DDE-kultivatorer: En översikt över Modellerna V380 II "Elf" 32630 Och ET1200-40, ET750-30 Och TG-80BN, Bruksanvisning För El- Och Bensinodlare

Innehållsförteckning:

Video: DDE-kultivatorer: En översikt över Modellerna V380 II "Elf" 32630 Och ET1200-40, ET750-30 Och TG-80BN, Bruksanvisning För El- Och Bensinodlare

Video: DDE-kultivatorer: En översikt över Modellerna V380 II
Video: Smart Camera v380 2024, April
DDE-kultivatorer: En översikt över Modellerna V380 II "Elf" 32630 Och ET1200-40, ET750-30 Och TG-80BN, Bruksanvisning För El- Och Bensinodlare
DDE-kultivatorer: En översikt över Modellerna V380 II "Elf" 32630 Och ET1200-40, ET750-30 Och TG-80BN, Bruksanvisning För El- Och Bensinodlare
Anonim

DDE (Dynamic Drive Equipment) är ett varumärke som har sitt ursprung i USA 1965. Sedan 2000 -talet har företaget börjat tillverka verktyg och utrustning för trädgården och grönsaksträdgården. En liten teknik är användbar för både amatörträdgårdsmästare och bönder.

Särdrag

DDE -märkta produkter har länge producerats och servats i många länder, till exempel Kina.

Således, när du köper en DDE -kultivator ser du i dokumenten: "USA -märke, tillverkat i Kina."

Bild
Bild
Bild
Bild

Frågan uppstår om detta är bra för köparen. Ja och nej. Kinesiska produkter har följande funktioner:

  • den måste följa kvalitetsstandarderna i det land under vars varumärke den verkar. om detta verkligen är så kan du ta reda på från kundrecensioner och olika betyg från specialister;
  • produkterna är överkomliga - det är definitivt så, för det är därför vi värdesätter kinesiska produkter.

Vad är skillnaden från motoblock?

För att avgöra vilken modell av DDE -utrustning som är bättre att köpa för att odla din mark, måste du förstå varför vissa modeller har ordet "kultivator" i namnet, och andra - "walk -behind traktor". I vardagen blir dessa ord ofta synonyma. Men skillnaden ligger i flera egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Design egenskaper . Kultivatorn odlar (lossar) jordens översta lager, rör sig framåt efter den roterande skäraren. Med hjälp av munstycken kan du krama, ogräs i gångarna, gräva ut grödan. En walk-behind traktor är en teknik som oberoende kan röra sig framåt och bakåt på grund av drivningen till hjulaxeln. Med hjälp av redskap kommer han inte bara att lossa marken utan också rensa den från snö, klippa gräset, så och samla grödan och transportera den till en permanent förvaringsplats.
  • Kraft . En bensinodlare har en kapacitet på 1–6 liter. med., och för el - upp till 2,5 kW. Den bakomliggande traktorn är en kraftfullare enhet, eftersom dess effekt kan variera från 6 till 13 liter. med.
  • Produktivitet inom bearbetningsområdet . Jordbearbetaren klarar upp till 20 hektar och den bakomliggande traktorn - upp till 5 hektar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skärbredd och rippdjup . En fräs kan placeras på en motorkultivator, som kommer att odla marken 15–90 cm bred. Den bakomliggande traktorn kan lossa marken med ett grepp på 130 cm, och på grund av sin egen gravitation och vikten på redskapen, kommer att arbeta jorden djupare.
  • Hastighet . Kultivatorn är en anordning som är beroende av skäraren, hastigheten är låg och kan arbeta i små områden. Hans motståndare är ett oberoende fordon på hjul, med hög hastighet och till och med justerbar upp till 6 växlar.
  • Komplexitet i förvaltningen . Både kvinnor och till och med ungdomar kan köra en lättodlare. Dess vikt börjar från 9 kg, på grund av dess kompakthet är det inte svårt att transportera den. Den bakomliggande traktorn kallas också en minitraktor. Denna teknik kan nå en vikt på 70 kg på grund av redskap. Alla kan inte hantera och bära en sådan enhet i trädgården.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Typ av bränsle . Kultivatorn kan vara elektrisk, batteri eller bensin. Den bakomliggande traktorn är fylld med bensin eller dieselbränsle, och den kan också drivas av en elektrisk drivenhet. På stora ytor kan endast en bensin- eller dieselenhet användas.
  • Lönsamhet . Experter säger att underhåll, inköp av reservdelar och reparation av en bakomliggande traktor kommer att kräva mycket mer investering. Dessutom kommer en bensin- eller dieseltung minitraktor att kräva mer bränsle.
  • Odlaren kommer att dra nytta av kostnaden på grund av dess lätthet , svag effekt, enkel kontroll. Tillförlitlighet avgör inte bara byggkvaliteten utan även ägarens inställning till sin utrustning. Det finns inget definitivt svar på denna fråga. Men ändå anses dieselmotorblock vara de mest pålitliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mångfald

Alla typer av odlare kan delas in i tre kategorier, till exempel:

  • lätt (elektrisk och bensin);
  • medium (el och bensin);
  • tung (bensin och diesel).

Professionella och amatörer har sammanställt ett stort antal betyg: odlare av alla tillverkare, endast kinesisk utrustning, motorodlare av DDE -varumärket.

Bild
Bild

DDE erbjuder följande serier av kultivatorer och motoblock:

  • "Älva";
  • "Mol";
  • "Dvärg";
  • "Centaur";
  • "Mustang";
  • "Bucephalus";
  • Hobbiten.
Bild
Bild
Bild
Bild

ET1200-40

Den lätta elektriska jordbearbetaren DDE ET1200-40 rankades tvåa i sin grupp i rankingen av världens bästa tillverkare. Det skapades för dotterbolag och jordbruk.

Ett särdrag är låg vikt (12 kg) och mått, hög manövrerbarhet.

Bild
Bild

Denna enhet är utformad för små, ojämna, smala områden. Det finns många kvinnor och pensionärer bland användarna som säger att enheten är ganska lätt att använda.

Bland de negativa recensionerna är följande värda att notera:

  • på grund av dess lätthet klarar den inte av det oskuldliga landet (men det var inte avsett för detta);
  • kan endast användas för trädgårdsarbete;
  • illa genomtänkta ihåliga handtag är mycket opraktiska;
  • kort tråd.

Elmotorn befriar dig från att köpa bensin, men det innebär inte ett långt arbete. Även om vissa användare skriver att de arbetar i 5-6 timmar (det här är mycket för en elektrisk odlare). Köpare varnar för att i stekande sol värms enheten upp snabbt och motorn stannar.

Bild
Bild

ET750-30

En annan lätt elektrisk elodlare är DDE ET750-30. När det gäller egenskaper liknar den ET1200-40. Jordbearbetningens bredd är 30 cm. Setet innehåller 4 skär. Den väger bara 8 kg och är mycket kompakt. Rörligheten begränsas endast av elsladden.

Köparna gillade verkligen enkel montering och konfiguration, tillgängliga instruktioner. Och jag gillade inte det faktum att skäret kastar jord på sidorna när du arbetar. I detta avseende uttrycker de till och med önskemål till tillverkaren: att minska rotorns rotationshastighet, vilket gör det möjligt att odla tyngre jord och minska jordens kastning åt sidan. Och även användare föreslår att man gör ett fällbart handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

V380 II "Elf" 32630

DDE V380 II "Elf" 32630 med en kapacitet på 3,5 liter tillhör lättklassen, men till bensingruppen. med. Den amerikanska fyrtaktsmotorn uppskattades särskilt av köpare. Jordbearbetaren är tyngre än sin elektriska motsvarighet (32, 5 kg), vilket möjliggör djupare odling av jorden med ett minimum av vikter. Paketet innehåller en uppsättning skär, öppnare, transporthjul, nycklar och instruktioner.

Dessutom kan du köpa klackar för viktning, dragkrok och hängare, som kan köpas i ett set speciellt för "Elf".

Bild
Bild

Kunderna är mycket nöjda med Elf. En manövrerbar, ganska kraftfull enhet med tillbehör är just det du behöver för ditt hem. Någon står inför problemet med gasreglagets korta livslängd. Men servicecentret kunde hjälpa till med bytet utan problem.

V380 II - 2s "Gnome"

En annan bensinodlare - DDE V380 II - 2s "Gnome" (TG -35-2s). Detta är en bra lösning för växthusarbete. Enheten är utrustad med en 2,5 hk enkelcylindrig tvåtakts DDE 52-motor. med. De som köpte denna teknik skriver att "Gnome" har en kraftfull motor, men den har en snäckväxel av aluminium. Resultatet är en nedbrytning av växellådan. Byte kommer att kosta halva kostnaden för odlaren. Det är svårt att säga om en sådan uppdelning är ett isolerat fall. Andra köpare skriver också om den opålitliga driften av växellådan och förgasaren. Samtidigt har många använt kultivatorn i flera år och är nöjda med sitt arbete.

Bild
Bild

TG-80BN

En annan assistent i dotterbolaget - DDE TG -80BN. Den går på bensin, har en fyrtaktsmotor med en kapacitet på 7 liter. med. Två hastigheter (framåt och bakåt) hjälper till att underlätta utgången och bidrar till bättre manövrerbarhet. Plöjningsdjupet är 15–35 cm, arbetsbredden är 95 cm, vilket gör det möjligt att odla åkermark före sådd med en yta på upp till 25 m². Fördelarna med denna enhet inkluderar en kraftfull motor tillverkad på licens från Honda, möjligheten att ändra plogdjupet. Höger och vänster styr är bekvämt placerade för långsiktigt arbete på svåra jordar utan trötthet.

Bild
Bild

Utnyttjande

Enligt den gamla traditionen gillar många av oss att först testa tekniken i praktiken och först sedan läsa instruktionerna. Men tekniken gillar inte denna inställning. Därför skriver även köparna av motorodlare själva i recensionerna att innan du börjar arbetet, läs instruktionerna för att inte förstöra enheten i förväg.

Den grundläggande skillnaden i driften av el- och bensinodlare är omöjligheten att använda elektrisk utrustning under våta förhållanden (i regn), liksom dess långsiktiga drift utan avbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

I övrigt gäller följande allmänna säkerhetsregler:

  • kunna läsa symbolen klistermärken på maskinen;
  • arbeta med glasögon och hörlurar;
  • hålla människor (inklusive barn) borta från riskområdet under arbetet;
  • håll händer och fötter borta från skärutrustning;
  • innan du börjar rengöra, reparera eller underhålla, vänta tills enheten stannar helt och svalnar efter avstängning;
  • innan du börjar arbeta, lär dig hur du stoppar enheten;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • motorkultivatorer är inte konstruerade för att fungera på branta (mer än 10 grader) sluttningar;
  • fungerar inte i dålig belysning;
  • använd inte enheten under påverkan av läkemedel, narkotiska ämnen, alkohol;
  • för arbete, välj tätt passande kläder, göm ditt hår under en hatt; välj bekväma slutna skor, helst med tjocka sulor;
  • Kontrollera om muttrarna och bultarna är åtdragna innan du börjar arbeta;
  • överbelasta inte enheten - instruktionerna från vissa elektriska kultivatorer indikerar att enheten ska vara avstängd i 40 minuter efter 20 minuters drift.

Rekommenderad: