Elitech -kultivatorer: Jämförelse Av El- Och Bensinmodeller, Enhetsegenskaper Och Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Elitech -kultivatorer: Jämförelse Av El- Och Bensinmodeller, Enhetsegenskaper Och Bruksanvisning

Video: Elitech -kultivatorer: Jämförelse Av El- Och Bensinmodeller, Enhetsegenskaper Och Bruksanvisning
Video: Что брать? ELITECH против Интерскол / В магазине про это не расскажут 2024, April
Elitech -kultivatorer: Jämförelse Av El- Och Bensinmodeller, Enhetsegenskaper Och Bruksanvisning
Elitech -kultivatorer: Jämförelse Av El- Och Bensinmodeller, Enhetsegenskaper Och Bruksanvisning
Anonim

Odlare kan vara till stor nytta när man odlar marken i grönsaksträdgården och i trädgården. Rätt val är dock av stor vikt. Det är viktigt att uppmärksamma till och med till synes obetydliga tekniska parametrar. Tänk på egenskaperna och utbudet av Elitech -kultivatorer.

Bild
Bild

Modell KB 60H

Jordbearbetaren Elitech KB 60N är utrustad med ett fyrtakts luftkyldt kraftverk, har en kapacitet på 6,5 liter. med. En vanlig tillämpning är beredning av sommarstugor och trädgårdsområden för plantor av grönsaker, sådd av frön. Speciella transporthjul gör det lättare att köra på stigar och gräs. För att göra kultivatorn mer funktionell kan du använda:

  • jordkrokar;
  • plogar i olika format;
  • potatisgrävare;
  • hiller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Remsan som bearbetas samtidigt når 85 cm. Odlarens torrvikt är 56 kg. Leveransuppsättningen innehåller:

  • 6 skär med 4 knivar vardera;
  • ett par skyddande vingar;
  • ett par transporthjul;
  • öppnare;
  • fästelement för standardutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk apparat KB 4E

Elitech KB 4E -enheten körs inte bara på ren energi, den har redan lyckats komma in i många av kultiveringsbetyg 2018. Kultivatorn av denna modell tillhör ljuskategorin. Den kan odla remsor av mark 45 cm breda och 15 cm djupa. Tillsammans med kultivatorn får konsumenten 4 skär. De drivs av en 2,7 hk motor. med. sker kraftöverföringen genom remkopplingen.

Utvecklarna av KB 4E vägrade att använda kontrollpunkten. En kedjetyp växellåda är installerad på kultivatorn.

Bild
Bild

Strukturens torrvikt når 32 kg . Endast framväxel tillhandahålls. Av recensionerna att döma är enheten nästan inte sämre än fullfjädrade bakomgående traktorer. Även när man arbetar på jungfrulig jord kan denna odlare klippa starka växtrötter, liten trädhampa. Det är möjligt att bearbeta 5 tunnland mark i två körningar med en paus på 30 minuter. Överhettning av motorn under sådana förhållanden är utesluten. Konsumenter noterar att KB 4E lever upp till förväntningarna.

Fräsarnas seghet är tillräcklig så att de inte går sönder när de träffar stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billig och effektiv maskin KB 70

Egenskaperna hos Elitech KB 70 gör denna kultivator till det bästa valet för intermittent bruk. Att döma av granskare av utövare, den här enheten låter dig plöja marken och förbereda trädgården för att plantera olika grödor. Fräsar med en diameter på 33 cm kan skära en remsa på upp till 56 cm. Jämfört med den elektriska versionen är tekniken mycket kraftfull. Tack vare motorns luftkylning är det möjligt att något minska apparatens vikt.

Recensionerna på KB 70 noterar också den korrekta placeringen av handtagen, tillägget av transporthjul till satsen.

Bild
Bild

Kultivatorn, oavsett vilka tillbehör som placeras på den, fungerar relativt tyst . För normal drift behöver han bensin Ai 92. Vevhuskapacitet - 0,5 liter. Kopplingen utförs med hjälp av ett speciellt bälte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förenklar man trädgårdsskötsel med KB 52?

En bensinodlare Elitech KB 52 kan komma till undsättning i trädgårdsarbete. Denna enhet är utrustad med en motor med en kapacitet på 6,5 liter. med. Växellådan kompletteras med en bekväm växelspak. Kontrollhandtaget är enkelt justerbart i höjdled. Rotationsvinkeln kan också anpassas till behoven hos en viss operatör.

Fyrtaktsmotorn och kedjedämparen säkerställer en stabil drift av 35 cm-skärarna . Denna kombination gör att jorden kan odlas 32 cm djup. Odlarens torrvikt är 58 kg. I olika lägen, inklusive när du installerar bladet, kan enheten gå med två hastigheter framåt och en bakåt.

Det är värt att notera att KB 52 -modellen ofta får negativa recensioner. Vad detta har att göra med är fortfarande oklart.

Bild
Bild

Arbetar på jungfruliga marker med KB 600

Att plöja upp jungfruliga land är ganska enkelt med Elitech KB 600.

Odlaren kommer att kunna plöja och förbereda den svåraste jorden för plantering.

Från ytterligare tillbehör kan du använda en potatisgrävare, hiller, plog och jordkrokar. Det är möjligt att lossa och bearbeta jorden mycket framgångsrikt.

Följande uppgifter löses också:

  • odling av marken som skiljer träd och buskar;
  • ogräsborttagning;
  • så olika frön.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur applicerar man rätt?

Oavsett vilken modell som väljs bör alltid kraven i bruksanvisningen för kultivatorn beaktas. Det förbjuder helt att föra någon del av kroppen närmare de delar av enheten som rör sig och värms upp under drift. Så snart arbetet avslutas krävs att motorn stannar och tändningen blockeras. Detsamma görs när man flyttar kultivatorn från ett område till ett annat.

Av säkerhetsskäl, använd inte maskinen när bälteskåpan är höjd eller borttagen.

Bild
Bild

Tomgångsskruven bör kontrolleras regelbundet och dra åt vid behov . På bensinmodeller, rengör förgasaren så ofta som möjligt. Specialfilter hjälper till att minska risken för kontaminering, men de måste också ändras systematiskt. Det är strängt förbjudet att låta barn och andra personer nära kultivatorn som inte är medvetna om allvaret i sina handlingar eller som inte vet hur de ska bedöma deras möjliga konsekvenser. För att ersätta förrätter och andra komponenter i kultivatorn kan endast officiellt levererade reservdelar från tillverkaren användas.

Det är viktigt att komma ihåg att alla nya odlare säljs utan olja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste fylla enheten själv.

Ömsesidig felriktning av remskivorna måste strikt undvikas.

När du använder en bensinodlare ska du inte hälla förorenad bensin, blandat med vatten eller innehållande blytillsatser i tanken. Alla bensinmotorer startas först efter att luftfiltret är installerat.

Rekommenderad: