SunGarden Motorodlare: En översikt över T35 Och T250, T240 Och T340 Kultivatorer. Reservdelar Bruksanvisning Och Eventuella Funktionsstörningar

Innehållsförteckning:

Video: SunGarden Motorodlare: En översikt över T35 Och T250, T240 Och T340 Kultivatorer. Reservdelar Bruksanvisning Och Eventuella Funktionsstörningar

Video: SunGarden Motorodlare: En översikt över T35 Och T250, T240 Och T340 Kultivatorer. Reservdelar Bruksanvisning Och Eventuella Funktionsstörningar
Video: Мотокультиватор SunGarden T 250 F BS 5.0 2024, April
SunGarden Motorodlare: En översikt över T35 Och T250, T240 Och T340 Kultivatorer. Reservdelar Bruksanvisning Och Eventuella Funktionsstörningar
SunGarden Motorodlare: En översikt över T35 Och T250, T240 Och T340 Kultivatorer. Reservdelar Bruksanvisning Och Eventuella Funktionsstörningar
Anonim

På den moderna marknaden kan du hitta ett stort antal olika enheter för att arbeta med jorden från en mängd olika tillverkare. De mest populära är Daewoo, Hyundai, Husqvarna och andra. Det här är företag som är mycket efterfrågade och sedan länge etablerat sig på marknaden. Men varje år på odlingsmarknaden kan du hitta fler och fler nya tillverkare som ger värdig konkurrens till redan etablerade märken. SunGarden -företaget har relativt nyligen börjat tillverka odlare. Under flera år har produkterna stadigt etablerat sig på marknaden, produkterna är slående i sin prestanda.

Bild
Bild

Om företag

Varumärkets huvudkontor ligger i Tyskland. På kort tid har mer än 250 servicecenter öppnat i Ryssland. SunGarden är ett tyskt märke, men alla komponenter tillverkas i olika delar av världen. Tillverkaren övervakar kvaliteten på varje enhet i produkten, tack vare vilken det är nästan omöjligt att hitta en defekt modell på marknaden . Idag i Ryssland finns det ett brett utbud av produkter som produceras under denna logotyp: snöslungor, elektriska lie, motorsågar, trädgårdsredskap och många andra. Särskilt populära är motoriserade kultivatorer som kan visa hela utbudet av ett företags kapacitet.

Bild
Bild

Populära modeller

Sungarden T35 E

Detta är en elektrisk enhet baserad på en ganska effektiv motor med en effekt på 1,5 kW. Enheten är utrustad med ett speciellt system som skyddar denna odlare från överbelastning. Dessa produkter är avsedda för hushållsbruk i sommarstugor eller hus på landet och är osannolika att de är lämpliga för yrkesverksamhet. Enheten är liten och kan arbeta med jord på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är utrustad med en bälteskoppling och en kedjedämpare. Kultivatorn har ingen hastighetsomkopplare. Skärelementets rotationshastighet är 20 varv per sekund. Enhetens massa är 30 kg. Verktyget är miljövänligt och körs på kraftledningar, så du kan spara mycket på köp av bensin. Enheten avger inga höga ljud under drift.

Den grundläggande uppsättningen levereras med 4 metallskärningselement, tack vare vilka du kan rensa området för ogräs och andra växter . Det maximala grävdjupet är 24 cm och jordningsbredden är 46 cm. Tack vare enhetens små dimensioner och den vikbara ergonomiska hållaren kan du enkelt transportera enheten i bagageutrymmet på din bil. För att underlätta manuell transport finns ett par hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sungarden T35 M

Motorn i denna enhet har en kapacitet på 2,4 hästkrafter. Det är en fyrtaktare och kan avslöja alla designens möjligheter. Enhetens vikt är 33 kg, därför kan den användas av både män och det rättvisare könet. Jordens grävdjup är 20 cm och bredden är 60. Med denna odlare kan du ta bort alla onödiga växter direkt under roten, eller helt enkelt blanda gödselmedlet med jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänderna är mycket vassa och ganska starka så att de inte blir trubbiga även efter lång tid . En 80 cm3 motor med en kapacitet på 1,7 kW installeras här. Produkten har ingen hastighetsändringsfunktion. Tillverkaren tillhandahåller en manuell start, så att du aktivt kan använda verktyget även under kalla tider. Mekanismen är termiskt stabil och är inte rädd för plötsliga temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensintankens volym är 900 ml. Detta är inte mycket, så kontrollera det återstående bränslet hela tiden. Motorkultivatorn kan leverera hög prestanda även under de tyngsta belastningarna. När en komponent misslyckas kan den enkelt hittas på marknaden idag. I den grundläggande konfigurationen finns en intuitiv instruktion på engelska, tack vare vilken även en nybörjare trädgårdsmästare kan räkna ut enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sungarden T340

Denna version av enheten körs på bensin och är halvprofessionell. Ett starkt hölje är förinstallerat här, en 7 hästars motor, tack vare vilken enheten kan användas även i stora områden. Grundkonfigurationen erbjuder ett par hjul för enkel transport och ett ergonomiskt handtag som alla kan justera efter sin höjd. Täckta fräsar installeras här, så att operatören skyddas från stenar och lera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekylstartaren gör att kultivatorn kan drivas i en rörelse . Fyllningen är baserad på en fyrtaktsmotor på 205 cm3. Den maximala grävbredden är 43 cm och djupet är 30. Enheten väger 51 kg. Bensintankens volym är 3,3 liter. Denna kapacitet gör att du kan använda enheten utan ytterligare tankning i flera timmar. Innovativ teknik har gjort det möjligt att skapa ett speciellt avgassystem som avsevärt minskar utsläpp av skadliga ämnen i atmosfären. En instruktion medföljer i lådan, men om det inte räcker för dig, måste du på tillverkarens officiella webbplats studera driftsspecifika detaljer i mer detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sungarden T250 F

Denna modell är en annan enastående representant för bränsledrivna odlare. Den kan användas för att utföra de svåraste uppgifterna. Enheten klarar enkelt bearbetningen av torr och hård jord. Motorn är avtagbar och kan anpassas till andra kultivatorer i Sungarden -sortimentet. Enheten har ett stort antal positiva recensioner från amatörer och proffs. Verktyget är lämpligt för arbete i områden upp till 30 tunnland. Fyllningen består av en metallväxellåda, en manuell startmotor och en kraftfull motor. Den senare är i sin tur fyrtaktad och gjord av gjutjärn. Bensintankens volym är 1 liter och oljetankens volym är 0,6 liter. Fräsar med en radie på 16 cm installeras här. Konstruktionens totala vikt är 42 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos enheten är funktionen av damm- och fuktskydd. Den gummerade insatsen spelar rollen som ett tätningsmedel här. Enligt kundrecensioner ger kultivatorn praktiskt taget inga ljud. Setet innehåller metallskärare och ett par hjul för enkel transport. Hållaren kan justeras efter din höjd.

Sungarden T240 OHV 600

I de flesta fall köps denna modell av ägarna till stora ytor avsedda för plantor. Enheten är en förbättrad version av den vanliga Sungarden T240S. Denna version korrigerar alla brister i den tidigare modellen. Handtaget, som med alla andra enheter, kan justeras beroende på arbetarens höjd. Kultivatorn har en vibrationsabsorberande funktion, tack vare vilken händerna inte tröttnar på mycket lång tid. En Sumec ThorX 55 OHV -motor är installerad här, utrustad med en effekt på 5,5 hästkrafter. Dess prestanda är mer än tillräckligt för allt hushålls- och industriarbete. Bränsletanken rymmer 1,4 liter bensin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Setet innehåller fräsar med en radie på 15 cm. Enhetens totala vikt är 40 kg. Tack vare de stora fräsarna kan du bearbeta marken upp till 22 cm djup . Detta kommer att räcka för att ta bort onödiga växter och för högkvalitativ lossning av jorden. Det finns inget växlingsläge. På tillverkarens officiella webbplats finns det många positiva recensioner om denna modell av en motorodlare. Köpare noterar att kostnaden är helt förenlig med priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Du måste välja dessa produkter i enlighet med dina behov. Om du är ägare till ett litet territorium, vars område inte är mer än 15 hektar, kan du köpa en liten och budgetmodell av en motorodlare. Om det är planerat att bearbeta stora fält med en yta på cirka en hektar, kan en lågeffektsenhet helt enkelt inte klara ett sådant område. Var uppmärksam på motorns prestanda . Enhetens drifttid är direkt proportionell mot motorns effekt. Oerfarna trädgårdsmästare köper ofta små apparater för att spara lite pengar och försöker arbeta med torr jord. Följaktligen "pressar" enheten ur sig all produktivitet, vilket negativt påverkar tiden för enhetens kontinuerliga drift.

Bild
Bild

I grundkonfigurationen för många modeller levereras ett par hjul och en hållare . Situationer är inte ovanliga när sommarboendet någon gång efter köpet behöver fästa någon form av monterad installation. Kontrollera därför alltid om det är möjligt att montera ytterligare tillbehör. Universella konstruktioner kan inte bara lossa marken, utan fungerar också som en elektrisk gräsklippare eller potatisgrävare.

Bild
Bild

Möjliga fel

Om produkten omfattas av en garanti kan den tas med till ett servicecenter, där den kommer att repareras utan kostnad. Men i vissa situationer kan du bli nekad.

  • Om enheten blir oanvändbar på grund av operatörens ingripande.
  • Strukturen skadades på grund av ditt fel: fallande, vårdslös användning, användning av bränsle av låg kvalitet.
  • Autodrivaren öppnades. Det rekommenderas inte att demontera enheten själv om den fortfarande har garanti och har en specialtätning installerad på den.
Bild
Bild

Mest populära problem

  • Enheten har slutat starta eller stannar regelbundet. Problemet är troligtvis i startmotorn, förgasaren eller tändstift.
  • Motorn ger ett obegripligt ljud. Insidan av motorn måste kontrolleras. Reparation är inte tillräckligt, du måste byta ut reservdelar, packningar eller komponenter.
  • Enheten fungerar stabilt, men efter ett tag börjar den knacka. Prova att byta ut bensin mot en dyrare.
  • Under körningen avger kultivatorn en visselpipa. Det är nödvändigt att kontrollera kopplingskoppen, byt drivrem.
  • Tänderna slutade rotera. Detta är det vanligaste problemet. Oftast löses det genom att undersöka enheten. I de flesta fall kommer en liten sten in, vilket stör normal funktion.
Bild
Bild

Om ingen av dessa punkter är ditt fall måste du kontakta servicecenteret för att diagnostisera problemet.

Rekommenderad: