Dieselmotorpumpar: Högtrycksmotorpump För Vatten, Modell "Tanker 049" För Pumpning Av Oljeprodukter Och Högtryckssläckande Motorpumpar

Innehållsförteckning:

Video: Dieselmotorpumpar: Högtrycksmotorpump För Vatten, Modell "Tanker 049" För Pumpning Av Oljeprodukter Och Högtryckssläckande Motorpumpar

Video: Dieselmotorpumpar: Högtrycksmotorpump För Vatten, Modell "Tanker 049" För Pumpning Av Oljeprodukter Och Högtryckssläckande Motorpumpar
Video: Cargo Pumping System on Tankers Part 1 2024, Mars
Dieselmotorpumpar: Högtrycksmotorpump För Vatten, Modell "Tanker 049" För Pumpning Av Oljeprodukter Och Högtryckssläckande Motorpumpar
Dieselmotorpumpar: Högtrycksmotorpump För Vatten, Modell "Tanker 049" För Pumpning Av Oljeprodukter Och Högtryckssläckande Motorpumpar
Anonim

Dieselmotorpumpar är specialenheter som används för att automatiskt pumpa olika vätskor och transportera dem över långa avstånd. Enheterna används inom olika områden - inom jordbruk, i allmännyttiga företag, vid släckningsbränder eller för att eliminera olyckor där stora mängder vätska släpps ut.

Motorpumpar, oavsett tillverkningsanläggning, är indelade i flera typer med tekniska egenskaper och designfunktioner. För varje typ av arbete tillhandahålls vissa typer och modeller av enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Den huvudsakliga arbetsstrukturen för alla motorpumpar är densamma - det är en centrifugalpump och en dieselförbränningsmotor. Enhetens driftsprincip är att specialblad är fixerade på axeln som roterar från motorn, placerad i en viss vinkel - motsatt axelns rörelse. På grund av detta arrangemang av bladen, när de roterar, fångar de upp den flytande substansen och matar den genom sugröret in i överföringsslangen. Vätskan transporteras sedan längs överförings- eller utkastningsslangen i önskad riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intag av vätska och dess tillförsel till bladen sker tack vare ett speciellt membran. Under dieselmotorns rotation börjar membranet att dra ihop sig och skapar ett visst tryck i strukturen - det producerar ett vakuum.

På grund av det resulterande interna högtrycket säkerställs sugning och ytterligare pumpning av flytande ämnen . Trots sin lilla storlek och enkla design har dieselmotorpumpar hög effekt, långsiktig problemfri drift och bra prestanda. Därför är de mycket populära inom olika områden, det viktigaste är att välja rätt enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av dieselmotorpumpar, som klassificeras enligt deras avsedda syfte. Varje typ har särdrag och tekniska egenskaper, de måste beaktas när du väljer produkter. Eftersom om enheten används för andra ändamål kommer den inte bara att inte kunna säkerställa rätt kvalitet på arbetet, utan kommer också att snabbt misslyckas. Enhetstyper.

  1. Dieselmotorpumpar för rent vatten . De fungerar på grundval av tvåtakts förbränningsmotorer. De har låg effekt och produktivitet, i genomsnitt är de utformade för att pumpa ut vätska med en volym på 6 till 8 m3 per timme. De kan passera partiklar med en diameter på högst 5 mm i en vätska. De är små i storlek och avger en minimal ljudnivå under drift. Perfekt för jordbruk eller privat bruk när man bevattnar grönsaksodlingar, trädgårdstomter.
  2. Dieselmotorpumpar för vatten med medelförorening kallas också högtryckspumpar . De används av brandtjänster, inom jordbruket för bevattning av stora fält och i andra verksamhetsområden där vattenförsörjning krävs över långa avstånd. Utrustad med fyrtaktsmotorer som kan pumpa ut upp till 60 kubikmeter i timmen. Huvudkraft - 30-60m. Den tillåtna storleken på främmande partiklar i vätskan är upp till 15 mm i diameter.
  3. Dieselmotorpumpar för kraftigt förorenat vatten, trögflytande ämnen . Sådana motorpumpar används inte bara för att pumpa ut särskilt smutsigt vatten, utan också för tjockare ämnen, till exempel avloppsvatten från ett sprängt avlopp. De kan också användas för olika vätskor med högt innehåll av skräp: sand, grus, krossad sten. Storleken på främmande partiklar kan vara upp till 25-30 mm i diameter. Mekanismens konstruktion ger närvaro av speciella filterelement och fri tillgång till platserna för deras installation, snabb rengöring och byte. Därför, även om vissa partiklar är större än de tillåtna värdena, kan de tas bort utan att enheten kan gå sönder. Produktens produktivitet gör det möjligt att pumpa ut vätska med en volym på upp till 130 kubikmeter per timme, men samtidigt uppstår en motsvarande högre förbrukning av dieselbränsle.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare tillverkar också speciella dieselmotorpumpar avsedda för pumpning av oljeprodukter, bränslen och smörjmedel, flytande bränsle och andra brandfarliga ämnen.

Deras grundläggande skillnad från andra typer av liknande anordningar ligger i speciella strukturella element i överströmningsmekanismen . Membran, membran, passager, munstycken, blad är tillverkade av speciella material som har ökat motstånd mot korrosion från skadliga syror som finns i vätskor. De har hög produktivitet och kan destillera tjocka och viskösa ämnen, vätskor med särskilt grova och fasta inneslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Det finns ett brett utbud av dieselmotoriserade pumpar på marknaden idag från olika tillverkningsanläggningar. De mest populära och efterfrågade modellerna av enheter, testade och rekommenderade av proffs.

  • " Tankbil 049 ". Tillverkningsanläggningen ligger i Ryssland. Enheten är konstruerad för pumpning av olika mörka och ljusa oljeprodukter, bränslen och smörjmedel. Den maximala prestandan för vätskedestillation är upp till 32 kubikmeter per timme, inneslutningens diameter är upp till 5 mm. Installationen kan pumpa ut från ett djup av upp till 25 meter. Den tillåtna temperaturen för den pumpade vätskan är från -40 till +50 grader.
  • " Yanmar YDP 20 TN " - Japansk motorpump för smutsigt vatten. Pumpkapacitet - 33 kubikmeter vätska per timme. Den tillåtna storleken på främmande partiklar är upp till 25 mm, den kan passera särskilt hårda element: små stenar, grus. Starten görs med en rekylstart. Den maximala vattenhöjden är 30 meter.
  • " Caffini Libellula 1-4 " - lerpump av italiensk produktion. Designad för pumpning av oljeprodukter, flytande bränsle, bränslen och smörjmedel, andra viskösa ämnen med högt innehåll av syror och inneslutningar. Pumpkapacitet - 30 kubikmeter per timme. Låter partiklar upp till 60 mm i diameter passera igenom. Lyfthöjd - upp till 15 meter. Motorstart - manuell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Vepr MP 120 DYa " - Rysk tillverkad motoriserad brandpump. Utformad endast för att pumpa rent vatten utan stora främmande inneslutningar. Den har en hög vattenkolonn - upp till 70 meter. Produktivitet - 7,2 kubikmeter per timme. Starttyp - manuell. Installationsvikt - 55 kg. Storleken på munstyckena är 25 mm i diameter.
  • " Kipor KDP20 ". Ursprungsland - Kina. Den används för att pumpa rena icke-viskösa vätskor med främmande partiklar som inte är mer än 5 mm i diameter. Den maximala trycknivån är upp till 25 meter. Pumpkapaciteten är 36 kubikmeter vätska i timmen. Fyrtaktsmotor, rekylstart. Enhetens vikt är 40 kg.
  • " Varisco JD 6-250 " - en kraftfull installation från en italiensk tillverkare. Den används för att pumpa förorenad vätska med partiklar upp till 75 mm i diameter. Maximal produktivitet - 360 kubikmeter per timme. Fyrtaktsmotor med automatisk start.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Robin-Subaru PTD 405 T " - lämplig för både rent och mycket förorenat vatten. Låter partiklar upp till 35 mm i diameter passera igenom. Utrustad med en centrifugalpumpenhet och en fyrtaktsmotor. Den har hög effekt och produktivitet - 120 kubikmeter i timmen. Huvudhöjd - upp till 25 meter, enhetsvikt - 90 kg. Tillverkare - Japan.
  • " DaiShin SWT-80YD " - Japansk dieselmotorpump för förorenat vatten med en produktionskapacitet på upp till 70 kubikmeter per timme. Kan passera fläckar upp till 30 mm. Vattenpelarens huvud är 27-30 meter, beroende på vätskans viskositet. Den har en kraftfull luftkyld fyrtaktsmotor.
  • " Champion DHP40E " - installation från en kinesisk tillverkare för pumpning av rent vatten med främmande element upp till 5 mm i diameter. Tryckkapacitet och vattenkolonnens höjd - upp till 45 meter. Vätskepumpningskapacitet - upp till 5 kubikmeter per timme. Sug- och urladdningsmunstyckenas diameter är 40 mm. Motorstartstyp - manuell. Enhetens vikt - 50 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Meran MPD 301 - Kinesisk motorpump med produktiv pumpkapacitet - upp till 35 kubikmeter per timme. Vattenpelarens maximala höjd är 30 meter. Enheten är avsedd för rent och lätt förorenat vatten med inneslutningar upp till 6 mm. Fyrtaktsmotor med manuell start. Enhetens vikt är 55 kg.
  • Yanmar YDP 30 STE - dieselpump för rent vatten och måttligt förorenad vätska med inmatning av fasta partiklar med en diameter på högst 15 mm. Höjer vattnet till en höjd av 25 meter, pumpkapaciteten är 60 kubikmeter i timmen. Har manuell motorstart. Enhetens totala vikt är 40 kg. Utloppsrörets diameter - 80 mm.
  • " Skat MPD-1200E " - enhet för gemensam rysk-kinesisk produktion för vätska med medelhög föroreningsnivå. Produktivitet - 72 kubikmeter per timme. Passande partiklar upp till 25 mm. Automatisk start, fyrtaktsmotor. Enhetens vikt - 67 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I olika modeller, under reparation, kan du använda både utbytbara och endast originalreservdelar. Till exempel tillhandahåller japanska och italienska enheter inte installation av icke-originaldelar. I kinesiska och ryska modeller är det tillåtet att använda liknande reservdelar från andra tillverkare. Detta faktum måste beaktas när du väljer en produkt.

Rekommenderad: