Hyundai Kultivator: Granskning Av Bensinmodeller 850, T 1500 E Och Elektrisk T 1810 E, T 800 Och T 2000 E. T500 Motorfräs, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hyundai Kultivator: Granskning Av Bensinmodeller 850, T 1500 E Och Elektrisk T 1810 E, T 800 Och T 2000 E. T500 Motorfräs, Recensioner

Video: Hyundai Kultivator: Granskning Av Bensinmodeller 850, T 1500 E Och Elektrisk T 1810 E, T 800 Och T 2000 E. T500 Motorfräs, Recensioner
Video: Bodenfraese TR348 2024, Maj
Hyundai Kultivator: Granskning Av Bensinmodeller 850, T 1500 E Och Elektrisk T 1810 E, T 800 Och T 2000 E. T500 Motorfräs, Recensioner
Hyundai Kultivator: Granskning Av Bensinmodeller 850, T 1500 E Och Elektrisk T 1810 E, T 800 Och T 2000 E. T500 Motorfräs, Recensioner
Anonim

Under hela tiden som motorodlare av ett sådant koreanskt märke som Hyundai finns på den moderna marknaden har de lyckats etablera sig som en av de mest mångsidiga maskinerna för jordbruk. Modellerna från detta välkända företag kommer perfekt att klara bearbetningen av all jord, samtidigt som de har låg bränsleförbrukning och mer än acceptabla ljudnivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Bland de mest betydande fördelarna med Hyundai -odlare är uthållighet, användarvänlighet och opretentiöst underhåll. Detta företags teknik kräver ingen särskild vård. Användaren behöver bara göra det nödvändiga smörjmedlet i tid och byta förbrukningsmaterial efter behov. Ett annat viktigt plus är en anständig effektreserv, som gör det möjligt att använda olika utrustningar av monterad typ för aktivt arbete med Hyundai-kultivatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver en lätt odlare för jordodling är det bäst att rikta uppmärksamheten mot elektriska maskiner . Det kommer inte att finnas några ytterligare enheter i kroppen, av denna anledning kommer denna typ av utrustning att ha större manövrerbarhet, det kommer att vara mycket enkelt att styra den. Men denna typ av modell kanske inte är relevant för vissa bönder. Om din webbplats ligger utanför staden är det fullt möjligt att du inte kommer att kunna ansluta din elektriska jordfräs till en strömkälla. I det här fallet är den bästa lösningen att köpa en bensinmodell av en jordbearbetningsanordning från Hyundai.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

En genomtänkt design gjorde Hyundai-produkter stabila och extremt enkla att använda. Ett utmärkande faktum är möjligheten att justera enhetens handtag till användarens höjd för enkel användning. Användningen av den egna motorn hjälper till att kalla Hyundai -modellerna för de mest bränsleeffektiva . En fyrtaktsmotor är miljövänlig eftersom den avger ett minimum av skadliga produkter jämfört med en tvåtaktsmotor.

Hyundais sortiment av odlare kan appliceras på en mängd olika tomtstorlekar som måste odlas. Du kan hitta mycket lätta enheter, medelhöga effektnivåer på enheten och nästan universella verktyg för att arbeta på en gård med den mest betydande kraften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med alla modeller av kultivatorer från Hyundai:

  • anpassning till den AI-92 som oftast förekommer;
  • ökad effektivitet, vilket kommer att säkerställa låg förbrukning av bensin;
  • kraftfull och utmärkt förbränningsmotor, som har en resurs på mer än 1500 arbetstimmar och ett enkelt startsystem;
  • förstärkt öppnare med en speciell dragkrok för användning av alla monterade verktyg;
  • smidda fräsar i form av sabbar, som minskar belastningen på enheten vid plöjning;
  • enkel rörelse och reglering;
  • inget högt ljud;
  • Bekväm motorplacering för låga vibrationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska kultivatorer är den mest lämpliga typen av utrustning för högkvalitativ bearbetning av tomter som inte är den största i området . De är bra för att odla eller ogräs en grönsaks trädgård, kullbäddar och många andra typer av arbete. Eftersom dessa produkter inte avger skadliga gaser kan de enkelt användas i ett växthus eller i en vinterträdgård. Du måste veta att elektriska odlare inte köps för plöjning av jungfruliga och extremt tunga jordar - det är bäst att använda bensinteknik här.

Typer och modeller

Tänk på de mest populära odlarna av det aktuella märket.

Hyundai T 500

Denna kultivator är en av de mest kompakta modellerna från denna tillverkare. Hyundai T 500 kan lätt väljas för marklösning, högkvalitativ kullning, för plantering av olika grödor och till och med harvning. De bensindrivna modellerna i denna mycket efterfrågade konfiguration är utrustade med Hyundai IC 90 förbränningsmotorer, som är utrustade med ett speciellt luftkylningssystem, en bekväm start och utmärkt skydd. Livslängden för en sådan motor är minst 2000 timmar. Livslängden för en sådan motor kan enkelt förlängas genom att helt enkelt byta tändstift i tid - efter cirka 100 timmars drift och luftfilter efter 45-50 timmars full drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fräsar i form av sabbar av utmärkt smidd stål hjälper dig att plöja jorden . Deras rotationshastighet är 160 varv / min. Plogdjupet kan justeras med universalskäret. På skärens sidor kommer det att finnas 2 små skivor av metall som är nödvändiga för att skydda växterna från eventuella skador.

Hyundai T 700

En av de mest efterfrågade enheterna för plöjning av grönsaksodlingar, som har storlekar upp till 15-20 hektar. Motorn kommer att ha ett inbyggt kylsystem, högkvalitativt skydd mot eventuell överbelastning. Produktmotorn i sig är ganska enkel. Du kan enkelt reparera en sådan motor själv, eftersom modellen enkelt har tillgång till huvudkomponenterna och reservdelar kan köpas i vilken specialaffär som helst. Under drift kommer enheten att gå i framåtväxel. Garantin för själva anläggningen för en sådan enhet kommer att vara nästan 100 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Saberskärare är tillverkade av specialstål . Odlingsbredden är lätt justerbar - du kan välja den du behöver från två positioner, samtidigt som du installerar ytterligare element för jordodling. Plogdjupet kan också justeras med skäret.

Hyundai T800

Detta är en av de mest kraftfulla enheterna från Hyundai -märket. Motorn har termiskt skydd mot olika överbelastningar, det finns ett speciellt kylsystem, som alla ovanstående modeller. Standardreserven är nästan 35%och livslängden är minst 2000 timmar.

Det finns en speciell växellåda i ett stålhölje i ett stycke. Mekanismen servas inte och behöver inte fyllas på olja. Garantin från fabriken för denna enhet är ett sekel. För tankning med bensin är kultivatorn utrustad med en solid ståltank på 0,6 liter. Oljesumpen har ett särskilt skydd mot torrkörning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai 850

Detta är en av Hyundais mest eftertraktade bensindrivna odlare. Och allt på grund av den unika motorn med två axlar, märkta av anläggningens specialister. Motorn tål lätt arbete under de svåraste klimatförhållandena och snabbt gräva upp även ojämn jord med låg bränsleförbrukning.

En egenskap hos denna modell är enkel användning, hög slitstyrka hos mekanismer och olika delar , liksom förekomsten av ganska starka skär. Alla omkopplare som behövs för smidig drift är placerade på handtaget på enheten. Det”enkla” startsystemet kommer att ansvara för en säker start av motorn. Dessutom är Hyundai T 850 mycket manövrerbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai T 1200 E

En av de mest kraftfulla enheterna för att plöja en tomt innan arbete. Den har 6 högkvalitativa metallskärare och en utmärkt motor, vilket är särskilt tillförlitligt. Baksidan och framhjulet gör det lättare att köra enheten på platsen. Bredden kan justeras beroende på antalet skär som finns på enheten. Modellen kan eftermonteras med universalfästen. Arbetspanelen kan fällas, vilket sparar utrymme för lagring av enheten och dess långsiktiga transport till en avlägsen plats.

Bild
Bild

Hyundai T1500 E

Den elektriska modellen Hyundai T1500 E i denna konfiguration kommer att vara utrustad med en mycket robust stålram. Den var speciellt belagd med ett högkvalitativt korrosionsmedel, vilket avsevärt förlänger livslängden för hela mekanismen.

Enheten för Hyundai -verktyget innehåller en motor från tillverkaren, som är utrustad med utmärkt skydd mot oavsiktlig start och ett luftkylningssystem . Denna motor anses vara en av de mest miljövänliga, vilket gör denna kultivatormodell så populär. Det kommer inte att behöva konstant underhåll, det är väldigt enkelt att fixa det med egna händer utan hjälp av en specialist, vilket sparar pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskinens skärare är tillverkad av hållbart stål. Arbetskroppen har en speciell design och speciella förstyvningsribbor för att underlätta dess inträde i ganska envis jord. Den högsta rörelsehastigheten för metallskärare i denna mekanism är 160 varv / min.

Hyundai T 1810E

Det är en ganska tyst och ergonomisk elektrisk kultivator som inte kommer att kräva särskilt underhåll eller speciella hanteringskunskaper. Varje person kan enkelt hantera det.

Den bästa motorplaceringen garanterar den lägsta vibrationsprocenten. Det är det bästa valet för aktivt arbete i växthus.

Hyundai TR 2000 E

Detta är också en elektrisk modell. Släpps för användning i små trädgårdsområden för högkvalitativ lossning av jorden, samt för att blanda den med olika gödningsmedel. Bearbetningsbredden på bara ett pass är 45 cm. Specialskivor som fästs på skärens två kanter skyddar växterna från skärbladen.

För att kultivatorn ska fungera korrekt så länge som möjligt är det nödvändigt att hålla alla yttre ytor och ventilationsöppningar rena. Det finns en induktionsmotor från Hyundai. Modellen är lätt och har utmärkt manövrerbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manöverpanelen kan justeras i höjdled. Ett specialhjul gör att du enkelt kan flytta enheten på ojämna ytor.

Tillbehör och tillbehör

Kramar i många modeller behövs för att förhindra att verktyget fastnar i ganska tung mark på grund av att utrustningsbladens stora ingreppsarea går i kontakt med jordklumpar.

En plog i form av en hiller används för att skapa sängar, med dess hjälp kan du ogräs, krama potatis . Förlängningar behövs för att öka avståndet mellan hjulen eller mellan klackarna. Designen gör att du enkelt kan ställa in önskad spårbredd, samtidigt som du tar hänsyn till alla funktioner i den befintliga gräsmattan eller den odlade sängen.

En plogplog är användbar för aktiv plogning av marken och kan vara ett utmärkt verktyg för blandning av bördiga jordlager av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I tillverkarens specialaffär kan du enkelt köpa alla reservdelar till alla modeller av kultivatorer - en manuell start, en motorvarvtalsregulator, en ratt, ett drivrem, en kickstarterfjäder.

Användarmanual

Du bör definitivt läsa bruksanvisningen för denna enhet (den ingår i satsen) för att bekanta dig med de viktigaste funktionerna och villkoren för långvarig användning av var och en av ovanstående modeller, specifika egenskaper och alla möjliga sätt att reparera kultivatorn fel. Den mest detaljerade användarmanualen gör att du kan tillämpa all tillgänglig funktionalitet på enheten och öka livslängden med strikt efterlevnad av alla befintliga regler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt användarna är Hyundai för sitt pris en bra kultivator, ganska lätt att arbeta med, den kan användas aktivt i landet tack vare sin kraftfulla och pålitliga motor. Bälten är billiga och lätta att byta ut. Hela enhetens struktur (exklusive endast motorn) är mycket enkel, och den kan enkelt repareras själv. Det finns en balans mellan odlarens förmåga att "springa iväg" och "begrava sig" djupare. Det startar snabbt. Läcker inte ut. Användare gillar verkligen produkten - de får mycket nöje av att arbeta med den.

Av bristerna noterar användarna för mycket vikt för pensionärer, och faktiskt arbetar de främst med mark. Och inte alla gillar hur instruktionerna är upprättade, mycket är inte klart, och det finns inte heller någon ritning av enhetens enhet alls.

Rekommenderad: