. I handelskataloger och i informationsdokument från servicecenter kan de också kallas mekaniska tätningar. I alla fall är dessa delar indelade i mekaniska och keramiska segment. De bör krypa så tätt som möjligt till varandra.

Bild
Bild

Om pumpoljetätningen plötsligt misslyckas måste du snarast kontakta servicecenteret. Genom att åtgärda defekter tidigt kan du undvika kostsamma reparationer.

Det är viktigt att tänka på att Honda motorpumpar (oavsett specifik modell) inte är lämpliga för pumpning eller pumpning av kemiskt aktiva vätskor. Använd inte rena vattentätningar på pumpinstallationer avsedda för pumpning av smutsigt vatten (och vice versa). Bland de delar som är nödvändiga för att återställa prestandan hos Honda -motorpumpar finns alltid:

  • manuella förrätter;
  • färdigmonterade gastankar;
  • bultar för fixering av hus och flänsar;
  • vibrationsisolatorer;
  • insugnings- och avgasventiler;
  • justeringsmuttrar;
  • ljuddämpare;
  • förgasare;
  • vevhus;
  • Tändspolar.

Rekommenderad: