Högtrycksmotorpumpar: Val Av Högtrycksmotortryckspump Med Högt Tryck, Egenskaper Hos Bensinpumpar

Innehållsförteckning:

Video: Högtrycksmotorpumpar: Val Av Högtrycksmotortryckspump Med Högt Tryck, Egenskaper Hos Bensinpumpar

Video: Högtrycksmotorpumpar: Val Av Högtrycksmotortryckspump Med Högt Tryck, Egenskaper Hos Bensinpumpar
Video: Bollnäs Motorrevy Nostalgigången Jukeboxar 2012.AVI 2024, Mars
Högtrycksmotorpumpar: Val Av Högtrycksmotortryckspump Med Högt Tryck, Egenskaper Hos Bensinpumpar
Högtrycksmotorpumpar: Val Av Högtrycksmotortryckspump Med Högt Tryck, Egenskaper Hos Bensinpumpar
Anonim

En motorpump är en vattenpump som suger in sig själv. Den drivs av en förbränningsmotor. Ibland kan det vara en elmotor.

Hur fungerar det?

Tekniken fungerar enligt en specifik algoritm.

  1. Membranet eller pumphjulet drivs av en motor.
  2. I en sällsynt miljö fyller vatten slangen (självansugande system) och rinner sedan in i utloppsröret.
  3. Det autonoma motorsystemet gör det möjligt att arbeta utan nätspänning. Följaktligen kan tekniken användas för bevattning, vattenförsörjning, släckningsbränder etc.

Enheten fungerar bara inom ett visst område, eftersom matningskabelns längd är begränsad i storlek

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorpumpar utmärks av sin prestanda. Vattentillförsel kan utföras inom en radie av hundratals meter. Sådana pumpar är oumbärliga i hushållet.

Uppgången av vatten sker horisontellt och vertikalt. Beräkningen är följande: 1 meter vertikal vattenstigning per 10 meter av dess horisontella riktning.

Bränsle förbrukas mycket ekonomiskt. Om enhetens prestanda är låg, kommer upp till 2 liter att spenderas. Högpresterande pumpar använder 4-5 liter i timmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Pumpen för pumpen väljs med hänsyn till terrängens egenskaper och vattnets sammansättning. Endast rent vatten hälls i centrifugalpumpen och smutsig och viskös vätska i membranpumpen. Tryckpumpar kan "fyllas" med bensin, gas och diesel. Bensin - universell, eftersom de kan konverteras med hjälp av en reducerarmodul för gas.

Enheternas motor har samma design. Bensinmotorn är billigare än andra typer. Det fungerar tyst. Sådana motorpumpar förbrukar dock en stor mängd bränsle, och deras resurs lämnar mycket att önska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns enorma fördelar med en fyrtaktsmotor, vilket ökar enhetens prestanda. Den gasdrivna motorpumpen drivs från en propan-butancylinder eller från en gasledning. Bränsle förbrukas 2 gånger mindre än i bensinpumpar.

För stora arbetsmängder används en dieselmotor. Det kostar mer än en bensin, men dess motorresurs är 5 tusen timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Motorpumpar klassificeras enligt driftförhållandena. Det finns de som används för att pumpa vatten utan föroreningar och lätt förorenat, vatten med högt innehåll av föroreningar.

För att dra rent vatten, använd en motorpump med en 2-taktsmotor. I 1 timme kan du pumpa 8 kubikmeter vatten. Enheterna är lätta och små i storlek. De är populära bland sommarboende och bybor.

Högtrycksmotorpumpar kallas ofta "brandmän". Denna teknik släcker bränder och kan också tillföra vatten över långa avstånd. Motorpumparna har redan en fyrtakts bensin- eller dieselmotor. Vattenförbrukningen är 600 liter per minut och vattenstrålen kan stiga upp till 60 meter. Lämplig för mycket mark, långt ifrån vatten. Motorpumparna är kompakta och lätta att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en pump behövs för bearbetning av smuts används motorpumpar som säkerställer snabb sugning av stora partiklar. Sådana enheter kan pumpa 2 tusen liter lera på 1 minut. Vattenstrålens höjd är 35 meter. Rören i diameter når i genomsnitt 50-100 millimeter.

Till en sommarstuga köps ofta enheter som pumpar 130 liter vatten på 1 minut. Vätskans uppgång kan vara upp till 7 meter. För ett lanthus är dessa indikatorer lika med 500-800 liter vatten med en vätskestigningshöjd på 20-35 meter.

För att tömma området och pumpa ut septiktanken, använd en motorpump som pumpar 1 000 liter vätska per minut och höjer den till en höjd av 25 meter.

För långsiktig användning av utrustning är det bättre att använda komponenter från ledande tillverkare: Honda, Subaru, Champio, Huter, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under moderna förhållanden är det viktigt att snabbt och snabbt släcka elden och förhindra att den sprids till platsen. Detta kan göras med en motorpump. Vatten, som leds under tryck, släcker elden och täcker härdens yta med en film som bromsar ned oljan.

Högtrycksmotorpumpar kan släcka en brand i avlägsna områden, i hus, höghus.

Brandbilspumpen är utrustad med ett självgående chassi, en högeffektscentrifugalpump och en bensinmotor.

Denna teknik startas med en elektrisk start eller manuellt. Motorn kan köras från 30 minuter eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorpumpen startar omedelbart efter tankning. Pumpen arbetar under högt tryck, förbrukar 1400 liter på 1 minut och levererar en ström av vatten upp till 80 meter. Således kan en motorpump släcka bränder och bränder vid en hög förbränningstemperatur, samtidigt som hänsyn tas till vattenflödets betydande höjd.

Sådana enheter kan transporteras på släp, bilar, terränghjulingar. Vissa modeller kan bäras för hand. Dessa funktioner gör det möjligt att släcka en eld även på svåråtkomliga och ofrivilliga platser. Enheten drar vatten från en naturlig reservoar med olika kapacitet och en brunn. Modern teknik gör att motorpumpar kan dra vätska från upp till 8 meters djup.

Eldar släcks med motorpumpar på företag, med deras hjälp pumpar de, pumpar ut vätska, till exempel från brunnar och källare. Det är omöjligt att rengöra avlopp med hög sandhalt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så moderna motorpumpar är multifunktionella när det gäller egenskaper, kompakta, praktiska och hållbara i användning. Det viktigaste är att förstå principerna för denna enhet.

Till exempel kan tiden för användning av utrustningen som anges i instruktionerna inte överskridas. Detta förhindrar tidig "vissning" av utrustningen.

Rekommenderad: